Sylvana Simons doet aanval op de media, wil dat ze zelfcensuur invoeren wegens ‘stigmatisering minderheden’

De Nederlandse media moeten zichzelf eens gaan muilkorven, aldus Sylvana Simons die daarmee een rapport van de Raad van Europa napapegaait. De Nederlandse media zouden namelijk teveel “reflexen en routines” hebben, en daarmee mensen met een allochtone achtergrond stigmatiseren. Pak de zwarte viltstift dus, en strepen maar!

sylvana zelfcensuur

Wat doe je als je een kwakkelend partijtje bent? Precies: wat alle slechte verliezers doen – de media de schuld geven. Shoot the messenger, lekker makkelijk. Hoef je geen introspectie te plegen, wel zo comfortabel. En dus worden de Nederlandse media ineens het doelwit van je trieste aanvallen. Niet jij bent er schuldig aan dat kiezers je beleid niet blieven of moe worden van je talking points, nee: schuld van de media.

Rechtstreeks uit het boek van iedere falende politieke partij, en Sylvana Simons toont zich op haar Facebook-pagina vandaag beslist geen uitzondering. De Tweede Kamer moet meer “gedragscodes” doorvoeren, maar de media moeten ook zichzelf gaan censureren. Om hun eigen (kennelijk kwalijke) reflexen en routines te beteugelen. Kortom: media moeten in de pas lopen van beleidsmakers en hun diversiteitsdogma, of anders wel in die van dominatrix Sylvana Simons. Want de NOS, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en Trouw… jawel… allemaal stigmatiseren ze buitenlanders. De kranten die niet kunnen stoppen met schrijven over het ‘privilege’ van de ‘witte man’ zijn ineens een soort xenofobe megaplatform. Althans, dat is de hilarische aantijging van de Raad van Europa en Sylvana.

Maar toch aardig dat laatstgenoemde de taart van de zelfcensuur aansnijdt. Want zelf heeft het Amsterdamse raadslid inmiddels een lang track record opgebouwd wat betreft het uitsluiten en monddood maken van de pers. DDS werd bij een persconferentie geweigerd, en PowNed er brutaal uitgegooid vanwege het feit dat deze media te ‘kritisch’ waren op de BIJ1-frontvrouw. Geen wonder, dus, dat tante Syl een rapport waarmee de persvrijheid in Nederland kan worden aangetast van harte toejuicht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Niet L niet R

  Begrijp het niet, die juffrouw is voor haar waanideeën nog steeds niet opgepakt!
  Een gevaar voor onze maatschappij!
  Vroeger ging dat veel sneller!

  1. Ragmilla

   Opgepakt. Lastig vvmu.

   1. Isengrijn

    @Ragmilla,

    In Duitsland worden ook mensen vastgezet omdat zij ook een vvmu durfden te hebben.

 2. Vrijedenkert

  Wat het eerst moet worden opgedoekt is het geldverslindende en overgesubsidieerde Raad van Europa!

 3. logisch denken

  met spoed naar het PBC alwaar de diagnose onbehandelbaar eruit komt

 4. Ragmilla

  “DDS werd bij een persconferentie geweigerd, en PowNed er brutaal uitgegooid vanwege het feit dat deze media te ‘kritisch’ waren op de BIJ1-frontvrouw.”

  Dat zal vast niet. Het zal eerder met de racistische reacties op de forums op die blogs te maken hebben. Doe aan introspectie. Je mag je wat mij betreft voor paal zetten door te zeggen tegen racisme te zijn maar je beleid laat iets anders zien. Het maakt mij niet uit hoor, de uiterst racistische reacties van sommigen zijn vermaak. Het is tekenend voor middelmatigen om de schuld bij anderen te leggen op basis van ras.

  1. logisch denken

   hahahahaha , net joop van de vara. Wij plaatsen enkel wat wij goedkeuren. Elke andere kritiek zien wij als bashen door racisten en op vertrouwde linkse fascistische wijze ontzeggen wij hen de toegang. Uiteraard is het de schuld van de boze witte mannen dat het stomme wijf zoveel onzin uitkraamt

   1. Kim Verlouw

    +10

   2. Ragmilla

    Oh dus je moet met mensen die je niet moet praten? Daar heb je zelf niets over te zeggen? Boze witte mannen hebben zichzelf een slachtoffer rol aangemeten om hun middelmatigheid te verbergen.

    1. edoc431

     BLANK SNOL NIET WIT EN ZWARTEN GRAAG ACHTER IN DE BUS

    2. logisch denken

     probeer is 1 bericht te posten op joop over de achterlijke terughaal actie van kinderen in opvangkampen. Hoe genuanceerd je ook schrijft het komt er niet op. De linkse censuur is ongekend diep geworteld maar dat wil niet zeggen dat boze witte mannen een slachtofferrol aanmeten. Alle anders denkenden worden behandeld als paria in politiek correct Nederland. Andersom bent u natuurlijk welkom om uw linkse bull shit hier te posten omdat hier wel vrijheid van meningsuiting geld. Dat wil niet zeggen dat we uw linkse onzin zonder enig commentaar moeten laten passeren.

