Peter R. de Vries ziet in oude schoolboekjes hoe racistisch Nederland is: ‘Nog helemaal niet zo lang geleden!’

Misdaadverslaggever en all around schnabbelaar Peter R. de Vries heeft weer eens een appeltje te schillen met z’n vaderland. Ditmaal beticht hij de club van 17 miljoen mensen ervan stiekem of minder stiekem racistisch te zijn, vanwege rare teksten in een enkel schoolboekje.

Dat Peter R. de Vries geen bijster groot fan is van Nederland, dat weten wel al geruime tijd. Volgens de man die menig sensationeel SBS-programma maakte zijn we een land vol griezels, die uitblinken in vooral één kwaliteit: koloniaal denken. Daarnaast worden we geleid door misdadigers die de gevangenis in moeten. De anti-campagne tegen ons land wordt door Peter R. vanochtend nog wat meer opgestookt, door op Twitter een foto te plaatsen van een oud leesboekje voor kinderen van vermoedelijk zo’n 8 á 9 jaar.

Toegegeven: dit zijn dingen die in 2019 niet meer kunnen. En terecht. Een zwart jongetje wordt ‘nikker‘ en ‘roetmop’ genoemd, en steelt er daarnaast lustig op los. Daarvoor krijgt hij van de voor eigen rechter spelende Jantje een flink pak boreaal slaag. In de bijbehorende illustratie is zelfs een teddybeer boos op het donkere jongetje, dat overigens meer op een pop lijkt dat een mens.

Maar Peter R. de Vries gaat verder door te vermelden dat vorige generaties dit soort racisme bijna letterlijk met de paplepel ingegoten hebben gekregen. En dus, zo is de implicatie, zullen zij nog wel altijd racistische denkbeelden huldigen.

Gelukkig voor Nederland dan maar dat wij de ruimdenkende Peter R. de Vries hebben, die er geen moeite mee heeft z’n vrouw uit te lenen aan viespeuken of de vrijheid van meningsuiting een kopje kleiner te maken. Echt, wát een aanwinst!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Agios

  Peter lanceert weer eens een achterhaald probleem en dat staat garant voor een uitnodiging in een deugerprogramma. Slimme jongen!

  1. van Urk

   Toch heb ik nooit geen oudere betrapt met het woordje “nikker”.

  2. Original NL

   Idd Agios..de uitnodigingen voor DWDD en pauw zijn vast al binnen.

 2. ZiggyStardust

  ‘Uit te lenen aan viespeuken’. In het originele dds artikel waar deze link naar verwijst staat nergens dat peterrr zijn vrouw uitleende aan viespeuken. Er staat wel dat hij zelf regelmatig buiten de deur at.

  1. Lee

   Ziggystardust, wanneer iemand, met wederzijds goedvinden, een open
   relatie heeft, dan gaat dat verder niemand wat aan.
   Er zijn in Nederland altijd groepen mensen geweest die discrimineren
   en die zijn er nu nog steeds. Sommigen weten het wat beter te verhullen dan anderen.
   Bovendien heeft discrimineren niets met rechts of links te maken.

 3. Watcher

  Zo op naar de volgende ban 🙂

  Zijn vrouw uit te lenen aan viespeuken–

  Haha DDS en roddel journalistiek, een perfecte match.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Watcher 16 uur ago Beantwoorden
   Zo op naar de volgende ban 🙂

   Zijn vrouw uit te lenen aan viespeuken–

   Haha DDS en roddel journalistiek, een perfecte match.
   END

   Dat noemt petertje een open relatie. Moet u toch niet vreemd in de oren klinken hij promoot dat overal. Is dus niet stoer doen noch roddeljournalistiek maar de eigen woorden van de vries.

 4. van Urk

  Vroeger leerde men over “blanken” tegenwoordig over “boze witte mannen” als onze Peter.

 5. Ragmilla

  De waarheid in de Vries zijn woorden is momenteel zo duidelijk. Het is werkelijk ongelooflijk. Dit geldt uiteraard niet voor de gehele bevolking maar er zit een zeer gevaarlijke partij in de eerste kamer die rassenleer weer acceptabel heeft gemaakt, zonder enige wetenschappelijke onderbouwing stookt het domme mensen op. Nog ontkent schrijver dat er een groot probleem aan het ontstaan is. Zeer verontrustend en zo vergelijkbaar met 1925 Duitsland. Dat wil niet zeggen dat men eenzelfde uitkomst wil maar het gedrag en de taal is hetzelfde. De nazi’s wilden de uitkomst ook niet in eerste instantie maar dit is waar ontmenselijking toe leidt.

  Toch geven mensen Baudet een kans, deze mensen hebben niets van de geschiedenis begrepen. Baudet is een gevaarlijke haatzaaier. Ik ben erg verbaasd hoe ver deze man gaat en de geestelijk gezonde, dus niet de mensen die op hem stemmen die sporen niet, Nederlanders blijven wegkijken.

