‘Verblind door woede belt Geert Wilders journalisten en schreeuwt hij: ‘Zeg, zijn jullie allemaal lid van D66?!’

Geert Wilders belt journalisten op om ze uit te schelden en uit te maken voor ‘D66-lid.’ Dat beweert D66-voorman Rob Jetten in een toespraak voor jeugdige partijleden. Als de pers even veel aandacht geeft aan een D66-tegencampagne als aan een PVV-campagne, springt Wilders uit z’n vel. Aldus Jetten…

PVV-voorman Geert Wilders is een driftkikker. Tenminste, dat beweert D66-voorman Rob Jetten. Als een campagne niet wordt verslagen op de manier die Wilders zelf het prettigst vindt, dan grijpt hij de telefoon en begint hij journalisten uit te foeteren. Aldus een anekdote van Jetten afgelopen weekend op een congres van de Jonge Democraten, zeg maar de testomgeving van D66:

“Zonder de schwung van de JD waren wij wellicht niet de enige echte onbeschroomd anti-populistische partij geworden. Het was JD-voorzitter Jan Paternotte die in de campagne voor de Europese grondwet twee weken lang met een caravan achter Geert Wilders. Hij kreeg daarmee net zoveel aandacht voor het pro-Europese verhaal in het NOS-journaal. Tot blinde woede van Wilders, die zich liet verleiden de telefoon te pakken, Hilversum te bellen, en verongelijkt door de hoorn te schreeuwen: ‘Zeg, zijn jullie allemaal lid van D66 daar?!’”

Wie de bron is van het verhaal vertelt Jetten er niet bij. Maar het is de moeite waard om je te beseffen dat één van de meest prominente D66-Kamerleden de voormalige NOS-journaliste Pia Dijkstra is. Goede kans, dus, dat zij bedrijfsgeheimpjes van haar vorige werkgever de Tweede Kamer mee heeft ingenomen.

Overigens is niets menselijks ook onze ‘robot Jetten’ niet vreemd. Want zelf wil hij in een driftige bui de NOS opbellen om te vragen of ze niet allemaal VVD-lid geworden zijn daar:

“Maar toen [Rutte, red.] direct na het trekken van die conclusie zendtijd opeiste van de publieke omroep voor een debat dat de keuze in het stemhokje vernauwde tot rechts en extreem-rechts, heb ik zelf de neiging moeten onderdrukken om Hilversum te bellen en verongelijkt door de hoorn te blaffen: ‘Zeg, zijn jullie nu allemaal lid van de VVD geworden daar?!’”

Voor de nuchtere Nederlander zal het allemaal niet veel uitmaken. VVD en D66 lijken ondertussen als twee druppels water op elkaar, en zitten om die reden ook gezellig samen in één fractie in het Europees Parlement. Allebei kartelpartijen, dus of een journalist nu lid is geworden van de één of de ander… who cares. Ze zijn daar immers allemaal allang lid en onderdeel van het fameuze partijkartel. Eén pot nat!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Sprookjesfiguur

  Hey Tim, ben jij al gebeld?

 2. Duckday

  Weer een slap verhaal van D66 Stem deze partij gewoon weg met zijn uitgestreken gezicht Leugens bedrog en belust op macht Een partij die alleen leugens de wereld instuurt Deze man loopt over van haat en nijd steeds maar weer de PVV aanvallen

  1. Lao Tse

   Ik geloof niet dat Jetten dit uit zijn duim zoog.

   1. Hans Brusselmans

    Jetten zuigt liever aan snikkels.

    1. Lao Tse

     Hans weet waarover hij praat.
     🙂

     1. Hans Brusselmans

      ‘de kunst van het niet doorsnijden’

      even googlen mensen en u aanschouwt Lao Tse ook wel Laue Thee genoemd in origineel vol ornaat, inclusief foto, telnr. en adres…

     2. Lao Tse

      Inderdaad een leuke site. Heb je al eens contact met hem gezocht, Hans? Je vind die man toch erg leuk?

     3. Hans Brusselmans

      Daar vergis je je in W.I.M van mij mag hij zo spoedig mogelijk worden opgehangen wegens landverraad!

     4. Lao Tse

      Waar komt die woede tegen deze brave man toch vandaan, Hans. Er staat toch niks op die site waar je bezwaar tegen kunt maken?

     5. Hans Brusselmans

      Waarom ontken jij zo stellig hem te zijn, ben je bang dat je wordt opgezocht wegens je gedane uitlatingen in de loop der jaren, je bent een laf toetsenbord riddertje die het liefst in anonimiteit je verbale moslimdiarree uit en als iemand je identiteit onthuld begin je bang te glibberen als een paling in een emmer snot, schijtbak die je bent.

     6. Lao Tse

      Ik weet zeker dat je man allang een keer hebt opgezocht of tenminste hebt gebeld, Hans. Je stalkt die kerel al zo lang.

      Hoe reageerde hij op je, ongetwijfeld vriendelijke, contactverzoeken?

     7. Nederland-op1

      @Lao Tse, als ik jouw commentaren lees kan ik niet anders concluderen dat je zit te genieten van al dat gezuig dat je doet. De enige reden waarschijnlijk waarom je op deze site actief bent.

     8. edoc431

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
      Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
      Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

    2. Vliegenvanger

     Hahah, een goede die houden we erin.
     Dram 66 heeft geen bestaansrecht, het is een grote leugenaars en oplichtersbende.

   2. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

    1. Fortiori

     Wordt VPN gratis geinstalleerd bij reageren op DDS ? Wel zo gemakkelijk vind ik.

 3. Jean Nederland

  Koren op je molen Moslim Tim? Maar wij geloven het niet. Wilders is meer gentleman dan dat Jette een regelrechte leugenaar is.

  1. Piet51

   Mee eens! Maar toegegeven, dat is bij zo’n goudeerlijke Jetten ook niet zo moeilijk.

  2. Brazil

   Wilders is vooral een clown.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. Veteraan

  Jetten, waar ken ik die naam van ?
  Voorman ergens van ?

 5. Michael M

  Geloof je alle verhalen in de films van Harry Potter??? Nee toch? Nee, hoor ik u zeggen, nou dan. Zo eentje zit er nu bij D66 zonder de D. Vergeet dan die flauwekul praatjes van die praatpop Jetten dan ook. Die jongen is 1 grote fantast. Het staat op zijn voorhoofd en tussen zijn brilletje geschreven. Leugenaars.

 6. DidiMadloba

  En dan zijn die PvdA journalisten weer op hun tenen getrapt met dat “rechtse” D66 te worden geassocieerd.

 7. Decca

  En mhr. Jette is gewoon een ordinaire roddelnicht.

 8. Lex

  Jette die Wilders een hak wilt draaien.

  Tja ook in Nederland hebben de fake news van de grote Nederlandse media.

  Het is erg maar waar.

  Vaak doelbewuste fake news om mensen te beschadigen of in een negatief daglicht te zetten.

  Vaak gaat het om linkse corrupte media soms betaald met Nederlands belastinggeld.

 9. DidiMadloba

  Ik denk dat die teergevoelige journalisten zich kapot schamen na de donderpreek van Wilders, en subiet beloven rechtsaf te slaan.

  Geintje. Natuurlijk niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.