Hypocriet! Nep-eurosceptici ChristenUnie willen zich na FVD-debacle aansluiten bij Junckers eurofielengroep

Niet al te lang geleden gold de ChristenUnie nog als eurosceptische partij. Maar dat lijkt inmiddels lang geleden, want tegenwoordig zetelen ze in een kabinet met de Verhofstadtiaanse partijen D66 en de VVD, en in het Europees Parlement willen ze zich vastbinden aan de Europese Volkspartij – de club van oppereurofiel Jean Claude Juncker. En dat allemaal omdat ze weigerden in één fractie te zitten met een échte eurosceptische partij: het Forum voor Democratie.

Als er nog mensen zijn die op de ChristenUnie willen stemmen vanwege de zogenaamde eurosceptische credentials van de partij, dan zijn die lui nog maller dan ze er uitzien. De ChristenUnie onder Gert Jan Segers is namelijk razendsnel aan het veranderen in een heuse Brusselfanclub. Teken aan de wand was natuurlijk al dat ze toetraden tot een kabinet met daarin de eurofederalisten van D66 en VVD – zonder dat Europa ook maar één moment een twistpunt is geweest.

In het Europees Parlement loopt men inmiddels de polonaise voor Jean Claude Juncker, zo kunnen we wel concluderen naar aanleiding van de strubbelingen tussen ChristenUnie en SGP. De twee hebben traditiegetrouw samen opgetrokken tijdens de verkiezingen, maar nu lijkt ChristenUnie hun gereformeerde kameraden keihard te willen backstabben. Dankzij de rancune van de ChristenUnie was men al de pan-Europese ECR-fractie uitgestapt. Reden? Forum kwam erbij, en dat was voor europarlementariër Peter van Dalen toch echt een brug te ver. De ChristenUnie noemt zich eurosceptisch, maar wil niet met écht eurosceptici in een fractie zitten. En sleurde meteen de SGP ook meteen mee naar buiten.

En nu? Nu is de ChristenUnie aan het flirten met de EU-cheerleaders van de Europese Volkspartij (EVP). U weet wel: de fractie van EC-president Jean Claude Juncker. De grootste eurofielen in heel Brussel zitten bij de EVP, maar de ChristenUnie kan dat allemaal niets schelen:

“De christendemocraten [van de EVP] varen een pro-Europese koers. Bovendien staat de grootste fractie in het Europees Parlement bekend om haar redelijk strenge fractiediscipline. CU-SGP is doorgaans echter juist eurokritisch, en hecht eraan haar eigen geluid te kunnen laten horen. Vanwege het geringe zetelaantal is het onwaarschijnlijk dat de partijen zo’n positie in de EVP zouden kunnen opeisen.

Voor de ChristenUnie lijkt de EVP op dit moment desondanks een reële optie; voor de SGP oogt deze stap een brug te ver.”

En dus verbrandt de ChristenUnie alle eurosceptici bruggen achter zich, om vol vooruit richting méér EU te gaan. FVD is al afgedankt, en nu kan ook partnerpartij SGP een opgestoken middelvinger krijgen. EVP-baas Juncker wrijft echter in z’n handjes: alweer een eurofiel vriendje erbij!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. logisch denken

  Waar we bij zitten maakt niets uit want we zijn zo flexibel als een elastiekje. Zolang we de gelederen maar sluiten en het partijkartel in Nederland dicht blijft voor nieuwe partijen. O ja , op zondag graag niet bellen voor een interview.

  1. Ragmilla

   Alles beter dan je verenigingen met het FvD. Dat kan een oprecht volgeling van Jezus niet maken. Lastig toch vrijheid? Die vrijheid geldt niet alleen u maar een ieder, ook een ieder die het niet met u eens is. Ah het is erg opvallend hoe slecht dit soort dingen vallen bij de FvD achterban.

   1. logisch denken

    FvD achterban ? eg niet , ik hou niet van softe heelmeesters je bewering rammelt weer eens door de aangenomen gedachten.

   2. van Urk

    Een oprecht volgeling van Jezus moet zich ook niet gaan gedragen als een huichelaar.

   3. ZiggyStardust

    Ze lopen dus over van FvD naar Orban. Hahaha geweldig hilarisch gewoon.

   4. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   5. Moh de pedo

    Ik ben voor een veel betere zorg, met name ouderenzorg. Het is na de ophef door Borst nog nauwelijks verbetert.

    Ik wil meer geld voor politie en justitie omdat heel veel zaken nu niet worden opgepakt. Er komen ook meer zaken bij want criminelen weten dat de pakkans in ons land klein is en heb je pech dan kan een dure strafrechtadvocaat nog veel voor je doen.

