Knettergekke messentrekker Malek F. boos op de politie: 'ze hebben op mij geschoten, waarom?'

Geen categoriejun 25 2019, 15:55
De Syrische Malek F. die afgelopen zomer amok maakte in Den Haag is boos op de politie. Volgens de Syriërs zouden de ordediensten ten tijden van zijn arrestatie te vaak op hem hebben geschoten. De "Allahu Akbar"-roeper liet eerst nog weten gedood te willen worden, maar komt daar nu van terug.
Nadat Malek F. in Den Haag mensen had neergestoken was al vrij snel duidelijk dat de slachtoffers enorm veel geluk hebben gehad het incident te overleven. Destijds rezen er twijfels over het motief van de dader en het OM interpreteerde het gebruik van religieuze teksten als voldoende bewijs voor het vaststellen van een terroristisch motief. Het OM komt komende week met een strafeis.
Maar in plaats van het tonen van berouw maakt Malek F. het nu wel erg bont door zijn boosheid te uiten over het gedrag van de politie, via NU:

"Ik deed niks. Ik zat op de grond en ze hebben achter elkaar op mij geschoten, waarom?"

Verbijstering. Blijkbaar maakt de messentrekker uit Syrië zich meer druk om het politieoptreden dan om de aanvankelijke reden waarom de politie überhaupt het vuur moest openen: zijn eigen gedrag. De slachtoffers van Malek F. hebben verder geen goed woord voor hem over en volgens experts is hij 'volledig ontoerekeningsvatbaar'. Knettergek dus. Zo stak de Syriër in op een student die daar blijvend letsel aan over heeft gehouden. De student zegt het volgende over Malek F.:

"Hoe kon je mij dit aandoen? Op acht plekken op mijn lichaam heb ik lelijke littekens."

De vraag 'waarom' blijft na zaken als deze wrang nasmaken. Zo wordt behalve het terroristische motief vermoed dat de Syriër psychisch niet in orde is. Zo werd hij begin 2018 opgenomen in een GGZ-kliniek. De redenen waarom doen er uiteindelijk vaak toch minder toe dan het resultaat. En net als de student acht littekens heeft overgehouden zo houdt Malek F. er een aantal littekens aan over. Maar in plaats van zijn mond houden klaagt hij over het keurige optreden van de politie. Ja, dan ben je zeker knettergek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten