Het kan niet op: klimaatmeisje Greta Thunberg nu ook gedecoreerde mensenrechtenheldin

snapshot
Foto: Greta Thunberg in Duitsland. Bron: Screenshot ZDF.

Wat hebben het klimaat en mensenrechten nu direct met elkaar te maken? Niets, zal u zeggen. En daarin heeft u gelijk. Maar denk maar niet dat dát simpele feit doorgedraaide activisten zal stoppen. Oh nee: het Zweede klimaatstakende meisje Greta Thunberg zal en moet door iedereen aanbeden worden. Dus ook door Amnesty International. Dat Greta niet actief is in hun tak van sport, boeit ze allemaal niets.

Niemand kan het ontgaan zijn: het meisje met de vlechtjes, Greta Thunberg. In menig zaaltje heeft ze mensen al geprobeerd angst aan te jagen vanwege het klimaat, wat haar in bepaalde cirkels al veel uitzinnige reacties heeft opgeleverd. Klimaathysterici moeten dat natuurlijk lekker zelf weten, maar dat het allemaal een beetje een farce en een hype begint te worden, dat blijkt wel uit het feit dat Amnesty International zich met haar begint te bemoeien. Amnesty is een mensenrechtenorganisatie en zet zich o.a. in voor politieke gevangenen in het buitenland.

Wat het klimaat daarmee te maken heeft? Niets, natuurlijk. Maar dat mag uiteraard de pret niet drukken:

“De 16-jarige Thunberg krijgt de Ambassadeur van het Geweten-prijs van mensenrechtenorganistatie Amnesty International, waarmee ze zich schaart bij grootheden als Nelson Mandela en Malala Yousafzai.

Thunberg startte vorig jaar met een wekelijkse scholierenstaking voor het Zweedse parlement om te eisen dat de overheid actie onderneemt voor een beter klimaat. Haar staking is inmiddels een wereldwijd fenomeen, dat zich heeft uitgebreid naar landen als Brazilië, Oeganda en Australië.”

Dus ja: die hele klimaathype rondom Greta begint wat door te slaan. Allemaal heel mooi dat er meer aandacht komt voor klimaatverandering, maar een 16-jarig meisje blijft een 16-jarig meisje. Haar vergelijken met iemand als Nelson Mandela lijkt me wat, ehm, prematuur. Nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

58 reacties

 1.   

  leuk zo’n trekpop van klimaathystericie!!!

  1.   

   Zij kijkt ook zo slim uit de ogen, attenooie wat een mongool is dat, om nog maar te zwijgen over de mongolen die zo met haar dwepen.

   1.   

    @Hans: Wezens die een downie met psychoses aanbidden zijn het predicaat mens geeneens waardig. Die extreem socialistische klimaatgekkies zijn nog gevaarlijker dan het ebola virus.
    Het wordt dus hoog tijd dat werkende mensen in westerse landen de financiële stekker uit dat socialistische systeem gaan trekken.
    Gezamenlijk 3 maanden geen belastingen en premies betalen en het is helemaal over met de socialisten.

 2.   

  Zonde hoor, dat kind is voor haar verdere leven totaal door smerig links verpest.
  Zij is omgetoverd tot een papegaai die alle linkse onzinnigheid vlekkeloos nazegt.
  En zo wordt de jeugd door links geïndoctrineerd en gehersenspoeld.

 3.   

  Dit meisje heeft een enorme bijdrage geleverd aan het wereldwijde klimaatbewustzijn. Dat is een enorme prestatie en dat verdient een prijs.

  1.   

   Het is een feit van algemene bekendheid dat mongolen elkaar niet afvallen, en jij bent daar het levende bewijs van.

   1.   

    Hans ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   2.   

    @Hans: +veel

  2.   

   De prijs is dus het weggooien van een leven die je voor je hebt.

 4.   

  M.i. zijn vele problemen veroorzaakt door overbevolking.
  Oplossing, om deze overbevolking te verminderen, elke wereldburger die links denkt/doet/handelt verbieden zich voort te planten.
  Is een fijne Gutmenschen gedachte: “schone wereld!”

  1.   

   Zoiets als een untermensch? Wat een eng soort taal.

   1.   

    @Ragmongool: Zoiets als jij ja.

