Robert Jensen eist immigratiedebat: “Als je er vraagtekens bijzet word je weggezet als racist”

Het moet, zegt de televisiemaker, eindelijk open besproken worden, zonder verwijten van racisme en discriminatie. Het gaat erom wat wérkt.

In aflevering 4 van zijn nieuwe online tv-show eist Robert Jensen dat het debat over immigratie eindelijk eens écht losbarst. Volgens hem is dat momenteel namelijk nog niet het geval. Dit komt, zegt hij, doordat critici van het opengrenzenbeleid systematisch weg worden gezet als racisten en erger.

“Immigratie wordt nooit eerlijk en openlijk besproken,” aldus Jensen. “En dat is triest. Want het onderwerp gaat niet weg. Door erover te praten kan je juist tot een beter systeem komen en tot nieuwe en betere inzichten.”

Eén van de strategieën waar hij voorstander van is het kijken naar andere landen; landen die wél op een goede manier omgaan met immigratie (en integratie). Daarom had hij een speciale gast (via video) in de show die vanuit Zuid-Amerika vertelde hoe het immigratieprobleem er daar voorstaat.

Doordat wij het vooral over de Zuid-Amerikaanse migratiestroom naar Amerika hebben vergeten we dat die migratiestromen ook plaatsvinden in Zuid-Amerika zelf. Kijk naar Chili en Colombia. Naar het eerste land zijn er de afgelopen jaren alleen al 300.000 Haïtianen en 400.000 Venezolanen gekomen.

Maar, aldus gast en documentairemaker Jorrit Smink, “het gaat verrassend goed,” dit terwijl Chili helemaal niets doet om die migranten daadwerkelijk te helpen. Als je in Chili aankomt “ben je op jezelf aangewezen.”

Die nieuwe migranten wéten dat, en pakken de kansen die ze krijgen als ze in Chili aankomen. Ze gaan zo snel mogelijk aan het werk, en zorgen voor zichzelf. Dit in tegenstelling tot de ‘asielzoekers’ die naar Nederland en Duitsland komen. Veel van die mensen vinden het prima om lekker een uitkering te krijgen en verder zo weinig mogelijk te doen.

Ook, zegt Smink, passen de nieuwe immigranten zich goed aan. Zeker de Venezolanen dringen hun eigen tradities en cultuur niet op aan de Chileense burgers. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat de culturele verschillen tussen Chili en Venezuela significant kleiner zijn dan die tussen Nederland en, zeg, Syrië. Een kenner en Zuid-Amerikanen zelf zullen die verschillen wél zien, maar dat is meer te vergelijken met, zeg, Oostenrijkers die opeens naar Nederland komen dan met Arabieren en Afrikanen die massaal de oversteek maken.

Hoe dan ook, wat Jensen dus doet in deze aflevering is dat hij op een rustige manier het gesprek aangaat over immigratie — en over een mogelijke betere aanpak. Geen demonisering — niet van tegenstanders én niet van de immigranten zelf — maar gewoon een rustig, inhoudelijk gesprek.

En ja, hij heeft gelijk, je ziet dat bijzonder weinig bij de andere media. Daar wordt er over en weer wat geschreeuwd, en dat is het dan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Prettig dat die dikke brulkikker naar het internet is verbannen.

  1. santiago

   Hadden we maar meer van die dikke brulkikkers, want ik wordt helemaal misselijk van die weg met ons mentaliteit.
   Ik zit toevallig even een stukje terug te kijken naar een kamerdebatje waarin die volgevreten terrorist van DENK zijn langenoot Karabulut aanvalt en gecorrigeerd wordt door de Marokkaanse kamervoorzitter. 2 turken en een Marokkaan. Godverdomme, ik zit naar een debat te kijken van het NEDERLANDSE parlement, waar gaat het over.

   1. Vliegenvanger

    ++++++++++

  2. Top

   Het verwachte stompzinnige bijdragen van een blaaskaak. Even een riedeltje ‘Fat-shaming’, om de aandacht voor zijn eigen corpulente en vadsige lichaam te compenseren. Bah, wat een enorme klootzak ben je toch.

   1. F.C. Labrouste

    Als Top zich in de inhoudelijke discussie mengt schiet het niveau subiet omhoog: inhoudelijk, intelligent, on topic en nooit op de,man.
    Mijn complimenten!

    1. tomygun

     F,c Knudde inhoudelijke discussie? breek me de
     bek niet open mafklapper!!!
     Die dikke brulkikker dat is dus wat je ziet in de spiegel!!!

