Naïeve Sylvana-hippies willen alle kernwapens Nederland uit: ‘Niet welkom!’

Wat schattig: bij de lampenkapjes van BIJ1 hebben ze nog niet door dat de jaren ’80 allang voorbij zijn, en dat het panische gedemonstreer tegen kernwapens in de huidige bipolaire wereld allang geen plaats meer heeft. Toch proberen ze het bij de Sylvana-partij nog van harte, door boos te worden op bedrijven die meerwerken aan de productie van kernwapens.

Als het aan de gebroken geweertjes van Sylvana Simons’ BIJ1 ligt, gaat Nederland alles wat met kernwapens te maken heeft het land uitzetten. Geen atoombommen, geen bedrijven die meehelpen aan de ontwikkeling ervan en het liefst ook geen “oorlogen” (wel, duh). Dat heeft BIJ1 deze week verkondigd in de gemeenteraad van Amsterdam.

Zoals wel vaker denkt men in de Stopera dat men een soort nationale schaduwregering is, en het landelijke – of zelfs internationale – politieke beleid kan bijsturen. Zo wil men nu actie gaan ondernemen tegen kernwapens. Ze hebben namelijk gehoord dat die dingen steden als Hiroshima in Japan kunnen laten ontploffen, en dat is slecht. Misschien kan Amsterdam ook wel ontploffen: je weet het niet. Dus wil BIJ1 het zekere voor het onzekere nemen en alvast alle kernwapens en kernwapenproducenten de deur wijzen:

“De ontploffing van een kernwapen ter grote van de bom gebruikt in Hiroshima zou leiden tot tussen de 60.000 en 70.000 directe doden, blijkt uit onderzoek van PAX. Amsterdam en Nederland moeten alles doen om dit te voorkomen. En bedrijven die kernwapens produceren moeten in ons land al helemaal niet kunnen profiteren van belastingvoordelen.

Jazie Veldhuyzen (BIJ1): “Bedrijven die geld verdienen met de productie van wapens profiteren van gewapende conflicten en oorlogen en om die reden zijn zij volgens BIJ1 niet welkom in Amsterdam, zeker niet als zij massavernietigingswapens zoals kernbommen produceren. Dit initiatiefvoorstel is een belangrijke stap om deze bedrijven het zo moeilijk mogelijk te maken.””

Heel snoezig, natuurlijk. Vooral omdat ze vergeten dat het enorm dom is voor Westerse landen om hun kernwapens weg te doen vóórdat landen als China en Rusland ook hun voorraad door de versnipperaar hebben gegooid. Nucleaire ontwapening is namelijk prima, maar alleen als iederéén dat doet. Zoniet, dan lever je de wereld uit aan de grootste schurken op deze planeet. Iedereen met een beetje wetenschappelijke kennis is het daarover eens. Zoek maar op: de theory of mutually assured destruction.

En een Aarde gedomineerd door mensenrechtenschendende Russen en Chinezen… Dat kan toch niet de bedoeling zijn van Sylvana Simons en haar entourage?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Hans Brusselmans

  Die gebrilde apin ziet er ook uit of zij uit een toverballen automaat is gekukeld, wat heeft zij nu weer op haar kop staan, een grijs gedraaide drol?

 2. C.A.Barstow

  Het is vele malen beter dat dat griezelige wijf met haar volgelingen het land worden uitgezet, en kernwapens er voor terug.
  Met deze wapens kun je meer dan met zo’n groep randdebielen.

  1. Fritsie

   Helemaal mee eens!

 3. Joop Klepzeikert

  Zo laat het BIJ1 geraapte zooitje geestelijk gehandicapten weer zien hoe gruwelijk debiel ze zijn. Het ergste is dat daar nog ‘mensen’ op gestemd hebben ook. Die zijn dus nog debieler.

 4. Brennivin

  Toch wel fijn dat ze overal verstand van heeft. Dan kan ze namelijk hele zinnige dingen zeggen. Een echte kernwapendeskundige dus. Dat heeft ze vast geleerd van Peter R. de Vries.

 5. Bosche draak

  Vooral het “Amsterdam ÈN Nederland” vind ik frappant.
  Die kwibussen van 020 voelen zich letterlijk verheven boven de rest van het land.

 6. DennisEijs

  Ik wil ook alle kernwapens de wereld uit. Helaas is dat niet haalbaar bij de stand van de huidige intelligentie van de mensheid, helaas. En zeker gezien dat de kennis voor handen is voor velen. Als streven dus mooi.

