Video! Amsterdam het toneel van antisemitische haatflyeraars: ‘Nederland is Israël! Joden regeren het land!’

snapshot
Foto: Antisemitische flyeraar in Amsterdam. Bron: Screenshot Michael Jacobs / YouTube.

Er gaat inmiddels geen weekend meer voorbij, of in Amsterdam vindt wel een antisemitisch opstootje plaats. Ditmaal op het Koningsplein waar pro-Palestinaflyeraars reageren op de aanwezigheid van een Joodse man. Volgens de folderuitdeler wordt Nederland geregeer door de Joden. Het zou hier praktisch Israël zijn.

Amsterdam begint in rap tempo één van de Europese hoofdsteden van het antisemitisme te worden, zoals nauwkeurig wordt vastgelegd door de pro-Israëlactivist Michael Jacobs. Doorgaans staan een stel pseudo-antisemieten rondom een met Palestijnse vlaggen omgeven karretje op de Dam, maar afgelopen weekend trok het jodenvrije circus verder naar het Koningsplein. Jacobs registreerde daar hoe een man met een Turkse vlag op z’n leren jack de meest waanzinnige antisemitische complotten verspreidde.

Volgens de flyeraar was Nederland eigenlijk niet meer te onderscheiden van Israël. En waarom? Omdat ons land geregeerd zou worden “door de Joden”. De mafklapper stelde:

“Alle Joden zitten hierboven. Om wat te doen? Om hier het hele land te regeren. En daar ben jij [Michael Jacobs] een onderdeel van. Dan moet je even een microfoon pakken en tegen die meneer daarboven…

Jan Jansen. Jan Jansen zit in de regering. Dat is de grootste Jood die boven jou regeert.”

Geen touw aan vast te knopen, maar toch onvervalst antisemitisch. U snapt al: iemand die uitermate geschikt wordt geacht door de Hamas-lobby in Nederland om nog maar even het belang van een zelfstandige Palestijnse, jodenvrije, staat te onderstrepen met een stapel folders. Abu Eenarm zal tevreden zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

68 reacties

 1.   

  Lekker op visite sturen bij erdogan met zijn turkse vlaggetje

  1.   

   O ik dacht bij de eigenaar van dds die in Turkije woont met zijn Turkse vrouw

   1.   

    waanzinnig scherpe inhoud

   2.   

    IWAB
    Friesland ligt niet in Turkije.

    1.   

     @TOETSSTEEN
     Komt uit Leeuwarden en woont in Izmir Turkije

     1.   

      Toetssteen is niet zo snel.

 2.   

  Tsja, Amsterdam hé..

 3.   

  Trouwens , waarom treed men niet op tegen deze verstoring van de openbare orde. Zo een uitstalling is vergunningsplichtig , flyeren is toch verboden ? Doe er is wat aan valsema of blijf je openlijk met twee maten meten ?

  1.   

   Wat zou het toch mooi zijn wanneer de staat Israël een Mossad commando zou sturen die net zoals destijds de aanslagplegers van München hebben geliquideerd, is het snel afgelopen met dat geflyer.

   1.   

    Of dat Turkije commando’s stuurt zo als destijds met Öcalan in Kenia…om die Joodse
    Oproerkraaiers te arresteren..

 4.   

  Prachtig toch en de Linkse Demoniserende Wegkijkende Rutte Kliek, maar vol houden dat Nederland niet keiverrot is.
  Nederland is al omvolkt, kijk maar naar het symbool op zijn jasje.

 5.   

  Michael Jacobs heeft gekregen wat hij wilde: een permanente rel op de Dam over Joden.

  1.   

   Altijd uitermate grappig hoe linkse leeghoofden de schuld altijd bij anderen weten te leggen .

   Oppakken dat gajes als ze dagelijks een rel veroorzaken. Dank je voor de bevestiging dat de openbare orde in het geding is. Kom valsema hup hup hup aan het werk

   1.   

    @ld schrijft”
    Oppakken dat gajes als ze dagelijks een rel veroorzaken.

    Inderdaad en dat is wat Jacobs doet: dagelijks een rel trappen.

    1.   

     nee Jacobs wijst de autoriteiten op de relschoppers die vervolgens niets doen

     1.   

