Hilarisch: Radboud Universiteit komt met “huilkamer” tegen tentamenstress

ashley-i-bachelor-in-paradise-ftr
Foto: Een huilende vrouw in een aflevering van tv-show The Bachelor.

Dit is eigenlijk gewoon dieptriest. En hilarisch.

Hier word ik dus letterlijk — ja, letterlijk — kotsmisselijk van:

Een slecht gemaakt tentamen, problemen met de studie, scriptiestress of verdriet om wat voor reden dan ook? Studenten aan de Radboud Universiteit die even wat minder in hun vel zitten, kunnen vanaf deze woensdag uithuilen in een speciaal daarvoor ingerichte ‘huilkamer’ op de tweede verdieping van het Erasmusgebouw.

Dit is echt totaal gestoord… en tegelijk een heel triest teken van de tijd waarin we leven. Twitteraar Kim Boon reageert dan ook geïrriteerd:

“Mooi nieuw voorbeeld van de compleet doorslaande feminisering van onze samenleving,” aldus deze dame. “Misschien is het tijd om onze jeugd weer weerbaarder te maken in plaats van ‘zwak zijn’ constant te bevorderen.”

De enige vraag is nu: wanneer gaan mensen achter haar aan? Ik bedoel maar: ze beledigt vrouwen overduidelijk in haar tweet. Die hebben nu a) behoefte aan een safe place en b) een huilkamer. Zo werkt dat tegenwoordig toch? Iedereen is continu beledigd en we moeten rekening houden met de zwakheden van een ieder? En niet alleen dat, we moeten die zwakheden verheerlijken.

Huilkamers. Voor studenten die niet genoeg gestudeerd hebben voor een tentamen. Je. Verzint. Het. Niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Boehoehoe, snif.

 2.   

  Ha Ha Ha het linkse bolwerk, socialistische warhoofden alle leergangen waren verweven met het “deugend gutmensch” predikaat ,,,, uiteindelijk blijken het dus JANKERTS in plaats van weerbaren,,,,,, die ons voorgaan in de samenleving ha ha ha

  PVV EN FVD HET LAND REKENT OP EEN DRIFTIGE AANPAK!!!!!!

 3.   

  Om te kotsen, zeer waarschijnlijk bedacht door hoog opgeleide trutjes en homotjes met Amerikaans accent, die jou in de toekomst gaan vertellen hoe de wereld werkt. je zou er om kunnen lachen als het niet zo bedroevend zou zijn.

 4.   

  Met feesten,snuiven,zuipen en copuleren heeft niemand problemen!
  Maar indien geappelleert wordt aan het doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen,wordt men tegenwoordig huilerig en depressief.De jeugd heeft de toekomst zegt men?
  Bah!

 5.   

  Van een weerbare samenleving naar een weekdiertjessamenleving. De linkse onderwijsverdomming regelt het wel.

 6.   

  Ja in een maatschappij waarin links regeerd en oog heeft voor minderheden (totaal ondemocratisch) komen de huilbaby’s in zicht. Het word tijd dat de blanke man het weer voor het zeggen krijgt. De linkse feministen hebben bewezen totaal nergens goed voor te zijn. Onderwijs rent achteruit. De zorg is pet. Bedrijven zijn meer bezig met hobby,s dan met productie. Nee echt een vooruit gang hoor vrouwen aan de top.

  1.   

   @peetjoh. wat een onzin van u! Zowel geschoolde vrouwen als mannen moeten SAMEN werken voor onze maatschappij! Bent u soms een zielige homofiel die geen enkele waardering voor vrouwen heeft, behalve voor ma-lief die in haar oude versleten pantoffels rond loop om voor u een lekkere maaltijd te koken!!! Hoe DOM kunnen jullie
   zielige homo’s zijn! Als u zo ZEER duidelijk tegen vrouwen zijn, behalve als kinder
   fok-dier en huishoud slavin, dan waarom gaat u niet een partij oprichten waarvan ALLEEN mannen lid kunnen worden!? Maar dan wel openbaar maken dat uw partij HELEMAAL tegen vrouwen zijn!!!

   1.   

    Hoe durf je je zo op te stellen infantiele hatelijke nepfeminist dat je er bent!
    Schelden met homoseksualiteit? Wat is er in hemelsnaam mis met jou?
    Loop eens ga naar de hel met je hatelijkheid erbij!

    1.   