    Ik ben voor kleinere klassen, net als waar Pim Fortuyn voor pleitte. Dat kost wel meer geld. Het byzonder onderwijs is al wegbezuinigd.

    Dat moet betaalt worden. Wat mij betreft door veel minder geld naar de EU over te maken, want wat levert het ons op? Ja, een lagere rente omdat anders zwakke economische landen omvallen. Landen waar ze wel eerder met pensioen kunnen dan wij. Een asielzoeker kost gemiddeld honderdduizend euro. Hoeveel geld zouden we daarmee kunnen bezuinigen? Ik ben voor het Deense model. Zelfs de Deense PvdA is om en krijgt weer veel aanhang.

    Ik denk dus op veel punten links maar ook over de financiering. Politiek is keuzes maken.

 2. Raveltje

  Allemaal richting het vierde rijk

 3. santiago

  Ik word zo agressief van deze schijnheilige gristelijke gluiperd.
  Zo overtuigd van zichzelf, alle verantwoordelijkheid afschuiven aan iets wat waarschijnlijk niet bestaat. Als je eens wist hoeveel jonge gezonde kinderen nog steeds het slachtoffer zijn van dit soort gladjakkers. Zondagschool van een oude pedofiel, catechisatie van een andere pediofiel, jongelingsvereniging geleidt door een ouwe pisnicht, wisten wij veel. Ik ben tot mijn twinstigste vergiftigd door dit soort farizeers. Tuig is het.
  Ik ben er helemaal de persoon niet naar, maar deze seegers zou ik zo maar uit het niets een pak slaag kunnen geven. Alleen dit gezegd hebbende lucht al op.

  1. Erkenbrand

   +1

  2. AS210854

   Santiago, niks aan toe te voegen. ++++++++++++++

  3. Marija

   @Santiago, helemaal met u eens. Zag deze man voorheen als een nette en min of meer eerlijke politicus, nu, een farizeeer en huichelaar, bah !

  4. Pescador

   Helemaal gelijk

  5. hansishier

   @santiago +1
   @vanurk en zijn reliemaatjes -1

 4. Joop Klepzeikert

  De schijnheiligen partij CU wil ook in Zuid-Holland al niet met fvD samenwerken. Zijn bij deze dus nog harder door de mand gevallen dan ze al waren.
  Zijn net zo erg als alle andere kartelpartijen. Doen exact het tegenovergestelde van wat ze hun kiezers beloofde. Het is voor dat soort lui te hopen dat hun fantasievriendje niet bestaat, die houdt volgens hun eigen sprookjes niet van liegen en bedriegen. Daar gaan ze volgens hun eigen sprookjes voor naar de hel. Wel lekker warm daar volgens hun sprookjes.

  1. santiago

   Als er werkelijk een god zou bestaan was op seegers allang de bliksem ingeslagen. liegen en bedriegen en voor een aalmoes de boel bedonderen, als hij maar op het pluche mag blijven. Geen enkel respect voor deze lul.

 5. tonna

  In 2021 zullen alle hypocriete linkse partijen de rekening krijgen voor hun ellebogen werk!
  Er gaat overigens een niet te stoppen politieke omwenteling plaatsvinden in heel Europa,de EU kopstukken en politici in de lidstaten zullen afgerekend worden op hun wanbeleid,waardoor de EU in de huidige vorm en organisatie ter ziele zal gaan!

 6. Kapitein Haddock

  Sinds ze mee mogen regeren (in huidige coalitie) is er werkelijk niets meer over van de CU!
  A Minister Schouten: uitverkoop vissers, toekomstig boeren weg, vuil spel in Commissie stiekem.
  B Minister Slob geeft aan omroepen 40 miljoen extra, boven de 700 Miljoen (sic!).
  Dit, om onophoudelijk Nederland te minimaliseren! Linkse leugens hebben zijn voorkeur!
  C Segers? Levensgevaarlijk! Heeft 7 jaar in Egypte gewoond en MOET weten hoe Moslims over de Westerse wereld denken! En nu: Moslims zijn welkom!
  D Vraag mij af leden van de CU ( een protestante partij,……..of voorbij?) weten wat hun voorgangers aan het doen zijn!

  1. F.C. Labrouste

   “ Sinds ze mee mogen regeren (in huidige coalitie) is er werkelijk niets meer over van de CU!“

   Ze staan op winst in de peilingen.

   1. Sealgaire

    Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

   2. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    1. F.C. Labrouste

     Sterk betoog, edoc431. Het is fijn dat er mensen zijn zoals u die zich op de inhoud richten en daarin ook sterke argumenten weten te formuleren.

