Oké doei! Islamistische Arnoud van Doorn-haatschool mag tentakels niet uitstrekken naar meer steden

Dat is in ieder geval één probleem minder: het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, dat banden met terroristen en – wellicht nog erger! – Arnoud van Doorn onderhoudt, mag lekker binnen hun kalifaatreservaat in Amsterdam blijven. De rechter heeft namelijk geoordeeld dat deze losgeslagen islamisten geen dependances mogen openen in andere steden, ondanks hun eigen vurige expansionistische wensen.

Kennen we het Cornelius Haga Lyceum nog? U weet wel: die Amsterdamse middelbare school waar de schoolleiding banden onderhoudt met jihadistische terreurbewegingen en waar bestuurders openlijk met dodelijke ziektes staan te schelden tegen journalisten. DENK steunt de school, en ook Arnoud van Doorn is een vriendje van de schoolleiding – dat geeft al genoeg aan hoe weinig deze club deugt. En hoe bizar het is dat het ministerie de school nog niet gesloten heeft, zoals zelfs linkse partijen willen.

Dat is een flink probleem voor Amsterdam dus. Maar voor de overgrote meerderheid van Nederland lijkt het Corneliusgevaar geweken, want dit agressieve monster mag geen vestigingen openen in andere steden. Dat bepaalde de rechter vandaag:

“De omstreden Amsterdamse middelbare school het Cornelius Haga Lyceum zal voorlopig geen nieuwe vestigingen openen. Volgens de Raad van State heeft minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) vorig jaar terecht de door Haga-directeur Soner Atasoy aangevraagde financiering voor nieuwe islamitische middelbare scholen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Deventer en een tweede school in Amsterdam afgewezen. Dat heeft de hoogste bestuursrechter woensdag bekendgemaakt.

Atasoy, zo oordeelt de Raad, heeft onrechtmatig verschillende religieuze stromingen bij elkaar opgeteld om in die vijf plaatsen tot genoeg potentiële leerlingen te komen voor een nieuw Haga Lyceum. Atasoy vroeg bekostiging aan voor scholen op algemeen-bijzondere, protestants-christelijke, rooms-katholieke, islamitische en hindoeïstische grondslag. Er is volgens de Raad echter niet genoeg bestaande overlap „in het onderwijs en evenmin op andere terreinen van het maatschappelijk leven” tussen onder meer het hindoeïsme en de islam om de stichting van een school op grond van die religies te rechtvaardigen.”

Religieuze fraude, zo zou je de fratsen van Cornelius-oppereikel Atasoy wel kunnen noemen. Zijn aanvragen zijn dan ook terecht bij het oud papier gemikt. Helaas voor de kerel blijkt Nederland dus een echt land te zijn, waar je als fröbelende islamist niet zomaar overaal schooltje kan spelen. Met hangende pootjes mag hij dus terug naar zijn gesticht in Amsterdam. Tschüss!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Als zelfs de ultra extreem linkse DDR66 Raad van State met zo’n niet totaal pro-moslim uitspraak komt weet je dus dat er héél veel mis is bij die organisatie.
  Hoog tijd dus dat die haat kweekvijver in isLamsterdam ook gesloten wordt.

  1. Top

   Zoek maar eens op. De reden, waarom er een ‘balkanoorlog’ uitbrak, waar in de moslims het onderspit moesten delven.

   1. Joop Klepzeikert

    @Top: De balkanoorlog was net zoiets als de kruistochten, om dat moslimtuig na decennia van narigheid door dat tuig, terug naar hun eigen grondgebied te jagen. Dat tuig hoort ook niet op de Balkan en al helemaal niet in Europa.

    1. Vit

     @Joop Klepzeikert

     Jawel, volgens Timmermans hoort de islam al 2000 jaar bij Europa dus duidelijk een vorm van dementie. Begrijp jij nou waarom er nog iemand op hem heeft gestemd, ik kom er verstand voor tekort.

     1. Joop Klepzeikert

      Franz Timmerzwanz is helemaal van lotje getikt. De islam bestaat net pas 1400 jaar en de eerste keer dat moslims delen van Europa veroverde was pas 1300 jaar geleden.
      Die vreselijk debiele opmerking van die vreetkoning toonde overduidelijk aan hoe gruwelijk dom die kneus is.
      Mensen die op zo’n gruwelijk onwetend figuur stemmen zijn zwaar geestelijk gehandicapt en daar hebben we er helaas best heel veel van.
      Slechts zo’n 25% van de bevolking zit boven het gemiddelde IQ van 100 en dan meestal gelijk heel veel hoger.
      De 75% die eronder zit is ook direct heel erg dom. Vaak nog dommer dan die crimigranten die ze ‘hoogopgeleid’ noemen.

