‘Niets vermoeiender dan discussie met hoogopgeleide Nederlanders over situatie moslims. Wuiven alle bezwaren weg!’

Nederlandse progressieve academici zijn een bijzonder volkje. Of, nou ja, ‘bijzonder’, ze strijden hand in hand met keiharde islamisten tegen een gematigde islam en vegen alle bezwaren over de onderdrukking van Nederlandse moslims zonder pardon van tafel. Geen wonder dus dat progressieve Turkse en Marokkaanse Nederlanders zich in rap tempo van linkse partijen aan het afwenden zijn. Erdal Balci beschrijft het treffend in zijn nieuw column in De Volkskrant: “Niets vermoeiender,” aldus de polemist: “dan een discussie met hoogopgeleide, progressieve Nederlanders met het hart op de goede plek over de situatie van moslims in dit land. Alle bezwaren over de vrouwenonderdrukking, het verkwanselde talent, het gebrek aan democratische tradities, de immense druk van het geloof op het dagelijks leven en het gebrek aan vrijheid worden harteloos weggewuifd.”

Dit moet je echt even lezen. Een artikel van de Nederturkse columnist Erdal Balci. Hij hoort bij een steeds grotere groep Nederlanders met migratie-achtergrond die helemaal niets meer met georganiseerde religie te maken wil hebben. Who can blame him, right?

Nou, progressief en atheïstisch links, kennelijk. Die zijn er namelijk als de kippen bij om alle allochtonen terug in het islamdoosje te stoppen en die dan stevig op slot te doen. Balci raakt er ernstig door vermoeid – die zogenaamde vooruitstrevende, feministische en hoogopgeleide Nederlanders die pal staan voor de meest patriarchale en onderdrukkende elementen uit de islam of zelfs radicale islam. Ze laten zich door niemand overtuigen, zelfs niet door mensen die zélf een migratie-achtergrond hebben.

Balci:

“Niets vermoeiender dan een discussie met hoogopgeleide, progressieve Nederlanders met het hart op de goede plek over de situatie van moslims in dit land. Alle bezwaren over de vrouwenonderdrukking, het verkwanselde talent, het gebrek aan democratische tradities, de immense druk van het geloof op het dagelijks leven en het gebrek aan vrijheid worden harteloos weggewuifd. Want, het is hun cultuur en wie zegt dat de westerse cultuur beter is dan die van hen? De onverschilligheid vanuit de Nederlandse hoek en de agressie vanuit de eigen gemeenschap maken dat het tijd wordt om het eens te hebben over onze eigen dissidenten in de polder.

Niet alleen ik, maar alle vrije geesten met een niet-westerse achtergrond ervaren de toenemende vijandigheid van Nederlanders uit het zogenaamd progressieve kamp. De huidige realiteit is dan ook dat alle vrijgevochten intellectuelen uit de Nederlandse islamkringen in de ogen moeten kijken van hoogopgeleide ‘slangen’ die iedereen die een poging waagt om te ontsnappen uit die wereld terug het hokje in sissen. Want, zij zijn nobel in hun liefde voor de Derde Wereld en wij schofterig in onze wens voor ontwikkeling en geluk voor ons en voor onze mensen.”

En dat mogen al die zelfvoldane D66’ers, GroenLinksers en Sylvana-adepten zich echt wel wat meer aantrekken. Vergeet Wilders, maar luister eens naar mensen die het aan den lijve hebben ondervonden! Ophouden, dus, met het goedpraten en wegmasseren van problemen in de naam van ‘tolerantie’ en ‘ruimdenkendheid’. Er is namelijk helemaal niets ruimdenkends aan het laten dooretteren van salafisten en ander gespuis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Lao Tse

  “Alle bezwaren over de vrouwenonderdrukking, het verkwanselde talent, het gebrek aan democratische tradities, de immense druk van het geloof op het dagelijks leven en het gebrek aan vrijheid worden harteloos weggewuifd. Want, het is hun cultuur en wie zegt dat de westerse cultuur beter is dan die van hen? ”

  Het betoog zou aan kracht winnen als de linkse academici die dit standpunt zouden huldigen eens concreet werden geciteerd.

