Lol! Erik van Muiswinkel klaagt dat hij Sintbaantje in Amsterdam kwijtraakte dankzij ‘trollenleger van Wierd Duk’

Dat Erik van Muiswinkel geen Sinterklaas meer mag spelen bij de intocht in Amsterdam, zit hem kennelijk hoog. In plaats van zelfreflectie toe te passen, geeft de gevallen komiek nu de schuld aan Telegraaf-journalist Wierd Duk. Zijn “trollenleger” zou ervoor gezorgd hebben dat hij de gig is kwijtgeraakt.

muiswinkel sint breedveld

BNNVARA-cabaretiers en extreem-linkse haatzaaiers: het mag geen toeval heten dat de twee elkaar zo snikkend in de armen vallen. Dat Erik van Muiswinkel het dus uitermate goed kan vinden met Peter “smaad en laster” Breedveld mag dan ook beslist geen toeval heten.

Het dynamische duo Van Muiswinkel/Breedveld is momenteel aan het na-etteren na het floppen van Van Muiswinkels nieuwe carrière: die van Sinterklaas in Amsterdam. Na keer op keer voor relletjes te zorgen moest de voormalige hoofdpiet die functie neerleggen. Over hoe dat komt, laat hij z’n kameraad Breedveld aan het woord:

“De ware reden dat Van Muiswinkel zich gedwongen voelt om zich terug ter trekken, is dat hij zich uitspreekt tegen extreemrechts en meningen ventileert waar Telegraaf-journalist Wierd Duk het mee oneens is. Duk is, vanaf het moment dat bekend werd dat Van Muiswinkel Sinterklaas zou spelen, een campagne gestart om dat te voorkomen. Onvermoeibaar sprak Duk op Twitter de gemeente Amsterdam, de burgemeester en iedereen die hij maar kon bedenken aan om Van Muiswinkel te belasteren en te besmeuren en ze ervan te overtuigen dat hij geen Sinterklaas mocht zijn. Gebruikmakend van zijn enorme trollenleger hebben Duk en de rest van De Telegraaf zich ervan verzekerd dat de kwestie een echte controverse werd, die niemand kon zijn ontgaan.

Het is onbestaanbaar dat een fascistoïde hufter als Duk bepaalt wie er Sinterklaas mag spelen en wie niet. Dat Duk bepaalt wie wat wel en niet mag zeggen en welke straf er moet staan op een overtreding.”

Ja jongens, de tijden van ongestraft links haatzaaien zijn voorbij. Althans: je hebt vrijheid van meningsuiting, en je mag het vinden. Je hoeft alleen niet te verwachten dat je vervolgens nog voor iedere functie in aanmerking komt. Zeker niet voor die van de neutrale kinderfiguur Sinterklaas.

Groetjes aan de huilebalken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Roughwood

  Zucht… Van Muiswinkel en Breedveld. Tja. Mijn buurmeisje van vijf heeft meer zinnigs te melden dan deze twee kansloze lutsers. Afserveren a.u.b.!

 2. Vit

  Ik ken Muiswinkel alleen als hoofdpiet.

 3. Ragmilla

  Extreem rechts heeft dagelijks haat berichten over van Muiswinkel, het heeft duidelijk gewerkt. De haat bij extreem rechts zit zo diep en ze zijn zo geïndoctrineerd dat ze niet inzien hoe extreem rechts ze zijn en hoeveel haat ze zaaien. De afbraak in Nederland is aan extreem rechts te wijten.

  1. victus

   Mijn vader werd ook door z’on hysterisch wijf voor extreem rechts uitgemaakt omdat hij per ongeluk zei dat al die kansloze Afrikanen mooi spoortunnels kunnen graven hier. “Wacht maar tot je uitgewoond ben door een stel van die bosnegers. Dan ben jij ook rechtser dan rechts als je weer je beentjes mag sluiten”””

   1. Ragmilla

    Kansloos? Ik denk dat uw vader gewoon de strijd om de liefde van zijn leven van een Afrikaan heeft verloren. Toen is hij maar met uw moeder getrouwd. U weet wat blanke vrouwen zeggen die het verschil eenmaal gevoeld hebben in bed zeggen? Once you go black you never go back.

    Ik geloof dat u niet begrijpt wat kans betekent anders zou u begrijpen dat u de werkelijk kansloze bent.

