Hopsa! Boris Johnson maakt GEHAKT van andere Conservatieven, wint eerste stemronde GLANSRIJK

snapshot
Foto: Boris Johnson tijdens de lancering van zijn campagne. Bron: Screenshot ITV.

Boris Johnson heeft een uitstekende middag, want hij heeft de eerste horde om leider van de Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk te worden met een overdaad gewonnen. 114 partijgenoten steunden hem, terwijl de nummer 2 – Jeremy Hunt – slechts 43 stemmen genoot. ‘Boris’ staat daarmee al met één voet in 10 Downing Street als de nieuwe premier van het VK.

snapshot2

Eindelijk zijn er dan stemmen! De eerste slag in de strijd om de nieuwe leider van de Conservatieven te worden is vanmiddag met overmacht gewonnen door Boris Johnson. De brexit-voorstander geniet nu al de steun van meer dan eenderde van de Tory-parlementariërs, die de aankomende week gaan beslissen wie hun leider wordt. Eigenlijk liet de voormalige burgemeester van Londen iedereen kansloos. Andere ‘Brexiteers’ zoals Michael Gove (37 stemmen), Dominic Raab (27 stemmen) en Andrea Leadsom (11 stemmen) bleven ver achter.

Maar ook het smaldeel van de partij dat nog steeds hoopt op een verlengd verblijf in de EU deed het niet beter. Jeremy Hunt werd weliswaar tweede, maar met pakweg eenderde van de stemmen die Johnson kreeg. Rory Stewart had net meer dan de 17 ondersteuningen om doorgelaten te worden: 19.

Al met al lijkt het erop dat deze race eigenlijk bijna niet meer verloren kan worden door Boris Johnson. Hij moet iets ongelofelijk doms doen, of iemand anders moet zichzelf razendsnel opnieuw uitvinden als een soort supercampagnevoerder. Beide scenario’s lijken niet waarschijnlijk.

Dus men, kopje smakelijke Boris-thee dan maar? Z’n tegenstanders kunnen maar alvast beter aan hem gaan wennen!

Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube.
Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  Boris Johnson is geen softie. En die laat zich ook niet met € 40 miljard aan Brexit alimentatie aftroggelen. Boris Johnson is pro-Brits.

 2.   

  Boris for President.
  Na de Brexit op naar de Nexit.

  1.   

   De EU heeft helder aangegeven dat ze geen handelsakkoorden met GB zal afsluiten als ze de rekening niet betalen.

   Misschien kan Johnson dan een invasie bij Normandie overwegen.

   1.   

    Als je vooraf kenbaar maakt dat een ‘no deal Brexit’ voor jou geen optie is, dan zet je jezelf een mes op de keel bij de onderhandelingen met de EU.

    Een grote stommiteit die ook Theresa May begaan heeft.
    De EU wist dat zij niet wilde vertrekken zonder een deal, dus konden ze haar maximaal de duimschroeven aandraaien.

    Mogelijk opvolger Boris Johnson sluit een no deal in elk geval niet uit.
    Sterker nog, hij stuurt er juist op aan. Tenzij de EU alsnog bereid is water bij de wijn te doen. Zo zet je maximale druk op de onderhandelingen en kun je mogelijk nog iets binnenhalen.
    Niet met de aanpak van Corbyn en Labour. Die komen de vergaderzaal binnen met witte vlag en handen omhoog. Geen ballen, dat is het probleem van die partij.

    1.   

     @Bolk
     Vreemd. Boris en zijn vrienden deden vóór het referendum voorkomen dat de EU stond te sidderen van de gedachte dat UK de EU zou verlaten. Hun boodschap was: Britannia rule the waves, en de EU zal UK deemoedig smeken om clementie. Boris zelf riep:

     Brexit is a chance for the British people to be the heroes of Europe

     Denken jij en Boris nu werkelijk dat EU de onderhandelingen weer helemaal opnieuw start?
     Boris heeft zich met zijn onbeschofte weigering om de rekening van 40 miljard te betalen in een onmogelijke hoek gewurmd. Hij lijkt het zelf nog niet door te hebben.

     1.   

      Wat moeten die EU fascisten nu doen wanneer GB weigert te betalen onder leiding van Boris, een leger afsturen op de sterkste nucleaire natie in Europa?

      Prachtig die houding van Boris, fuck de EU.

     2.   

