Oei: Marokkanen blijken zowat de oneerlijkste mensen ter wereld in nieuw onderzoek

De nieuwste ‘Global Honesty Index’ is uit. De graadmeter voor hoe eerlijk mensen zijn in ieder land geeft aan dat Marokko en China zo’n beetje de oneerlijkste landen ter wereld zijn. De kans dat je daar een gestolen portemonnee weer ongeschonden overhandigd krijgt, is in die landen het kleinst.

Marokkanen hebben geen bijster goede naam op het gebied van eerlijkheid, zo onthult de Global Honesty Index van deze maand. In die ranglijst van veertig landen wordt bijgehouden welke volkeren het meest ‘eerlijk’ zijn. Het antwoord op die vraag bleek Zwitserland, gevolgd door Noorwegen en tenslotte. Helemaal onderaan staat China, maar op plek 39 van de 40 vinden we Marokko.

De onderzoekers hebben dat getest aan de hand van 17.000 zogenaamde ‘verloren’ portemonnees. En in bepaalde landen werden die dus significant minder vaak teruggebracht dan in anderen:

“Ruim 17.000 portefeuilles met of zonder geld en steeds drie kaarten met gegevens van de eigenaar, een inkooplijstje en sleutels werden gebruikt.

De portefeuilles werden bij balies van banken, hotels of zelfs politiekantoren achtergelaten. Opmerkelijk is dat hoe hoger het bedrag in de portefeuille, hoe meer kans dat de “vinder” het teruggaf. Reden daarvan is dat mensen gemakkelijker het gevoel hebben iets te stelen wanneer een gevonden voorwerp waarde heeft.

In totaal werden 40 procent portefeuilles zonder geld teruggegeven, tegen 51 procent voor portefeuilles met geld.”

F1.large

Lees het hele onderzoeksrapport hier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Jumping

  Wat heeft die Wilders, toch een goede kijk op de zaak.
  Hij noemt geen items, die hij niet weet te onderbouwen.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, moet wederom erkennen, dat Wilders gelijk had, met zijn minder minder uitspraak.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Rutte is er NIET voor alle Nederlanders, hij is voor Brussel.

  1. santiago

   Zeer goed.
   Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  2. Vliegenvanger

   Helemaal met je eens.+++++++

 2. Lao Tse

  De nazi’s wisten zeker dat Joden onbetrouwbaar waren en baseerden er een politiek van genocide op.
  Griezelig, dit soort pogingen racisme ‘wetenschappelijk’ te legitimeren.

  1. Deukman

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

  2. Peter Oudshoorn

   Lao, wat is er onwetenschappelijk aan dit onderzoek gedaan door drie universiteiten?

   Ooooo….., de uitslag komt je zwaar ongelegen en roept cognitieve dissonantie op. zeg dat dan.

   1. Lao Tse

    De Chinezen staan nog lager dan de Marokkanen, Oudshoorn. Nu ook maar alle Chinezen uit Nederland deporteren?

    1. fockingworst

     Lao tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
     Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
     De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
     Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

    2. peetjoh. k

     Tuurlijk gewoon alle buitenlanders dan word ons land weer zoals het was. Achterdeur open enzo sleutels in je auto. Voor die paar Hollandse criminelen hebbe we dan politie zat.

    3. ZiggyStardust

     Chinezen mogen blijven. Ken geen dealende Chinezen, plofkrakende Chinezen, Chinese loverboys, Chinese terroristen, Chinese verkrachters, Chinese overvallers etc. Ik ken 1 Chinees van horen zeggen die z’n zus heeft vermoord. De Chinezen die ik zelf ken zijn hardwerkende mensen vrij van een strafblad. De marrokanen die ik ken hebben bijna allemaal een strafblad. Zitten maar een paar goede tussen.

     1. ZiggyStardust

      Het zijn trouwens wel veel islamitische landen die de bodem van het lijstje aanvoeren. Wie had dat toch verwacht..

  3. Peter Oudshoorn

   De Godwin-specialist Lao Tse refereert natuurlijk weer aan de nazi’s. Een Godwin slaat namelijk iedere discussie dood en probeert reaguurders weg te zetten als zijnde zelf nazi’s.

   Je neemt blijkbaar jezelf geen eens meer serieus, Lao. Ga buiten lekker in het zonnetje zitten.

   1. Deukman

    Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Rancune/Lao Tse slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   2. Siemien

    Loa’s hartje is vol van het nazisme en het zoekt structureel ingangen om zijn sympathieën voor nazi’s te etaleren

   3. santiago

    Ik dacht dat ze die Lao ook van DDS zouden verwijderen. Moet nog gebeuren zeker.