      Dat zijn geen relschoppers @ld, dat zijn een paar mensen die vreedzaam hun politieke boodschap uitdragen, vermoedelijk geheel legaal want met een vergunning.

      Het is Jacobs die zich als een relschopper gedraagt. De man trapt voortdurend herrie, reden waarom hem inmiddels diverse verboden zijn opgelegd. Op de Dam is er zelfs een rode lijn getrokken waar hij niet overheen mag, zo bont heeft ie het gemaakt. De politie heeft goddomme wel wat anders te doen dan achter provocateurs aanzitten.

      Waarom komt Jacobs niet hier op DDS actie voeren? Hier vind je antisemieten genoeg.

     2.   

      ‘Hier vind je antisemieten genoeg.’

      En de grootste is je gabber Laproest!

     3.   

      Tuurlijk @Brusselhans. En jij bent een Mekkaganger.

     4.   

      Beukman: “Dat zijn geen relschoppers @ld, dat zijn een paar mensen die vreedzaam hun politieke boodschap uitdragen….”

      Dat moet natuurlijk zijn: “Dat zijn geen relschoppers @ld, dat zijn een paar mensen die vreedzaam hun antisemitische haatboodschap uitdragen…”

      Beukman is dan ook een gestoorde linkse gek die altijd partij kiest voor de islam, vooral als er een antisemitische boodschap wordt uitgedragen. Want hij blijft natuurlijk een moslimpleaser en fervente Jodenhater. Hij is ook op de hand van Hamas en een ‘free Gaza’. Blind, smerig volk.

     5.   

      ‘En jij bent een Mekkaganger.’

      Ja om dat zooitje met de grond gelijk te maken Beuklul.

     6.   

      Mijn vriend en voormalige landgenoot @Peter Oudshoorn, een dr*gsgebruiker btw, is drie jaar terug zijn land ontvlucht vanwege een enorm strafblad. Daar zitten en paar minder lekker vergrijpen tussen die ik hier niet zal opdreunen. Hij hoopte in Duitsland met een schone lei te beginnen, maar ook daar kon hij zijn neigingen niet beheersen. Na twee jaar in de bak is hij eindelijk weer vrij. Het is wel goed dat hij nu wat afleiding zoekt op het internet, virtueel kan je altijd nog minder kwaad dan in het echt. Duid hem zijn gescheld dus niet euvel, daar bewijs je hem een dienst mee. We hebben hem nog altijd liever hier op DDS dan dat hij wéér de bak in moet.

     7.   

      Beukman, mijn reactie trof blijkbaar regelrecht doel bij jou, getuige je onzinnige en lasterlijke weerwoord.

      Jij bent een islamlover en jodenhater; dat zeg ik niet alleen, dat hebben velen voor mij over jou gezegd. Dat je daarop aangesproken wordt veroorzaakt overduidelijk cognitieve dissonantie bij je. Dat doet de waarheid namelijk altijd als die wringt bij de ontvanger.

      Want jij bent wel degelijk intelligent genoeg om te beseffen dat je met je antisemitische houding en uitlatingen aan de verkeerde kant van de lijn staat. Maar ja – je woont in de Rijnstraatbuurt in Amsterdam, en veel extremer links is er niet. Dus je moet wel meedoen wil je niet buiten de boot vallen en je vrienden verliezen.

      Dat je je zo vergaloppeert in je reactie en je te buiten gaat aan onzinnige leugens, zegt alles over het ongenoegen dat je in je zelf voelt: wild om je heen slaan is altijd een teken van onmacht.

      Helaas is diepgeworteld antisemitisme niet iets waar je makkelijk van af komt. Ik wens je in ieder geval van harte wat meer rust in je hoofd en hart.

     8.   

      @Peter
      Leuk bedacht jochie, om mij van laster te beschuldigen. Ondertussen beschuldig jij mij van antisemitisme.
      Feit is dat jij nog nooit ook maar 1 uitspraak van mij hebt kunnen vinden om jouw laster hard te maken. Dat maakt jou tot een doorsnee lasteraar. Niet erger dan een gewone lasteraar, maar ook niet beter.