  2.   

   @Baron: Wat dacht je van elke moslim en moslim-knuffelaar besnijden? En dan bedoel ik niet de vrouwen, maar de mannen. En dan niet alleen de voorhuid, maar het hele zaakje, tot aan de lies. Wel halal uiteraard. Zijn we zo van de overbevolking af en dragen vooral de extreem socialistische gekkies daar het meeste aan bij.

   1.   

    Dat laat me herinneren,
    In de oude tijd castreerden moslims hun slaven vaak, vooral mannelijke slaven, zodat ze als eunuchs konden werken. Zij konden sowieso geen vrouwen zwanger maken en verloren hun testosteron. Zij werden vaak vertrouwd aan iemand’s harem en werkten soms ook nog als een adviseur.

    Maar… dat zal niet zo gauw lukken met de ‘mannen’ van deze tijd, omdat zij zich verwijfd hebben en gauw gestrest raken wanneer ze moeten werken. Het enige wat je ermee kunt oplossen is de stamboom van een groot deel van de bevolking af te kappen, omdat zij scheef groeit.

 5.   

  Zielig, dit zal haar leven lang blijven achtervolgen.

  Het arme kind krijgt een zwaar leven.

 6.   

  Ik weet precies waar zij die prijs mag bewaren. Daar waar niemand het ooit kan zien en waar nooit een man binnen zal treden als zij zo doorgaat.

  Maar dan, misschien zijn mannen al bij haar langsgeweest.

  1.   

   Waar het hart vol van is loopt de mond van over.

   :(

   1.   

    Blablabla blaaskaak en pisvlek

    1.   

     Weer de spijker op zijn kop, Sealgaire. Het is een genot je bijdragen te lezen.

     1.   

      Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     2.   

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   2.   

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    1.   

     Sterk betoog weer, edoc431. Ik lees uw overtuigende inhoudelijke bijdragen onverminderd met groot genoegen. Ik hoop dat u het volhoudt, er zijn hier namelijk ook reaguurders die dit blog verzieken met nare persoonlijke aanvallen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten.

   3.   

    F.C. Labrouste
    Waar het hart vol van is loopt de mond van over.

    Het zou me niets verbazen.
    Zowel de kerk als links is een religie, en die zijn hier niet vies van om kinderen te gebruiken voor hun doel

  2.   

   Aldus Behold My Negativity: een vieze oude lul.

   1.   

    daar heb jij ervaring me Guusje, wekelijks met de ouderling van dienst.

   2.   

    rustig guus zondag mag jij weer aan die leuter likken

 7.   

  Tja daar zijn de linkse mafklappers net zo goed in
  als de islam.
  Kinderen gebruiken om hun doel teberijken.
  Links en islam het grootste tuig wat er op aarde
  rondloopt.

 8.   

  Degenen die dit grietje nomineerden hiervoor zijn dolblij dat ze zelf niet persoonlijk het podium op hoeven om tekst en uitleg te geven. Die blijven lekker anoniem hun zakken vullen. Heel sneaky en doortrapt en dat grietje tuint er grandioos in

 9.   

  Een bijzonder meisje. Buitengewoon bijzonder.

  1.   

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven.

  2.   

   Moet nodig door een psychiater behandeld worden!

  3.   

   Een kind hiervoor misbruiken is misdadig

 10.   

  De 16 jarige zuster van Corkey …wat moet je nog meer zeggen over die koekoek

 11.   

  Ambassadeur van het geweten.
  Ene Bono, Ambassadeur van het geweten in 2005.
  Ook bekend als grote belastingontwijker met privé jet,
  nodig om zijn bankiers te bezoeken.
  En de rest van zijn ecologische afdruk.

  Het schijnt dat zij gesprekken met hem heeft gevoerd,
  waarbij beide instemmend knikten
  en Bono zingend vertrok met de woorden:
  “I believe I must fly”.

  Amnesie International was dat bij haar benoeming allemaal vergeten,
  zij niet, zij neemt je voortaan de boot in.

 12.   

  Wat een idioterie

 13.   

  ‘Haar vergelijken met iemand als Nelson Mandela lijkt me wat, ehm, prematuur. Nietwaar?’

