Video! Sylvana ziet slavernijexcuses slechts als ‘startpunt’, weigert herstelbetalingen uit te sluiten

vlcsnap-2019-06-25-09h24m47s513
Foto: Sylvana Simons bij de EO op de radio. Bron: Screenshot NPO Radio 1.

De excuses die Amsterdam gaat maken voor het slavernijverleden, dankzij o.a. DENK, BIJ1 en de ChristenUnie, zijn niet het eindstation. Dat kondigde BIJ1-raadslid Sylvana gisteren aan op Radio 1. Integendeel, ze gelden juist als het ‘startpunt’, waarna andere maatregelen kunnen volgen. Herstelbetalingen werden nadrukkkelijk niet uitgesloten.

Maak de borst maar nat, want we zijn nog lang niet af van de opgewarmde slavernijdiscussiekliek. Ondanks dat slavenhandel al eeuwenlang niet meer plaatsvindt onder Nederlandse auspiciën gaat onze deugende hoofdstad binnenkort wel nederige excuses maken voor leed dat niemand die nu nog leeft is aangedaan.

Maar daar blijft het niet bij, zo vangen we tussen de regels door lezend op bij Tijs van den Brink. De EO-presentator had namelijk Sylvana Simons in de studio, en zij prees nog maar eens haar eigen initatief uitvoerig aan. Eén van de vragen die de NPO-presentator maar bleef stellen was: wat hebben we aan excuses? Komt er een volgende stap? Sylvana hoopt zelf van wel, al zegt ze nu nog dit ze de discussie “op dit moment” bij de excuses laat liggen.

Dat er echter meer in het DENK/BIJ1/ChristenUnie/GroenLinks-vat zit, is echter zo klaar als een klontje. Want waarom zou Sylvana anders de excuses van Amsterdam aanduiden als “startpunt” en dat er nog veel werk moet worden verricht om “segegratie” en “kansenongelijkheid” tegen te gaan.

U snapt het dus al: excuses maken voor slavernij is het fundament. En daarbovenop wordt straks een heel bouwwerk van betalingen, subsidies, financiële vergoedingen en uitkeringen gebouwd. Jottem!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  pffffffffffff

 2.   

  Wat ik me altijd afvraag bij dat soort berichten in het algemeen is hoe ze die betalingen gaan regelen.
  Want gaan ze alleen de afstammelingen van de slaven geld geven als excuus betaling ( wat juist weer exclusiviteit aandrijft afhankelijk van de specifieke regeling ), gaan ze de gehele families betalen, of gaan ze gewoon iedereen die ook maar enige vorm van connectie met dat verleden heeft betalen?
  Oh en als we dan toch bezig zijn met dat slavernij verleden van ons blanken, gooi dan ook maar even een zoeklicht op het slavernij verleden van de negers en dergelijke buitenlanders. Ze willen toch dat die inclusiviteit zoveel mogelijk gepromoot word? Maar nee, als ze dat doen dan moeten ze erkennen dat hun voorouders net zulke klootzakken waren als die van de blanke mens. En als je de geschiedenisboeken erbij haalt waren die negers ook nog eens grotere klootzakken dan de blanke slavenmeesters.

  1.   

   Danielle
   Ik vermoed dat het aangenamer is om onder een blanke slavenmeester te hebben gewerkt dan onder een neger.
   Je zult beter voedsel hebben gekregen en je hoefde niet de geur van een ongewassen neger te ruiken.
   Ik zou het wel weten als ik slaaf zou zijn geweest !

 3.   

  In het gesprek ontkent Sylvana dat herstelbetalingen aan de orde zijn. Tim heeft dat mogelijk niet goed begrepen.

  1.   

   [email protected] Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

  2.   

   nogmaals lezen en luisteren , VOORLOPIG laten we het hierbij. Vedere stappen zijn NIET uitgesloten. Wat ben jij een draaikontje , ben jij soms woutertje bos ?

  3.   

   LS…

   Sambal bij Lao !

  4.   

   LS…

   Sambal bij ! Lao ?

 4.   