      Typisch genoeg laat je ondertussen de antisemieten en hun vuile praatjes over joden in deze draad ongemoeid, zoals je die altijd ongemoeid laat. Wat leert dit over jou?

      In mijn mooie Amsterdamse buurt woonden vroeger veel joden. De meeste daarvan zijn tijdens de oorlog hun huizen uitgehaald en vergast. Ook in mijn woning woonde vroeger een joods gezin.

      Dat zal jou verder worst wezen aangezien je behoorlijk van de pot getikt bent momenteel. Ik zal jou ook maar niet die ene vraag stellen. Maar ik wilde het je toch even laten weten.

     9.   

      Beukman, omdat je niet regelmatig op DDS rondstruint, is het je waarschijnlijk niet opgevallen dat ik ALTIJD tegen antisemitische reacties van andere reaguurders te hoop loop. Dus ook tegen die van jou.

      Natuurlijk ben je niet te pakken op een keiharde Jodenhatende uitspraak, je kijkt wel uit. Maar feit is dat je het immer opneemt voor de zielige islamitische medemens (ook als deze zijn virulente Jodenhaat uitspuugt) en hun gedrag vergoeilijkt en bagatelliseert. Maar antisemitisme valt nooit goed te praten.

      Ik ben wat ouder dan jij en ken dus waarschijnlijk ook wat meer dieptrieste verhalen over Amsterdam en weggevoerde Joden. Dat jij geen echte Amsterdammer bent maar import, heb je met je domme uitspraken al vaak bewezen.

     10.   

      Mijn stijfselkissie stond in Amsterdam West, @Peter. Ik ben dus geen import Amsterdammer, maar jij bent wel export.
      Mijn pa werkte tijdens vrijwel zijn hele werkzame leven in een joodse zaak midden in de jodenbuurt, ook tijdens de oorlog. Ik heb joden in de familie, ik weet waratje wel waar ik over praat.

      Als ik iemand antisemitische praatjes hoor uitbraken, dan doe ik mijn mond open, alleen voor mij maakt het niet uit of die persoon een moslim is of een christen of een atheïst. Verder maak ik zoals je weet, en anders dan de meesten hier, onderscheid tussen antisemitisme en kritiek op het beleid van de staat Israel.

      Ik laat me door niemand uitmaken voor antisemiet, zelfs door jou niet. Beschouw dat maar als een compliment.

  2.   

   F.c. L. En dat wilde Michael Jacobs waarom?

 6.   

  Voor een enkele lezer.
  Het Koningsplein en de Dam zijn 2 verschillende locaties.

 7.   

  Het filmpje laat zien hoe de ene halve gare de ander ontmoet. Tja, zo gaat dat met halve garen: die zoeken elkaar op. Voor echt onvervalst antisemitisme moet je niet op het Koningsplein zijn maar bij DDS.

  1.   

   @Beukman , de jodenhaat is af te lezen in die ene halve gare zijn smoelwerk. Jodenhaat zie ik op dit forum niet wel idioten die jodenhaat door islamieten verheerlijken. Jij bent er daar 1 van

   1.   

    Dan moet je beter lezen, @ld. Gisteren werd Asscher nog op de korrel genomen hier, en ook werd hier onlangs onder meer geschreven dat de joden alles van hun gastheren kapot en leeggetrokken achter laten(lees westerse wereld). Precies hetzelfde lees je in antisemitische lectuur uit de jaren 30.

    Jacobs is een mafketel die voortdurend problemen veroorzaakt, en zodoende het politie-apparaat overbelast met volstrekt onzinnige acties.

    1.   

     @beukman

     Ik deel uw conclusies niet. Zaken uit context halen is niet chique. Zo ook uw conclusie QUOTE Jacobs is een mafketel die voortdurend problemen veroorzaakt, en zodoende het politie-apparaat overbelast met volstrekt onzinnige acties. END QUOTE

     Al zou het een mafkees zijn dan nog zijn de kraampjes , flyer acties en samenkomsten onwettig. Hij heeft het volste recht daar wat van te vinden en die activisten moeten met hun poten van hem afblijven. In een democratie doen we zaken met het woord en niet conform van idioten achter een stalletje.

     1.   

