Hoppa: politicus PVV Utrecht pakt hysterische klimaatrellers aan: ‘Laf en ondemocratisch!’

PVV’er René Dercksen, Statenlid in Utrecht en tot vorige maand senator, heeft geen goed woord over voor klimaatactivisten die gebouwen binnendringen en politici angst aan te jagen en met folders te zwaaien. In een ingezonden stuk maakt Dercksen gehakt van lui van ‘Extinction Rebelleion’ en aanverwante obstinate klimaathysterici.

Je hebt soms van die lieden die denken dat bepaalde politieke issues zó belangrijk zijn, dat je de democratie aan je laars kan lappen. En dus parlementen bezetten, volksvertegenwoordigers de stuipen op het lijf jagen en heel hard gillen dat je allerlei eisen hebt. Hoe harder je gilt, des te serieuzer je genomen wordt. Althans, dat denken die doorgedraaide lui wellicht. Maar in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo.

Dus als een groep doorgedraaide klimaatflippo’s zichzelf de Tweede Kamer binnenrelt, staat in ieder geval PVV-politicus René Dercksen niet meteen paraat om alle klimaathysterische eisen in te willigen. Integendeel, hij schrijft waarom Extinction Rebellion en andere ondemocratische klimaatnaarlingen lekker kunnen fluiten naar hun voorkeursbeleid. Allereerst moeten ze niet zo ontzettend laf doen:

“Het liefst had ik in de aanhef jullie natuurlijk in persoon aangesproken, maar jullie oproep is natuurlijk weer anoniem. Waarom is dat? Waarom doen linkse activisten dat toch altijd? Is dat niet laf? Jullie huis staat in brand. Dan is het niet verstandig om te gaan mailen. Je kan dan beter de brandweer bellen. Maar niet getreurd, we hebben goed nieuws. Er is geen brand!”

Maar al die bezettingstactieken rieken ook naar iets anders: een opgestoken middelvinger naar de democratie. Dercken legt uit:

“Jullie laatste eis klinkt ook al bekend in de oren. Jan Rotmans, zelf verklaard professor met een zelfbedachte leerstoel, wilde de democratie ook al afschaffen. Welk ander politiek systeem stellen jullie eigenlijk voor? Een klimaat-Kim Young Un-staat?  Waarschijnlijk één waarmee jullie je zin krijgen en alle anderen het nakijken hebben. Is dat jullie idee van democratie? En wat nu als je weet dat een zeer ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking slechts een paar tientjes of het liefst niets wil bijdragen aan klimaatbeleid (als het er al wat toe zou doen wat Nederland doet). Wat doet dat met jullie gevoel voor democratie?”

En dus:

“Waarom zijn jullie bereid om gearresteerd te worden? Onderschrijven jullie de Nederlandse wetten niet? Er zijn toch voldoende mogelijkheden om kenbaar te maken wat jullie willen zonder gearresteerd te worden? Waarom maken jullie daar geen gebruik van? Waarom zouden wij naar criminelen moeten luisteren? En waarom zouden anderen jullie hinder moeten accepteren? Als zij nu ook eens de wet negeren en tot eigenrichting tegen jullie over gaan, doen jullie dan wel een beroep op de wet?”

Iemand in de straat roept hier nu keihard ‘Burn!‘ En eerlijk is eerlijk: ik kan hem dat ook niet kwalijk nemen. Dercken – klimaathaatzaaiers? Het staat nu 3 – 0!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad deze Dercksen heeft gewoon gelijk.
  De Linkse Demonicerende Wegkijkclub durft niets tegen deze club te doen, het is te eigen.
  Waarschijnlijk familieleden of aanverwanten.
  Of kids van collega’s.
  Kom op Rutte trek eens een strakke pantalon aan en toon je ballen.

  1. Brazil

   PVV het afvoerputje van Nederland, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 2. Sprookjesfiguur

  Jeetje en dat van een PVV’r. Dacht dat er alleen maar tokkies zaten. Tim zal ook wel geschokt zijn, zo onder de indruk dat hij er wel over moest schrijven.