    1. Deukman

     even geduld

  4. Ben-NIET-Groen-L

   Lao Tse,

   Uh, u bent griezelig…of wist u dit al?

  5. peetjoh. k

   Het is ook geen racisme. Dat bestaat helemaal niet. We kunnen aan soortisme doen aangezien er maar 1 ras mensen is maar wel meerdere soorten.

  6. Joshuak

   Ik geloof dat de nazi’s de joden niet noodzakelijk onbetrouwbaar of minderwaardig vonden, ze beschuldigen hen voor zover ik weet dat ze communistische revoluties uit aan het lokken waren.

   En dat omdat er aardig wat joden betrokken waren bij de revolutie in Duitsland, Frankrijk en Rusland..

   Rusland had ze zelf oververtegenwoordigd in het parlement zitten totdat Stalin ze allemaal uitroeide

   Was het een joods complot? Nee, maar zo werden ze wel afgestraft

  7. Pronounce

   Men doet een onderzoek en omdat de uitkomst Rien niet bevalt noemt hij het maar ‘racistisch’ en linkt het meteen aan genocide en nazi’s. Blijkbaar gaat ervan uit dat de onderzoekers al van tevoren deze uitkomst wensten. Wie is hier nou eigenlijk griezelig?

  8. Kees

   Ik denk dat we onderhand meer last hebben gehad van het marrokkanse tuig hier de afgelopen 50 jaar, dan van destijds de nazi’s.

 3. Bosche draak

  Dat China het meest oneerlijk is is wel opvallend.
  Je zou denken dat de rottigheid alleen in de top van het land zit.

 4. Siemien

  Uiteraard

 5. Kim Verlouw

  Dat blanke mensen meer te vertrouwen en eerlijker zijn dan de gekleurden zie je in de praktijk ook overal om je heen.

 6. Beukman

  Wat een bullshit: de nationale eerlijkheid meten aan de hand van het aantal teruggebrachte portemonnees.

  Als je het rapport zelf doorvlooit, kom je er al snel achter dat het van alle kanten rammelt, kortom een standaard sociologisch flutonderzoekje, koren op de DDS-molen.

  1. Peter Oudshoorn

   Beukman, je kunt het niet hebben dat je smerige Maroc-vriendjes geboren jatteneurs zijn, toch?

   Trek je ook de hoge (derde) plaats van de Nederlanders in twijfel?

   Grappig genoeg correspondeert het onderzoek ook geheel met de conclusies die te trekken vallen uit het programma Opsporing ‘verzocht’. Wat een wonderlijk toeval, vind je niet?

   1. Beukman

    Verreweg mijn smerigste vriendje ben jij, @Peter. Jij bent toch ook geen Marokkaan?
    Opsporing Verzocht is een sleetse afleidingsmanoevre, die weinig met het onderwerp te maken heeft. Als een programma zich richt op beursfraude, zullen er amper Marokkanen komen bovendrijven.

    Wat er met dit onderzoek is gemeten, is hoeveel mensen er in 20 procent van de bestaande landen een portemonnee terugbrengen, niets meer en niets minder.

    Gewoon een sociologisch flutonderzoekje dus. Jij met jouw achtergrond weet dat ook wel.

    1. Peter Oudshoorn

     Als in landen bij 20% van de bevolking een politieke voorkeur gemeten wordt noem jij dat een representatieve enquete. Nu bij 20% van de mensen hun eerlijkheid (niet theoretisch, maar praktisch!) gemeten wordt, noem jij het een sociologisch flutonderzoekje.

     Beukman. Beukman – je bent ver heen.

     1. Beukman

      Ik geloof dat je het toch een beetje snapt, @Peter Oudshoorn.
      Als je iets zinnigs wil kunnen concluderen over de eerlijkheid van een volk aan de hand van het terugbrengen van een gevonden portemonnee, dan zul je toch echt middels een vragenlijst niet alleen bij de teruggevers meer over hun motieven te weten moeten zien te komen, maar ook bij degenen die de portemonnee in eigen zak staken.
      Dat laatste zal uiteraard moeilijk worden, waarmee we kunnen concluderen dat dit onderzoek meer heeft gekost dan het heeft opgeleverd.

    2. fockingworst

     @beuktrol is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
     Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
     De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
     Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

    3. Mars020

     De Marokkanen zorgen wel voor de werkgelegenheid bij het programma Opsporing Verzocht. Deze medewerkers hoeven zich nooit zorgen te maken over hun baan. Over een tijdje gaan ze zelfs uitbreiden, want het aanbod wordt ietsjes te groot. Marokkanen worden dus op hun wenken bedient in Nederland, want ze hebben zelf een eigen programma gekregen.

  2. Bosche draak

   Maar zo’n slimmerik als jij kan dan vast wel haarfijn uitleggen wat er dan wel allemaal mankeert, gelardeert met linkjes en feiten?

