Video! Thierry Baudet trekt ten strijde tegen pensioenmartelend partijkartel: ‘Onbeschaafd en onwaardig!’

terry baudie
Foto: Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: FVD / Twitter.

FVD-voorman Thierry Baudet is niet te spreken over het feit dat het partijkartel al zijn voorstellen, voor een pensioenstelsel dat niet louter dient om te straffen, zijn afgeschoten door dezelfde groep kartelpartijen in het centrum: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. Het is Nederland “onwaardig” en bovendien “onbeschaafd” dat mensen zo gekort worden op hun pensioenen en zo lang moeten doorwerken, aldus Baudet.

Henk Krol, eat your heart out. Want er is een nieuwe speler aan tafel gearriveerd: Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie heeft er genoeg van dat het partijkartel nu al jaren niet kan zorgen voor stijgende pensioenen, of het feit dat zelfs na veertig jaar noeste arbeid een gegarandeerd pensioen niet in zicht is. Alle moties die Baudet afgelopen week indiende om de positie van de gepensioneerde te verstevigen, werden afgewezen.

Dat wil niet zeggen dat Thierry Baudet een roepende in de woestijn was. Partijen als de PVV, 50PLUS, DENK en zelfs de SP hebben een zeer groot deel van zijn stapeltje pensioenmoties gesteund in de Kamer. Maar een overgrote Kamermeerderheid laat Nederlandse ouderen gewoon lekker in de financiële blubber zakken. Hard gewerkt? Pech gehad! Jaar na jaar worden je pensioenen gekort en zie je de leeftijd waarop je mag stoppen met werken steeds verder opschuiven. Baudet heeft er geen goed woord voor over:

“U ziet het. Het kartel houdt onze voorstellen tegen. De pensioenleeftijd en de AOW-leeftijd moet alsmaar verder worden opgeschoven. De pensioenen worden voorlopig niet geïndexeerd, dus niet inflate ongevoelig gemaakt. En ook na 40 jaar zwaar werk heb je nog altijd geen garantie op een AOW.

Wij vinden dat onbeschaafd, wij vinden dat een rijk land als Nederland onwaardig en wij zullen blijven strijden voor betere pensioenen en betere AOW-regelingen voor iedereen in Nederland.”

Monteer dus maar een stormram op het vlaggenschip van de renaissancevloot. Tijd om even een pensioenblokkade van SS Partijkartel te doorbreken. Attack!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Ja de graaigroep is nog lang niet uitgegraaid, die gaan nog wel even door

 2.   

  Zo de wind waait, zo waait deze draaivaan.

  1.   

   LS…

   Sambal bij Lao ! Witte lijs ? Gebakke lijs ?!

 3.   

  Een overgrote meerderheid van de leden van de vakbonden kon instemmen met de pensioenplannen van het Kabinet. Het FvD weet dus eenvoudig niet wat er onder de mensen leeft.

  1.   

   @Lao Tse

   “Een overgrote meerderheid van de leden van de vakbonden kon instemmen met de pensioenplannen van het Kabinet”.

   Je weet niet waar je over praat. Van de 9 miljoen werknemers heeft wekgeteld 3,5% van de werknemers voor gestemd. Van de vakbondsleden stemden slechts 25% van de leden voor het pensioenakkoord.

   De Nederlandse werknemers zijn weer niet gehoord. Het partijkartel doet en kan doen wat ze willen (tot de bom barst……).

   1.   

    J.C.

    Deze “oliedomme” vakbondslid heeft tegen gestemd. Deze jongen heeft zich goed ingelezen op het onderwerp en tot de conclusie gekomen dat dit akkoord niet ok was.

  2.   

   hahahaha, olie domme vakbondsleden hebben voor gestemd omdat ze verteld is dat ze voor moesten stemmen omdat er anders niets was. Eigen onderzoek is kennelijk te moeilijk slaafs achter de kaderleden aan. Echt zoals het een linkse rattenvanger van het FNV behoord

  3.   

   Ik geloof heel die uitslag van de vakbonden niet. Iedereen hoor ik zeggen ik heb tegen gestemd. Hoe kan jet dan zijn dat er zoveel voor stemmen waren.zijn die bonden nog wel te vertrouwen?

 4.   

  Ach Thierry, ‘Brussel’ trekt aan de touwtjes, mede dankzij toenmalig staatssecretaris Klijnsma (PvdA) die wat ‘pensioenzaken’ aan Brussel heeft overgedragen. Het huidig kartel zijn dus de marionetten die springen en draaien zoals Brussel dat belieft.

  Daarom, nexit is het enige en juiste antwoord! Tot die tijd worden wij, het werkende volk, belazerd en uitgeknepen, tot de dood erop volgt!

  1.   

   Ik vind het wel geestig dat er nog steeds mensen bestaan die een Nexit een geweldig goed idee vinden.

   :)

   1.   

    @Lao Tse

    Noem nou eens 1 voorbeeld van voordeel wat we met de EEG niet hadden.

    1.   

     Hallo, is u daar nog?

    2.   