      Tja fascistenroeper @Erkenbrand, jij antwoordt zoals een patser dit doet die het restaurant “verbouwt” waar hij zojuist gegeten heeft: “Ze kunnen me toch niks maken.” Dat het een kwestie van fatsoen is om je rekening te voldoen, daar kom je blijkbaar niet op.

      Wat de EU kan doen? Flinke importheffingen instellen, douane-controles houden voor elke Brit die het continent op wil, samenwerking afbouwen op technologisch gebied, controles houden op geassembleerde auto-onderdelen die UK binnen moeten. Wat zou jij doen als je de EU was? Keus zat.

     3.   

      Flikker toch op met je fatsoen man, alsof de EU fatsoen bezit, die herkennen het nog niet wanneer zij erover struikelen, fuck die fascisten.

     4.   

      welke rekening van 40 miljard

      Wilt u even specificeren want het riekt naar mega oplichting

     5.   

      @Erkenbrand
      Mooi man, jij en ik hebben niet dezelfde s*ksuele voorkeur, maar in ieder geval begrijp je nu dat de EU wel degelijk een paar machtsmiddelen heeft.

     6.   

      Beukman 1 minuut ago
      @Erkenbrand
      Mooi man, jij en ik hebben niet dezelfde s*ksuele voorkeur, maar in ieder geval begrijp je nu dat de EU wel degelijk een paar machtsmiddelen heeft.
      END

      Nou nou , wat zullen die britten onder de indruk zijn van een alcoholist in Brussel.

   2.   

    welke rekening ? oplichters betaal je niet daar doe je aangifte tegen.

    1.   

     @Denk
     Londen heeft zelf twee jaar terug beloofd om de rekening van 40 miljard keurig aan de EU te betalen, het gaat om ” EU-afdrachten”.

     Interessant dat weg-met-onzers, zoals jij, het opnemen voor degene die ons nog geld schuldig is.

     1.   

      quote
      Beukman 1 minuut ago Beantwoorden
      @Denk
      Londen heeft zelf twee jaar terug beloofd om de rekening van 40 miljard keurig aan de EU te betalen, het gaat om ” EU-afdrachten”.

      Interessant dat weg-met-onzers, zoals jij, het opnemen voor degene die ons nog geld schuldig is.
      end

      Me zwager zei laatst ook dat ie nog 1 miljoen van me kreeg. Als ik de staatsloterij win zou ik betalen heb ik gezegd. Die dommerd weet enkel niet dat ik helemaal niet meespeel.

      Wat een naiviteit om te denken dat willekeurig eender welk land zomaar 40.000.000.000 zal overmaken. Ik vroeg een specificatie maar kennelijk heb je die ook niet zodat de rechtvaardigheid van de claim een vraag blijft. Roeptoeter vooral de media na en vooral niet zelfstandig nadenken. EU afdrachten , hahahahahahahaha

     2.   

      Logisch denken: die 40 miljard zijn een afkoopsom, een chantagemiddel, blackmailing, een duur toegangskaartje en drukmiddel om Great Britain blijvend toegang te verschaffen tot de Europese markt. Voor de rest is het nergens op gebaseerd, precies zoals je zegt: niet te staven, niet te onderbouwen.

      Als de EU de Britten daadwerkelijk gaat boycotten na een harde/nodeal Brexit, denk ik dat de megalomane psychopaten in Brussel zich daarmee gigantisch in de vingers gaan snijden en die strafmaatregel als een boemerang terugkeert. Het zal ondergang van de EUSSR 2.0 versnellen en definitief maken.

     3.   

      We krijgen ook nog geld van Griekenland en meerdere Zuid Europese landen. En ik zou als ik Londen was, ook geen 40 miljard storten om gelukzoekers te sponsoren. Ze stappen niet voor niets uit de EU.

     4.   

      -Helaas maar jij als ik zien geen ene penny van die 40 miljard, die gaat naar armlastige (oostblok)landen of ze verdelen het onder de armen, hun eigen armen, welteverstaan. Nee, Boris is niet gek, zij kunnen dat geld goed zelf gebruiken om bijvoorbeeld in de douane te stoppen, worden eindelijk die kanspareltjes tegengehouden, laat Frankrijk eerst maar eens hun eigen stoep schoonvegen want die zit onder de gelukszoekersstront.

   3.   

