Nou ja! Criminele D66-wethouder komt weg zonder straf dankzij laf OM: ‘Al genoeg gestraft!’

Daar waar het gewone volk zich helemaal blauw moet betalen voor zelfs de onschuldigste snelheids- en parkeersovertredingen, daar komt de regerende klasse – zeker als die afkomstig is uit partijkartelgelederen – heel eenvoudig weg. Vandaag hoorde een D66-wethouder die geheimhoudingswetten heeft overtreden dat het Openbaar Ministerie zijn zaak niet aanhanging zal maken bij een rechter. Justitie vindt dat de arme sociaal-liberaal al “genoeg gestraft” is en daarmee “genoeg geleden” heeft. Arm schaap dat het is, die Adriaan Visser.

Als je ooit nog eens hoopt weg te komen met een ernstige misdaad, dan moet je vooral één ding doen: lid worden van D66 (PvdA, VVD of CDA werkt vast ook wel). Dan zal het Openbaar Ministerie veel ruimhartige criteria op je loslaten, waarmee de kans dat je vrijuit gaat oneindig veel vergroot wordt. Adriaan Visser, een opgestapte D66-wethouder uit Rotterdam, ondervond dat vandaag aan den lijve.

Ondanks dat het zwaar strafbaar was, had hij uit geheime documenten gelekt. Daarvoor moest hij aftreden en werd er aangifte tegen hem gedaan bij de politie. Maar verder hoeft hij zich nergens zorgen om te maken, want het OM heeft de zaak tegen de D66’er geseponeerd:

“De voormalig Rotterdamse wethouder Adriaan Visser wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie wegens het lekken van documenten. Dit schrijft de hoofdofficier van justitie aan de zeven fractievoorzitters van de oppositiepartijen in de gemeenteraad, die aangifte deden tegen Visser.

Als reden daarvoor noemt justitie dat Visser al is afgetreden als wethouder vanwege de kwestie. “Het strafrecht is een ultimum remedium en de wethouder heeft bestuurlijk al consequenties verbonden aan zijn handelen.”

De oppositie laat het gelukkig niet bij zitten bij deze schaamteloze klassenjustitie. Leefbaar Rotterdam-voorman Joost Eerdmans kondigt de vervolgstappen al aan: “OM gaat zitten op de stoel van de politiek: afgetreden wethouder is al genoeg gestraft i.p.v. uit te zoeken of het lekken strafbaar was. Slecht onderzoek dus.” Ook wil hij proberen om Visser alsnog in het beklaagdenbankje te krijgen, door via een artikel 12-procedure het Gerechtshof zover te krijgen dat zij het Openbaar Ministerie dwingen om alsnog vervolging in te stellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. tonna

  Net zoiets als de slager die zijn eigen vlees keurt!
  De Nederlandse rechtspraak is politiek niet meer onafhankelijk,zoals in een bananenrepubliek!

 2. Vrijedenkert

  Lekkend D666-gespuis zwaar genoeg gestraft is natuurlijk complete nonsens!

  Bananenrepubliek en klassenjustitie en D666-plucheplakker komt ermee weg…
  Redelijk recent heeft wetgeving aangescherpt richting lekkende politici, volksvertegenwoordigers en bestuurders om lekken tegen te gaan want loopt spuigaten uit, OM en D666-rechter passen wetgeving niet toe dus wordt het lekken niet bestraft, eigen strengere wetgeving wat politiek bedenkt is dus alleen maar voor de buhne en verder zinloos want wordt niet gehadhaaft.

 3. Blokkeer-Fries

  Het Overmatig Fout opstapel Ministerie…

 4. Kapitein Haddock

  Splitsing in de maatschappij gaat vastere vormen aannemen!
  Politici worden gelijk geschakeld met de neukende, oplichtende, zakkenvullende “Zonnekoningen/innen” in Brussel.
  Kritische burgers die enig bezwaar maken op de enorme import Moslims/criminelen/gelukzoekers e.d. moeten oppassen .
  Hier in speelt het OM de grootste rol!!! Ministerie V&J is vergiftigd met pro-Moslim, anti-Nederland en, vooral, zeer links!
  Bewust wordt de feminisering voortgezet in de rechtspraak,: wereldvreemde rechters worden aangesteld en hun veroordelingen worden ingeprent door het OM! Onafhankelijke rechtspraak? Drieduizend keer NEE!
  Zie , als voorbeeld, de ALTIJD veel te lichte straffen voor het Marokkaans tuig!
  Zie de “blokkeer Friezen”; wel straf! Zullen de stenen gooiende Turken van afgelopen week worden vervolgd? NEE!
  Waarom?