  1. Agios

   Ik wil niet eens praten over welke cultuur het beste is. Wel weet ik dat die van de moslims het allerslechtste is…

   1. Lao Tse

    Dé cultuur van moslims bestaat niet. De islam is dominant in landen als Indonesië en Pakistan tot Turkije, Marokko en Syrië. Die is net zo gevarieerd als de ‘christelijke cultuur’.

    1. Agios

     Je hebt gelijk. Moslims hebben geen benul van cultuur…

    2. Stopperspil

     De grote overeenkomst is dat in alle landen die u noemt en trouwens in alle landen waar de islam – welke stroming dan ook – het leven beheerst sprake is van een groot gebrek aan vrijheid. Bovendien is het er maatschappelijk gezien meestal ook nog eens een grote puinhoop. Dat is ook een van de redenen waarom zoveel inwoners van die landen als ze de kans krijgen hun heil zoeken in het “verderfelijke” westen.

     1. Lao Tse

      Ja, het betreft niet-Westerse landen die niet in alle opzichten en in verschillende mate voldoen aan onze eisen van rechtsstaat en democratie. Met de islam heeft dat overigens weinig te maken. Anders zouden moslims die naar het Westen verhuizen zich ook niet als democraten gedragen.

  2. Kretoloog

   Pim Fortuijn zei het 20 jaar geleden al: “de islam is een achterlijke godsdienst”. Een GroenLinkser kreeg de opdracht hem te vermoorden. Na een fopstraf werd deze moordenaar vervroegd vrijgelaten. En kreeg huis en geld, zonder daarvoor te hoeven werken of te solliciteren.

   Maar iedere criticus van de islam moet van de elite monddood worden gemaakt. Kijk maar hoe Wilders behandeld is: een strafproces in opdracht van de regering. En Baudet loopt het risico eenzelfde behandeling te krijgen.

   1. Lao Tse

    “Een GroenLinkser kreeg de opdracht hem te vermoorden.”

    De moordenaar kreeg geen opdracht en was ook niet verbonden aan Groen Links.

    1. Mars020

     Toen zat jij waarschijnlijk nog in China, maar hij is dus echt door extreem links vermoord.

     1. Lao Tse

      Dit is belachelijke onzin, Mars, er is bewijs noch logica voor de debiele bewering dat Groen Links achter de moord op Fortuyn zat.

      Ga je mond spoelen.

     2. HierBenIk

      Je antwoord is helemaal correct, typisch Links om dit vervolgens ook weer te ontkennen 😉

    2. edoc431

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
     Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
     Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

   2. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Religie is per definitie achterlijk !

  3. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 2. Jumping

  Nederland had jaren geleden naar Wilders en Verdonk moeten luisteren.
  Maar de media koos voor Mark Bilderberg.
  Wat er van is gekomen is een liegende en fantaseerende MP.

 3. Sprookjesfiguur

  “Vergeet Wilders”

  Want hij roept dit al jaren. Kan het onderbouwen, en zegt waar het op staat. Dus vergeet hem mensen, dat is de oplossing.

  1. santiago

   En heb jij al een sprookjesfiguur die het stokje van Wilders overneemt?

   1. Sprookjesfiguur

    Sarcasme Santiago…

 4. Kim Verlouw

  Iedereen die vindt dat zijn moeder of zus gelijke rechten moet hebben in Nederland maar geen kritiek op de islam durft te geven is een laffe hypocriete dwaas.

  Half Nederland is dat.

  1. Lao Tse

   Kritiek op de islam is nuttig en nodig. Het lastige is echter de dé islam niet bestaat.

   1. Lao Tse

    de = dat

    1. Kim Verlouw

     Het zou je goed doen, Lao, de titel van dit artikel eens goed te bestuderen en het even in te laten werken.

     Ik heb het over de islamideologie die in de Koran staat en uitgelegd wordt in de Hadith.

     1. Lao Tse

      De term ideologie stamt uit de 19e eeuw. Alleen dat zou je al aan het denken moeten zetten.

      Er bestaat niet zoiets als een islamitische ideologie. Godsdiensten kunnen zich soms ook politiek uiten, zoals in Nederland concreet zichtbaar is in christelijke politieke partijen. In de islam zou je het islamisme zo’n uiting kunnen noemen maar die wordt slechts door een minderheid van de moslims onderschreven.

