Tsjakka! Thierry Baudet vol in tegen elite: ‘Hele partijkartel opgelijnd om FVD krampachtig buiten te houden!’

Ook in Flevoland is Forum voor Democratie nu definitief buiten het provinciale college gehouden. Het is een vast patroon dat partijleider Thierry Baudet inmiddels maar al te goed kent: “Zagen we na de gemeenteraadsverkiezingen ook gebeuren in bijvoorbeeld Tilburg, Barendrecht en Rotterdam!”

baudelet

Alhoewel al een tijdje duidelijk werd dat ondanks een concept-coalitieakkoord met FVD de partij tóch uit de formatie gekickt was, is het gisteravond pas officieel gemaakt. Toen kwamen de formateurs van VVD- en CDA-huize met het volstrekt onverrassende advies om zo ongeveer het hele partijkartel op te sluiten in het college. Alleen maar zodat Forum voor Democratie buiten de deur kan worden gehouden. Maar liefst zes (!) partijen mogen aantreden, van VVD tot en met GroenLinks. En uiteraard worden ook de twee nieuwe centrumlinkse BFF’s D66 en ChristenUnie aan de line-up toegevoegd:

“De informateurs Willibrord van Beek en Bas Jan van Bochove schrijven dat ze er inmiddels voldoende vertrouwen in hebben dat de zes partijen in staat zijn te komen tot een gezamenlijke visie en ambitie voor Flevoland voor de komende vier jaar. “

De formateurs mogen er dan wel “voldoende vertrouwen” in hebben, maar de vraag is wat de kiezer hier van vindt. De grote winnaar gewoon botweg naar de oppositiebankjes verbannen? Het kan allemaal, natuurlijk. Thierry Baudet is er uiteraard not amused door en haalt op Twitter dan ook hard uit:

“Ook in Flevoland moet het hele kartel worden opgelijnd om FVD krampachtig buiten de deur te houden. Zagen we na de gemeenteraadsverkiezingen ook gebeuren in bijvoorbeeld Tilburg (met Hans Smolders), Barendrecht (met Lennart van der Linden) en Rotterdam (met Joost Eerdmans).”

Maar het partijkartel doet lekker waar ze zelf zin in hebben. De kiezer is namelijk pas weer over vier jaar aan het woord, en na ons de zondvloed. Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. EU kok

  Bam, Vroem, Klabam, en weer doet FvD met een klap de deur dicht.

  1. Deukman

   Met ‘ck’

 2. crw

  Ja als je geen water in de wijn wil doen dan kan je niet mee regeren. Maar dat was toch altijd de bedoeling zodat je makkelijk tegen de gevestigde orde kan blijven aanschoppen. Want dat levert stemmen op..

 3. Dropje

  O nee toch…
  Ik heb het echt met je te doen
  Thierry

 4. Watcher

  ”Thierry Baudet vol in tegen elite:”

  Het moet verdomme niet gekker worden, die lavendel snuiver bedondert je waar je bijstaat.
  Hij behoort zelf tot de elite…

 5. Lao Tse

  Het FvD moet niet zo zuur doen. In Limburg hebben ze een heuse eigen bestuurder gekregen die met elan kan werken aan de klimaatagenda en een ‘bindend referendum’ als ze een opkomst van 53% weten te realiseren.

  Dat is toch reden voor een feestje?

  🙂

  1. Deukman

   Blablabla blaaskaak en pisvlek

   1. dario

    Ik snap niet dat jullie hier nog reageren DDS is dood klaar.laat links hier lekker klessebessen met elkaar ga andere dingen doen .

 6. Jumping

  Na het jarenlang demoniseren van de PVV is nu het FvD aan de beurt.
  Het zij zo, het is de opdracht van de Bilderberg club, uitgevoerd door het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Watcher

   Hi Lugar, Jumping is toch wel één van je mooiste creaties.

