Peilingen! Boris Johnson verpulvert Nigel Farage: van Brexit Party blijft niets over mocht hij PM worden

Boris Johnson ligt op koers om de eerste Tory-leider sinds Margaret Thatcher te worden die een supermeerderheid kan veroveren in de House of Commons. Labour krijgt het om de oren, en de Brexit Party krijgt geen enkele voet aan de grond. Tenminste, met Boris als premier. Dat wijzen peilingen vandaag uit.

D8zzn9QXUAIr5ng.jpg large

In het Verenigd Koninkrijk zijn ze momenteel aan het beslissen wie de volgende premier wordt. Eerst moeten de 313 Conservatieve parlementariërs uitmaken wie de twee beste kandidaten zijn, en daarna mogen de partijleden er hun zegje over doen. Aan kop in de race ligt Boris Johnson, die de steun van al 79 parlementariërs wist te verkrijgen. Alle anderen blijven ver echter. Jeremy Hunt – een soort Theresa May 2.0 – scoort er slechts 35.

Peilbureau ComRes heeft nu gemeten wat er gebeurt als er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Hoe zouden de Conservatieven het dan doen met een nieuwe premier? Dat verscheelt bijzonder veel, zo bewees de peiler. Onder Remain-stemmers Rory Stewart en Sajid Javid gaan de Conservatieven zowat politiek failliet; 51 of 138 zetels. Dat zouden historisch slechte uitslagen zijn. De andere kandidaten, zoals ‘cocaïnesnuiver’ Michael Gove en Dominic Raab doen het al beter.

Maar er is maar één kandidaat in de race die kan zorgen dat de Conservatieven een supermeerderheid krijgen: Boris Johnson. Onder hem zou zijn partij 395 van de 650 zetels scoren, en daarmee verreweg de grootste partij zijn. De Brexit Party van Nigel Farage krijgt daarmee geen enkele voet aan vaste grond en ook de Liberal Democrats en Labour hoeven niet te hopen op een glorieuze verkiezingsoverwinning.

Een fantastisch uitslag voor Boris, maar er zitten natuurlijk wel een hoop mitsen en maren aan. Allereerst is dit natuurlijk slechts een peiling, geen in beton gegoten waarheid. Ten tweede moet Johnson zich nog bewijzen. Als zelfs hij niet kan bewerkstelligen dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de EU verlaat, dan zullen ook zijn cijfers ernstig aangetast worden.

Als Johnson op 22 juli officieel wordt geïnstalleerd als premier, dan zal hij direct aan de bak moeten om zijn land ook echt de Brexit te gunnen waarvoor het gestemd heeft in 2016. Zijn hele carrière, en zelfs het lot van zijn partij, hangt daar nu van af.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Als burgemeester deed Johnson het maar matig.
  As Nexitter loog hij zijn volk de crisis in.
  Als minister rommelde hij maar wat aan.

  En dit incompetente warhoofd staat thans op de nominatie om minister-president te worden.

  Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk.

  1. edoc431

   hahahahaahaaha wen er maar aan de Brexit komt er en naar die 40 miljard kan de E,U fluiten hahahahaahah

   1. Meriadoc Brandebok

    demorgen.be/nieuws/boris-johnson-laat-zich-beetnemen-door-russische-komiek-die-zich-voordoet-als-armeense-premier~b9721c26/

  2. Peter Oudshoorn

   Het is duidelijk wat het Britse volk wil, Meriadoc. Leg je er nou waar bij neer.

   1. edoc431

    Dat kan hij niet Peter, het doet hem enorm veel pijn en daarom probeert hij ons te raken, wat natuurlijk niet lukt.

   2. Meriadoc Brandebok

    Johnson is nog niet gekozen. Als hij wordt gekozen tot partijleider is dat slechts door de leden van de Conservatieven. In het geval van de Brexit kan men slechts over iets meer dan de helft spreken, voornamelijk Engelsen. Met de algehele volkswil heeft het weinig te maken.

    En zelfs als dat zou kloppen is de volkswil niet perfect. Duitsland heeft Hitler gekozen.