   3. Ragmilla

    Heeft u de regels op Joop ook gelezen? Of vind u dat u het recht heeft om de regels te bepalen? Of u bent zo dom dat u het regels niet begrijpt. Ik lees daar gewoon migratie kritiek en alles maar u zult uw straattaal uit het ghetto waar u woont wel willen gebruiken en dat gaat daar niet. Fout ligt bij u.

    1. logisch denken

     Ragmilla

     Opper trol uit de linkse superieueren opperfamilie,

     Wat is er mis met , ik vind het gevaarlijk dat deze kinderen naar Nederland gehaald worden. Gezinshereniging zal hier nog een schepje bovenop doen.

     Je gaat me vast even uitleggen wat er tegen de huisregels is . Het linkse schoorem van de rode haan kan en wil het niet. Misschien wil jij het proberen voor ze

    2. Vrijedenkert

     Joop.nl is een gesubsidieerd extreem-links platform waar kritische rechtse bijdragen of kritische anti-EU bijdragen niet worden geplaatst en niet door de censuur komen!
     Poltibureau van Vara, Groene Khmer en PvdAllochtonen bepalen wat goed is en slecht.
     Alleen al het feit dat volgens Joop.nl en extreem-links massa-immigratie niet bestaat zegt al genoeg.
     Alleen al Duitsland met meer dan 2 miljoen migranten in een zeer korte periode is gewoon een vorm van massa-immigratie en na gezinshereniging kun je aantallen 3x vermenigvuldigen!

  2. edoc431

   HET IS ZWART EN HET BLIJFT ZWART WAARDELOOS VOOR DEZE MAATSCHAPPIJ

 5. ManusR

  Als we het toch hebben over racisme…. waarom een zwarte stift?? Ik eis een witte stift of Tip-Ex.

  1. edoc431

   Witte stift op zwart papier he dat dan weer wel hahahaahahaha

  2. toetssteen

   @Manus
   Grijns: blunderkalk.

 6. Jantje

  De media, vooral MSM, maar ook Twitter, youtube en facebook, censureren zichzelf toch al enorm?

  1. ManusR

   NU.nl kan er ook wat van want ik kreeg, zonder waarschuwing vooraf, een ban van 7 dagen omdat ik, hou je hart vast, had gezegd dat islam in onze politiek, de doodsteek is voor onze democratie. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om zoiets te zeggen. Nou, dat was niet zo moeilijk hoor. Realisme noem ik dat.

   1. Bosche draak

    Pas maar op, zwakbegaafde gifkikkers als Ragmilla heb je er zo mee op de kast!

 7. Piet Patat

  Ach mevrouw Simons toch.
  De overheid doet het toch hardstikke goed in deze ?
  Die hebben al zoveel “codes of conduct” waaraan ze zich uitstekend houden.
  immers, is het niet zo dat misdaadcijfers zo enorm opgeleukt worden om de daders ( minderheden ! ) vooral uit de wind te houden en deze wetsovertredingen onder het kopje “overige” worden geadministreerd ?
  Dat het gros van de pers dit klakkeloos aanneemt en verder geen kritische vragen stelt zou u toch juist moeten toejuichen nietwaar ?
  Edoch, er zijn er gelukkig nog wat die WEL kritisch durven te zijn en commentaar publiceren van plempers die deze cijfers totaal niet vertrouwen.
  Tja, en die waarheid is niet erg deftig en dient dus gecensureerd te worden volgens mevrouwtje Simons. Wat een vreselijk, doorzichtig schepsel is dat toch en dat speelt mooi weer in de Stopera in Amsterdam bij gebrek aan betere dingen te doen.
  Doodzwijgen dat mens.

  1. Ragmilla

   Vergeet even de relatie tussen criminaliteit en economische en sociale positie te vermelden. Makkelijk toch met cijfers te schermen en niet alles wat daarmee verband houdt te benoemen. Extreem, gevaarlijk en dom rechts aan het woord.

   1. Piet Patat

    “de relatie tussen criminaliteit en economische en sociale positie”
    Wel wel, wat wilt u hier mee zeggen waarde Ragmilla ( Satti “in disguise” ? ) ?
    Criminaliteit is niet goed te praten, in wat voor economische of sociale positie je ook mag bevinden. Ik scherm niet met cijfers, dat is de keiharde werkelijkheid uit eerste hand. Wat heeft dat met dom te maken ? Wat dom is zijn die losse flodders die u neer pleegt te plempen op dit forum die kant nog wal raken. Rechts heeft het meer op de waarheid en links kijkt liever weg en dat beste Ragmilla is extreem gevaarlijk en dom links aan het woord.