    2. Bosche draak

     Fart Cloud Labrouste is een lompe botterik die als hij dan verbaal op z’n donder krijgt de verontwaardigde patjepeeër gaat uithangen.
     Wat ben je toch een nutteloos stuk nageboorte.

    3. logisch denken

     Sta je nou weer in de spiegel te kijken fcl ?

  3. Bolkestein

   Zo vinden de lezers en de leden het prettig als jij hier vandaan naar Joop wordt verbannen.

  4. Cycle25

   Prettig dat jij je gelijk wilt halen via de NPO en alles klakkeloos overneemt wat de staat dicteert. Objectiviteit is in jouw wereld uitsluitend staatsnieuws, gelukkig bestaat internet en is het geen jaren ’60-’70.

  5. logisch denken

   QUOTE
   F.C. Labrouste 6 uur ago Beantwoorden
   Prettig dat die dikke brulkikker naar het internet is verbannen.
   END QUOTE

   Wat een geweldige inhoudelijke bijdrage. Tegen zo een topargumentatie kan niemand op. Ook helemaal niet op de man gespeeld. U bent een zielig stuk verdriet dat dan weer wel.

 2. Watcher

  Geweldig, geef die man een talkshow op de TV.

  1. Bolkestein

   Hij trok toch maar even mooi meer kijkcijfers dan die Twan Huys. Gefrustreerd daarover?

  2. Lex

   Dat heeft hij dus niet nodig hij weet de weg wel te vinden en bereikt toch zijn doel zolang YouTube zijn kanaal niet op zwart zet.

   Wat een vreselijke linkse Joop kliek hier zeg, je word er misselijk van.

 3. Ragmilla

  “Veel van die mensen vinden het prima om lekker een uitkering te krijgen en verder zo weinig mogelijk te doen.”

  Het is zo dat werken voor deze mensen onmogelijk wordt gemaakt. Jensen, wat een treurnis. Racisten als Jensen zijn om erg bang voor te worden, 1925.

  1. Original NL

   Quote…..Het is zo dat werken voor deze mensen onmogelijk wordt gemaakt…..
   Feit is dat velen zich door hun religie en kultuur voor een functioneren in onze westerse maatschappij diskwalifiseren en hierdoor door ons tot de dood mogen worden onderhouden.

   1. Bolkestein

    Je slaat de spijker op de kop. Het heeft alles te maken met hun eigen diskwalificatie. En dan maar janken en leeg lopen op het woordje discriminatie. En aan gediskwalificeerden hebben wij gewoon geen behoefte. Dus weg ermee! Oprotten!

   2. Ragmilla

    “Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, doordat het ofwel zintuiglijk waargenomen ofwel instrumenteel gemeten kan worden. Een feit moet met objectieve waarnemingen vastgesteld en getoetst kunnen worden ”

    Feit, jij bent gesubsidieerd wereldburger. Wat jij beschrijft is een onderbuik gevoel , dat is een mening. Feit wereldwijd ben jij onrendabel en daarom worden andere continenten in armoede gehouden. Ah subsidies.

    1. Bosche draak

     Feit, je bent een domme narcist die d’r grijsgedraaide plaat tot in den treure afspeelt.
     En 1925 staat voor het aantal keren dat je werd afgeserveerd.

  2. Mars020

   Klopt helemaal… Ze komen hier niet naartoe om te werken, anders bouwen ze hun eigen land wel op. Ze zijn gewoon lui, kijk maar naar de Bijlmer, daar werkt het gros ook nog steeds niet.

 4. Korporaal Monty

  “Robert Jensen eist immigratiedebat“

  Probeer het eens met een Burgerinitiatief, 40.000 handtekeningen moet hij toch zo bij elkaar hebben.
  Velen zullen hem steunen.

  Maar ik denk dat het alleen bij woorden zal blijven en geen daden

 5. victus

  Er is nu wel lang genoeg naar de pijpen van de zieligheids industrie gedanst. In Holland is het de irritante gewoonte om door te slaan tot in het belachelijke. En daar maken die zogenaamde “vluchtelingen” dankbaar gebruik van. Die lachen Hollanders vierkant uit om hun kinderlijke naïeve gedrag en al die ongevraagde voordelen en moeite die getroost wordt om het hun maar naar de zin te maken. Waar ter wereld wordt je hysterisch verwelkomd en toegejuicht als je illegaal binnenkomt ? In Holland en nergens anders.

  1. F.C. Labrouste

   Ik heb nooit gezien dat illegale immigranten hier hysterisch worden toegejuicht en verwelkomd.

   Hoe kom je daar zo bij?