    1. Peter Oudshoorn

     Ik dacht al, waar blijft de Godwin.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het is geen Godwin, want het is geen directe vergelijking van de huidige situatie met die in Nazi-Duitsland. Het is slechts een illustratie van dat de volkswil er pijnlijk naast kan zitten.

     2. Sealgaire

      als je met Guusje praat krijg je vanzelf diarree. Het is de reetkever van de pisvlek, wat verwacht je anders?

     3. edoc431

      laat hem lekker zijn dag is alweer naar de kloten hahaha

     4. Meriadoc Brandebok

      Sealpedofiel is geobsedeerd met pisvlekken, omdat hij er elke dag een aantreft op zijn matras.

     5. Peter Oudshoorn

      “Het is slechts een illustratie van dat de volkswil er pijnlijk naast kan zitten.”

      Daarin geef ik je volkomen gelijk Meriadoc: kijk maar met wat voor zootje ongeregeld gespuis, achterlijke idioten en pathologische leugenaars wij in Nederland en in Europa opgescheept zitten.

      In de intensieve menshouderij heeft het belastingvee zijn eigen beulen gekozen en verdient dus ook niet beter.

     6. F.C. Labrouste

      De deskundigheid van Sealgaire ter zake pies en poep blijft toch onovertroffen.

      Mijn complimenten, ook dat aspect van geest en lichaam verdient erkenning en beschouwing.

     7. Meriadoc Brandebok

      Nee, Peter, het gaat hier om de Britten. Zij zijn bedrogen door de charlatan Johnson. Neem bijvoorbeeld dat gezwatel over de gezondheidszorg. Wat hij meende dat de Britten na de Brexit konden doen bleek niet te kloppen en nu staan de conservatieven op het punt diezelfde bedrieger op het schild te hijsen als partijleider.

      Ja ja, die Johnson gaat de zevenentwintig landen op het continent wel even de wil van Groot-Brittannië opleggen. Boris Johnson, die de geschiedenis ingaat als de eerste minister van Buitenlandse Zaken die twintig minuten aan de telefoon hing met een man die hij aanzag voor een staatshoofd. Ja, die gaat de zevenentwintig landen op het Europese continent nu wel de Britse wil opleggen!

    2. Vrijedenkert

     Meriadoc Brandebok,

     Een Brexit en de politieke situatie daarom heen met wie eventueel PM gaat worden gaan vergelijken met Nazi-Duitsland en hoe die aan de macht zijn gekomen met een minderheid geeft heel duidelijk aan dat u helemaal krankzinnig bent geworden!

     1. Peter Oudshoorn

      Meriadoc, dit liedje heb je al talloze malen gezongen. Feit blijft dat Johnson veruit populair is bij het conservatief stemmende volksdeel.

      Als je het trouwens over leugens en verkeerde informatie wilt hebben, kan hij voorlopig Rutte nog wel als voorbeeld kiezen – die liegt aan de lopende band met zijn Teflon-smoel

     2. Meriadoc Brandebok

      Dat is inderdaad helaas een feit, Peter.

    3. Jantje

     Pff het volk heeft ook Rutte gekozen en Den Uyl en is massaal voorstander van het koningshuis en houdt van André Hazes en er zijn mensen die op Groenlinks stemmen.
     Verder was Johnson een stukke betere burgemeester dan nu Kahn.

   3. F.C. Labrouste

    Het lijkt er op dat het Britse volk de route naar de afgrond moedig wenst voort te zetten.

  3. Ragmilla

   Het lijkt wel of losers momenteel de boventoon voeren, Trump, Baudet en nu weer Johnson. Allemaal zeer middelmatig in hun functies. Ik denk dat ze daarom zo goed vallen bij hun achterban.

   1. Peter Oudshoorn

    Noem jij eens drie winners, Ragmilla. Politici dus die je bekwaam acht of bewondert. Of zeik je gewoon iedereen af?

