Verbodsfetisjisten GroenLinks weer lekker bezig: jeu de boulestoernooi Amsterdam keihard kapotverboden

In het walhalla van de linkse betutteling, Amsterdam, was vandaag weer precies wat je verwacht van zo’n plaats die te lijden heeft onder zulk ultra-links plezierhatend bestuur: een jeu de boules-toernooi moest op het allerlaatste moment worden afgelast door het door GroenLinks gedomineerde gemeentebestuur. Die ballen zouden maar “gevaarlijk” zijn!

Amsterdam. Oh, Amsterdam. Ooit misschien wel één van de mooiste steden van Nederland, met een bloeiende gemeenschap die zelf de allermooiste initiatieven ontplooide. Dat wás Amsterdam. Ergens in de jaren ’70, ofzo. Want tegenwoordig is onze hoofdstad een kil en mensenhatend oord. Het verbieden van alles waar iemand plezier uit zou kunnen putten is daar tot de nationale sport verheven. En een groep enthousiaste jeu de boules-spelers kwam daar op een weinig aangename wijze ook achter, vandaag:

“Tussen de honderd en tweehonderd jeu de boules-spelers stonden vanochtend voor niets op het Museumplein.

Ze waren van plan om daar een toernooi te spelen, de zogeheten ‘Open Amsterdamse doublette Kampioenschappen’. Het evenement trok echter ook de aandacht van handhavers.

‘Het was de bedoeling dat we hier lekker met elkaar een balletje aan het gooien waren’, vertelt een deelnemer aan het toernooi. ‘Daar is een stokje voor gestoken, omdat er niet de juiste vergunning was. Er staan nu 130 teleurgestelde “boulers”. Ernstig jammer.'”

Leuk hè, een stadsbestuur bestaande uit GroenLinks, PvdA, D66 en de SP? Echt, superlachen. Niets mag meer, en alles geldt als ‘gevaarlijk’. Wees er maar trots op hoor, als stad die internationaal gerenommeerd is voor haar tolerantie. Tolerantie voor het toestaan van bestuurlijke verbodsverslavingen, ja. Maar burgers hebben helemaal niets aan die marketingkreet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Jumping

  Kijk als het nu Joden pesten had geweest, dan had Halsema de prijswinnaars wel gehuldigd.

 2. Watcher

  Handhaven ze de wet is het ook niet goed.
  Voor Tim gaat het ook op, zeuren om het zeuren….

 3. Sans Rancune

  Terecht, je gaat ook niet honkballen op dat plein temidden van het wandelend publiek. Enig begrip voor deze maatregel is wel op zijn plaats

  1. Peter Oudshoorn

   De nieuwe, übergezagsgetrouwe trol Sans R., vergelijkt in zijn onnozelheid honkballen met jeu de boulen. Debieler zal je het niet snel tegenkomen.

   Het maakt vanuit zijn optiek niet uit wat de overheid doet – als serviel slaafje is hij het altijd eens met de keuzes en beslissingen van ‘het gezag’. Het lijkt Labrouste wel.

   1. Joop Klepzeikert

    @Peter: Welke gebande linkse trol zou Sans R. zijn? Is dat alweer een nieuwe naam van tol Rien?

    1. Peter Oudshoorn

     Ik denk het niet Joop. Maar het is wel een oudgediende op DDS, dat is duidelijk. Het zal wel snel duidelijk worden onder welke nick Sans R. voorheen opereerde.

     1. Joop Klepzeikert

      @Peter: Ze verraden zichzelf inderdaad altijd snel.

   2. Sans Rancune

    @Peter, een twitterberichtje…en je hebt 5000 man op dat plein, met eigen boules, dat snapt u toch ook wel.

    1. Peter Oudshoorn

     Daar was hier geen sprake van, flapdrol. Er waren 139 rustige huisvaders en -moeders die een gezellige pinksterdag met een spelletje wilden vieren. Zoals in heel Frankrijk op tienduizenden pleintjes dit onschuldige spel gespeeld wordt. Voor de Amsterdamse nazi-handhavers is dat echter gelijk een levensgevaarlijke situatie die verboten moet worden. Zo zeer is dit linkse broeinest geindoctrineerd en afgedaald.

  2. Mars020

   Als het zogenaamde bestuur zo begaan is met de veiligheid van de burgers, waarom laten ze dan al die criminelen vrij rondlopen?.

 4. Hans Brusselmans

  Groen Links, die hebben niets met ballen, stompzinnig ruggengraatloos ongedierte wat moet worden uitgeroeid, dat is het!

  1. Sans Rancune

   @Hans Brusselmans,..U bent kennelijk in uw jeugd mede opgevoed door strenge harteloze tantes. Vorming uit zich in gedragingen. Neem de moeite om daaraan te ontsnappen.

 5. Decca

  Dit is wat je noemt gemeentelijke terreur van de bovenste plank. Waarom tolereren jullie dit in Nederland. Jeu de Boulle is een sport voor en door het volk en heeft meer met saamhorigheid te maken dan met agressie of vormen daarvan. Daar in Amsterdam worden ze geregeerd door een stel volslagen doorgedraaide Linkse idioten. Walgelijk.