    Ze zullen wel moeten, anders krijg je chaos binnen de EU. Nederland is een gigantische exporteur naar Engeland.

    Dus Als Duitsland en Frankrijk die handel tussen ons gaat smoren dat kan het snel afgelopen zijn voor Brussel in Nederland.

    Want ze roepen juist de reden dat we er niet uit kunnen is omdat het ons economisch vernietigd. Maar dat argument zal dan ook afgelopen zijn..

    Groot Brittannië hun positie is veel sterker dan Europa wil toegeven. Want bedrijven graag handel met Engeland.

    Dus als ze de grenzen op slot gooien dan staan de files beide kanten op. En dan wie heeft de langere adem?

    Engeland die zal zijn munt makkelijk kunnen devalueren om die handels oorlog aan te gaan die EU wil..

    Voor Europa daarin tegen zal dat de laatste duw in de afgrond kunnen zijn omdat ze dan ook niet meer die zogenaamde economische stabiliteit kunnen garanderen. Mensen willen in de EU voor die stabiliteit neem die weg en er is geen reden meer om erin te zitten..

    Eigenlijk zal dat de droom moeten zijn voor mensen als Wilders die uit EU willen.. Want die mensen in de EU zijn hun eigen graf aan het graven.

    1.   

     Het percentage van de handel met Groot-Brittannië is inderdaad groot, maar die met onze machtige buur, Duitsland, evident groter. Een nodeal Brexit zal dus niet de ondergang van de Nederlandse economie betekenen.

     De positie van Groot-Brittannië is veel zwakker dan de Europese Unie. De EU spreekt namelijk namens 27 landen en Groot-Brittannië uitsluitend namens haar eigen eiland. Bij een nodeal Brexit kunnen de EU-lidstaten nog steeds met elkaar handelen, gebruikmaken van de internationale handelsverdragen, en ook de open grenzen op het continent passeren. Dat kunnen de Britten niet; die staan er alleen voor. Van een duw die de Britten de EU zou kunnen geven in de afgrond zal er geen sprake zijn.

 3.   

  Brexitsoap – seizoen 265, aflevering 88
  “Boris premier”
  Starring: Boris Johnson, Michael Gove, Nigel Farage, Jean Claude Juncker

  De Tories zijn bang voor Farage. Om hem de wind uit de zeilen te nemen kiezen ze een oproerkraaier uit de eigen gelederen als partijleider. Boris Johnson. Deze hing als minister van BUZA eens twintig minuten met een komiek aan de lijn die hij aanzag voor een staatshoofd. Boris heeft al belooft de Brexitrekening niet te betalen, maar staat tegenover 27 landen die de Brexitsoap spoedig tot een einde willen brengen. Boris gaat de zevenentwintig landen op het continent in Brussel wel even vertellen wat hij wil.

  Kijkwijzer: AL
  Subtitles: JA

  1.   

   Heb 1 leuke artikeltje voor jou..

   “It’s time for Sweden to admit explosions are a national emergency” Typ dat maar eens in op google.. Jullie doen altijd alsof er niks aan de hand is en alles perfect is in jullie utopische wereldjes maar je leeft in een sprookje..

   Echt waar, mensen als jij zijn of kwaadaardig.. Of gewoon ongelovelijk achtelijk.. Want anders kun je niet zo hypocriet zijn en nog steeds voor die multiculturele onzin en massa immigratie gaan..

   Jou hele leven is 1 grote grap.. En vroeg of laat worden mensen in Nederland wakker, en geloof me zelfs grote groepen allochtonen als ik staan aan de Nederlanders hun kant.. Jullie verpesten dit hele land en je doet het met een lach..

   Jij roept altijd hoe wij nooit aan onze kinderen denken zogenaamd.. Maar wat daar staat in dat artikel is wat JIJ jou kinderen aanbiedt.. Geloof me, jou kinderen zullen jou naam vervloeken in de toekomst voor wat je hun hebt aangedaan.. Want dit is een toekomst die jij ook graag wil voor ons in Nederland door middel van deze ongecontroleerde immigratie beleid

   1.   

    Oké.

    Maar verder nog iets on-topic te melden?

    1.   

     Nee, want mensen als jij doen er toch niks mee.. Jij bent een insect op deze samenleving.. Een insect kan je niet mee praten, enige wat je kan doen zijn ze plat stampen of naar buiten gooien..