  1. ZiggyStardust

   Ragmilla, het lijkt mij heel verstandig dat jij nu even de website van FvD bekijkt. Hier wordt op 21 punten gereageerd op zaken waar FvD en Baudet van beschuldigd worden. Als je klaar bent met lezen hou je hopelijk een keer op met het schrijven van onzin en framing.

   1. Brennivin

    Zinloos. Net zo zinloos als met een jehova in discussie gaan.

  2. Joshuak

   Blaaskaak, ben zelf ook migratie achtergrond en stem ook voor FVD..

   Jij bent zelf extreem links grensend aan communisme/anarchisme. Dus het feit dat was hier gezegd word extreem rechts voor jou lijkt zegt meer over jou politieke positie dan het onze..

   Vanuit een extreem links perspectief zal alles heel snel extreem rechts lijken.

  3. Bosche draak

   Oh nou, ik herinner me nog dat opa en oma zich altijd tijdens de intocht van de sint moesten inhouden om niet al die meereizende roetmopjes af te willen ranselen, alsmede de nikkerthes over de knie te willen leggen.
   Want dat was hun zo geleerd in boekjes als de bovenstaande.
   Geloof je het zelf?
   Pieter rukbeertje de vrieskist moet eens wat nuttigs gaan doen ipv de media te vervuilen met z’n stompzinnigheid.

 6. Jumping

  De Vries is een prototype van een Linkse Demonicerende Wegkijkende Nederlander.
  Hij is publieksgeil en laat dat iedere dag merken.

  1. DidiMadloba

   Hij is publieksgeil omdat dat zij broodwinning is.
   Als trol moet u wel foutloos Nederlands schreiven.

 7. 75

  Weer een uitgerangeerde B.N.er die alle Nederlanders voor racisten gaat uitmaken, wat een misbaksels.

 8. santiago

  In haar laatste levensjaren zong de zangeres zonder naam, hij was maar een neger zo’n zwarte, zoiets haal je niet in je huis.
  Je moet de dingen in de tijd zien en er niets achter zoeken. In die zelfde periode gaf ik elke maandagmorgen een dubbeltje voor de arme negertjes in Afrika en haalde zilverpapier op voor de zending. Daar is nooit iets van bij de arme negertjes terecht gekomen, vandaar dat ze nu wraak komen nemen. Nog steeds helpt de z.g. ontwikkelingshulp niets. Ontwikkelingshulp is dat arme mensen uit rijke landen , geld sturen naar rijke mensen in arme landen en daar moeten we echt eens mee ophouden.
  Wat peter rrrrr betreft, die moeten we onder de noemer verrader wegzetten , net als die Bas van Hout. Loopjongetjes van de criminele elite. Dik betaald, maar zeer minderwaardige mensen. Maten verlinken voor geld.

 9. Original NL

  Quote…..en steelt er daarnaast lustig op los….
  Toen eind jaren zestig de eerste stroom surinamers de bijmer kwamen bevolken bleek dit nog te kloppen ook.

 10. Rud56

  Lijkt me zooooo heerlijk om zo’n stoute nikker op z’n falie te geven! Oh, wat ben ik lekker rascistisch!

 11. Rud56

  @Jumping: ++

 12. Sans Rancune

  Klopt ook ! In menig jongensboek werd verhaald over de strijd met de roodhuiden, die moesten niet zo kinderachtig doen over het inpikken van hun leefgebied. Opzouten ! Bij het aan land gaan op vreemd grondgebied werd onze beschaving praktisch over gebracht. Lees bijv. Multatuli. Over het invorderen van inheemse troostmeisjes. De resident en regent in het vm Nederlands Indië.
  Roetmop was een aanvaard scheldwoord.

  1. Sealgaire

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Rancune slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 13. Gerhard vs Avereerst

  Peter rrrr, zal altijd een kwal van een nek kletser blijven, helpt ons land alleen maar verder naar de ondergang

 14. Confucius

  Zal de Vries vroeger ook nooit om Archie Bunker gelachen hebben?

 15. Roughwood

  Narcisme: een term uit de freudiaanse psychologie. Het is een vorm van gedrag die wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist. Zo herken je de narcist:

  weeweewee.psychologiemagazine.nl/artikel/21-dingen-waaraan-je-een-narcist-herkent/

  Punt 14. Hebben behoefte aan aandacht, bewondering en erkenning; ze zijn vaak succesvol in hun werk door zelfvertrouwen, flair en sociale dominantie. Ze hebben minder behoefte aan sympathie, genegenheid of verbondenheid.

  Klinkt dat in dit specifieke geval herkenbaar Peturrrr?

  1. Niet L niet R

   Kan niet beter verwoord worden !!!!

  2. DidiMadloba

   Herken ik Baudet?

 16. Brennivin

  Ja, nikker en roetmop kan echt niet meer. Nu heten ze gewoon Noord-Afrikanen, gelukszoekers, illegalen en ongedocumenteerden. Dat klinkt wat aardiger. Gewoon ‘zoek en vervang’ toepassen en het boekje is weer up to date.

  1. DidiMadloba

   Neger is in het Nederlands een normale aanduiding voor iemand uit sub-Sahara Afrika.
   Nigger is een scheldwoord in het Engels.