     Daar heeft hij geen antwoord op. Wij kunnen geen enkel voordeel opnoemen, maar links lukt het ook niet. Hij is dus schaakmat gezet, door jouw vraag. Links peert hem ook direct, als ze het ff niet meer weten. Dan gaat hij zoeken naar kleine spelfoutjes om toch een beetje aandacht te krijgen.

     1.   

      er is geen enkel voordeel. De centrale banken kunnen de euro afrekenen onder elkaar en de handelsovereenkomsten kunnen zo weer ingevoerd worden. Het parlementaire gedrocht brussel kan je er zo tussenuit kieperen. Brede duurzame samenwerking kan zonder het kasteel van juncker dan echt plaats vinden.

      Probeer eens een auto te verhuizen in 1 EU ,
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch :) 1

   2.   

    Het wordt pas geestig als jij de geest geeft grote kindervriend

  2.   

   Die klijnsma moeten ze alsnog met haar eigen looprek heel Drenthe doortimmeren. Achterlijk rood pleuris wijf.

 5.   

  Tot de dood erop volgt, ja! Want hoeveel gepensioneerden halen na het behalen van hun pensioengerechtigde leeftijd na vaak 45 jaar zware arbeid de tachtig of negentig jaar? Weinig!

 6.   

  “Tijd om even een pensioenblokkade van SS Partijkartel te doorbreken. Attack!”

  Duidelijk, Tim is totaal de weg kwijt….
  Eerst was het nog de dagelijkse rant over Silvana, Muiswinkel, Peter R enz. en nu krijgen we het SS kartel.. KNETTERGEK

 7.   

  “pensioenmartelend partijkartel”

  Het staat er echt!

  :)

  1.   

   Val dood lul

 8.   

  375.000 FNV-leden hebben gestemd in een online referendum over het principe-pensioenakkoord. Daarmee komt de opkomst op 37,5 procent. 75 procent stemde voor het akkoord, 1 procent onthield zich van stemming.

  375.000 tegenover 8,9 miljoen werkenden…dat is dus die ‘overweldigende’ *kuch* meerderheid waar het kabinet naar luisterde.

 9.   

  En baudet zegt, we willen dit we willen dat en we willen zus en zo, maar hij weet dat dit op deze manier niet werkt.
  Pure demagogie en dus volksverlakkerij.
  Hij slaat nog geen deuk in een pakkie boter.
  Domme mensen rennen als idioten achter deze charlatan aan en worden zwaar belazerd.

  1.   

   Nou joh tis wat hé.

 10.   

  Het rijkste land met de vetste pensioenleeftijd kan pas als laatste binnen de EU met pensioen. wel lief van ons natuurlijk dat wij als grootste nettobetaler per hoofd van de bevolking aan de EU meebetalen aan hun vervroegde pensioen. Vervroegd betekent natuurlijk dat zij eerder kunnen stoppen met werken.

  Wie kan mij dit uitleggen?

  1.   

   Ik bedoel natuurlijk: met de vetste gespelde pensioenfondsen ten opzichte van alle andere landen.

 11.   

  Er is veel te lezen op het internet over hoe het partijkartel, maar ook de vakbonden de mensen in Nederland oneerlijk behandelen en slopen. Columns dossiers, noem maar op staan er vol van. Genoeg te vinden dus. De pensioenfondsen puilen uit van het geld en de schatkist van de overheid is niet meer dicht te krijgen. Zo vol is het. Andere landen spreken al regelmatig over Nederland dat Nederland 1 van de krenterigste gierigste landen binnen Europa is. Al zouden de pensioenfondsen 80000 miljard in kas hebben, dan nog mogen de mensen in Nederland nog altijd door de stront zakken. Ook al hebben ze 45 jaar gewerkt en zich de kelere betaald aan het systeem. Zelfs de bonden FNV en CNV interesseren zich dan ook niet meer voor alle werkenden. Ze doen nu ook alleen nog maar met het partijkartel mee. Zogenaamd het mooie laten zien, en al het lelijke wegstoppen. Daarnaast komen er veel teveel hoogopgeleiden bij en er zijn al vele honderdduizenden die bij het grote geld zitten en nog meer personen willen hoge functies bekleden om maar lekker veel geld binnen te harken. Geld van iedereen. Wel allemaal bonussen en presentjes uitdelen onder de topfuncties maar indexeringen vinden al jaren niet meer plaats. Het landje wordt leeggeharkt. Al spaar je schoon geld vanuit je al belaste inkomen weg om in de toekomst zelfbehoevend te zijn dan komt de fiscus en de overheid alweer je spaartegoeden plunderen. Schande dat het partijkartel VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie totaal niets om de mensen geven terwijl er heel wat anders in de bijbel staat. Hebt u naaste lief, ja toch CDA, ChristenUnie? Onbegrijpelijk en onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn dat op zulke partijen stemmen welke het juist zo slecht met ons voor hebben !!!

 12.   

  Links geblaat waar zelfs de SP zich nog niet aan durft te wagen.
  Werken met je donder.

 13.   

  Hoezo “zelfs de SP”? Die hebben zich toch altijd al hard gemaakt voor een goed pensioenstelsel?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!