   1. Mars020

    Er zijn genoeg filmpjes van jouw vrienden te vinden op internet, die met spandoeken staan. Daar staat Wees Welkom op, maar dat kunnen die mafklappers uit die rubberbootjes natuurlijk niet lezen. Daarnaast staan een stelletje tweederangs advocaten om ze te helpen met hun aanvraag. Natuurlijk ook een groep afgevaardigden van de woningbouwverenigingen om ze gelijk bovenaan de lijst te zetten. Verder vertegenwoordigers van de meubelboulevard en iemand van Miele i.v.m. de wasmachines. Het UWV is er gelijk ook bij ivm een voorschot op hun uitkering en eventuele subsidies te regelen.

   2. logisch denken

    QUOTE
    F.C. Labrouste 6 uur ago Beantwoorden
    Ik heb nooit gezien dat illegale immigranten hier hysterisch worden toegejuicht en verwelkomd.

    Hoe kom je daar zo bij?
    END QUOTE

    u weet niet meer wat u zelf heeft gezegd in uw warrige persoonlijke aanvallen.

 6. Original NL

  Het is direkt duidelijk dat de pro omvolkers en trollen van DDS niet op een discussie over de exodus vanuit afrika en het midden oosten richting westen zitten te wachten.
  Hiermee heeft Jensen alweer een goed punt.

  1. F.C. Labrouste

   In elk geval zijn er niet zoveel mensen die geïnteresseerd zijn in gebral over omvolking. Jensen trok weinig kijkers en zit nu op een marginaal internetblogje te krijsen.

   1. Original NL

    Dat heeft Jensen dan gemeen met onze multiban trol.

  2. Joop Klepzeikert

   Links zit op geen enkele discussie te wachten. Daarom schreeuwen, schelden en tieren ze altijd zo hard, zodat een eventuele discussie direct uit de weg gegaan wordt.

   1. Korporaal Monty

    “Daarom schreeuwen, schelden en tieren ze altijd zo hard,”

    Lees jij je eigen hoogopgeleide reacties nooit terug?
    “schreeuwen, schelden en tieren”
    Aangezien jij ook wel een vrije dag zult hebben. Lees ze eens terug.

    Jou reacties bestaan bijna allemaal uit schreeuwen, schelden en tieren in tegenstelling tot mijn reacties.

    Maar ja ik ben dan ook niet hoogopgeleide.

 7. Joop Klepzeikert

  Zolang extreem linkse trollen mee mogen ‘discussiëren’, of beter gezegd ze hun onderbuikgevoelens over iedereen uit mogen kotsen, zal het onmogelijk blijven dit onderwerp normaal te bespreken. Links zal altijd blijven schelden, razen en tieren en realistische mensen blijven vergelijken met de extreem socialisten van 75 jaar geleden.

  1. F.C. Labrouste

   Het geraas en getier van Klepzeikert spoort niet lekker met zijn boodschap.

   1. victus

    Klepzeikert verwoord het anders precies zoals een meerderheid van de bevolking erover denkt! En dat is best wel confronterend voor al die tere zieltjes van pappen, nathouden, wegkijken, negeren, bagataliseren, goedpraten, tolereren, begrijpen en ontkennen!

    1. Korporaal Monty

     “zoals een meerderheid van de bevolking erover denkt”

     Vreemd dat we nog steeds geen kabinet hebben die er dan ook zo over denkt.
     Er zijn immers partijen die dit precies zo verwoorden maar nooit de meerderheid hebben gekregen bij verkiezingen.

     1. Piet51

      Grappig. Soms komt er bij zo’n opmerking nog een nabrander over een of ander complot, verkiezingsfraude of iets anders creatiefs. Maar nu blijft het verrassend stil. Misschien is antimigratie toch slechts een minderheid met plm. 20% van de stemmen. Nauwelijks iets om rekening mee te houden bij kabinetformaties en zoveel veelbelovende alternatieven voor meerderheden.

   2. Joop Klepzeikert

    @trol Rien: Ik scheld niet iedereen voor ‘nazi, xenofoob, racist’ en dergelijke onzin uit, zoals zwakzinnig links dat wel constant doet. Ik houdt het bij bewezen feiten en daar houdt zwakzinnig links niet van. Daarom gaan ze altijd weer schelden, razen en tieren. Best zielig.

   3. Bosche draak

    Het zwakzinnig gezever van Fart Cloud Labrouste heeft tot op heden ook nog geen blijk van nut gegeven.
    Wellicht zal dit conundrum een dezer dagen worden opgelost.

   4. logisch denken

    weer de spiegel ?