   1. Bosche draak

    Neger = negro
    Nikker = nigger

 17. Niet L niet R

  De Vries het meest irritant persoontje die je tegenwoordig overal tegen komt , meestal krijgt hij voor even aanzitten en zijn slap gelul ook nog 2500,00 voor betaald.
  Zodra ik zijn kop zie ga ik over mijn nek, en schakel zo snel ik kan over naar een andere zender, en nu kom ik hem hier ook al tegen !

 18. Cycle25

  Laat die fossiel toch, hij leeft nog in de vorige eeuw, en wat zegt Petertje hierover ? :

  https://youtu.be/wODmG52H9Bw

  Ga toch met de tijd mee, ouwe zuurdoos.

  1. Kaashoofd

   Wat een facking lelijk wijf…

 19. Jantje

  Dit lijkt me iets uit een heel oud boekje, dat niet meer wordt gebruikt.
  Ik kan nog wel een paar quotes uit een ander oud boekje dat nog dagelijks wordt gebruikt, de Koran:
  soera 2:61 Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.
  soera 2.88 Ongelovigen zijn vervloekt
  soera 2.120 Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
  Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.
  En dit boek vol duivelsverzen staat nog pontificaal in de 2e kamer ook.

 20. nienke

  Typisch dat hij het altijd maar over de nederlanders heeft die racistisch zijn en nooit over de islam die christenen, Joden, homo’s, en andersdenkenden vermoorden omdat ze niet deugen.
  Hoor hem ook nooit over de Joden waarvan het nu aangeraden wordt geen keppeltje te dragen omdat ze anders gemolesteerd worden.
  Dus hoofddoeken mag wel maar GEEN keppeltjes.
  Over discriminatie gesproken.
  Hij is dus een moslim knuffelaar, maar dat wisten we al.

 21. Heras

  En wat zijn de gevolgen van dit boekje dat stamt uit…

  Donker, lichtgetinte, nog lichter getinte, blanke mensen in nederland hebben nu dezelfde kansen om zich te ontwikkelen.
  Jammer, dat ….getinte mensen oververtegenwoordigd zijn in de misdaad.
  Ik hoop dat ze hun kansen eens zouden benutten die ze hier krijgen, gaan studeren en gaan werken.
  Kan de vries daar niet eens over klagen.

  1. DidiMadloba

   U vergeet de witte-boorden-witte-hoofden criminaliteit, denk aan massale belastingontduiking.

 22. Kaashoofd

  Maar hoe komt Peter aan dat boekje? Hebben zijn ouders daar nog uit voorgelezen?

 23. DidiMadloba

  Sylvana Simons is een keerpunt. Ze zegt dat ze meer voor- dan nadeel heeft gehad van haar huidskleur.

  Ik wil niet discrimineren maar met al die bleke blonde Hollandse meiden is een smakelijke negerin een verademing.

  1. logisch denken

   QUOTE
   DidiMadloba 21 minuten ago Beantwoorden
   Sylvana Simons is een keerpunt. Ze zegt dat ze meer voor- dan nadeel heeft gehad van haar huidskleur.

   Ik wil niet discrimineren maar met al die bleke blonde Hollandse meiden is een smakelijke negerin een verademing.
   END

   Zeker , maar je spreekt toch over een smakelijke negerin ? Snap de binding met sylvana dan niet helemaal

   1. Bosche draak

    Didi prefereert een ranzige negerin als silly syl.
    D’r ranzige bakplaat uitlikken waar het beslag van de vorige nog aanplakt staat op z’n bucket list.

  2. peetjoh. k

   Een smakelijke mischien wel SS is dat dus niet.Mager eng wijf zonder tieten en een mond die groter is dan die van mick jagger. Rondom lelijk dus met een karakter van een bloedzuiger.

 24. logisch denken

  Moet petertje weer uitgenodigd worden voor een uurtje dwdd tegen een absurd bedrag betaald door de belasting betalende burger. Dit mislukte heerschap is een leegzuiger en moraal socialist tegen over iedereen behalve bij eigen belang. Kortom een walgelijk figuur die geen ruimte laat voor gedachten en weerwoord aan zijn absolute waarheid.

 25. peetjoh. k

  Het woord nikkertje was gewoon de naam voor een negert. Ik denk dat hun ons ook geen piet of klaas noemden maar ook gewoon een woord hadden voor de blanken mens. Dus PR de Vries mot zijn zielige gedrag maar eens stoppen. Deze grote vriend van grote criminelen die opeens een moraal ridder werd toen een grote crimineel werd omgelegd. Zegt genoeg, hij werd een verrader toen Nederland een crimineel kwijt raakte. En door dat zogenaamde (deug) gedrag gaat hij nou zeuren over hoe wij vroeger schreven. Triest mannetje wat zo bij bij1 kan.

  1. Bosche draak

   En zo is het! +10

 26. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Waarom heeft Peter Cohen eigenlijk zijn naam veranderd in de Vries ?! Oh nee dat waren zijn voorouders… Die zagen de bui al hangen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.