      @ld
      Voor een kraampje, flyeren en samenkomen kan je gewoon een vergunning aanvragen hoor, daar is niets onwettigs aan.
      Jacobs daarentegen overtreedt keer op keer de regels die speciaal voor hem zijn opgesteld. Hij is voor de even weken al van de Dam geschopt omdat hij daar te veel stennis maakte, nu loopt ie dus te zieken op het Koningsplein. Ondertussen haalt hij ook nog eens “propaganda tegen Israel” en “propaganda tegen joden” door elkaar.
      Verder zie ik in het filmpje helemaal niet dat deze activist Jacobs aanraakt.

    2.   

     QUOTE
     Voor een kraampje, flyeren en samenkomen kan je gewoon een vergunning aanvragen hoor, daar is niets onwettigs aan.

     END QUOTE

     Ik kan de verleende vergunning niet vinden u wel ? Of staan die pro palestijnse onruststokers er toch volledig illegaal en treed ons linkse rariteiten B&W niet op omdat ze druk zijn de krakers van we are here te vestigen ?

 8.   

  Jacobs is een provocateur. Met de gopro-camera om zijn hals stapt hij steevast af op de tegenpartij. Als men de politie belt, en Jacobs door de politie wordt opgepakt, roept hij dat de politie antisemitosch is.

  Hoe is de Joodse gemeenschap hier toch mee geholpen?

  1.   

   En hoe help je de Joodse gemeenschap door deze mafketels gewoon vrij te laten flyeren en demonstreren tegen Joden en of Israel terwijl men afgesproken heeft hard op te gaan treden tegen antisemitisme?

   1.   

    @Urk
    Volgens mij flyerde deze knaap niet tegen de joden maar tegen het beleid van de staat Israel.

    1.   

     QUOTE
     Volgens mij flyerde deze knaap niet tegen de joden maar tegen het beleid van de staat Israel.
     END QUOTE

     En dat blijkt uit ? ………………

    2.   

     Natuurlijk, alsof moslims helemaal niets tegen joden an sich hebben….

     1.   

      Daar gaat het niet om, @Brusselhans. Ik dacht niet dat deze knul tegen joden demonstreerde, althans daaruit blijkt niets in het filmpje.

     2.   

      Nee het is een model moslim Beukmans, alsof men niet beter weet…..

     3.   

      @ Hans Brusselmans

      Ondanks dat beukman soms een nuttige bijdrage heeft [ja de waarheid mag gezegd worden] is het ook een Trol en Jodenhater.

  2.   

   Nee, de provocateurs lopen illegaal te flyeren

   1.   

    Heb je een bron voor dat “illegaal”, logisch denken?

    1.   

     Meriadoc, is er verschil tussen een legale en illegale antisemitische boodschap?

     1.   

      Verkeerde vraag, @Peter. De juiste vraag is: is er verschil tussen legaal en illegaal flyeren?
      Ik weet dat je er al een tijdje niet meer woont, maar in Amsterdam is dat verschil er ja.

     2.   

      Deheer Jacobs is een provocateur en een beroepslachtoffer als hem dat uitkomt. Z’n tegenpolen zitten doorgaans in het pro-Palestijnse kamp.

      Dat is in wezen de kern.

 9.   

  Zandbakistan aan de Amstel.

 10.   

  En wat deed oom agent daar tegen?
  waarschijnlijk niets, daar zijn zij veel te schijterig voor.
  A’dam is een vervloekt smerig en verrot links bolwerk dat tot op het fundament uitgemest moet worden.

 11.   

  Zoals Cartman zou zeggen, est ist tijd for was….

 12.   

  Zo lopen er tienduizenden, te dom om mee te doen in een normale maatschappij dus hebben ze hun eigen parallelle samenleving maar gemaakt.
  Eerst crimineel doen, dan snuiven totdat de laatste breincellen het begeven en dan met een pistool of bomgordel naar Allah.
  Miljoenen van die mafkezen hier hé i.p.v. van Joden waar je nog wat aan hebt.

  1.   

   @Veteraan
   Volgens mij hebben Joden ook een eigen parallelle samenleving gecreëerd in Nederland
   Compleet met Rabinalle Rechtbank en de Cheiderschool waar jongens en meisjes gescheiden
   Onderwijs krijgen…en het verschil leren tussen Goy en Goyim…

   1.   