 8. Piet51

  Voor het eerst ben ik het, deels tenminste, eens met Jensen. Dat immigratiedebat lijkt me nuttig voor een goed beeld van het draagvlak. Ik heb alle vetrouwen in de solidariteit hier.
  Maar v.w.b. de situatie in Zuid Amerika zou Jensen heel simpel eens moeten googelen op ” vluchtelingenstroom” en ” Zuid Amerika”. Zulke situaties als daar moeten we hier koste wat kost voorkomen. Jensen kletst uit zijn nek.

 9. Agios

  Na alles wat we meemaken in ‘ons land’, herstel…het land dat al heel lang niet de onze meer is, verwijs is graag naar het ‘verboden’ boek van Mohamed Rasoel (synoniem), getiteld ‘De ondergang van Nederland’. Het is op internet nog te vinden en te downloaden als pdf-bestand. Wie de moeite neemt om dit boek (niet dik!) door te nemen, vallen de schellen van de ogen, zelfs die van de trollen. Probeer het eens!

 10. victus

  Dat wegzetten als R,F,X komt hoofdzakelijk uit dezelfde kliek. Die hebben nu ook wel hun glans en geloofwaardigheid verloren. Overcompensatie door nog harder schreeuwen op de vastgestelde podia vanuit hun safe spaces is de laatste strohalm. Aan die uit de hand gelopen bende in bijvoorbeeld Amsterdam zien we dat we razendsnel door de bittere realiteit worden ingehaald. Een zinvolle discussie tussen meerdere partijen is welkom. Eenzijdige meningen hebben we nu wel lang genoeg moeten aanhoren!

 11. logisch denken

  En zo worden sommige landen net megastallen waar dieren activisten zich tegen verzetten. Diezelfde lui blijven wel mensen proppen. k netter gek

 12. F.C. Labrouste

  “Robert Jensen eist immigratiedebat”

  Het blijft geestig.

  1. logisch denken

   Is niet geestig maar uitermate serieus en eigenlijk een recht voor de burger die de rekening betaalt van dit circus geleid door linkse gutmenschen

 13. Jumping

  Kijk de Linkse Demoniserende Wegkijkende
  meeschrijvers op DDS verketteren deze Jensen net zoals zij Baudet en Wilders demoniseren.
  Maar ook deze Jensen slaat de spijker op zijn kop.
  Ga zo door DDS, veel meeschrijvers die een andere mening als Links hebben, haken vlgs mij af.

  1. Seneca

   @jumping
   eens! pas op het moment dat de DDS lieden merken dat de advertentie inkomsten achteruit gaan, wordt men wakker. ik geloof niet meer in DDS en hun smoes dat zij ‘rechts’ zouden zijn. zo langzamerhand is men op DDS nog linkser dan bij Joop.

   1. EU kok

    Inderdaad Seneca.
    Als ik hier van redactie en reageerders het gezeik over de gevolgen van rechts beleid lees, lopen de rillingen mij over de rechtse rug.
    Vooral de klaagzang van die linkse gele hesjes.

 14. Agios

  In relatie tot het onderwerp, had ik verwezen naar het geschrift ‘De ondergang van Nederland’. Leerzaam. Misschien dat ik er nu doorkom?

 15. EU kok

  Quote : Het moet, zegt de televisiemaker,
  .
  de televisiemaker, die niet op tv is.
  knap werk.

 16. Lee

  Voor Santiago zou het misschien verstandig zijn om eens wat vaker naar de geschiedenis te kijken. Als je je stoort aan 2 Turken en een Marokkaan in ons parlement wat moet
  het dan voor Indonesiërs geweest zijn waar de Nederlanders het complete bestuur van
  het land hadden overgenomen en er bv bij een zwembad stond: verboden voor honden
  en Javanen.

  1. Bosche draak

   Voor Lee zou het misschien verstandig zijn een robuuster argument te hanteren dan “jamaar zij deden het ook”
   Dat komt de geloofwaardigheid ten goede en tilt uw stukje naar een hoger niveau dan dwarsliggen om het dwarsliggen.

  2. Top

   Had jij even pech in die jaren. Geen Javaan en toch niet mogen zwemmen. Tieft op idioot.

 17. henkie

  Toch weer een vertekend beeld,
  zo een uit Nederland afkomstige wereldburger elitair figuur, komt even zijn visie geven, interviewt de Chileense elite die maar wat graag goedkope huishoudelijke hulp, tuinarbeiders of dergelijke in dienst neemt.

  de arme sloeber die voor nog minder moet werken wordt niet gesproken.
  Er is altijd een groep die de prijs betaald.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.