  Dat klopt Tim, Mandela was een terrorist. Zo ver is Greta nog niet.

  1.   

   Wat niet is kan altijd nog komen. Dat soort geestelijk gehandicapte downies met psychoses schijnen heel makkelijk te sturen te zijn, zoals we in het verleden ook vaker gezien hebben. Ook Hitler en Napoleo werden zwaar onder de verdovende middelen gehouden. Ook die stuurde echt niet alles zelf aan. Ook boven hen stonden nog hogere figuren.

  2.   

   Zijn vrouw Winnie nog erger met haar tyrenecklaces oftewel brandende autobanden om de nekken van zwarte, ja ZWARTE tegenstanders.

 14.   

  Dat krijg je in een ‘everyone is a winner’ systeem. Daar worden zelfs downies met chronische psychose tot held verheven.
  Dit kind is overduidelijk geestelijk gehandicapt en daar luisteren socialistische klimaatgekkies dan naar alsof ze een God is. Dan kun je dus nagaan hoe zwaar geestelijk gehandicapt die socialistische klimaatgekkies zijn.
  Het is hoog tijd om de financiële stekker uit het extreem socialistische systeem in het westen te trekken. Werkende mensen hebben die ongein nu al veel te lang moeten betalen.
  Als we het organiseren dat alle werkende mensen 3 maanden geen belastingen en premies meer betalen is dat socialistische gezever voor eens en altijd afgelopen en kunnen we weer normaal gaan leven.

 15.   

  Amnesty is een geldmachine geworden, kleine investering veel publiciteit.
  Verder doet deze organisatie helemaal niets meer.

 16.   

  Met zo’n groenlinkse kop kun je ook niet veel anders he hahahaahaha.

 17.   

  Dan kan je wel bedenken wat voor een waarde zo’n prijs nog heeft als die toegekend wordt aan een dwaas kind dat op allerlei manieren door verschillende personen en instanties enorm uitgebuit wordt. Schandalig!

 18.   

  Hoe zou dit over het paard getilde meisje, dat zich zo veel zorgen maakt over het klimaat, zich van A naar B bewegen. Toch niet met het vliegtuig mogen wij hopen, toch? Want ja, dan ontstaat er wel een geloofwaardigheidsprobleempje. Zij zou daarmee immers de toekomst van andere kinderen verzieken………….

  1.   

   “Zij zou daarmee immers de toekomst van andere kinderen verzieken”

   U benadrukt terecht het schadelijke effect van vliegverkeer. Ik ben het met u eens dat we die vanwege het klimaat zouden moeten terugdringen.

  2.   

   Ze vliegt niet!
   En dat zorgt voor veel aspirientjes, want hoe moeten ze haar nu over de wereld verschepen om in vijfsterren hotels en UN conferenties haar tekstje op te lezen.
   Ocasio Cortez zou het wel weten: met de trein naar Argentinie en Washington.
   Mark: fakebook!
   Bill: Skype!

   En wij ondertussen maar fietsen.

 19.   

  Het enige wat deze puber gepresteerd heeft is het op commando van links op komen draven om een door hun geschreven A4tje voor te lezen hoe het klimaat naar de knoppen gaat.Dit meiske moet nog minimaal 9 jaar wachten voordat haar hersens volgroeit zijn en heel misschien kan zij dan ook meepraten over hie het met het klimaat gesteld is. Tot die tijd, vergeet niet je pilletjes te nemen tegen je autisme.

 20.   

  Een omstreden club geeft een prijs aan een omstreden gehandicapte.

 21.   

  DEZE HYSTERISCHE GEHERSENSPOELDE TREKPOP,,,,,,, TE BOEKEN VOOR BRUILOFTEN EN PARTIJEN!!!!!!!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 22.   

  Dat is toch lachen, de ene helft loopt achter een of andere pedofiel uit een sprookjesboek aan, de andere helft achter een mongool die van voren niet weet dat ze van achteren leeft.
  Evolutie in reverse!

 23.   

  Later zal ze woedend zijn op o.a. haar ouders, die haar dit hebben aangedaan!

 24.   

  De linkse kliek regeert in bijna geheel Europa, maar hoelang het ook duurt, eens keert de wal het schip, en wint het redelijk verstand het van deze gladjanussen, zonder redelijke inhoud!