    We hebben er weer een nieuwe anti-semiet bij, I.W.A.B geheten.

    1.   

     Vergeet Isengrijn niet.

     1.   

      Maar ik ben niet nieuw, beste Beukman.

     2.   

      Ah, je beaamt een anti-semiet te zijn….

     3.   

      Hoe noemde jij je hiervoor, @Isengrijn?

    2.   

     @Brusselmans
     Tja Brusselmans het zijn wel gewoon feiten…en ik ben geheel anti zandbak
     Dus vergeet niet voor een Arabier ben je een ongelovige,en voor een Jood een Goyim

  2.   

   Veteraan schreef:

   “…Miljoenen van die mafkezen hier hé i.p.v. van Joden waar je nog wat aan hebt…”

   Nou inderdaad, Veteraan.
   Maar, wat hebben wij dan aan joden? Ik kan even niet snel wat bedenken namelijk.

  3.   

   Zelf een parallelle samenleving gecreëerd. Tuurlijk simpele ziel tuurlijk. Jeetje dat je adem kunt halen is een wonder.

 13.   

  Wat zou er gebeurd zijn als de joden dit over moslims gezegd zouden hebben ??? Och ja bij Femke zou de stoom uit haar oren gekomen zijn.

 14.   

  Michael Jacobs weer?
  Michael, door het “Dit nooit meer” gehuil, na de oorlog is Europa volgestouwd met andere culturen.

  1.   

   Nee. Dat heeft te maken met diefstal van rijkdom. Niet zo de boel verdraaien. Israel is een gevolg van nooit weer.

 15.   

  Hans brusselman, dat ben je tegenwoordig al snel, al heb je alleen maar kritiek en je bent het.

 16.   

  Nederland is ook net Israël, we worden van alle kanten belaagd
  Maar dan door de islam

 17.   

  Ha de vrienden van Baudet van Fenixx hebben zich ook op de Dam gemeld. Heerlijk wat Baudet in Nederland teweeg brengt.

  Jacobsen is een oproerkraaier die een gebiedsverbod moet krijgen. Je kunt duidelijk zien dat DDS eigenlijk een PVV promotie blog is. De rest van de Baudet croupies beweren dit namelijk, we worden geregeerd door Joden, die snappen het omvolkings verhaal wel.

 18.   

  PVV EN FVD BESCHERM NEDERLAND TEGEN ISLAM TERREUR!!!!

 19.   

  Was nederland maar israel. Iedereen bewapend zodat een debiel gelijk neergeschoten kan worden, hadden we een actieve regering, zouden we trots zijn op onszelf.
  Nu zijn we kleurloos geworden, dankzij onze linksers.

 20.   

  Agenten met halal-stempel zijn niet meer neutraal

  Over de bizarre islamitische ‘tevredenheidsverklaring’

  “In naam van Allah, de meest barmhartige, de meest genadevolle” : de eerste zin van de ‘tevredenheidsverklaring’ die de Amsterdamse Al Ummah Moskee verleende aan een wijkagent. Een zin die meteen duidelijk maakt waarom aanvaarding ervan problematisch is. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat de betrokken El-Ouma moskee verre van onomstreden is en bekend staat als een moskee waar salafisten actief waren.

  Maar zeker omdat de vraag gesteld moet worden sinds wanneer het in Nederland gebruikelijk is dat de politie haar werk moet doen in naam van Allah? Sinds wanneer is het opportuun dat politiemensen een stempeltje ‘halal’ verdienen? En sinds wanneer krijgt een wijkagent die dat stempeltje ‘halal’ propageert via sociale media niet genadeloos op zijn flikker van de korpsleiding omdat de gedragscode wordt overtreden die nog steeds stelt dat de politie ten alle tijde neutraliteit dient uit te stralen?

  Dit is dus de opbrengst van ongeveer vijftien jaar lang iftarren door de politie. Het heeft geen seconde bijgedragen aan ‘verbinding’. Ook tijdens deze ramadan waren er weer meer dan voldoende incidenten waar islamitische jongeren zich keerden tegen de politie. Helpt het het tegengaan van radicalisering? Nee, je geeft juist meer ruimte en validiteit aan de fundamentalistische stroming binnen de islam die de voedingsbodem voor radicalisering verstevigt. Gaat het goed met de diversiteitsquota dan? Nee, de korpsleiding krijgt het nog steeds niet voor elkaar om de diverse samenstelling in het korps te realiseren waar ze op uit zijn.