     1.   

      Waarom begon je dan tegen me te praten?

     2.   

      Werk! DDS zoekt zomerhelden en schrijftalent (m/v)!
      .
      Lijkt mij echt iets voor u.

     3.   

      @Joshuak. Ik ben een van de langste abonnee-commentatoren van DDS, vanaf het oprichting. Wegens al het vreselijke pesten van trollen zoals u, heeft de redactie enkele maanden besloten om een HUISREGELEMENT op te stellen en publiceren. Dit kun je lezen voor ieder artikel. In dit huisregelement staat drie belangrijke mededelingen van de redaktie:
      1. dat wij correspondentie richten op de dagelijks artikelen.
      2. dat iedereen recht heeft om over zijn/haar opinie te schrijven.
      3. Dat niemand wordt vernederd als u niet mee eens bent met zijn/haar
      commentaar.
      Wat u vandaag schreef over een van onze beste commentaren op DDS,
      Mariadoc Brandebok, was niet volgens de regels van de huisregelement.
      Mariadoc is geen insect, maar een vrouw die altijd interessante
      commentaren geeft, net als ik, en vele andere abonnees op DDS.
      Omdat wij onze DDS waarderen, al jarenlang, houden gelukkig de meeste abonnee/commentaren aan die 3 waarden om te mogen doorgaan. Aub. geen trollen meer tegen wie dan ook, anders gaat er mails maar de redactie, en dan wordt u van deze site verbannen.
      Wij waarderen onze Mariadoc abonnee en haar berichten en hopelijk als zij dit mail van mij leest: je bent geen insect. Wij houden van je, en van commentaren. Ga gewoon door.

     4.   

      Ja Mariadoc, Peter Oudshoorn houdt ook van jou hoor, lekkere meid. En doe de groeten aan je vent, Guus Grefo. Hahahaha, die Rosa toch – vast een stoere bink: je blijft met hem lachen.

   2.   

    @Joshuak
    Geen touw aan vast te knopen. Ben jij soms zo’n born again christian?

  2.   

   Het Verenigd Koninkrijk is nog lang niet klaar voor een Brexit zonder deal, stelt het kabinet in een naar de Financial Times (FT) uitgelekte vertrouwelijk notitie.
   Ministers worden in de notitie gewaarschuwd dat het “ten minste vier tot vijf maanden” kost om de grenscontrole voldoende op orde te krijgen zodat handel over de grens niet wordt belemmerd bij een ‘no deal’-scenario.
   .
   Het zou voor de volgende Britse premier weleens onmogelijk kunnen worden om via een no-deal Brexit de EU te verlaten. Een groep parlementsleden uit verschillende partijen is van plan later deze maand wetgeving in te voeren die een no-deal Brexit moeten voorkomen.

   1.   

    Dan heeft de nieuwe premier weinig opties meer over. Hij kan ofwel Mays deal opnieuw door het parlement proberen te loodsen (waarna het parlement die ongetwijfeld voor de 128ste keer gaat afschieten) of een nieuw referendum uitschrijven. Een nodeal Brexit is niet mogelijk en de andere 27 landen willen niet weer helemaal bij aflevering 1 van de Brexitsoap beginnen met nieuwe heronderhandelingen.

 4.   

  Het blijft opmerkelijk hoe de weg-met-onzers op deze website hun vertrouwen geven aan het kleine mannetje Boris.
  Boris wist niet hoe snel hij moest maken dat hij wegkwam na het Brexit-referendum. Daarna liet hij het vuile werk doen door T. May, terwijl hij haar vanaf de zijlijn bekritiseerde.

  Nu laat hij zich van zijn meest populistische kant zien door te weigeren de rekening van 40 miljard euro te betalen.
  Boris, zo klein als hij is, is een grote dief, en de mensen die hij besteelt, die staan te juichen.

  1.   

   Beukman & Meriadoc komen niet verder dan een eeuwige herhaling van zetten, het constante afspelen van hetzelfde liedje. We weten het nu wel jongens.

   Wen er maar aan dat Boris het anders speelt en de wil van het Britse volk volgt, dwars tegen de EU-mores in. Vooral omdat: blaffende EU-honden bijten niet. Binnen een jaar is het weer ‘business as usual’. Handel trekt zich niks aan van politieke besluiten.

   1.   

    Het is angst pure angst ze gaan steeds harder schreeuwen

   2.   