   2. toetssteen

    @Satya
    Ah, dus de mijnwerker, de landarbeider, de turfsteker enz. die blonken ook uit in de hoge misdaadcijfers?
    Dacht van niet, maar blijkbaar heeft u cijfers die het tegendeel kunnen bewijzen…..

    1. Bosche draak

     Die gekkin heeft geen cijfers.
     Behalve dan 1925 dat wil ze nog wel eens opboeren.
     Weten alleen nog niet waar ze voor staan.
     -het aantal keren dat ze verbaal is afgeserveerd?
     -het aantal punten dat d’r IQ onder de norm zit?
     We zullen het misschien wel nooit weten.

 8. lIN-T

  Waarom mag je de waarheid niet vertellen?
  Minderheidsgroepen stigmatiseren zichzelf met asociaal en crimineel gedrag, juist daar zouden ze wat aan moeten doen.

 9. Brennivin

  Knap hoor meid. Dat je het zo ver kan schoppen met je kappersopleiding. Eerst de niet onfortuinlijke blanke (of is het nu ‘witte’?) Frank van Hoorn 3 jaar aan de haak slaan, scheiden, geld innen. Daarna nog 3 jaar de roomblanke multimiljonair Roland Kahn verwennen. Wie is er nou gek? Jij als golddigger, die plotseling NIETS meer van blanke meneren moet hebben (haha) of het volk wat op je stemt?

  1. toetssteen

   @Brennivin
   Waarheid +10!

 10. ZiggyStardust

  Dominatrix Sylvana Simons. Ik moet zeggen dat mijn fantasie nu toch wel geprikkeld wordt, want ik vind haar absoluut geen lelijke vrouw!

  1. Trien Knoppen

   Sylvana met een zweep… ironisch… 🙂

   1. denktenk

    Zou een keer een schone luier niet helpen tegen het gekrijs ?

 11. Juriaan

  Wat een strondvervelend wijf is dit, opzouten zou ik zeggen. Geert wordt geblokt door Twitter maar dit bah

 12. Juriaan

  Tijdens de slavernij hadden ze niet zo’n grote bakkes en iedere neger had werk. De slavernij wordt afgeschaft en toen ginnen ze massaal de steun in en hebben nooit meer gewerkt.Geef mij Decslavernij maar

  1. toetssteen

   @Juriaan
   In de Nederlanden had elke lijfeigene ook werk…., mja, velen realiseren zich niet hoe een bittere armoede het hier was. Daarom zijn vergelijkingen ook zo mal.

 13. Kapitein Haddock

  Als ze haar wit verven kan ze zo bij de hysterische Groen/Links!
  Ja,….ja,…. Groen/Links is voor gesettelden !
  Oei,…foutje,…SS is niet gesetteld!
  Hoort in Artis thuis bij de huppeltruttende constant Groen-Linkse klaarkomende dames bij het zien van “HET LICHT” . En waarbij Meulendijk haar uitgewerkte vagina kan tonen; zoals apen doen!
  “HET LICHT” zijn de toegeworpen bananen!

 14. Nye

  De initialen van klaagster/haatster mevrouw Silvana Simons zijn voor mij kwetsend: SS roept bij mij wrange herinneringen op. Is het mogelijk dat zij verplicht wordt haar naam te wijzigen. Soortgelijke associaties als zij heeft met Zwarte Piet hebben talloze landgenoten met de letters SS. Grote verschil is echter dat Piet mogelijk te linken is aan ons schandelijk verleden m.b.t. slavernij van eeuwen terug en dat de letters SS rechtstreeks verwijzen naar de dood van miljoenen mensen 80 jaar geleden. Een vreemde zaak dat iemand die van de daken over kwetsend onrecht schreeuwt zich niet openlijk distancieert van die kwetsende initialen, dus van haar eigen naam.

  1. Kapitein Haddock

   Nye

   +++

 15. Decca

  Lult dat stomme wijf nog steeds uit haar nek.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Dit arme mens doet mij altijd denken aan een blanke popartiest die niet verder komt dan optredens op buurtfeestjes en denkt dat ze een diva is !

 17. nienke

  Stigmatiseren buitenlanders..

  Ach ach de dame is weer bezig ze werkt waarschijnlijk niet en heeft alle tijd van de wereld om elke keer iets nieuws te verzinnen om in de belangstelling te komen.
  Waarschijnlijk weer veel aandacht te kort .

 18. Kristalix

  Zelfcensuur zou deze donkere bosaap zonder enig intellect uitstekend passen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.