 25.   

  Oh jee, zoals het nu gaat zal dit jonge meisje helaas waarschijnlijk de opvolger gaan worden van de Pakistaan Malala, die de eerste Nobel prijs voor de vrede, voor kinderen kreeg. Dat Malala dit grote eer kreeg was helemaal terecht, zij werd op een school-bus bijna dood geschoten door radicale moslim mannen die tegen onderwijs voor meisjes waren, omdat zij schreef hoe belangrijk onderwijs voor meisjes is, en omdat zij voor onderwijs opkwam voor kinderen, om uit de armoede te komen. Malala is nu een heel moedig jonge dame die, na haar vreselijk verwonding, nog steeds blijft opkomen voor onderwijs voor kinderen. Dat zij de grote eer kreeg van de Nobel commissie is helemaal te recht. Maar niet van een heel gewone Zweedse kind, die gewoon verteld wat we allemaal al weten. Kortom: helemaal niets bijzonder. Geen enkele heldendaad
  van Greta. Niets van wat wij allemaal weten over de grote problemen met het klimaat
  verandering op onze planeet. Om de problemen te oplossen moeten wetenschappers en politici samenwerken, maar dat heeft niets te maken met een autistische kind van rijke ouders, die een prive onderwijs krijgt. Eerst wil ik horen over hoe gaat met haar examen resultaten van haar middelbare school opleiden…als zij die ooit heeft gekregen?
  Maar tot nu toe, heb ik meer respect voor Malala die met haar ouders op een geheim adres in de VK leeft. Hopelijk zal Malala ooit weer verschijnen in gewone westerse kleding, maar ik geloof dat zij haar moslim geloof niet zal verlaten. Omdat zij opkwam voor onderwijs voor meisjes binnen dit zeer beperkte primitieve geloof.

  1.   

   Goed punt, +1

  2.   

   Waarschijnlijk heeft zij geeneens een gymnasiumdiploma, maar vmbo-havo hoogstens.

 26.   

  De hele wereld slaat door zo langzaam aan, het is jammer dat een 16 jarig meisje daar de dupe van moet worden, haar jeugd is kapot

 27.   

  Nu heeft dit gestuurde kind een jaar lang vrijaf genomen om ons te redden.
  Wat ze allemaal niet had kunnen leren!
  Geen aardopwarming.
  Meer ijsberen als 30 jaar terug.
  Antartica’s ijs groeit. (Zo ook de gletsjers op Groenland).
  Meer C02 betekent meer plantengroei .. meer voedsel..
  (Waarom ziet men de meeste dinosaurussen op aard niet voor wat ze zijn: miezerig en klein. Kippen!)
  Klimaat verandert altijd, en wij mensen kunnen daar niks aan doen!
  Hoe dacht je dat de vikingen hun doden begroeven in GROENland? Probeer nu maar eens een schop in de permafrost (bevroren ondergrond) te steken. En dat was 1000 jaar geleden. Hoe konden we wijn verbouwen in Engeland en Limburg onder de Romeinen.
  Te warm? Teveel C02?
  8000 jaar terug grazende kuddes en jagers ten overvloede in wat nu de Sahara is. Of denken jullie dat die grottekeningen door backpackers zijn gemaakt?

  Echt erg zoals groen en links dit kind misbruikt en leugens verkoopt.

  Klimaatwet, Energiewet… leugens en waardeloze tekst op papier waarvoor miljoenen moeten bloeden voor een resultaat waar men geen enkele kans van slagen heeft of enige invloed op uitoefenen kan.
  Wat een pretensieus links academisch proletariaat en elite groepjes dat meent dat de mens het klimaat kan managen.
  Ze kunnen de trein nog niet op tijd laten lopen.

 28.   

  Het kan nooit kwaad als de jeugd zich laat horen.
  Maar laat ze dan eens echte pubers worden en actie voeren ipv staken (=spijbelen). En beginnen met het afwijzen van de linkse kartelleden en een eigen beweging opzetten.
  Maar de jeugd is nu eenmaal zo verwend dat hun enige actiemodel is spijbelen voor het klimaat.
  Precies wat die linkse elite wil en daarom dit meisje doodknuffelen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!