 6. Joop Klepzeikert

  Kunnen ze in die ultra extreem socialistische helstaat onderhand net beter aan gaan geven wat daar nog niet verboten ist?
  Nog even en je mag daar ook niet meer ademen, omdat daar CO2 bij vrijkomt.

 7. victus

  Tja.. Amsterdam hé.

 8. Beukman

  Eerst denk je: wat flauw, maar als je dan even doordenkt…

  Het is een erg druk plein, ingeklemd tussen de drie belangrijkste musea. Als een kind een bal op zijn kop krijgt en dit tournooi was inderdaad illegaal georganiseerd, drie maal raden wie er dan de schuld krijgt. Een paar jaar terug vrat een toerist een paar paddo’s te veel en donderde uit een raam. Prompt werden de paddo’s verboden. Jeu de boules is echt nog wel een graadje riskanter. Moet dat dan ook verboden worden?

  Komt nog bij dat als de gemeente hier een oogje toeknijpt, er de volgende week een illegaal Nutella-evenement op deze plek staat.

  Hier op DDS zou je verwachten dat er wel begrip is voor een overheid die de regels handhaaft, én gratis advies geeft hoe het wél moet, nl eerst even een vergunning halen, zodat politiediensten er rekening mee kunnen houden. Verkeerd verwacht.

  1. Hans Brusselmans

   Maak je nog effe meer belachelijk Beukman, een kind die een jeu de boule bal op zijn kop krijgt, die ballen komen nog niet van de grond af bij het werpen.

   1. Peter Oudshoorn

    Beukman spreekt uit ervaring. Voor hem is het duidelijk dat er op die tienduizenden Franse pleintjes waar al eeuwen jeu de boule gespeeld wordt een regelrechte genocide plaats vindt waar al vele honderdduizenden doden zijn geteld. Ze noemen het niet voor niets Holocaust-de boule.

    1. Beukman

     Nou @Peter, ik geloof dat je hiermee wel het recht hebt verspeeld om nog kritiek te hebben op mijn gevoel voor humor.
     Anyway: ik kan wel merken dat jij al meer dan een halve eeuw niet meer in je geboortestad komt. Daarom praat ik je even bij.
     Die “kortste snelweg van Nederland” is inmiddels verdwenen, ik denk zelfs al een jaar of 20. Het massatoerisme zorgt er nu voor dat het er sterft van de toeristen uit binnen- en buitenland, Amsterdammers en zondagse stelletjes.

     Vroeger was er onder het rijtje beuken (of wat waren het) op het Museumplein een jeu de boules-baantje waar ’s middags mannen met dikke buiken hun spelletje speelden, heel relaxed. Ik woonde er toen amper 100 meter vandaan, dus ik weet waarover ik praat.

     Das was einmal We hebben gelukkig nog de films van Jacques Tati uit de jaren 50, waarop vergelijkbare taferelen te aanschouwen zijn. Door die films weten we ook dat de idyllische Franse pleintjes die jij beschrijft niet te vergelijken zijn met het huidige Museumplein.

     Mijn andere argumenten waarom er wellicht iets te zeggen is voor dit verbod door de overheid heb je ongemoeid gelaten. Kennelijk kon je je daar wel in vinden. Dat is mooi.

   2. Beukman

    @Brusselhans
    Het zal voor jou inderdaad wel een hele opgave zijn om zo’n ding van de grond te krijgen. Zelf heb ik op een camping wel eens bijna een kleuter geraakt die opeens de baan oprende. Het meisje rende vrolijk door, maar ik schrok me te pletter. Sindsdien kijk ik bijzonder uit, voor zover ik het nog speel.

    1. Peter Oudshoorn

     Je bent een sukkelige, compleet geindoctrineerde verbodsfetisjist Beukman. Een serviele en onderdanige GroenLinks Amsterdammer. Dat zijn de ergste.

     Ooit geturfd hoeveel gewonden en doden er wereldwijd door jeu de boule gevallen zijn? Jij hebt meegeholpen mijn mooie stad naar de gallemieze te helpen. Door jouw soort is Mokum een hellhole geworden.

     1. Beukman

      @Oudspeter
      Ach man, wat lul je nou, heb ik jou een halve eeuw geleden weggejaagd? Ben jij nou een echte Amsterdammer om naar een aanpalend durp te verkassen?

      Jij bent nog van de flower power, vrijheid blijheid weet je wel. Mag van mij allemaal, maar vrijheid heeft ook zijn grenzen. In Amsterdam kan je tegenwoordig weer op de stoep lopen, dat was vroeger dankzij die vrijheid wel anders. En je kan ook weer een café in zonder vergast te worden. Dan maar een verbodsfetisjist.

      Ga eens in Duitsland bij jouw plaatselijke overheid vragen of jij zonder vergunning een evenement voor 200 man mag organiseren. Ik hoor graag van je wat ze hebben geantwoord.