     2. Kim Verlouw

      “Godsdiensten kunnen zich soms ook politiek uiten, zoals in Nederland concreet zichtbaar is in christelijke politieke partijen”

      Je kon geen voorbeeld geven van het uiten van politiek in de islam, waar we het nu over hebben, natuurlijk. Nee, ik haal het christendom erbij en hou de islam uit de wind.

      Bestuur de titel nogmaals en neem iets meer tijd om het in te laten werken.

     3. Lao Tse

      Ik noemde het islamisme als een politieke vorm van de islam. Zag je dat niet?

     4. Kim Verlouw

      Ok.

      Je schrijft:”Kritiek op de islam is nuttig en nodig.”

      Wat is jouw kritiek op de islam?

     5. Kim Verlouw

      Lao,

      Iedereen die vindt dat zijn moeder of zus gelijke rechten moet hebben in Nederland maar geen kritiek op de islam durft te geven is een laffe hypocriete dwaas.

      Jij bent een prototype van een huichelaar. Altijd kritiek op Baudet, maar nooit op de islam of op een Volkert.

      Misselijkmakend!

   2. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De Islam. Het Jodendom. Het Christendom…
  Allemaal uitvindingen van Satan / Jahweh om de genetisch gemanipuleerde Homo Sapiens Sapiens tegen elkaar op te zetten. Vraag het de Illuminatie / Bilderbergers !
  ORDO AB CHAO !

  1. Lao Tse

   Je gelooft in het bestaan van Satan?

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ik geloof nergens in. Ik weet !
    (Of niet natuurlijk !)

 6. J.Rademaker

  Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hoogopgeleid ?!
  Eenzijdig geïndoctrineerd zal je bedoelen !

 8. Toverkol

  Het lijkt er steeds meer op dat het een naïeve strijd is om zich te verzetten tegen meer islam en massa migratie richting Nederland.
  Het heeft werkelijk geen zin !
  Het pensioen akkoord zal toch weer aangepast moeten worden omdat mensen die naar hier komen niet of te weinig mee participeren op de arbeidsmarkt.
  Het “ontkennen beleid” van de overheid zal iedere keer weer ingehaald worden door feiten !
  Het zal de komende jaren steeds slechter worden, en de overheid zal steeds meer impopulaire maatregelen moeten treffen de begroting sluitend te krijgen.
  Ze mogen wat mij betreft dit vieze smerige rotte land hebben, met de koning erbij !!
  Spring nog liever van een berg af dan ik een uur langer door blijf werken voor een stel sprinkhanen die hier onze verzorgingsstaat leeg vreten !!

 9. Mars020

  Je hebt niks aan een hoge opleiding, als je wereldvreemd bent. Om problemen met moslims op te lossen heb je mensen nodig met gezond verstand. De oplossingen zijn niet zo moeilijk, maar academici zijn gek op niet werkende zogenaamd politiek correcte oplossingen.

 10. Kristalix

  Islam. We ralen er niet over uitgesproken. Een alles verwoestende religie(ahum) wet die niets met geloof te maken heeft.

  Beiroet, de parel van het midden oosten als voorbeeld. Halalsema uit Islamsterdam is hard opweg het oude mokum to moslim enclave te verbouwen. Een race naar de afgrond.

 11. nienke

  @Lao Tse.

  De moordenaar kreeg geen enkel opdracht en was ook niet verbonden aan groen links.

  Schei nou toch uit jij weet donders goed dat Pim vermoordt is door het linkse tuig.
  Maanden gedemoniseerd door links doodsbang dat hij minister- president zou worden en ze hebben iemand gevonden die hem maar al te graag een kogel door z’n kop wilde schieten.
  Hij zal de trekker overgehaald hebben maar we weten donders goed dat links achter de schermen z’n uiterste best heeft gedaan deze man van het toneel te laten verdwijnen.
  Het was gewoon een links complot en wie weet hoeveel geld deze mafketel gehad heeft.
  Eens zal de waarheid nog wel boven komen drijven.