     Bosche draak. Wat haat en pesten betreft, bent u nu De Kampioen op DDS!

    2.   

     Bosche draak: Bij deze verklaar ik aan alle abonnees van DDS: dat ik geen
     “homo-hater” ben! Maar helaas vrouwen-haat bestaat nog steeds bij te veel mannen…ongeacht hun seksueel geaardheid .

 7.   

  Een huilkamer voor studenten? Wat een onzin! Als je wil studeren dan weet je dat je voor 4 – 6 jaar veel proef werk krijgt, dat je vordering moet maken, en dat je eindexamens zal krijgen. Daarom geven vaak eerste jaar studenten, zowel mannen als vrouwen het op, en alleen degenen die echt geinteresserd en moedig zijn blijven doorgaan. Studeren is niet altijd makkelijk. In je laatste jaar merk je dat een hele serie eindexamen steeds dichterbij komen. Iedereen realiseert dit, en is nerveus. Maar ook weten we dat na al die jaren, we zijn zover gekomen, tot dit laatste grote beproeving.
  Dus alweer pak je je studieboeken, en je collega notities en je gaat in de bibliotheek studeren, waar het rustig is.
  In mijn klas voor Master Music, waren de meeste studenten geinteresseerd in de renaissance, barok en klassiek muziek tijdperken Geen probleem met al dit mooie muziek. Maar gedurende onze laatste jaar moesten wij ook in De Ring cyclus van
  R. Wagner verdiepen. En natuurlijk zou dit gigantische cyclus ook op onze eind-examen komen. Niemand in onze klas hield van die enorme opera’s van Wagner.
  Maar de hoboist van onze klas had een idee om onze te helpen om Wagner eindelijk te
  “doorgronden”. Wij huurden een zaal in een van de universiteit kleine gebouwen voor
  zaterdag en zondag, voor zowel dag en nacht. Ik haalde de vele LP platen uit de Bieb,
  Een ander studente maakte allerlei broodjes en lekkere hapjes klaar, een van de jongens bakte brownies,
  en een andere zorgde voor bier, wijn, en frisdrank, weer een andere zorgde voor camping papier borden en voor enkele rollen keukenpapier, bestek en afval zakken. En een andere kreeg camping dekens en kussens van zijn moeder. Dus voor 48 uren luisterden wij naar de hele ganse Ring cyclus Wagner, helemaal van begin tot het einde!
  Wij gingen ons opsloten gedurende de lange weekeind, maar wij hadden wel een paar regels: geen enkele discussie over De Ring, en geen verder problemen veroorzaken.
  Alleen gedurende al die uren luisteren naar al die platen van Wagner’s Ring cyclus, eten en drinken, en als je moe bent, wat rusten. Dat deden wij samen, de hele weekeind. Enkele dagen was het zo ver met de examens. Maar merkwaardig was het dat niemand van onze klas helemaal op van de zenuw was.
  Toen wij zaten te wachten op onze moeilijkste examen gaven wij elkaar of een klap op de rug of een kusje om elkaar te steunen. Wij kenden elkaar voor 6 jaren en hebben al die jaren in de klas samen gewerkt! Wij waren een gehechte “studenten familie”. Dus gingen wij samen tegemoet met Wagner op dit zeer moeilijke eindexamen.
  Maar tot onze grote verassing, was er veel meer over verschillende composities van de laat romantische tijd dan van Wagner. Dit eindexamen waren veel makkelijker, dan wij hebben ooit gedacht! Maar wat belangrijk is van dit verhaal:
  de samenwerking van een stel eindexamen studenten die elkaar hebben gesteund om samen, zonder vrees, aan de eindexamen tegemoet te komen. Kortom een boodschap aan alle studenten: jullie zijn een soort familie dat jaren lang in een klas samenwerken.
  Steun elkaar, dan wordt niemand bang voor eind-examens.
  Een van de mooiste dagen in mijn leven was toen ik een brief van de universiteit in de post kreeg. Met bevende vingers opende ik dit brief. Toen las ik dat ik was Cum Laude afgestudeerde was! Ik kon mijn geluk niet op! En dit geluk ging enkele weken later door met de diploma uitreiking van alle leden van mijn klas. Noch steeds hou ik van de overature van Tannhauser, maar er is zo weinig meer over voor de gewone muziek liefhebbers, behalve van enkele Duitse companisten die op al die Deutche mytholigie verzot zijn.
  En nu hebben wij met een krankzinnige politieke leider te maken die alles doet om steeds meer leden te lokken met een zeer goedkopige lidmaatschaap, en verder onzin te leveren over die mensen die hun best doen om hun dienst voor onze burgers door te zetten. Tot nu toe heeft de FvD helemaal niets gedaan behalve voor sensatie zorgen,
  en steeds meer leden lokken met een zeer goedkope lidmaatschap. Voor wat?!
  Nadat de recente provincie en eerste kamer verkiezing, hebben de grootste partijen
  besloten dat er kan geen samenwerking komen van de FvD komen wegens zeer grote klachten.