  Wie gaat dan aan wie herstelbetalingen betalen en waarom?
  Als belastingbetaler, die nooit een slaaf heeft gehad en zijn voorouders ook niet, betaal ik me al jarenlang scheel aan allerlei uitkeringen aan Afrikanen die hier terecht zijn gekomen. Aan allerlei zinloze ontwikkelingshulp aan allerlei dictators. Zoals dit jaar nog 100 miljoen aan de dictator van Niger.
  Komt dat geld dan ook terug?
  Als ik mijn balans opmaak, dan heb ik recht op geld en niet de Sylvana’s van deze wereld.

 5.   

  Ik vind haar steeds meer een ordinaire negerin worden, zo eentje die je op straat tegen komt … standaard zonder echtgenoot (die leuke dingen aan het doen is ) maar wel met 5 kinderen als luidruchtige mieren om haar heen bewegend in volgorde verwekt als de Daltons en natuurlijk één in de maak.
  Tel uit je winst, Nederlandse blanke hard werkende Nederlander !!!

  1.   

   Deze bijdrage heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   1.   

    helemaal correct lao, NIETS

    doe aangifte , liggen vast wel voorgedrukte aangifte formuliren ben je zo klaar

    1.   

     LS…

     Sambal bij ! Lao ?

  2.   

   @lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
   Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
   De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
   Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

 6.   

  De gene die het meest geprofiteerd hebben van de slavenhandel woonden in Amsterdam e.o. randstad. Dus verklaarbaar die hele onzin.

 7.   

  Oja, en Brasil en Lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
  Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op DDS aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
  De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier al om heersende mening expres op een uitlokkende manier tegenspreken, gewoon super zielig.
  Blijkbaar hebben deze figuren gewoon echt niks anders te doen in hun armetierige leven…en hebben een zogenaamd lage levensduur.

 8.   

  Wat een arrogant smoelwerk heeft deze negerin toch !

 9.   

  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch !!

  Deze reactie alvast voor Brazil geplaatst indien hij nog in leven is.

  1.   

   @peter dat hoop ik niet…
   Maar @brazil is dezelfde als Lao Tse en eu cock heinz en Julian en rosalis.. Etc.
   Die persoon daarachter heeft een zieke geest.
   Een grote egoïstische narcist en nog veel meer van die geestelijke kwellingen.

   1.   

    juist!

 10.   

  Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten
  Tja, als een koning dit negervoer al niet lekker vond, dan kun je je voorstellen wat de slaven te vreten kregen.
  Leve de blanke slavenmeesters!

 11.   

  Er wordt NIETS betaald en zeker niet aan die zogenaamde zielige beroepsklagers. Nederland helpt ELK land op deze wereld al veel te veel en blijft maar aan het doneren, subsidiëren en pamperen. Genoeg = genoeg. Die Minister van Ontwikkelingssamenwerking mag direct stoppen met geld strooien waarvan ze zelf niet eens weet waar het naar toe gaat, dan wel aan is besteed. Oppakken en berechten voor wanbeleid die (s)linkse deugtrut.

  En daar in extreem links en communistisch Islamsterdam, zijn ze helemaal geestelijk gestoorde randdebielen geworden. De linkse en slappe Trutte 3, verzaakt wederom haar plicht om niet in te grijpen in die bananenrepubliek en de burgers te beschermen tegen die communisten en stuntelende deugprutsers.

 12.   

  Heel goed ik wil ook geld vangen voor het leed dat mijn voorouders hebben geleden onder het Juk van de Nederlandse bezetting in Indonesië. Nee echt sorry hoor je biedt je excuses niet aan voor iets dat je over over over grootouders hebben gedaan. Belachelijk gewoon. Dat zelfde groepje wil dat we de offers van de 2ewereld oorlog van 75jaar geleden anders gaan herdenken.
  En Halsema met haar walgelijke kliek zou eens naar de dam moeten gaan en daar eens goed gaan luisteren wat er allemaal tegen onze joodse medeburgers wordt geroepen. Hou toch op met dit vreselijke wangedrag en ga de stad fatsoenlijk besturen stelletje quinoa vretende super juppies.

 13.   

  Ik heb het stuk niet gelezen. Maar ik vraag me af waar de letters DDS voor staan? De Dagelijkse Simons?

  1.   