 7. Pronounce

  Dit is echt niets nieuws. Die massademonstraties tegen kruisraketten in de jaren ’80 waren ook eenzijdig gericht tegen Amerikaanse wapens – geen enkele demonstrant haalde het in zijn hoofd daar in de Sovjet-Unie tegen te gaan demonstreren. Sterker nog, velen vonden écht dat louter de VS haar wapens maar terug moest trekken en die Russen niet want liever rood dan dood. Mient Jan Faber had er wel aandacht voor en dat werd hem lang niet door iedereen die bij de protesten betrokken was in dank afgenomen.

 8. Cycle25

  Niemand is voor kernwapens, je wilt een stukje van de zon echt niet nabootsen in de atmosfeer. Maar naïeve Safe Space Bubbel mensjes denken dat de hele wereld lief is, dankzij dit wapentuig zijn we 75 jaar wereldoorlog vrij.

  Enfin, Sylvana gaat eerdaags haar black matter marionetten inzetten om politieagenten af te knallen, en links zag dat het goed was.

 9. Vrijedenkert

  Nederland had mischien ooit zes Navo-kerntaken en mischien nu nog een , wat werkelijk nog het praktisch nut is van die hoogstwaarschijnlijke Navo-kerntaak?

  F-16 vliegbereik 2700 km volgens wiki.
  F-35 Lightning II vliegbereik A: 2222 km volgens wiki.

  Laten we eens Volkel nemen, is niet gezegd maar daar zouden Navo-kernwapens kunnen liggen voor inzet…

  Afstand vanaf Volkel tot voorbij Wit-Russische en Oekrainse grens tot in Rusland wat een potentieel doelwit zou kunnen is niet gezegd dat men het is is al ruim 2000 km en dan moeten toestellen ook nog terug, door het fors uitbreiden naar het oosten van Navo-gebieden is de effectitivteit van eventuele Navo-kerntaak van Nederland sterk afgenomen.

  Het verplaatsen van deze hoogstwaarschijnlijk aan Nederland behorende Navo-kerntaak vanuit Nederland naar een Navo-bondgenoot op een wat meer voordelige strategische afstand van potentiële doelwitten ligt voor de hand!

  Niet omdat gesjeesde Sylvana van BIJ1 dit eist maar omdat het mischien strategisch zinvol zou kunnen zijn zou het verplaatsen van een eventuele Navo-kerntaak van Nederland naar een bondgenoot overwogen kunnen worden.

 10. tonna

  Ik begin te begrijpen wat Hitler bedoelde mbt zwakzinnigen en verdere gestoorden,die volgens hem verplicht gesteriliseerd moesten worden vanwege het vermijden van een totale destructieve degeneratie van het mensenras!
  Op sommige punten had de man het gelijk aan zijn zijde,SS is een levend voorbeeld van zijn prognose!

 11. Marija

  Simons gebruikt een nieuwsbericht over een zieke man, die een atoombom in een station wil laten ploffen, om weer even in het nieuws te komen.
  Hoe ziek is zij elf dan?

  1. Marija

   Hoe ziek is zij zelf dan?

   1. Bosche draak

    We snappen uw punt, zeuren op spelling is voor zeurpieten

 12. logisch denken

  Zeurpiet

  1. Bosche draak

   Ik zeur toch niet over spelling?
   Wel logisch denken hoor 🙂

 13. Behold My Negativity

  Douw die nucleaire wapens in je bek en emigreer als je ze Nederland uit wilt.

 14. Kristalix

  Sylvana het land uit? Ja! Gelijk.
  Enkeltje paramaribo in dwangbuis en ballgag.

 15. Niet L niet R

  Onbegrijpelijk, die juffrouw loopt met haar waanideeën, nog steeds vrij rond!
  Gevaarlijk moet eerst iets heel ernstige gebeuren, voor dat zij opgepakt wordt, vroeger sloot men personen met waanideeën op, en kregen zij een therapie, wat helaas ook niet altijd lukte!

  1. Kapitein Haddock

   Niet L niet R

   SS is zelf een atoombom maar zonder ontsteking: ligt in Paramaribo.

 16. RvdBe

  Van zwarte piet activiste tot deskundige op het gebied van nucleaire bewapening.
  Echt een multitalentje!

 17. Godefroy France

  DEZE VRESELIJKE, BLANKEN HATENDE ANTISEMITISCHE MULAT BLIJFT MAAR AANDACHT KRIJGEN,,,,,,,, WEG MET DIT GEDROCHT,,,,,,,, SAMEN MET BRUINHEMD VAN MUISWINKEL IN EEN CEL,,,,,,,,,,,, WEL CASTREREN ,,,,,, DEZE RATTEN !!!!!!!!!

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.