    Mijn vent is blank maar uitzonderlijk groot voor een blanke. Wat vrouwen met die kleintjes kunnen, onbegrijpelijk.

    1. victus

     Mijn vader heeft begin jaren zestig veel kameraden zien sneuvelen ook vaak op een laffe manier. Zoals hij zei; “Gore bosapen moest je direkt neerleggen, zeker als ze tegen je staan te lachen. Duizenden kilometers van huis zaten die jonge mannen diep in de penarie waar ze alleen uit konden komen door geweld te gebruiken, meedogenloos zijn. Het is maar goed dat hij dat slappe weeïge geklets van u niet hoort. Veel geluk met die zwaar geschapen vent van u. Hopelijk richt hij die paal niet op andere mooie grotjes of holletjes. Succes!

     1. Ragmilla

      Uw vader was huurling? Moet je inderdaad korte metten mee maken.

    2. edoc431

     tja bent en blijft een nikker vent hahaahaahaahaha

    3. edoc431

     Die zogenaamde vent van jou moet ook wel een grote hebben anders raakt ie kant nog wal hij moet dat geval heen en weer slaan om sowieso de kant te raken mijn god ik hoor een echo ,echo echo echo ………. go

    4. Matig rechts

     Pffffffffffff, wanneer stoppen ze toch eens met de gratis wifi in de inrichting Vucht.

     Wij zitten hier met de trollen als @Ragmilla opgescheept.
     Het wordt toch echt eens tijd dat ze daar minder rechten krijgen en beseffen dat ze niet in een vacatiepark zitten.

    5. Janna47

     Ragmilla

     Mijn vent? Hallo….dat zegt zoooooveeeeel

    6. RobVerhoeven

     Wat een geweldige (oerdomme) argumentatie Raggie!
     Als je een kut zo groot als een emmer hebt moet je wel voor een vent met een grote gaan wil ie de kantjes nog een beetje raken!
     Niveau chimpansee zullen we maar zeggen!

   2. F.C. Labrouste

    Niveautje weer, victus.

    🙁

    1. victus

     Is er een pseudo intellectueel referentiepunt bedacht waaraan het niveau kan worden afgelezen?

  2. Bosche draak

   Kletskoek Raggebol!
   Muiswinkel is gewoon een onuitstaanbare hatelijke zak hooi, die hoogstwaarschijnlijk weggestuurd is uit de pepernotenfabriek omdat hij al het bakpoeder in z’n neus duwde.

   Demente zwakzinnigen onkrachten juist woorden als nazi/fascist/ alt-rechts/ extreem rechts en meer van die kul door iedereen en diens moeder zo neer te willen zetten.
   Muiswinkel moet maar emigreren naar een ander land als de volksfeesten die galbak niet bevallen.

   1. Ragmilla

    Onzin. Ik wil niet iedereen zo neerzetten, er zijn genoeg rechtse mensen die een goed functionerend moreel kompas hebben.

    Ik zie dit op DDS niet, dit is een alt right blog. Dan kunt u beweren dat het niet zo is maar gezien de propaganda die zij voor FvD maken wat een alt right partij is kunt u dit niet onderbouwen.

    Uw argumenten zijn niet goed bos draakje. Fatsoenlijk rechts moet beschermt worden tegen termen als extreem rechts maar DDS niet, ik lees hier veel te veel haatzaaierij.

    1. Bosche draak

     Jij zet iedereen neer als extreem rechts, kletsende koekwaus.
     Dit is net zo min een extreem rechts blog als dat FVD een extreem rechtse partij is.
     Je kan je grijze plaat draaien tot je een ons weegt maar niemand gelooft je.
     En voor jullie doetjes is iets al gauw “haat”

     1. Ragmilla

      Ik denk dat uw besef niet goed

    2. Top

     Hoofddoekje wèèr te strak niknok?

     1. Bosche draak

      Verklaart wel d’r rare zinsbouw.
      Misschien heeft ze last van ramadanse rammelbuik?

    3. Cycle25

     Fatsoenlijk rechts…o wacht, VVD ? Uitvinders van belastingparadijzen, gewoon fatsoenlijk….i rest my case, je bent niet alleen warrig, je weet niet eens het verschil tussen rechts en rechts.