  1. DidiMadloba

   Wat een trolverhaal. Een normale Hollander verzint zoiets niet..

   1. Kapitein Haddock

    DidiMadloba

    Klopt!
    Ik ben een gevluchte blanke boer uit Zuid-Afrika waar de, ontzettend lieve vrede brengende, Hottentotten en dwergnegertjes mij probeerden te vermoorden.
    In Nederland moet ik ook al oppassen; de linkse blanken zijn gelijk de Hottentotten en dwergnegertjes!

 5. F.C. Labrouste

  Het is tamelijk debiel deze man een crimineel te noemen die ernstige misdaden pleegde.

  DDS zou zich niet zo moeten overschreeuwen.

  1. ZiggyStardust

   Idd, dit is gewoon een betrouwbare bestuurder. Ik zou hem dat nucleaire koffertje van trump wel toevertrouwen, of toch minimaal directeur laten worden van een gevangenis of tbs kliniek.

  2. logisch denken

   de waarheid is hard maar als ambtenar zou je integriteit hoog in het vaandel moeten hebben staan. Als je informatie lekt ben je strafbaar en dat is een ernstig misdrijf. Burgers krijgen daar een strafblad voor een politicus een standje.

   Je bent dus voorstander van klasse justitie zoals je al vaker hebt laten blijken

  3. peetjoh. k

   Tuurlijk een oplichter is helemaal geen misdadiger. Een marokkaan die homo, s slaat is ook gewoon een lieve jongen. En fc Labrouste heeft helemaal geen hersen afwijking.

  4. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1. F.C. Labrouste

    Sterk verwoord, edoc431. Mooi dat u deze inhoudelijke insteek kiest. Dat schelden en tieren, waar sommige reaguurders hier zich toe verlagen, is beneden uw stand, en terecht!

 6. Pescador

  Het OM deugt zelf al helemaal niet , het wordt tijd dat dat eens op de schop gaat

 7. victus

  Ook BN’rs zijn een speciale categorie. Worden ook zeer soft en met zijden handschoentjes aangepakt. Kunnen niks fout doen. Stomdronken 3x te hard rijden? BN’r ? Voorlopig maar even een rijontzegginkje daarna zien we wel weer!

 8. NoDoubt

  Geweldig welk signaal onze rechtstaat weer afgeeft.

 9. Joop Klepzeikert

  In Nederland krijg je alleen straf als je rechts bent. Links en crimigranten komen hier haast overal mee weg, tenzij het Europees hof zich ermee gaat bemoeien, dan krijgt een socialist of crimigrant nog wel eens een paar weken celstraf of een taakstrafje voor moord of zelfs meervoudige moord. Alles minder dan dat krijgt dat tuig nooit straf voor.
  Maar zeg daar niets van, dan ben je ‘xenofoob, racist, nazi’ en meer van die ongein en heb je kans dat je voor jaren achter tralies of zelfs helemaal voor goed verdwijnt.

 10. C.A.Barstow

  Dit is geen nieuws toch?
  het is de normale gang van zaken bij de justitiële linkse maffia.

 11. DidiMadloba

  Lekken kan ook noodzakelijk zijn voor transparante politiek. Strafrechtelijk is er dan sprake van overmacht. En dan had vervolging niet tot veroordeling geleid. Dat zag het OM ook wel aankomen.

 12. DidiMadloba

  Eerdmans wil keihard sharia strafrecht, dat weten we.

  Een artikel 12 procedure zal niet lukken want Eerdmans is geen “rechtstreeks belanghebbende”, en dat eist de wet voor zo’n procedure. Eerdmans is niet persoonlijk benadeeld.

  Lekken hoort er een beetje bij in de politiek. Het leidt tot meer (ongewenste?) politieke controle.

  1. toetssteen

   Zei kwebbelkous Mad na 4 weken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.