    1. Ragmilla

     Ik bewonder niemand maar dit zijn alledrie mensen die op hun vakgebied zeer middelmatig zijn. Dan is Aboutaleb bijvoorbeeld een stuk beter. Ik vind de beide Lumumba’s en Kagame erg goed. Ik vind Timmermans een goede indruk maken, Sanders. Ah zoveel zijn beter als deze 3 middelmatigen, Trump is door kromme wetgeving niet op een trailerpark geëindigd. Baudet is alleen afgestudeerd omdat Cliteur hem de hand boven het hoofd hield en Johnson is een alcoholist.

 2. tonna

  Boris gaat de Brexit doorzetten,hij kan en wilt niet anders!
  De EU kan er verder helemaal niets aan doen,behalve doemscenario’s galmen.De Brexit gaat een succes worden,Trump is voorstander van een Brexit en heeft al toegezegd uit te zien naar wederzijdse handelsbetrekkingen!
  De EU verzwakt steeds meer gaat het in deze vorm niet redden,teveel lidstaten verkeren in moeilijkheden!

  1. Ragmilla

   En alleen een totaal idioot zou staan te juichen bij zijn eigen ondergang. Trump is slechts een voorteken van wat een verscheurde EU staat te wachten. Hij speelt alles tegen elkaar uit om er zelf beter van te worden. Jij juicht een vijandige overname toe! Tja.

   1. Sealgaire

    Hoofddoekje weer te strak om gedaan? U heeft zuurstof nodig. U hallucineert.

    1. Ragmilla

     Spinazie alla Rag voor 3 personen.

     500 gram spinazie
     3 grote uien
     Gerookt spek
     5 teentjes knoflook (liefst vers, smaak beter)
     Eetlepel sambal

     Bereidingstijd ongeveer 15 minuten.

     Bak het spek aan. Haal uit de pan en fruit de ui en knoflook en voeg de sambal toe, als dit klaar is spek weer toevoegen. Voeg daarna de spinazie gedoseerd toe waarbij de laatste hand gewoon rauw blijft.

     Smullen maar.

     1. ZiggyStardust

      Gebruik jij verse spinazie of diepvriesspinazie? Lijkt me best lekker recept.

     2. Ragmilla

      Vers. Het is snel en makkelijk te maken en smaakvol. Ui kan gewoon grof gesneden.

  2. F.C. Labrouste

   Boris kan de een harde Brexit niet doorzetten zonder steun van het Lagerhuis. Daar bestaat geen meerderheid voor dit onzalige plan.

   Boris kan weinig anders dan wat May probeerde, een zachte Brexit c.q. een douane-unie afspreken met de EU.

 3. Jumping

  Deze Boris Johnson gaat de Brexit uitvoeren en samen met Donald Trump gaat hij handel drijven.
  En de EU is alleen goed voor de Miljoenen Gelukszoekers die dit jaar nog komen.

 4. plakband

  May heeft met doormodderen de Brexit zo lang mogelijk tegengewerkt. Maar de brexit gaat er komen. De arrogantie van de Europese dictatuur gaat zich tegen hen keren.
  What is next ? Nexit, yes.

 5. santiago

  Johnson of Farage, allebei goed. Go BREXIT en de NEXIT er maar gelijk achteraan. Alle bedreigingen van dat dronken zootje uit Brussel stellen niets voor.

  1. Julian

   Bedreigingen? Wat een onzin.. De VK heeft in volle verstand een ‘huwelijk’ gesloten met de andere EU landen. Een contract met daarin ook een ontsnapping. Dat een ontsnapping consequenties heeft net als een scheiding is daarom logisch. U noemt een ander land aan zijn woord houden een bedreiging? Omdat u zo anti-EU en pro-Brexit bent. De VK zal er best komen als land. Uiteindelijk zullen ze handel drijven etc… En zult u kunnen zeggen zie je wel… Het VK zal echt niet failliet gaan. Trump zal ze wel helpen… Ahum… En als iets niet bevalt legt hij gelijk sancties op… En daarnaast is er nog die veel grotere markt… Trump is een kapitalist… ik ben benieuwd wat hij zal kiezen…