     1. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

 7. Vrijedenkert

  Aansluiten van CU bij het CDU van Merkel en de partij van borrelmans Juncker maakt glashelder duidelijk dat CU niet EU-kritisch is en dus waarschijnlijk ook nooit is geweest!

 8. Blokkeer-Fries

  Zondag, Opper deugdag en maandag alles weer kapot deugen.

 9. C.A.Barstow

  Dat deze schijnheilige laffe landverrader nog de naam van christelijk durft te dragen zegt al genoeg.

 10. Pescador

  GertJan is een grote huigelaar als ik een christen was werd ik nu katoliek of zoiets , het is een grote leugenaar die graag liegt tegen de mensen als tie maar mag mee regeren deze sukkel moet de bijbel eens lezen mischien dat zijn ogen dan open gaan.

 11. Bes Tolen

  Ho, ho, Santiago en Klepzeikert. Hij komt toch maar mooi in de hemel. Deze niet zo vrolijke harde baas. Zijn achterban ziet hem als heel eerlijk. Ja, er zijn echt volgelingen bij gekomen Die eerst al over de rand naar buiten de partij waren gevallen. Bijvoorbeeld niet meer gelovige gereformeerden. Die nog wel hun kerkelijke contributie betalen. Tegen de eenzaamheid. De achterban is zich al mentaal aan het voorbereiden op de volgende stap van hun partij. Aanvaarden staat voorop. ”Trouw aan de eigen groep”. Ondanks.

 12. Dollaert

  De CU is een heel akelige partij. Ik ben Christen , maar zou nooit op die hypocriete linkse CU club stemmen. Ze waren ook bij het Kunduz (Voorjaars) accoord voor de verhoging van de AOW leeftijd. Dat is genocide politiek. Dat zijn niet mijn woorden, maar ook in Rusland speelt de verhoging van de AOW leeftijd. Daar wordt het genocide genoemd.
  Liever Turks dan Paaps is de CU en haar aanhang. Denk daar maar eens over na. Christelijke CU en SGP stemmers..

 13. Sjoerd Westering

  En maar de persoon van Judas verafschuwen in de gebeden….

 14. peetjoh. k

  Ach ja wat een verassing. Had iemand wat anders verwacht van deze generaal pardon hero. Dit is de man die verantwoordelijk is voor de meeste import van (gelovigen) ketters.

 15. Politiek Profeet

  Segers is het ultieme satansgezicht bij de gristenen,de anti-grist.
  Op zijn schijngeilige knietjes bidden naar een sprookjesfiguur maar toch voor vele blinden, zwakzinnigen en randdebielen een soort goeroe.
  Waar komt die domme aanhankelijkheid toch vandaan?
  Heb je dan iets gemist in je zelfstandig denkvermogen en blijf je achter een fantoom aanhobbelen die niet bestaat?
  Segers is met zijn c.u. een zichtbaar gegeven hoe een club verdwaasden zich bij elkaar prettig voelen omdat ze alleen niets denken te kunnen ,een zeer laag zelfbeeld dus,gecombineerd met een onvermogen om zelfstandig te denken en dingen te onderzoeken.
  Zonde van het leven dus, jammer van je bestaan, kan dus beter je stekker eruit trekken en het opnieuw proberen…..

 16. shidaian

  Ach de Opper-Farizeeër laat nu echt zijn ware gezicht zien door zijn hypocriete optreden.Wat valt die man door de mand. Alleen uit rancune jegens Baudet. Die heeft destijds in het klimaatdebat Segers met recht als onwetend weggezet. Daar kan onze opper-farizeeër niet tegen natuurlijk.

 17. Duckday

  Zolang het hun zelf maar goed gaat ontkennen ze alles voor macht.Ze verraden zelf hun goede vriend Hoogmoed macht eigen belang

 18. Duckday

  Stem in het vervolg FvD of PVV zij komen voor U op

 19. Bes Tolen

  SW. De vraag of het mag sla ik deze keer over. Judas staat in het NT voor joden. Dat is gezien het verhaal geen fraaie kwalificatie maar blijkbaar was dat naar de opvattingen van opstellers van de bepaalde bijbeltekst.

 20. fusilier

  HEBZUCHT geld en macht , is waar de wereld aan ten onder gaat , en Segers doet er stilletjes aan mee,en sluit een pact met de duivel

 21. Agios

  Links denken is de voorbode van vroegtijdige dementie. Links wil hier niet aan en dat is het beste bewijs voor mijn stelling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.