  1.   

   Mag ik jou vragen wat voor werk je doet?. Want muziek liefhebber brengt geen brood op de plank.

   1.   

    peetjoh. Behalve muziek liefhebben heb ik in mijn VAK jaren lang mijn dienst gegeven om medewerking voor vele concerten gegeven. Toen mijn man werkeloos werd heb ik gereisd tussen Friesland en Noord-Holland om lessen te geven aan twee muziekscholen. Mijn werk in vaste dienst heeft voor ons “brood op de plank verzorgd” gedurende de 8 jaar dat mijn man werkeloos was. Waarom denk u dat muzikanten alleen maar “liefhebbers” zijn! Waarschijnlijk bent u zeer laag opgeleid.

    1.   

     Canadees en arrogant dat zie je niet vaak

     1.   

      Tevens langdradig, nietszeggend en homohater

  2.   

   “gaat in de bibliotheek studeren, waar het rustig is”

   De bibliotheek die ik ken is nooit rustig tijdens het tentamenperiode, zelfs als iedereen die niet bij de universiteit studeert verbannen is tijdens de tentamenperiode (want, universiteitsbibliotheek) vanwege drukte en onveilige types die daar rondhangen (mogelijk vmbo types).

 8.   

  Gelukskoffer onderwijs op de basisschool, geen cijfers meer op het rapport maar categorieën, klimaatspijbelen, proefexamen afzwemmen zodat bij het “echte” afzwemmen iedereen geslaagd is, pamperen, met de auto naar school, rugzakjes scoren, (alternatieve) therapie, pappa & mamma zijn naast je beste vriend ook je bediende, geld wordt gedrukt in een pinautomaat, alles is zielig en bovenal, extreem links indoctrinatie onderwijs.
  Tja, wat krijg je dan, watjes die de weg kwijt zijn en linea recta in de armen van de hulpverleners vallen met een uitkering. Want het magische woord NEE, hoor je pas voor het eerst als je gaat solliciteren.

 9.   

  die jankwijfen moeten gewoon thuis blijven , dit is echt zielig en doorgeslagen

 10.   

  Tja, om je als universiteit te onderscheiden, bedenken de academici een uitjank-kamer.

  Met aanbieden van excellent onderwijs kom je blijkbaar tegenwoordig niet meer.

  Kosten; 1 ruim leslokaal, voorzien van warme en vrolijke kleuren, aanstellen van een hoogopgeleid uithuil-team, dekentjes, kussentjes, schilderijen van een erkende kunstenaar, evaluatieteam, schrijfgroep, bureau nazorg…

  Mag een paar miljoen kosten toch, voor falende studenten

 11.   

  Ga je huilen van een slecht gemaakte tentamen?
  Weet je wel zeker dat je op de universiteit of hogeschool hoort?

  Wat gaan zij hierna bedenken, huilkamers omdat niet alle wc’s op de campus mixed-genders toiletten zijn? Huilkamers omdat je zwanger bent geworden door die avondje in de club? Huilkamers omdat je nu in een rolstoel zit doordat je teveel lachgas hebt gebruikt? Huilkamers omdat het zebrapad geen regenboog is? Huilkamers omdat de ene andere slet meer likes krijgt op haar (bijna) naakt selfies?

  GROEI EEN PAAR BALLEN!

 12.   

  Waar is Lieve Mona als je haar nodig hebt?

 13.   

  Het is wel een initiatief met een knipoog, maar DDS heeft slechts een beperkt gevoel voor humor.

  Ik verwerkte mijn tentamenstress door harder te gaan studeren.

  Feminisering? Vrouwen halen betere studieresultaten dan mannen. Ik ken ongelooflijk taaie wijffies.

  1.   

   @didi madloba is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!