   1. santiago

    Julian. Je bent tevreden over het nu gaat, maar ik heb absoluut geen vertrouwen in Brussel. We weten er allebei te weinig van om een welles nietes spelletje te spelen, maar ik denk dat de VK en ook Nederland beter af is met een gewone Economische Unie. Landen als Albanie, Roemenië , Bulgarije en ga nog maar effe door zijn er nog lang niet klaar voor en delen is mooi, maar als ik 20 euro heb en jij 80 hebben we samen 100 en dan wordt delen voor mij interessant. Allebei 50 toch of zou jij daar niet mee akkoord gaan?

 6. Ritter

  Naar mijn idee zou het een zeer slechte zaak zijn als de antisemiet en Hamas/Hezbollah sympathisant Jeremy Corbyn zou winnen.

  En gelukkig ziet dat er dus niet naar uit als de peilingen kloppen.

 7. lIN-T

  Haha Johnson gaat hem worden.
  Brexit doorzetten en het is bye bye EU.

  Redden ze ons nog een keer van die smerige Duisterse en hun handlangers.

 8. Piet51

  De te verwachten toekomst is verwoord in de titel van dit artikel: “Boris Johnson verpulvert Nigel Farage.” Zo onzeker is namelijk de Britse politiek. De grote winnaar rond het Brexit-referendum, Farage, wordt weggevaagd door nota bene diegene die precies hetzelfde wil, een no-deal-brexit. Met andere woorden, er is geen peil op te trekken. Als Johnson, bij verkiezing tot partijleider, er vóór toekomstige verkiezingen niet in slaagt een hoopvolle toekomst voor het VK te creëren, zal ook hij weggevaagd worden. En die hoopvolle toekomst lijkt verder weg dan ooit.

 9. Julian

  Dat Farage verpulverd wordt. Heerlijk… Die ‘leugenaar’ mag wat mij betreft direct verdwijnen. Maar hij gaat nog een paar maanden EU geld verdienen en is dan weg. Johnson zal door zijn eigen schaduw verpulverd worden….Hij zal een harde Brexit willen, die niemand wil in Engeland.. Maar ja woord is woord..Het dichtgaan van de EU grens zal voor rellen in Ierland gaan zorgen…Leuk…Al die praktische dingen…Vrij verkeer van ook het goede volk tussen landen, het probleemloos wonen in een ander EU land…..bij goederentransitie weer lekker veel papieren …..En men zal echt wel proberen dit de EU aan te wrijven… Zeker de anti-EU’s. Die horen we na oktober niet meer…. Want dan is het gedaan… En hebben zij hun zin… No matter what…..

  1. F.C. Labrouste

   Farage is een waardeloze populist maar Johnson een nog waardelozer populist. Er zit dus duidelijk ontwikkeling in.

  2. Rosasolis

   @Julian en F.C. Labrouste. Jullie hebben gelijk. Zo denk ik ook. Ik correspondeer met een paar vrienden in Engeland en Wales. Er zijn nu al grote problemen. De prijzen voor levensmiddelen vanuit Europa blijven stegen, en vaak zijn de vers afdelingen leeg.

 10. Fortiori

  De meerwaarde aan handel met de VS is nihil na een eventuele Brexit. nu g

  Handel en economie
  De belangrijkste sectoren van de Britse economie waren in 2016 de groot- en detailhandel, vervoer en horeca (18,6%), overheid, defensie, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijk werk (18,2%) en industrie (13,0%).
  De handel met andere EU-landen is goed voor 47% van de uitvoer (Duitsland 11% en Frankrijk, Nederland en Ierland elk 6%). De belangrijkste exportlanden buiten de EU zijn de VS (15%) en Zwitserland (5%).
  51% van de invoer in het Verenigd Koninkrijk komt uit de rest van de EU (Duitsland 14%, Nederland 7% en Frankrijk 5%). 9% is afkomstig uit de Verenigde Staten en eveneens 9% uit China.