   1. Deukman

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

    1. dario

     Plaats dat verhaaltje van mij maar niet te vaak je bent hier zo vertrokken
     Tjeu la ling en aanhang zijn medewerkers van DDS daar kun je en mag je niet mee spotten hoor pas op .

   2. fockingworst

    @watcher is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

  2. dario

   Het is beter Jumping om hier niet meer te reageren zoek andere en betere sites op laat links hier mooi keuvelen .

 7. Blokkeer-Fries

  Extreem links en faal Trutte 3, gaat de eindstreep niet halen. Er doen voldoende incompetente semi-deugers mee in dat circus, die geen kans onbenut laten, om er een zooitje van te maken. Optrutte met die bende!

 8. tonna

  Links Nederland zweet peentjes want 2021 komt dichterbij,de angst voor een gunstige 2e kamer uitslag vóór FvD en PVV bezorgt veel hoofdbrekens,men gaat een tandje hoger met demoniseren!
  Rutte 3 is al zo in paniek,dat men balletjes opgooit om 16 jarigen stemrecht te willen verlenen,deze paniekerige oprisping spreekt boekdelen!
  Het is namelijk geen denkbeeldig scenario dat bij een rechtse overwinning,allerlei idiote regelingen alsnog van tafel gaan!
  Nederland is écht een bananenrepubliek geworden!

  1. Confucius

   Tonna, de leeftijd om te mogen stemmen ( nu 18 jaar) is in de Grondwet vastgelegd.
   Het duurt vele vele jaren om een wijziging door te voeren dus voorlopig zien we nog geen 16 jarigen in het stemhokje.

  2. Lao Tse

   Ik reken ook op een gunstige uitslag voor FvD en PVV.
   Ik denk dat ze samen goed zijn voor zeker 15 Kamerzetels.

   1. Deukman

    Blablablabla vetklep en pisvlek

 9. Claro

  Inderdaad hebben 6 partijen in Flevoland 21 van de 41 zetels (bron Omroep Flevoland titel zorgen over minimale minderheid bij….)
  Laat het maar gebeuren in mijn provincie.
  Geen recht gedaan aan de stemmers.

 10. Heras

  We hebben in de afgelopen jaren gezien waar het toe leidt wanneer iedereen zich aanpast aan de ander. Een waterig geheel dat niet van elkaar te onderscheiden is. Nu er een partij opgericht is dat een ander geluid heeft, staat iedereen op zn achterste benen. Het is goed dat forum niet wijkt voor aanpassing. Dan weet iedereen waar hij voor kiest over 2 jaar.

 11. van Urk

  Als het nu om 1 of 2 provincies ging. Het is inderdaad allemaal te opzichtig geworden dat de meeste mastodont partijen in bijna alle provincies geen zaken willen gaan doen met de FvD. Ik geloof dat alleen Limburg heeft laten zien wat democratie betekent.

 12. Snippie

  De huidige kliek is noch vlees noch vis. Heeft lak aan de burger en bepaalt zelf wat goed is voor ’t plebs. Nieuwkomers worden kaltgestellt ondanks de wil van t’t volk. Opzouten met deze linkse kliek die democratie verkwanseld, handelt in eigenbelang en bakken met gemeenschapsgeld pompt in klimaatparanoia en de vluchtelingenindustrie.

 13. Michael M

  Het is ook nooit anders geweest. 17 miljoen mensen in Nederland worden geacht hun smoel te houden. Dat eist VVD,CDA,D66,GL,PVDA al jaren en jaren. Een gesloten vies kringetje dat alles buiten de deur houdt en 17 miljoen mensen wegschuiven als idioten. Ik heb respect voor partijen als FVD, PVV, SP, 50+, PVVD, daar merk je weinig of geen kartelvorming zoals dat bij eerstgenoemde wel het geval is. Nederland is al jaren geen democratisch land. Het is schijndemocratie met een communistische middenstroming. Een land waar je bijna al je geld aan de belasting fiscus, machtige verzekeringsmaatschappijen en aan de zorg kwijt bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.