  3. Joop Klepzeikert

   @Ragmilla: Je geraaskal slaat weer als een Tarzan op paardenstront. Zoals gewoonlijk.

  4. edoc431

   Wen er maar aan dat wordt steeds beter hahaahahah

 4. jhak

  Zielige figuren toch, die Muiskinkel en Ragmijmaar! ha ha

 5. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Het is te gek voor woorden dat “domme kankerlul” van Muiswinkel geen Sinterklaas wilt spelen voor Pvv en FvD kindjes

 6. F.C. Labrouste

  “Het is onbestaanbaar dat een fascistoïde hufter als Duk bepaalt wie er Sinterklaas mag spelen en wie niet. Dat Duk bepaalt wie wat wel en niet mag zeggen en welke straf er moet staan op een overtreding.”

  Ja, wel triest, dit.

  1. Bosche draak

   Je kletskoek is inderdaad nogal triest, Fart
   Cloud Labrouste
   Tevens ook:
   Inhoudsloos
   Radeloos
   Redeloos
   Nutteloos
   Reddeloos
   En hopeloos

   1. Cycle25

    F.C Soros trol, deze gast ventileert politieke correcte open society foundation geleuter. Je zou bijna denken dat het familie van ‘m is.

  2. FJ

   Frappant, zolang het linkse rakkers zijn is alles geoorloofd. Nu de maat bij Muis genomen wordt, deugt de hele wereldniet meer.
   Muis heeft zichzelf in de voet geschoten en ook deze verdienste komt hem niet meer toe.
   Principes kosten nu eenmaal geld, Muiswinkel

 7. FJ

  Eerst help je het Sinterklaasfeest naar de kloten en dan beklaag je je, want z’n betaalde baantje wordt hem niet meer gegund.
  Muiswinkel kan beter emigreren naar Suriname, want daar geloven ze nog in Sinterklaas met een Zwarte Piet. In Nederland kan hij geen droog brood meer verdienen en z’n linkse vrienden houden de portemonnee ook een keer gesloten.
  Dus Muisje, kijk wat je over jezelf hebt afgeroepen.

 8. Ome Wim

  Jammer voor Muiskinkel maar het extraatje om met de feestdagen eens goed zijn snuifdoos te kunnen vullen gaat nu letterlijk zijn neus voorbij, overigens, waar hebben we Sinterklaas nog voor nodig, de Tweede kamer zit vol met Sinterklazen alleen strooien die met gulle hand òns geld weg.

  1. Cycle25

   Ja, die snuifwinkel gaat dicht, wellicht heeft Jiskefet nog een Sinterklaas nodig, je moet toch wat om je neus bij te poederen.

 9. Joop Klepzeikert

  Blijkt het ‘trollenleger’ van Wierd Duk toch nog ergens goed voor te zijn, als we de compleet doorgedraaide leipelingen Frontaalnaakt (Peter Breedveld) en ex hoofd Zwarte Piet en Sinterklaas (Eikeltje Muizenkeutel) moeten geloven.
  Dat zwakzinnig linkse spul draait steeds verder door en dat is een goed teken.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Ze voelen dat ze steeds meer terrein verliezen.

 10. Godefroy France

  TBS VOOR DIT ANTISEMITISCH BRUINHEMD,,,,,,,,HOEWEL ,,,SINDS ATTACK VAN OPPER-BRUINHEMD VAN AGT,,,, RESERVE VAANDELZWAAIER BIJ DE JODEN / ISRAEL HATERS !!!

  PVV EN FVD STAAN PAL VOOR ONS NEDERLAND!!!

 11. Fritsie

  Sinterklaas wil alleen maar echte ZWARTE pieten

 12. Ome Wim

  Ik val nooit reaguurdes aan maar ik wordt een beetje ziek van die Ragmilla die het steeds maar heeft over “extreem rechts”, over “extreem (s)links” wordt geen woord gerept ondanks dat door die een politicus en een journalist zijn vermoord.

 13. Michael M

  Wat is die vieze van Ratwinkel toch een vreselijke lelijke man met die rare neusvleugels. Hij is zowel lelijk uit zijn mond en hij is lelijk.

 14. Cesare

  Sinterklaas met al die zwartjes is toch voor rechtse mensen? Laten die linksen maar het suikerfeest of zo gaan vieren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.