    De meerderheid van het Britse volk en een meerderheid in het Lagerhuis ziet dat niet zo optimistisch in, Oudshoorn.

    Die snappen het allemaal niet?

    1.   

     Rien, je verzint en zwendelt die ‘meerderheid van het Britse volk en parlement’ bij elkaar.

     Het Britse volk heeft gesproken tijdens een referendum en gekozen voor een Brexit. Punt.

     1.   

      Het Lagerhuis stemde in meerderheid voor het uitsluiten van een harde Brexit als optie. Dat standpunt blijkt ook uit meerdere peilingen onder de Britten.

      Uit dezelfde peilingen blijkt overigens dat een meerderheid van de Britten tegen een Brexit is, in welke gedaante dan ook.

   3.   

    Peter, hetzelfde liedje: ik geloof dat je gisteren ongeveer hetzelfde over Johnson hebt gezegd. Hoe hij het gaat spelen is afhankelijk van welke opties de premier heeft en dat zijn er niet veel.

    Dat de politieke besluitvorming rondom de Brexit geen invloed heeft op de handel is flauwe kul.

    1.   

     Meriadoc, mijn zelfde liedje is een antwoord op jouw zelfde liedje: al maanden breng je dezelfde paar ‘aanvallen’ op Boris in stelling als het on de Brexit gaat. Je begrijpt toch wel dat je op een gegeven moment met iets nieuws moet komen en dat het oude niet meer werkt, of is uitgewerkt?

     De Brexit zit met de eventuele verkiezing van Johnson in een geheel nieuwe fase. Vergeet daarom het oude en probeer te anticiperen op de nieuwe ontwikkelingen. Daarmee komen we hier op DDS een stuk verder.

     1.   

      “De Brexit zit met de eventuele verkiezing van Johnson in een geheel nieuwe fase.”

      Het is inderdaad een nieuwe fase maar de feiten en omstandigheden zijn niet veranderd.
      Johnson zal in het Lagerhuis geen meerderheid kunnen halen voor een harde Brexit en als hij weigert de rekening te betalen zal de EU geen handelsakkoorden afsluiten met GB. Hij zit politiek volledig klem.

      Johnson kan materieel niet meer bereiken dan een een deal die lijkt op die van de deal van May of een nog zachtere Brexit. Als hij die weg niet wenst te bewandelen resten slechts nieuwe verkiezingen of een nieuw referendum. In beide gevallen zullen die leiden tot het terugdraaien van de Brexit of een boterzachte Brexit.

     2.   

      Rien, nog nimmer is een van jouw voorspellingen bewaarheid geworden. Ik ga er dus maar gemakshalve van uit dat je ook nu weer baarlijke nonsens ventileert.

     3.   

      Nogal een zwaktebod, @Peter, om terug te grijpen op voorspellingen uit het verleden. Het lijkt mij dat Lao een punt heeft. Ben je dit met me eens?

     4.   

      geen enkel punt. Hoe kom je bij zoveel naiviteit ? De UK is een autonoom land en heeft niets met de

     5.   

      Het betreft geen voorspelling maar een logische redenering, Oudshoorn, waar je je niet met inhoudelijke argumenten tegen verzette.

      Voorlopig blijft mijn stelling dus staan.

     6.   

      Beukman, jij en Rien Labrouste gaan uit van een oude situatie en status quo, een onveranderbaar gegeven. Ik denk dat met het aantreden van Boris Johnson een nieuwe wind gaat varen in de onderhandelingen en besluitvorming en daarmee ook de standpunten in het Lagerhuis gaan veranderen. Verandering van spijs doet eten.

      May had de competenties niet om meningen te veranderen en riep meer weerstand dan sympathie op. Boris onderhandelt en beinvloedt de meningen op een geheel nieuwe wijze en zal successen behalen waar May zelfs niet aan kon denken. Een persoon kan grote veranderingen teweeg brengen, kijk maar naar een Trump.

     7.   

      In theorie kan alles veranderen, Oudshoorn, maar ik kan niet zien op grond van welke feiten of omstandigheden de meerderheid van Lagerhuis en bevolking nu ineens wel voorstander van een harde Brexit zouden zijn.
      Ik kan evenmin inzien waarom de EU nu ineens bereid zou zin af te wijken van de voorwaarden in de deal van May, sterker, ik acht dat politiek onmogelijk.