    2. I.W.A.B

     @Joop Kleptzeiker
     O ja die kruistochten waar de kruisridders steevast onderweg ook
     Alle Joden uitmoorden die ze tegen kwamen in Europa
     Omdat de kruisridders en de Paus vonden dat die ook niet Europa
     Hoorden maar in die grote zandbak waar ze vandaan kwamen..

     1. Joop Klepzeikert

      @Trol I.W.A.B: Ga AUB je peuterspeelzaal diplomaatje eerst eens halen en dan de lagere school doen. Je ratelt als een koekoek met hersenbeschadigingen.

     2. I.W.A.B

      @Joop Kleptzeiker
      Last van gebrekkige kennis,zeg maar dat ik ongelijk heb!
      Nee dan onderbouw je het niet niet…nee in jouw geval
      ga je klepzeiken…voor iemand die over anderen hun IQ praat
      Laat je zelf ook zien dat je maar weinig hersencellen heb

     3. Bosche draak

      @IWAPPIE
      Het ene vlakt het andere niet uit.
      Het is natuurlijk heel onfortuinlijk dat naast het afslaan van de moslimdreiging er ook andere slachtoffers vielen.

      Maar wat mij dan toch opvalt is dat u het Moslim aandeel ineens compleet verzwijgt wat natuurlojk ook niet kies is.
      Of wel soms?

 2. logisch denken

  Is die foto in Nederland genomen of ergens in Syrie ? Ongehoord dit

  1. Joop Klepzeikert

   Dat is op een AZC terrein, waar het graties geld wordt uitgedeeld.

   1. Kapitein Haddock

    Joop Klepzeikert

    ……… en gratis (wel apart) zwemmen en gratis maandverband en gratis les in ontvangen klappen (van hun “echtgenoot’) en gratis voorlichting ” hoe kan ik een hoog aantal kinderen krijgen en voorlichting “hoe leer ik mijn Prinsje crimineel te worden, en, en, en,………….

    1. Joop Klepzeikert

     @Kapitein: Dat is ook precies waarom ze naar Noord-West Europa komen en niet naar rijke landen als Saudi-Barbarije gaan. Daar moeten ze werken als ze iets willen en worden ze wel zwaar gestraft voor hun misdaden, hier krijgen ze ALLES graties en worden ze nauwelijks voor hun misdaden gestraft.

  2. I.W.A.B

   Ik dacht dat het een foto was van de Joodse Kindergemeenschap Cheider de orthodox joodse school voor basis- en voortgezet onderwijs in de Amsterdamse wijk Buitenveldert.
   Aan jongens en meisjes daar wordt ook apart lesgegeven (aparte klassen, gescheiden onderwijs binnen één school). Het onderwijs bestaat uit de profane (reguliere) vakken en de joodse vakken (deels verschillend voor jongens en meisjes).

   1. logisch denken

    ben jij zo dom ikwab ? moslims dragen hoofddoeken en joden willen graag een keppeltje dragen als het niet bedreigd word door een kopvod. Het kan dus nimmer een Joodse gemeenschap zijn op de foto.

    1. Joop Klepzeikert

     @logisch denken: IWAB is niet dom, IWAB heeft een holle ruimte tussen z’n oren. Als je in z’n ene oor schreeuwt komt er 2 minuten later een echo uit z’n andere oor.

     1. I.W.A.B

      Ja ja @logisch denken @Joop Klepzeiker
      Maar nu even inhoudelijk reageren op wat ik schrijf
      (aparte klassen, gescheiden onderwijs binnen één school).

  3. Mars020

   Deze foto is in Damascus genomen of in Slotermeer?..

 3. Vrijedenkert

  Cornelius Haga Lyceum moet zijn expansie-keutel intrekken van rechter!

  Haat-college zal even moeten dimmen wilde mischien net even te vroeg pieken maar zal over een aantal jaren als salafisten en radicalen een stevige basis hebben opgebouwd in maatschappelijke, publieke en overheids-organisaties weer willen uitbreiden maar met dan met volle steun vanuit deze basis!

  Moslimbroederschap:
  Het motto van de beweging luidt: “Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie.” Het doel van de Broederschap is om seculiere democratische regeringen te vervangen door een islamitisch kalifaat onder de sharia.

  Strategie van de Moslimbroederschap:
  Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
  Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
  Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
  Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
  Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
  Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
  Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
  Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
  Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
  De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
  Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
  Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
  Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
  Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
  Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
  Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
  Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
  Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
  Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
  Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
  Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
  De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
  Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
  Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
  De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
  Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

 4. logisch denken

  QUOTE

  I.W.A.B 15 uur ago
  Ja ja @logisch denken @Joop Klepzeiker
  Maar nu even inhoudelijk reageren op wat ik schrijf
  (aparte klassen, gescheiden onderwijs binnen één school).

  END

  Ik heb helemaal niets met onderwijs gestoeld op religie. Dus sluiten al die islamitische scholen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.