“Verrassing”! CPB raamt: we krijgen minder te besteden dan propagandakoning Rutte heeft rondgebazuind

Het Centraal Planbureau heeft berekend dat de Nederlander nauwelijks meer geld overhoudt, ondanks dat de economie als een zonnetje draait. De verwachting van de koopkrachtstijging is bijgesteld van 1,2% naar 1,6%. Premier Rutte is dus veel te optimistisch geweest in zijn voorstellingen van hoeveel meer de Nederlandse burger te besteden zou hebben.

Goh, wie had dat gedacht? Mark Rutte heeft het hele jaar weer eens staan jokken over hoe fan-tas-tisch de inkomensstijging van werkende Nederlanders is. Nee, we zouden er allemaal flink op vooruitgaan. Nee, heel Nederland profiteert van de booming economie. Niet dus, zo straft het Centraal Planbureau de altijd lachende Rutte af. Mede dankzij zijn eigen btw-stijgingen hebben Nederlanders slechts marginaal meer te besteden:

“Nederlanders hebben dit jaar minder te besteden dan eerder verwacht. Dat blijkt uit de nieuwste raming van het Centraal Planbureau (CPB). Onze koopkracht zal dit jaar nog steeds groeien, maar de doorsnee Nederlander gaat er naar verwachting 1,2 procent op vooruit en niet meer de voorspelde 1,6 procent.

Dit jaar valt de koopkrachtstijging minder positief uit dan verwacht omdat de lonen maar beperkt stijgen. Ondertussen stijgen de prijzen wel flink door, onder meer vanwege de verhoogde btw. Het CPB verwacht dat de lonen dit jaar met 2,5 procent stijgen en de prijzen met 2,6 procent. Het mantra van zijn kabinet, dat deze periode iedereen eindelijk moet gaan voelen dat het beter gaat met de economie, staat met deze beperkte koopkrachtplus onder druk. Vooral de koopkrachtstijging bij de lagere inkomens blijft achter.”

Volgend jaar zou het er dan allemaal wél wat beter uitzien, maar ja: eerst zien, dan geloven. En onderschat nooit de mogelijkheden van belastingsverhogingspartij VVD om dit jaar tóch weer maatregelen te verzinnen om de burger meer geld uit de zakken te kloppen.

En dan zal je ook weer zien: ook die lastenverzwaringen verkoopt premier Rutte dan weer met een grijns, en verkondigt er even snel achteraan dat iedere Nederlander er op vooruit gaat. En dat we allemaal €1000 krijgen en er geen cent meer naar Griekenland gaat. Gelooft u het nog? Precies.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  Kijk Rutte vertelt alleen maar onzin en leugens en Jumping vertelt de waarheid.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel heeft Nederland gemaakt tot een bananen republiek.

  1. EU kok

   Een nieuwe, verfrissende kijk van HendrikJan.

  2. santiago

   Jumping. Rutte is alleen de boodschapper. Voor hem 10 anderen. Mensen doen altijd of Rutte de baas is van Nederland. Rutte is een spreekbuis, een trekpop. De echte baas blijft in de luwte. Heeft niets met links of rechts te maken. Dat geneuzel is alleen om het plebs bezig te houden.
   We kunnen roepen wat we willen, we kunnen stemmen wat we willen, maar het schiet niet erg op. Het nederlandse volk is te naief en te passief. Veel gehoorde uitspraak is :We zien het wel.”

 2. Lao Tse

  Het probleem wordt veroorzaakt door het bedrijfsleven die ondanks torenhoge winsten de lonen niet verhogen.
  Dat is een grof schandaal waar regeringen weinig vat op hebben.

  1. peetjoh. k

   Deze regering heeft de bedrijven juist enorm geholpen. Goedkope arbeiders halen en de dure Hollanders ontslaan. De ontslag regeling. Minder geld mee bij ontslag en ook korter ww. Nee de regering kan er niks aan doen hoor Mao tse

  2. logisch denken

   QUOTE
   Lao Tse 2 uur ago Beantwoorden
   Het probleem wordt veroorzaakt door het bedrijfsleven die ondanks torenhoge winsten de lonen niet verhogen.
   Dat is een grof schandaal waar regeringen weinig vat op hebben.
   END

   Een bruto salaris van 100% kost een werkgever 130 %.

   De enige met een torenhoge winst is het kantoor van de rijks struikroverdienst.

  3. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 3. Deukman

  Belastingkampioen Rutte is in verregaande staat van ontbinding.