  Het enige waar deze vorm van diversiteitsgedram goed voor is geweest, is het verstevigen van de positie van de moskee binnen de islamitische samenleving. Meedoen aan een iftar en grijnzend een ‘halal’-stempel van goedkeuring in ontvangst nemen doet niet meer dan dat. Het valideert voor de moslims de positie van de islam binnen de maatschappij en zal ze eerder verder in hun eigen zuil duwen, dan bijdragen aan een noodzakelijke emancipatie van deze groep die nodig is om een daadwerkelijk onderdeel uit te gaan maken van onze maatschappij.

  Gezagsondermijning
  Het is de agenda van de politieke islam die hiermee uitgedragen wordt en bij iedere stap, iedere knieval in die richting zal de lat verder opgeschoven worden, zoals we de afgelopen jaren hebben gezien. Wat we daar effectief mee realiseren is ondermijning van het gezag. In Den Haag was het al jarenlang niet mogelijk om de orde te handhaven in bepaalde wijken zonder inzet van een soort shariapolitie. Je moet er toch niet aan denken dat aan de autoriteit van een agent pas gehoor wordt gegeven op het moment dat er voldaan wordt aan een geloofsovertuiging.

  Vergezocht? Misschien, maar met het fenomeen shariapolitie, de harde discussie over de hoofddoek bij de politie en de uitspraken dat het korps diverser moet om in bepaalde wijken actief te zijn, komt het wel steeds dichterbij. Vooral dit laatste is natuurlijk bizar. Het is toch eigenlijk ronduit racistisch om aan te nemen dat politieagenten alleen goed werk kunnen doen binnen ‘gekleurde’ wijk als ze zelf ook van een bepaalde achtergrond zijn? Zeg je daarmee tegen de hardwerkende wijkagent, die al jaren actief in de wijk zorgt voor zichtbaarheid en vertrouwen, dat zijn integriteit er niet meer toe doet, dat het je afkomst is die je per definitie geschikt of ongeschikt maakt voor het werk? Dat is toch de wereld op zijn kop.

  Ontschotten
  Ik sta juist achter de politiemensen die iedere dag weer bereid zijn om met alle risico’s van dien te staan voor onze veiligheid. Mensen waarvan het leeuwendeel ook niet zit te wachten op deze waanzin. Laten we hen de waardering geven die ze verdienen.

  In plaats van het inschikkende meedoen aan de iftar en het meedingen naar de predikaat ‘halal’ in het kader van verbinding, zou de politie er goed aan doen om te werken aan het ontschotten binnen de eigen organisatie. Zoals ik in 2017 al tegen de voorzitter van de politievakbond NPB zei tijdens een radiodebat over de onwenselijkheid van het organiseren van hun eigen iftar.

  De tijd en energie die daaraan wordt besteed zou gestoken moeten worden in het keihard op de trom slaan als agenten met een Turkse achtergrond worden bedreigd na hun inzet bij de rellen bij Turkse consulaat. Om duidelijk te maken dat je deze agenten steunt en dat hun achtergrond nooit en te nimmer reden mag zijn om hun functie anders uit te voeren onder druk van wie dan ook. Dan ga je het cliëntelisme tegen dat inherent onderdeel is van sommige culturen en dat kan leiden tot de zorgwekkende corruptiecijfers onder allochtone agenten.

  Dan maak je klip en klaar dat je culturele, etnische of religieuze achtergrond geen plaats heeft in het politiewerk. Dan hoeven we ons hopelijk in te toekomst geen zorgen meer te maken over agenten die naar verluidt mensen die aangifte komen doen van bedreiging verklikken bij het Turks consulaat. Dan houden we de politie neutraal zoals zij ook hoort te zijn. Dan, en alleen dan, kan een ieder er zeker van zijn dat de orde in de rechtsstaat ook voor een ieder gelijkwaardig wordt gehandhaafd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!