  1. Lao Tse

   Nienke krabbelt terug: Groen Links zat niet achter de moord op Fortuyn maar schiep een klimaat van ‘demonisering’ de deze verwarde veganist aanzette tot moord.

   Zo lust ik er nog wel een paar.

   1. Mars020

    Jij begrijpt Nienke niet, omdat ze in China achterstevoren lezen. Ze krabbelt helemaal niet terug, maar jij kunt gewoon niet begrijpend lezen.

    1. Lao Tse

     Demonisering is een slag in de lucht om daar een moord van te maken.

     Geloel dus.

     1. logisch denken

      QUOTE
      Lao Tse 9 minuten ago Beantwoorden
      Demonisering is een slag in de lucht om daar een moord van te maken.

      Geloel dus.
      END

      Moet je tegen de nabestaanden van van Gogh en Fortuyn zeggen

 12. nienke

  Islam, je moet er eerst gewoond hebben in 1 van die islamitische landen wil je er over praten.
  Heb 20 jaar in het grootste islamitische land gewoond, ben er geboren.
  Een alom verstikkend geloof totaal onleefbaar met deze dwingende, altijd bedreigende, intolerante,manier van leven.
  Accepteren totaal geen andersdenkenden,en zullen ten alle tijde de homo’s, de christenen, de Joden blijven haten.
  En de vrouwen onderdrukken.
  De islam hoort niet in het westen thuis zij zullen met alle macht dan ook proberen heel Europa te veroveren en tot een islamitische staat te maken.
  Dank zij onze politici die hun oren en ogen goed dicht houden en het linkse tuig, gaat het goed bergafwaarts met onze democratie.
  Zij bepalen nu al in grote delen van Europa hun intolerante manier van leven en verafschuwen onze democratie.
  Over alle geloven mag men een mening hebben maar waag het niet over de islam je mening te geven.

  1. Stopperspil

   U hebt Lao Tse, wie dat ook mag zijn, met uw inbreng compleet de mond gesnoerd, zo te zien. Met dank daarvoor. Vooral uw opmerking dat je over alle geloven een mening mag hebben, maar waag het niet over de islam je mening te geven, is volledig wat er aan de hand is.

  2. Niet L niet R

   Geheel perfect het grootbleem van Nederland, weergegeven!

 13. janszm

  Hoog opgeleid, academicus?

  Het één noch het andere zegt iets over de totale intelligentie van een dergelijk persoon.
  Buiten hun vakgebied hebben zij vaak geen notie van het gebeuren om hen heen. Wel overal een mening over hebben. De anders opgeleide denkt dan al snel dat die meninng de juiste is, jammer en fout.

 14. Veteraan

  Tja, Links hé.
  Die houden niet zo van de waarheid, vooral als hun verdienmodellen in het gevaar komen.
  Gelukkig hebben ze het milieu nog waar miljarden aan verspild kunnen worden. Maar ze worden al wat benauwder de laatste jaren.

  Ik zeg stoppen met Links.
  Of in het midden [doe eens normaal jo] of oprotten.
  Oh ja, Rechts mag ook hoor.

 15. Pescador

  Hoog opgeleide dat zegt alles, deze mensen zijn al die jaren geindoctrineerd met het stomme linkse gedachte goed ,mdat krijg je er zomaar niet meer uit

 16. Niet L niet R

  Deze zogenaamde hoog opgeleide linkse personen, weten geheel niet wat de moslimse gelukzoekers hier veroorzaken!
  Heeft geen zin om hen aan te geven zich bij de gewone burger hun oor ter luisteren leggen!

 17. Lampje

  Wees gerust, hoogopgeleid wil niet zeggen dat je intelligent bent, er is alleen aangetoond dat ze goed kunnen leren en dat heeft over het algemeen niets met intelligentie te maken

  1. logisch denken

   fotografisch geheugen geeft een goede basis voor een snelle theoretische toets. Zegt echter niets over inlevingsvermogen , begrip over realiteit en kwaliteiten om te besturen.

 18. Rud56

  @Nienke, helemaal waar!

  Waar de islam verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!
  Alleen het uitermate domme en naieve linkse deugvolk zal dit nimmer onderschrijven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.