     2. Peter Oudshoorn

      Beuk, ik woon goddank in een hele rustige streek: in dit gebied zo groot als driekwart van de provincie Utrecht wonen slechts 62.000 mensen. Daarom hoeft hier nergens een vergunning voor aangevraagd te worden: overal in omliggende dorpen worden Schutzfesten gehouden waar honderden mensen op af komen.

      Ik begrijp dat dit een verschil is met onleefbaar Amsterdam en zijn hordes massatoeristen. Maar waarom toch die angst dat als mensen zelf iets onschuldigs organiseren, dat het dan uit de hand gaat lopen en de veiligheid in het geding is? Dat is onterecht mater/paternalisme waarbij ieder particulier initiatief, hoe klein ook, de kop wordt ingedrukt. Laat mensen toch, verdomme. Deze onderdrukking lijkt verdomd veel op 1984.

     3. Beukman

      Ik snap echt je punt wel @Peter. Maar nogmaals: we leven helaas in een dichtgetimmerde maatschappij, waarin burgers als het even kan de overheid de schuld geven/aansprakelijk stellen voor van alles en nog wat.

      Je kan er dus donder op zeggen dat stel dat er iets gebeurt op zo’n gezellig jeu de boules-samenzijn, diezelfde overheid schadeclaims tegemoet kan zien die zijn opgesteld door gewiekste advocaten. Het is dus ergens wel begrijpelijk dat de overheid hier even op zijn strepen gaat staan en handhaaft, ook al om precedenten te voorkomen. In Amsterdam zijn er helaas steeds meer regels plus handhaving nodig om de stad leefbaar te houden. Ik noem nu alvast even brommertjes van het fietspad af lazeren en plezierbootjes beperken en bierfietsen verbieden. Dat is niet voor niets.

     4. Peter Oudshoorn

      Een ‘dichtgetimmerde stad’ lijkt me inderdaad een juiste omschrijving voor A’dam. Het betekent wel: eeuwig binnen de lijntjes kleuren, verboden staand op een terras je biertje drinken, niet verkeerd denken want de gedachtepolitie, alleen recht vooruit kijken, alles accepteren wat de Groene Khmer bedenkt en bedisselt, je onderdanig opstellen tegenover elk gezag want anders torenhoge boetes, de onderdrukking van individualiteit en expressie en je als een galeislaaf voelen zonder kans op invrijheidstelling of ontsnappen.

      Als je dat leven noemt.

     5. Beukman

      @Peter
      Er zijn voordelen en nadelen. De maatschappij verandert, de stad verandert mee, en dat geldt heus niet alleen voor Amsterdam.
      Ik verander ook mee en daarom hou ik het hier nog steeds prima uit. Ik accepteer dat het Amsterdam van S. Carmiggelt passé is.

      Grootste uitdaging is wmb de beteugeling van het massatoerisme. Dat begint echt uit de hand te lopen. Neveneffect zijn de exploderende huizenprijzen. Het blijkt niet allemaal zo eenvoudig om hier iets aan te doen. Daar komt nog bij dat we mede dankzij Brexit worden overspoeld door expats die ook allemaal willen wonen, en daar ook flink voor kunnen betalen. De Amsterdammer heeft het nakijken. Ik persoonlijk niet, want ik woon uitstekend.

      Groen Links is hier nu de grootste. Niet mijn partij, maar ze lijken me ideologisch beter in staat om deze problemen te lijf te gaan dan de VVD laat staan de sukkels van D’66.

     6. Peter Oudshoorn

      Wel Beuk, als je ooit op vakantie gaat naar de Vulkaneifel, meld je dan even: dan drinken we samen dat ooit voorgenomen biertje en heb ik de kans je te laten zien wat vrij leven dicht bij de natuur in een vriendelijke, solidaire gemeenschap betekent. En vooral: voor hoe weinig geld je hier kunt wonen. Voor een ton vind je hier nog de prachtigste huizen met een flink stuk grond. Waar ik nu woon was ooit mijn tweede huis en na mijn pensionering is het mijn Hauptwohnsitz. Beter kon ik me niet wensen.

 9. logisch denken

  hahahahaha , onder het kopje veiligheid wordt alles verboten wat gl niet wel gevalt. armr grachtengordel dieren kunnen geen balletje gooien bij een glas wijn. U krijgt wat u besteld heeft. Ongedocumenteerden om de hoek das prio

 10. Vrijedenkert

  Vreystaat Amsterdam geeft weer eens het doldwaze linkse voorbeeld:
  Enthousiaste jeu de boules-spelers hard aanpakken maar zware criminelen of krakende illegalen wordt geen strobreed in de weg leggen…

 11. Matig rechts

  Dit is toch fake nieuws hè? 😀

  Straks op blote voeten door Amsterdam.
  Met goede schoenen kan je ook heel hard schoppen.

  Vooral op de huidige dictators blijven stemmen hoor leeghoofden links.

 12. Godefroy France

  ISLAM EN GROENE KMER ——- VANAF HEDEN VERBIEDEN IN NEDERLAND

  PVV EN FVD HIER LIGT EEN DUIDELIJKE TAAK !!!!!

 13. DidiMadloba

  Deze rechtse site zou voor strenge handhaving moeten zijn en niet voor linkse vrijheid blijheid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.