Sylvana Simons lacht Nederland vierkant uit: ‘Hahahahahaha! Breaking, gasping, winning!’

Ons land wordt vierkant uitgelachen. Niet per sé door vijandige grootmachten aan de andere kant van de wereld – zoals Rusland, China of Venezuela. Nee, ook gewoon in ons eigen land zitten lieden zelfs in verkozen functies zich te verkneukelen om Nederland en onze gewoonten. Zelfs de wijze waarop tradities verdedigd worden, moet veelvuldig beschimpt worden. Sylvana Simons demonstreerde dat vandaag nog maar weer eens.

Het was lachen, gieren, brullen, op de Facebookpagina van Sylvana Simons:

sylvana lachen

En ook bij partijgenote Anja Meulenbelt was het raak: ridiculiseren en schaterlachen alom. Alleen wel iets welbespraakter dan bij Syvlana:

“DE SYLVANASIMONISERING VAN DE GESCHIEDENIS. Martin Bosma van de PVV was zo geestig: die maakt zich zorgen over de herziening van onze vaderlandse geschiedenis, die bij nader inzien toch iets minder heldhaftig was dan we op school hebben geleerd, en hij beweert dat ‘liberaal-links’ de cultuuroorlog heeft gewonnen. Want je mag niks meer zeggen waar Sylvana Simons zich door gekwetst voelt. Dat noemt hij de sylvanasimonisering van de geschiedenis. We hebben in BIJ1 al in tijden niet meer zo gelachen. Eindelijk hebben die lui het door: we beginnen met de sylvanasimonisering van het onderwijs, dan sylvanasimoniseren we natuurlijk het gehele parlementaire stelsel, en sylvanasimoniseren als we toch bezig zijn ook het kapitalisme en het patriarchaat. Hahahaha.”

Heel erg grappig natuurlijk, als je ineens je eigen naam genoemd hoort worden in de Tweede Kamer. Maar dat neemt niet weg dat dit eigenlijk totaal niet om te lachen is. Want je kan PVV-Kamerlid Martin Bosma zoveel belachelijk maken als je maar wilt, maar dat wil niet zeggen dat hij geen punt had toen hij het begrip “sylvanasimonisering” introduceerde. Voor de goede orde, dit is namelijk wat de parlementariër precies gezegd heeft:

En daar zit geen woord Chinees tussen. Dus dan kan je wel tienduizend lachende smileys op je social media-pagina gooien. Maar het probleem met dat steeds meer richting links activisme afdrijvend onderwijs? Dat los je er niet mee op, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Oppakken, naar Den Dolder (heeft ze nog een vluchtkans) en 30 jaar laten zitten!
  Of , zo als ze vroeger deden met heksen: op de waag!

  1. edoc431

   Ja en dan de brand erin hahahaahahahaahah mooi fikkie ik kom wel kijken dan heb wel zin in een lolletje .

  2. Julian

   Apart omdat ze een andere mening heeft dan heel veel andere Nederlanders? Sinds wanneer mag dat niet meer?

 2. C.A.Barstow

  Bosma toont weer eens haarscherp aan dat links de grootste vloek is die ons land na de Nazi’s in WWII is overkomen.
  Smerig links heeft ons hele mooie land verpest en helpt het nog verder de afgrond door ook onze geschiedenis te vern**ken.
  En het ergst van alles is het feit dat een groot deel van de bevolking zo hersenloos is door er op te stemmen, hoe debiel kun je zijn door je eigen land te verraden.

  1. Watcher

   Nooit gedacht dat de jezelf misschien debiel bent.

   1. Bosche draak

    Mond dicht miskraam, jij hebt nog niet eens genoeg verstand om debiel genoemd te worden.
    Jij kan ook alleen maar dwarsliggen om het dwarsliggen

   2. Top

    daar is je moeder toch mee getrouwd? Niet gaan spiegelen hoor, neem je afwijking voor lief, of raadpleeg een arts.

    1. Sealgaire

     Kijk, dat is boter bij de vis.

    2. Watcher

     Oldebarnevelt soep met An Dijvie en Peter Selie, puur vergif.

   3. Juriaan

    Links blijft stinken

  2. Watcher

   Tim wanneer ga het huisreglement eens toepassen.

   1. Top

    Meester, meester, ze doen het weer! Niemand vindt mij lief. Niet zo gek eigenlijk, als ik in de spiegel kijk.

   2. logisch denken

    Wat staat hier nu ? Begrijp geen donder wat hier gezegd en bedoeld word.

 3. logisch denken

  Dat mevrouw sylvana geen enkele meerwaarde heeft voor de maatschappij en de democratie bewijst ze elke dag met haar domme uitlatingen. Overigens zijn er toch mensen die een stem hebben uitgebracht op deze heks . Dat deze mensen snel tot bezinnen mogen komen zodat ze in de vergetelheid oud mag worden.

 4. Bosche draak

  Ach ja een kinderverstand is gauw gevuld, smileys plempen als een overgestimuleerd kind mag ze doen tot ze een ons weegt, wou alleen dat ze er niet zo veel voor werd betaald…

 5. Politiek Profeet

  Snap DDS niet dat ze middels T. E iets over dit stuk nageboorte publiceren’, gewoon doodzwijgen en vergeten.