  Hieruit blijkt dat Trump een heel eind over de brug moet komen om GB te compenseren. En dat gaat hij nooit doen. Hij neemt de Britten heel goed in de maling, hij dolt de Queen en de rest.

 11. Rosasolis

  Omdat heel Groot-Brittannie aan politiek erg verdeeld is, en hierdoor erg aan het lijden is, verwacht ik een grote verassing in de keuze van een nieuwe premier, van de conservatieven. Wie wil stemmen voor B. Johnson, die alleen een dubbelganger van Trump is, in woord en uiterlijk?! Hij wil wat Trump wil: een kei-harde Brexit. Weinig handel meer met de EU, en in plaats hiervan veel meer handel met Amerika. Hoewel Canada nog steeds meedoet aan de Britse gemeenschap van goederen, moet handel met Amerika de voorrang krijgen, en Canada steeds minder belang. Hopelijk zullen de conservatieven verder zoeken; er zijn 10 kandidaten, waarvan de meeste geen enorme breuk met de EU willen.

 12. Jean Nederland

  Het zal Farange een rotzorg zijn, die wil alleen DE Brexit…want reken erop dat als die niet komt, de Brexitpartij alsnog opnieuw op komt met Farange als leider, ze laten zich echt niet voor een 2e keer naaien, de Britten.

 13. Sans Rancune

  De goedgelovige Kim Jong Un zag al niets zitten in het onderhandelen met Trump. Nu moeten de Britten er aan geloven. Boris trapt er in, dat zegt wel iets over de handigheid van deze kermisbaas die het Britse publiek bespeelt met altijd prijs.

 14. RvdBe

  De Britten hebben gekozen voor autonomie, laten zich niet de les lezen door hysterische lui als Juncker.
  De Italianen gaat zijn eu partners nu ook financieel uitzuigen, wat ontzettend gaaf is dit toch, heel dat eu gebeuren met hun corrupte criminele parlement.

  1. Ad Fundum

   Neen RvdB, de Italianen moeten naar de werelbank als ze zo stom zijn om de EU te verlaten. Het is helemaal niet gaaf voor de Italiaan. De Britten hebben zich laten misleiden door oplichters. Deze zijn er zelf veel rijker door geworden. Dat vinden zij gaaf.

 15. George Knight

  Er is veel kritiek op deze peiling van ComRes voor The Daily Telegraph. Onderzoekstechnisch schort er heel wat aan, zoals hoogleraar Rob Ford in een aantal tweets uiteenzet. We moeten er daarom maar niet te veel belang aan hechten.
  https://twitter.com/robfordmancs/status/1138715050636652545

 16. DidiMadloba

  Alleen een staatsgreep kan Het Perfide Albion nog redden.

  1. Peter Oudshoorn

   De democraat Didi pleit regelrecht voor een kolonelsregime, Franco 2.0, Pinochet e.d. Wat leert ons dit over zijn perfide gedachtegang?

   Juist: hij zou zijn eigen land ook voor een paar knaken verkopen.

   1. Hans Brusselmans

    Als je als nick de naam van een kaffer aanneemt deug je sowieso niet.

 17. Lampje

  Waar Theresa May nog kon rekenen op sympathie uit Brussel. kan oplichter en oproerkraaier Johnson dat wel vergeten, hij kan en gaat dus niets oplossen.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ook Farage is een Zio Nazi Knecht en Vrijmetselaar en Illuminatie !

  1. Top

   En jij, je leven lang ‘werkeloos’!

   1. Sealgaire

    Ik denk dat je gelijk hebt Topper.

 19. Veteraan

  Ach ja, wat gerommel.
  Dat krijg je met politiek verdeelde landen. Hé Nederland ?
  Feit is dat GB eruit gaat en vele zullen volgen.
  Nl als laatste natuurlijk nadat ze nog jaren lang tot het einde de rekeningen van de rest heeft betaald.
  Ik zeg EUxit

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De beste kandidaat ?! Laat me niet lachen.
  De beste Zio Nazi Zionist Satansknecht Illuminatie zal je bedoelen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.