Video: Farid Azarkan (DENK) hekelt communicatie over islamitisch onderwijs: “onterecht beschouwd als radicaal”

Farid Azarkan (DENK) in actie tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal
Foto: Farid Azarkan (DENK) in actie tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer. Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten Generaal

Farid Azarkan (DENK) is niet gelukkig met de wijze waarop de NCTV en AIVD rapporteren over radicalisme bij islamitische scholen. Volgens het DENK-Kamerlid impliceren de bewoordingen dat er ‘in het algemeen iets mis is met islamitisch onderwijs’ en is dit onjuist. Het religieuze onderwijs zou volgens hem “onterecht worden beschouwd als radicaal”.

Tijdens de commissievergadering Terrorisme en Extremisme kwam islamitisch onderwijs ter sprake. Momenteel heeft de Rijksoverheid nog géén gevalideerde methode ontwikkeld om radicalisering op te sporen of om personen succesvol te de-radicaliseren, maar men is wel naarstig op zoek. Volgens het DENK-Kamerlid wordt er echter te overtrokken gereageerd op radicalisering in het islamitische onderwijs:

“Waar het mij om gaat is dat ik een trend zie waarbij rechts-extremisme zich op dit moment de migrant en de moslim als vijand wegzet. Daarom zou het goed zijn als de overheid zorgvuldig communiceert. Kijk eens naar het jaarrapport van de AIVD. Daar staat in zijn algemeenheid dat islamitisch/Arabisch onderwijs gelijkstaat aan ‘radicaal’. Als de AIVD aangeeft dat er een probleem is vraagt men zich bij de onderwijsinstellingen af wat er nu concreet mis gaat.”

Terechte kritiek van Azarkan. Als men niet in staat is om concrete voorbeelden te noemen dan kan de beschuldiging wellicht waar zijn, maar klinkt het zo hol als een echoput. De impact van dergelijke formuleringen zou volgens Azarkan zelfs kunnen leiden tot ‘discriminatie’. Als de rapportages van de AIVD en de NCTV door taalgebruik álle islamitische scholen verwijten radicale ideeën te verspreiden dan kan dit natuurlijk lijden tot meer anti-islam attitudes en mogelijk ook tot discriminatie. Dan lijden zogezegd ‘de goeden onder de kwaden’.

Maar laten we ook niet vergeten dat het een reden heeft waarom de islamitische scholen worden bekritiseerd. En die kritiek komt écht niet alleen voort uit ‘discriminatie’. Gezien het feit dat iedereen op zoek is naar concrete voorbeelden van problemen in het islamitische onderwijs laten we het aan Thierry Baudet (FVD) om deze te presenteren in de Tweede Kamer. Immers noemde Baudet  het islamitische onderwijs ‘problematisch’.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Islam hoort hier niet .
  Dus ook de scholen niet punt.

 2.   

  islamitisch onderwijs is helemaal niet radicaal :) :)

  Het westen wordt enkel bestempeld als duivels
  Ongelovigen worden enkel bestempeld als slachtvee
  Onbedekte vrouwen zijn onzedig
  en homofielie is een reden voor steniging

  voor de rest valt het islamitisch onderwijs wel mee

  1.   

   Hahahahah

   +++++++++++++++++++

   Hahahaha

 3.   

  Onzin. Wiskunde blijft wiskunde. Een driehoek is geen vierkant. Overal hetzelfde.

  1.   

   Moet het wel tot je lesstof behoren piethapegas. Das nuu precies het verschil met islamitisch onderwijs. De inhoud

 4.   

  Niet terecht is dat Azarkan meteen het stempel ‘extreem’ geeft als hij het over rechts heeft. Hiermee maakt hij zichzelf schuldig aan waar hij anderen van beschuldigt. Zo’n man kun je niet serieus nemen.

 5.   

  Beste Farid,

  Als je dit toevallig leest,

  Ik weet dat het moeilijk voor je gaat worden , maar niemand vertellen hoor!
  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het Nobelcomité vanaf 2020 jaarlijks de Nobelprijs voor de Islam gaat uitreiken. Aan de Islam zelf, dus, omdat het er nou eenmaal is. Een oeuvreprijs eigenlijk. Gewoon, zoals we dat vroeger met kleine kinderen ook deden die baalden dat hun broer of zus jarig was en dus alle cadeautjes kreeg. Onder het mom van “omdat jij ook een beetje jarig bent”, dus.

  Die Nobelprijs voor de vrede zal toch wel een keertje voor de islam zijn? Of Niet Soms? Islam is ‘vrede’, dus die prijs kan ze niet ontgaan lijkt mij.

 6.   

  Men kan of durft niet officieel de waarheid te openbaren. Omdat deugwetgeving dat zal tegenhouden of zal afstraffen.

  Maar islamitisch onderwijs staat voor pure indoctrinatie, voor het jezelf buiten sluiten van de vrije westerse wereld waarin je je begeeft, wel een wereld waarvan je de geneugten volledig trekt, zoals sociale voorzieningen en ruime huisvesting, maar verder een wereld die niet strookt met het beschrevene in de Koran! Pas als de islamitische overheersing een feit is zal een ieder duidelijk worden wat de échte islam inhoudt!

  Echter, velen doorzien dat nu al, maar onze bestuurders, bang voor electoraal verlies en gebonden door politiekcorrecte deugmoralen én niet op de islamitische ontwikkeling afgestemde wetgeving blokkeren effectieve aanpak, met alle (islamitische) gevolgen van dien!

 7.   

  Deze Azarkan van de haatclub Denk, gaat vanmiddag nog een stukje opstellen, over hoe Marokkaanse aso’s in een zwembad in Koewacht, het beeld van Marokkanen in Nederland zeker niet ongeloofwaardig maken.
  Ik zie het wel Azarkan.

  1.   

   Ik denk het niet Jumping.
   Die Azarkan komt uit hetzelfde land als die Belgische moslims die al jaren daar de boel verstieren.

   Het is voor mij totaal onbegrijpelijk dat die zooi in Koewacht al niet veel eerder het land uitgetrapt is.

 8.   

  Nou, sorry hoor maar ik ben nog geen ene slimme moslim tegengekomen en er wordt er ook nooit 1 geboren.

 9.   

  Islamitisch onderwijs hoort per definitie niet thuis in NL. Bevalt dit jullie niet, rot dan lekker op. Niemand houdt jullie tegen. Dag hé.

 10.   

  De Islam is een duivelse religie en gezien het westen is gebouwd op het christendom, is de Islam letterlijk de vijand. Niks tegen de meeste moslims, bijna allemaal liefdevolle mensen, maar ze hebben geen flauw idee wat voor een duivelse ideologie ze aanhangen. De meeste moslims kennen de quran dan ook helemaal niet, maar gaan wel 5x per dag op hun knieën naar het oosten. Dit omdat het MOET. Als ze nu eens de inhoudt lezen, zien ze dat de Islam des duivels is. Moord, verkrachting, diefstal, liegen, pedofilie worden LETTERLIJK door Mohammed aangemoedigd.

  Het linkse kartel dat vond dat alles moet kunnen, moet eens wakker worden en beseffen waar ze mee bezig zijn.

  Een aanhanger van de Islam, die kennis heeft van de inhoudt en dit ook beleeft, is per definitie een vijand van de vrije wereld. Want deze persoon staat dus achter het doden, liegen, verkrachten, stelen en pedofiele zoals door Mohammed gepromoot.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!