   Dat mens wil alleen maar geld peuren. Tot op met die slaventijd van 150 jaar geleden. Huilmadam. Wij eisen toch ook geen geld voor het leed dat de nazi’s ons hebben aangedaan? En nu svp kappen met dagelijkse berichtgeving over dat mens en haar inhalige slachtofferrol. Ze zal toch geld genoeg hebben na haar scheiding van die modekoning?

 14.   

  Het is niet eenvoudig om uit je slachtofferrol te komen maar het is beter voor jezelf om dat wel te doen. Vergeven en verdergaan met je leven, niet in het verleden blijven hangen.

 15.   

  Ik las per ongeluk slavernijd-discussiekliek. Van mij krijgen ze overigens geen cent. We hebben tenslotte al een hele woonwijk gebouwd voor de Surinaamse landgenoten. De Bijlmer in Amsterdam. En de meesten hebben het heel goed naar hun zin in dit beloofde land.

 16.   

  LS…

  Natuurlijk heeft Nederland zich schuldig gemaakt aan slavernij. Het mocht van de Kerk ! De naam Cohen is de meest voorkomende naam in Nederlandse advertenties waarin slaven werden aangeboden. (Zie: Gerard de Boer ) Maar het waren de misdaden van onze voorouders en Silvana geniet en maakt misbruik van onze huidige gastvrijheid net als de vele Moslims die zich niet kunnen gedragen. Dus Silvana: Ga klagen bij Netanyahu / Koning Salman en consorten want dat zijn de slavendrijvers van vandaag…

  Hanneke, Job, Femke kom er maar in !

  1.   

   Diegene die nog meer aan de slavernij meewerkten waren de stamhoofden in die tijd die gevangen genomen leden van andere stammen te koop aanboden en niet zozeer aan de Nederlanders maar wel aan de Engelsen en Fransen, de Nederlanders waren hoofdzakelijk bezig met het vervoeren op hun schepen van de “koopwaar”.

 17.   

  Wat die turkse partij met het slavenverleden te maken heeft blijft voor mij een raadsel, een beetje populistisch mee heulen met die zielige surinaamse muts is het enige wat ik kan verzinnen want die turken kunnen zich beter druk maken om de Armeense genocide van iets minder lang geleden.

 18.   

  Kan ze misschien ook iets voor mij betekenen? Mijn voorouders hebben zéér geleden onder de 80-jarige oorlog. Ik merk aan mijn welzijn dat ik daar nog dagelijks last van heb. Het klinkt wat banaal misschien maar wat me eventueel zou helpen was een soort materiële ‘vergoeding’ om mijn immaterieel leiden te verzachten, zodat ik er écht mee om kan leren gaan.

 19.   

  Wat een verschrikkelijk media geil vervelend mens. Wat een laaghartige politici dat in Amsterdam. En wat een zinloze oude koeien uit de sloot haal politiek weer van die Simons om haar grote waffel weer eens open te trekken… Jammer dit weer. Zo zie je maar hoe ons mooie land compleet naar de klote wordt geholpen door extreem linkse figuren.

  Amsterdam nu excuus aanbieden voor de slavernij eeuwen terug. ? Ik vind dat we dan eerst de Huidige Romeinen voor al dat landje pik moeten lagen bloeden. Of nee, de Joden, omdat ze de christenen vervolgde. Of nee.. Etc. Etc. Etc..

  Laat de koude koeien lekker in de sloot S. Simons. Doe gewoon nog wat talk shows. Kom je ook op TV……

 20.   

  Nog steeds geen dwangbuis en ballgag? Wordt wel tijd dat deze bosaap aan het sociaal- maatschappelijke verkeer onttroken wordt. Onmiddelijk terug naar Suriname. Mafklep.

 21.   

  Ik ruik een win win situatie. Wij verontschuldigen ons voor wat we gedaan hebben. We brengen ze vervolgens terug naar Afrika en beloven dat we ze NOOIT meer ophalen. Sterker nog… om alle schijn tegen te gaan spreken we af dat ze ook nooit meer ons land in mogen

  1.   

   @Ky
   Lol. Ik denk alleen dat ze dat niet willen.

 22.   

  Mevrouw wil herstelbetalingen niet uitsluiten.
  Ik dacht dat volkomen gek zijn het eindpunt was, het blijkt dat het dus nog erger kan.

 23.   

  Ik vind het een goed plan. Zeker als er repatriëring op volgt. Ja toch? Die mensen wil je toch graag weer in hun natuurlijke habitat terug laten keren?