     8.   

      En wat gaat Boris de EU dan aanbieden, @Peter? Of gaat ie lopen sjaggeren met die 40 miljard?

     9.   

      Wat een kul conclusie

      ” sterker, ik acht dat politiek onmogelijk. ”

      De politiek heeft de deal al meermaals afgewezen dus er kon wel eens een verrassing opduiken

   4.   

    De weigering om die rekening te betalen is wel degelijk een onderdeel van het nieuwe bedrijf in deze tragicomedie, @Peter.

  2.   

   Nee hoor Neukman, Boris doet het perfect@

  3.   

   Welke rekening. leuk steeds 40.000.000.000 euris over de buhne te gooien maar daar hoor je toch behoorlijk goederen voor te krijgen of liggen er sluiprovers op de loer in de bossages ?

   1.   

    @Logisch denken
    Volgens sommigen is de EU de wereld. Pakt u er de kaart bij, dan ziet een ieder hoe nietig Europa is.

 5.   

  Hopelijk maaktie gehakt van megalomaan Brussel.
  Met een beetje hulp van Italie kunnen ze Brussel eindelijk opruimen.

 6.   

  Is er iemand in de zaal die mij als leek gaat uitleggen waarom het stop zetten van je lidmaatschap een kostenpost van 40.000.000.000 euris oplevert ? Ben toch zo benieuwd naar de voeding om te denken dat de britten dit gaan aftikken .

  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch :)

 7.   

  QUOTE
  Lao Tse 11 minuten ago
  “De Brexit zit met de eventuele verkiezing van Johnson in een geheel nieuwe fase.”
  END

  Hij zegt straks gewoon bye bye. Hij is niet bang voor een alcoholist in Brussel

  1.   

   Met alcoholisme heeft het weinig te maken. Aan de ene kant zitten 27 lidstaten van de Europese Unie met haar eisen en aan de andere kant 1 vertrekkend lidstaat met haar eisen. De EU is invloedrijker en machtiger dan Groot-Brittannië.

   1.   

    QUOTE
    Meriadoc Brandebok 1 uur ago Beantwoorden
    Met alcoholisme heeft het weinig te maken.

    END
    Moet je zien na de lunch ongeacht waar het heerschap verblijft.

    Ga me nou is uitleggen wat die 27 lidstaten gaan doen als de UK de stekker eruit trekt ! Dreigen met boetes en andere meuk uit een entiteit waar de UK geen deel meer van uitmaakt ? Als brussel geen ruimte biedt voor een net afscheid wordt het afscheid iets ruwer.

    1.   

     Een net afscheid is waar de 27 lidstaten al die tijd op hebben aangestuurd. Londen weet simpelweg niet wat zij wil: inmiddels is de vorige premier geslachtofferd en wordt Pinokkio Johnson hoogstwaarschijnlijk de nieuwe onderhandelaar. Er valt totaal geen pijl op de grillen van Groot-Brittannië te trekken.

     Ik heb geen idee waarom je meent dat de 27 lidstaten bij een nodeal Brexit met boetes zouden dreigen.

 8.   

  quote
  Lao Tse 3 minuten ago
  Het betreft geen voorspelling maar een logische redenering, Oudshoorn, waar je je niet met inhoudelijke argumenten tegen verzette.

  Voorlopig blijft mijn stelling dus staan.
  end

  tuurlijk blijft ie staan of de moderator moet hem eraf gooien. Je redenering snijdt echter geen enkel hout. Er zijn genoeg inhoudelijke argumenten aangedragen echter ben je horende doof en ziende blind. Iedereen zijn mening maar brussel gaat inbinden anders zegt de UK bye bye enne naar die 40 miljard kunnen ze fluiten of denk je nu werkelijk dat een autonoom land 40.000.000.000 euris overmaakt en tekent bij het kruisje ? wanneer begint Walt Disney met de verfilming ?

 9.   

  Ja, helaas, net zo’n oplichter als Rutte

 10.   

  Het wordt dus allemaal nog veel erger in Het Perfide Albion. Boris Johnson is een ziekelijke fantast, een oplichter die in zichzelf gelooft.
  Hij gaat echt alles kapot maken.
  In Nederland moeten we goed nadenken wat we doen met Engelse vluchtelingen. We zouden om te beginnen een visumplicht moeten instellen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!