   Toe maar Beukman de deugman, laat maar zien wat je kan!

 7. Baron von Munchhausen

  En….de dooddoener van links:
  “er zijn ook goede Marokkanen!”
  Mijn vraag: waar?

  1. Angelus pacis

   Onder de grond……

   1. fockingworst

    @angelus pacis +++++++

 8. Ritter

  De jaarlijkse cijfers van justitie spreken voor zich. Maar worden al jaren genegeerd door de gevestigde media.

  Ook kan een paar avondjes “opsporing verzocht” kijken verhelderd werken.

  1. Deukman

   wordt binnenkort ook verandert vanwege marrakesh.

 9. Korporaal Monty

  Dat Marokkanen dus zeer onberouw zijn is dan nu ook aangetoond.

  Maar misschien net zo verontrustend is de onbetrouwbaarheid van Chinezen.
  En daar heb je er veel meer van.

  Misschien zou dat de volgende zondebok kunnen worden.

  Willen we meer of minder Chinezen?

  1. AS210854

   Daar tegenover staat, dat er bijna geen chinees in de uitkerings molen zit.

  2. Bosche draak

   Van de chinezen hebben we lang niet zoveel last.
   En een zondebok is onschuldig, wat een aanzienlijk deel van je mocro-maatjes niet zijn.
   Anders nog iets Kletsmajoor Monty??

 10. Aaldering

  China…en daar doet Trump zaken mee ?

 11. Angelus pacis

  Hier was geen onderzoek voor nodig. We wisten dit al lang……..

 12. Onslow

  Oei… Krijg net een foto te zien van een auto met een kapotte zijruit. Bijschrift: “Marokkaan redt portemonnee uit snikhete auto” Dus ?

  1. Sprookjesfiguur

   🙂

 13. EU kok

  In China en Marokko is de kans klein dat je iets terugkrijgt.
  Chinezen in Nederland is natuurlijk een heel ander verhaal, die hebben hier werk en eten.
  Zou voor Marokkanen in Nederland hetzelfde kunnen gelden?

  1. Stanly2000

   Kokkie, klopt in China en Marokko weken ze niet en sterven van de honger!

  2. Sprookjesfiguur

   Dat zou kunnen, maar de criminaliteitscijfers onder Marokkanen hier in Nederland liegen er niet om.

  3. Mars020

   Marokkanen hebben wel eten, maar vaak geen werk. Chinezen werken voor hun geld en hangen niet de hele dag op straat rond. Verder toeteren Chinezen stukken minder bij trouwerijen, voetbalwedstrijden, begrafenissen en naar Nederlandse vrouwen. Chinezen hebben ook niet allemaal een schotel en een eigen haathut. Als een Chinees geld nodig heeft gaat hij of zij pinnen. Een Marokkaan kan zijn pincode moeilijk onthouden en blaast daarom de gehele automaat uit de gevel. Dus kokkie, op jouw laatste zin moet ik spijtig genoeg nee antwoorden.

 14. Shadow1100

  De Marokkaanse gemeenschap klaagde bij de NOS dat zij te weinig op de Nederlandse televisie te zien waren. Dit probleem is al opgelost. Binnenkort wordt het programma “Opsporing Verzocht” 2 maal per week uitgezonden…….

  1. Lampje

   Rustig an, de gevangenissen zitten al vol met Marokkanen.

 15. Heras

  Ach ja, hoe verrassend.
  Ze hebben in marokko een groot voordeel op europa. Daar zijn de straffen twintig keer hoger.
  Zo kan de bevolking onder de knoet gehouden worden. Zouden wij met alle soorten criminelen ook moeten doen.

 16. Pronounce

  Allemaal blank-westerse landen die bovenaan staat. Goh.

 17. WWW

  Dit is precies wat de Egyptenaren zeiden toen ik daar op vakantie was. De Marokkanen en palestijnen waren het gemeenste volk zeiden ze tegen mij.

 18. 007

  Het valt wel op tot welke cultuur groep de best scorende landen behoren… En tot welke cultuur groepen de slechtst scorende…

 19. Duke

  Als je VVD-ers zou meenemen in het onderzoek, lijken de Marrokanen daarbij heiligen.

 20. Lampje

  Vertel eens iets nieuws, het blijft een onbetrouwbaar kutvolk

 21. Veteraan

  joh, je verwacht het niet.
  80% ervan is per ongeluk in aanraking gekomen met politie en nu weer zo’n bericht wat ze vals beschuldigd van misdrijven en delict’jes. Is dat geen discrimidinges ?
  Ik ga het even checken bij buurman Mo.

  Oh kut, hij zit net even vast, weekje wachten mensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.