 24.   

  Excuses? Ze kunnen m’n rug op! Ze mogen de blanken dankbaar zijn dat ze hier mogen wonen i.p.v. dat graf Afrika. Waarom tyfen ze niet op….Nederland is zo slecht nog niet!

  1.   

   Daarom dus…..

 25.   

  Amsterdam wil uitgebreid onderzoek doen naar slavernijverleden om vervolgens excuses te kunnen maken…
  Dat Amsterdam excuses wil maken is mij persoonlijk om het even…
  Maar:
  Alle onderzoeksgelden uitgegeven aan dat onnodig onderzoek en alle uit dat onderzoek en excuses voortvloeiende betalingen, subsidies, financiële vergoedingen en uitkeringen per direct inhouden en korten op de rijksbijdrage aan Amsterdam!

  P.S. Gemeente Amsterdam moet sowiezo al op heel veel meer punten flink gekort worden door het rijk, hoog tijd dat men daar in eigen sop gaat gaarkoken…

 26.   

  De mad queen zat op haar ijzeren troon en bedacht hoe zij aan geld kon komen. Haar draken moeten uiteindelijk ook eten. Wat moet ik doen? Een zeteltje in de tweede kamer is mij niet gelukt. Daar hadden ze mij door. Wacht eens even….Vroeger, heel lang geleden deed Nederland iets met slaven. Ik weet ook wel dat het in het licht van de geschiedenis dit toen heel normaal was. En ook dat heel veel andere landen dit ook deden. Ik ga gewoon proberen om uit die situatie wat ‘doekoe’ te peuren. Misschien trappen ze er dit keer wel in. In Amsterdam zitten genoeg domme gansjes die hier in trappen. Ik moet dit natuurlijk wel sluw aanpakken anders hebben ze door dat ik in het Amsterdams bestuur zit alleen voor het geld. Als danseresje kom ik nooit meer aan de bak. Als ik vanavond naar mijn spijkerbedje ga dan zal ik een kaarsje branden voor Mammon………….Als ze mij maar niet door hebben………help!!

 27.   

  Ach ja we hebben wat negers vervoerd. En dan daar excus voor. Ik wacht op het excus van de klm. Die heb zoveel negerts vervoerd richting ons. Ik vind dat slecht van de klm. Wij hebben last van die negerts en ik wil daar sorry voor. Ik wil ook excuses van de negers zelf. Die stinken en daar heb ik weer last van. Komt bij dat hun ouders ook stonken, kunne ze gelijk excusses voor maken.

 28.   

  Ja Tim, het volstrekt journalistiek onbetrouwbare NPO zou gisteravond in Nieuwsuur een berekening tonen van wat de slavernij ons in de jaren rond 1800 zou hebben opgebracht.

  Dat deug-medium helpt dus graag een handje om de parasiterende minderheid hier om miljonair te worden, want zeg nou zelf, met een uitkering en alle andere toeslagen en andere ondersteuning kan je geen BMW onderhouden, kan je niet continue van bil gaan en feesten zoals je dat gewend bent. Kortom, kan je niet de grote jongen zijn, wat in jouw cultuur zo gewoon is. Neen, dan zou je écht moeten werken, zoals meer dan 95% van de blanke Nederlanders dat dagelijks moeten doen, jaar in, jaar uit. En veelal totdat een ziekte of dood dat werkzame leven beëindigd. Maar ja, dat zijn dan ook de blanken hé, of witten zoals jullie parasieten dat noemen.

 29.   

  Deze Sylvana stamt net als een groot deel van haar familie ook van slavenhandelaren af en dus zijn zij de eersten, die zich aangesproken zouden moeten voelen. maar zoals dat gaat, is dit soort altijd bezig met afleidingsmanoeuvres. Maar OK, zij moeten als toch over schuldigerkenning en vergoeding kan worden gesproken als eerste de pot met geld vullen. want dat geld zullen ze ongetwijfeld nog wel hebben.

 30.   

  Wat dat simonsmensje even over het hoofd ziet, is dat zij alle luxe heeft van onze handel.
  Hoe egochentrisch kun je zijn.
  Wat betreft “herstelbetalingen”, moet dat gestort worden op haar rekening?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!