 4. Eggem01

  Dus Rutte en consorten zorgt er grotendeels voor dat ons netto te besteden bedrag alleen maar daalt en verwacht dan dat werkgevers dat allemaal gaan repareren.
  Als de lasten nu eens omlaag zouden gaan, wat natuurlijk never nooit niet gebeurt, dan stijgt ons netto te besteden bedrag en zorgen we ervoor dat de loonkosten niet uit de pan rijzen en we ons uit de markt prijzen.

 5. Piet Patat

  A : Dit is GEEN verrassing
  B : What’s new ?
  Er is helemaal GEEN sprake van wat voor koopkrachtstijging dan ook !
  Dat men zich als stem en klapvee laat misleiden en hele volksstammen maar blijven stemmen op dat gebakkie Rutte is zeer triest.
  Meneer verkondigt dat men netto meer over houdt, het stem en klapvee ziet onder aan het loonstrookje dat er wellicht wat luttele €uri’s meer op de bankrekening worden bijgeschreven en men denkt hee, hij heeft gelijk 🙂
  Tegelijkertijd gaat men meer betalen voor zorg, boodschappen, energie, water, gemeentelijke lasten, waterschap, milieugedram etc. etc. etc. en voila, men houdt nog minder in de portemonnee over dan voorheen het geval was.
  Nederland is kampioen belasting heffen dankzij Rutte en co. En het klootjesvolk ondergaat het gedwee, kijkt het NOS journaal en vraagt zich af wat er in de volgende aflevering van GTST staat te gebeuren.
  Wat een arremoei.

  1. santiago

   Piet patat. Waar zouden we volgens jou dan op moeten stemmen.

   1. logisch denken

    moeten we ja dat nou weer uitleggen ? je blijft wel vragen naar de bekende weg. Je weet waar je niet op moet stemmen dus kijk wat er overblijft in je lijstje

    1. santiago

     Niets dus. Bijdehand.

 6. RvdBe

  He jammer,
  Net nu hij een spijkerbroek had aangetrokken om de gewone man weer wat leugens aan te smeren, krijg je dit weer.

 7. santiago

  Al dat domme gezeik over Rutte. Rutte is helemaal niets, niks, nakkes,nada. Een vervangbare trekpop die straks voor bewezen diensten( het volk belazeren) een keurige baan krijgt bij een multinational of ergens in Europa.

 8. Agios

  Hou maar op over Rutte. Die kennen we zo langzamerhand wel. Laten vallen en doortrekken…

 9. logisch denken

  tja nivelleren kost een paar centen. Dus al die linkse rakkers moeten zich eens gaan bedenken of het zinvol is om gelden te herverdelen via belastingen , toeslagen en subsidies.

 10. Blokkeer-Fries

  Professionele leugenaar Trutte heeft gelijk. Hij heeft gezegd dat iedereen er op vooruit gaat dit. De extreem linkse staatsomroep heeft alleen een foutje gemaakt in de berichtgeving want Trutte bedoelde met iedereen, iedereen die in de regering zit.

  www .volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/moeten-de-beloningen-voor-politici-niet-omhoog-vraagt-minister-ollongren-zich-heel-voorzichtig-af~b7a4fcaf/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  www .sypwynia.nl/nederland-is-europas-inflatiekampioen/#de-prijzen-stijgen-sneller-dan-de-lonen

 11. m.van.rosmalen

  Ned is alleen goed voor criminelen ,Moslims die hier van z’n leven dagen niet gewerkt hebben, gespuis uit Polen, Roemenie ed die hier frauderen bij het leven en expats die van alle kanten meesnoepen.
  Hier ook zo’n Amerikaans gezin die de hele werekd overvliegen om overal te shoppen.
  Komen hier heupoperaties en alles laten doen en wij maar betalen.
  Moest ook niet kunnen.
  Wij betalen hier ons leven lang premie en die kunnen hier na een blauwe maandag alles uit laten voeren op kosten van de autochtoon natuurlijk.
  Mijn moeder heeft tot haar 63ste gewerkt is nu 73
  Pakte alles aan en die sturen ze met een AOWtje van 1000 euro of zo naar huis.
  Daar gaan je nekharen toch van overeind staan.
  En dit geld voor velen die dadelijk 45 a 50 jaar of zo gewerkt hebben in een baan waarin je nog met je handjes moet werken.
  Snap niet dat we het nog allemaal pikken

 12. Niet L niet R

  Dat is toch geheel oud nieuws!
  Gewone hardwerkende burgers voelen dit al veel langer in hun portemonnee!
  Wie gelooft en vertrouwd Rutte nog, na al zijn leugens en valse voorstelling van feiten?
  Nederland zou gezegend zijn als hij vandaag nog opstapt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.