  1. edoc431

   Het loopt uit de hand binnenkort oorlog zal het resultaat zijn, mooier kan ik het niet maken .

   1. Korporaal Monty

    “binnenkort oorlog”

    Ja, spannend hè een oorlog.

    1. Sprookjesfiguur

     @ Korp

     Leg mij eens uit, hoe jij nog voor defensie (ik geloof marine als ik het goed heb) werken? Denk je echt dat je dit voor de Nederlanders doet, uit vaderlandsliefde, om de wereld te verbeteren?

    2. Brazil

     Ja extreemrechts is op oorlogspa.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

   2. Brazil

    Oorlog met je badeendje zeker.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. Brazil

   Het zijn ook allemaal tokkies.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Bosche draak

    Zeg nageboorte, ga ergens anders de debiel uithangen met je stupide plempsels.

 3. Sprookjesfiguur

  “Waarom zijn jullie bereid om gearresteerd te worden? Onderschrijven jullie de Nederlandse wetten niet?”

  En toch accepteren veel burgers dit. Maar als Pegida zich aan de wet houdt, vinden velen het geweldig dat Wagensveld wordt mishandeld. Iedereen is voor recht, maar dat geldt dus blijkbaar niet voor iedereen. Waarom zouden sommige lieden zich dan nog aan de wet houden? Simpel, je wordt pas gestraft als geweld/actie/demonstratie van rechts komt. Hoezo bananenrepubliek. Heeft die Hendrik-Jan toch best wel gelijk. Nederland is kei verrot.

  1. logisch denken

   Helemaal correct Sprookjesfiguur. Ik had net ook zo een verhaaltje geschreven maar ik zie het nergens terug. Linkse fascisten hebben vrij spel en mogen ongestraft huisvredebreuk plegen , mishandelen dan wel bezetten terwijl we in een democratie anderen dan links geheel anders behandelen. In de linkse nederland geldt het dictaat van de linkse kerk

   1. Sprookjesfiguur

    @ Logisch

    Helaas maar waar. Recht geldt alleen voor een bepaalde groep in onze democratie. En het ergste is nog, de stemmer wil dit. Ik herken mijn eigen land steeds minder. Op straat, in de politiek, in de rechtspraak enz. Diep triest. Vreemd genoeg kom ik in mijn omgeving wel heel veel mensen tegen die het met me eens zijn. Waarschijnlijk stemmen zij dus niet. Erg dom, erg jammer.

    1. Brazil

     Iedereen heeft rechten, zelfs extreemrechts tuig.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. logisch denken

      Respecteer die rechten dan eens dom wicht
      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. Mars020

  Sluit die wijven gewoon op in het aso-azc in Amsterdam. Hebben die Afrikanen gelijk wat te doen. Dan blijven ze automatisch binnen en vallen geen mensen meer lastig. Hoeven ze ook niet meer in hun blote aars de kleedkamers van pupillen-voetbalclubs binnen te vallen.

  1. Brazil

   Opsluiten omdat ze gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. logisch denken

    quote
    Brazil 4 minuten ago Beantwoorden
    Opsluiten omdat ze gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂
    end

    Nee voor huisvredebreuk, verzet bij arrestatie , openbare geweldpleging , geweldpleging in vereniging. Gewoon even 10 jaar opbergen ergens in een bunkertje samen met een penionada
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 5. Jerommeke

  en na het hysterische klimaatgekrijs reden de dames gewoon weer met pappie in de auto naar huis, nog even wat in plastic verpakt eten halen bij het Shell station, gingen ze eens lekker een uurtje onder de douche, wat deo en make-up uit een plastic verpakking op doen, de telefoon opladen en gezellig een avondje TV kijken. En deze zomer lekker vliegen naar je vakantie-bestemming?

  Hou AUB op met dat hypocriete gedoe, er is geen generatie die zo’n enorme footprint achterlaat als de huidige tieners.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.