 6. NoDoubt

  Door het voortdurend je aanpassen, graaf je als land je eigen graf. Als je als gezin je aanpast aan je geadopteerde kinderen weet je een ding zeker. Je gezin gaat kapot. Het is niet vreemd dat nationalisme de kop op steekt want van de gevestigde orde en politiek hoef je het niet meer te verwachten. Het gevolg is dat een burgeroorlog steeds meer dichterbij komt. Als een land zijn identiteit verliest, weet je een ding zeker. Het land gaat kapot. We zijn al ver op weg om monddood gemaakt te worden, want alles wat tegen de MSM gaat wordt al gestickerd en de discussie is dan al bij voorbaat monddood. Er wordt gek genoeg door diezelfde elite en msm nimmer gepraat dat NL te vol is. Nee er wordt zelfs al gememoreerd aan de levenswijze zoals Tokyo waar het gezin in de woonkamer slaapt ipv dat je zegt dat het te vol is. Nee GL is voor natuur en tegelijkertijd voor meer snelwegen meer luchtvaart. En ondertussen worden de mensen door de fijstofuitstoot steeds ongezonder.

  1. Top

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds, maakt dat, je valse verwijten niet acceptabel.

 7. DennisEijs

  Wie maakt zich druk of Sylvana je uitlacht?

 8. Behold My Negativity

  Terwijl Shitvana Schijtmons aan het lachen is:
  Een bad vol met lijm en formaldehyde voorbereiden,
  haar hysterische kop erin douwen en de lijm laten drogen.

  Wat je ermee dan wilt doen ligt niet aan mij. Hang het op, stuur het kadeau naar Ghana of whatever.

 9. Rogerio

  Sylvanasimoniseren is een nieuw woord voor degenereren… het in verval raken van waarden en normen. BIJ1 is niet meer dan een verzameling randdebielen onder de vleugels van een nymphomane haatoma.

  1. Top

   zo is het toevallig ook nog eens een keer. kudo’s.

 10. Ragmilla

  Martin Bosma is totaal gestoord. Deze gek hoort niet in de tweede kamer. De geschiedenis is zoals hij is en zoals er over Arabische wereld en Afrikaanse wereld genoeg te zeggen valt. Deze kwal wil gewoon niet toegeven dat er slechte dingen zijn gebeurd in de geschiedenis.

  Bosma wil de geschiedenis vervalsen.

  1. logisch denken

   Ragmilla bedoeld waarschijnlijk ,
   Ozturk is totaal gestoord. Deze gek hoort niet in de tweede kamer. De geschiedenis is zoals hij is en zoals er over Arabische wereld en Afrikaanse wereld genoeg te zeggen valt. Deze kwal wil gewoon niet toegeven dat er slechte dingen zijn gebeurd in de geschiedenis.

   Ozturk wil de geschiedenis vervalsen.

 11. Blokkeer-Fries

  HAHAHA!!! Je blijft lachen met die mislukte paaldans-LGBTQIAP+
  Natuurlijk heeft Martin Bosma 100% gelijk!

  youtu.be/Fz9jGhCXCEE

 12. tonna

  Bah alleen al haar afbeelding al,net een hondsdolle gorilla.

 13. Vrijedenkert

  Dat SS maar uit de klauwen van het GGZ kan blijven heb ik me al heel vaak over verbaasd, maar dat ook Anja Meulenbelt maar kan blijven rondhuppelen en onzin kan blijven uitkramen en niet in dwangbuis wordt afgevoerd voor spoedopname GGZ geeft zeer te denken!

  Nederland verandert langzaam aan in een open inrichting en het GGZ functioneert blijkbaar niet door vele bezuinigingen…

  1. Abdul is Lam

   Den Dolder was vol dus staan ze op de wachtlijst.

 14. Vrijedenkert

  Eind jaren ’70 begin ’80 is mij al uitgebreid bijgebracht op de lagere school wat Nederland allemaal heeft uitgespookt in het grijze verleden.
  VOC en WIC, slavenhandel, plantages koloniën, overheersing onderdrukking en vervolging lokale bevolkingen koloniën, verdwijnen oorspronkelijke bevolking Antillen, politionele acties na WO2 enz enz, als mij dat 40 jaar geleden al uitgebreid is bijbebracht op de lagere school dan is dat aan iedereen onderwezen en weet iedereen wel dat we naast een zeer kleurijk verleden ook de nodige fouten hebben gemaakt!

  Dat iedereen dit weet is duidelijk dus het idioot uitvergroten hiervan wat gesjeesd-links eist is complete nonsens…

 15. Abdul is Lam

  Tim, wat heb jij toch met La Simons, ze is net een potje boeren koffie, bruin en als je het door laat pruttellen droogt het vanzelf op.
  Al die aandacht, negatief of positief, maakt haar niet uit, ze wordt van allebij nat.
  Laat gaan, niet meer op reageren.

 16. Lex

  Het word tijd dat wij eens gaan lachen.

  En haar op het vliegtuig zetten enkelenreis Suriname.

  Weg met die enge magere heks.

 17. Jackpot

  Ik merk persoonlijk niks van die linkse activistische scholen, en ik zit zelf nog op school! Natuurlijk zijn er leraren met een andere mening maar die kunnen zij met goede argumenten verdedigen. Dat kan ik van sommige hier niet zeggen…

 18. shidaian

  Ach argumenten heeft Bijeen toch niet….blijft over…lachen of schelden. Schelden heeft tot nu toe niks uitgehaald , dus proberen ze het nu met lachen. Maar dom is en blijft het stel.

 19. Godefroy France

  SMERIG ANTISEMITISCH, BLANKENHATEND, BRUINHEMD!!!!

  PVV EN FVD 76 ZETELS

 20. F.C. Labrouste

  Bosma zette zichzelf volledig voor gek en ik kan goed begrijpen dat Sylvana hem hartelijk uitlacht.

 21. Kristalix

  Sylvana “zwarte piet” simons?
  Dwangbuis, ballgag en in het vliegtuig naar de Bouterse democratie. Enkele reis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.