Wilders diep in de penarie: groep PVV’ers wil uit zijn ijzeren greep breken en nieuwe partij starten

Geert Wilders zit in de politieke puree: veel van zijn partijgenoten zijn z’n inmiddels mislukkende leiderschap van de PVV zat. Maar aangezien er geen mechanismen zijn om Wilders aan de kant te zetten als partijleider, overweegt een groot aantal PVV’ers uit de partij te stappen en een nieuwe beweging op te richten die wél democratisch is. Wilders is woedend.

Het komt wel vaker voor dat PVV-voorman Geert Wilders woedend is, maar meestal kan hij die boosheid concentreren op premier Rutte en zijn kabinet. Ditmaal, echter, is er heibel in z’n eigen tent en zijn z’n eigen partijgenoten aan het ontvangende eind van z’n tirades. Wilders beschuldigt diverse van zijn partijgenoten er namelijk van te ‘muiten’. Het zit natuurlijk zo: dankzij het luie, lakse en fletse leiderschap van de PVV-leider van het eerste uur is de partij haar bestaansrecht aan het kwijtraken. Kiezers lopen over naar Forum voor Democratie, of blijven gewoon thuis.

PVV-politici willen graag nog een paar jaar door als volksvertegenwoordiger, en zijn dus tot de conclusie geworden dat Wilders geen hulp meer voor ze is. Hij is een loden last geworden, en willen van hem af. Maar ja: als een ware dictator houdt Wilders alle touwtjes in zijn partij stevig in handen. En dus hebben z’n partijgenoten correct geconcludeerd dat als ze meer inspraak en een andere leider willen, ze uit de PVV moeten breken en een nieuwe club oprichten:

“Den Haag – Het rommelt binnen de PVV na weer een verkiezingsnederlaag. Drie PVV’ers in Noord-Holland schermen met het oprichten van een alternatieve partij, een ’democratische PVV’, de DPV. Dit tot woede van Geert Wilders die inmiddels lucht heeft gekregen van de plannen, waarna ze – al dan niet voorlopig – de kop zijn ingedrukt.

De initiatiefnemers willen daarom een nieuwe PVV oprichten, maar wel een die democratisch is. ’Plat gezegd ’kapen’ we de huidige PVV-achterban door een partij op te richten waar ze wel lid van kunnen worden en waar ze wel een stem hebben.’”

Tja. Als we in Nederland aan één ding geen gebrek hebben, zijn het wel politieke partijen. Maar toch: de PVV lijkt loodrecht af te stevenen op hun eigen ondergang. Wil de partij daar iets aan veranderen, dan zal het radicaal van koers moeten veranderen – en anders wordt die zogenaamde ‘DPV’ echt onvermijdelijk. Mensen bang maken en ze van hun plannen vandaan intimideren is daarbij een tactiek die Wilders niet eeuwig zal kunnen volhouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Robert75

  Ik zou zeggen laten ze het doen dan wordt het een dikke vette faal..

  1. m.van.rosmalen

   Precies Robert.
   Net als al die overgelopen stemmers van de PVV naar die charlatan.
   Die komen zichzelf ook nog wel tegen

   1. Robert75

    Ja ach ik neem dit nieuws sowieso al niet zo serieus. Drie PVV’ers. Ja welke dan? Er worden ook geen namen genoemd. Het komt ook van De Televaag af natuurlijk. De Prive onder de kranten. Gewoon een roddelblad. En ja als er negatief over PVV gesproken wordt is de DDS er als de kippen bij natuurlijk.

    1. santiago

     Robert. Scherp gezien. Zo is het.

  2. Beukman

   Ik heb jou dit een week geleden nog voorspeld @Robert:

   “Wilders professionalisering houdt binnen de partij tegen en drukt eigen initiatief de kop indrukt. Zo is de PVV dus gedoemd een kleuterklasje te blijven, en vroeg of laat gaat dat mis: of mensen nu werken bij Hoogovens, in een ziekenhuis of op een kantoor, ze hebben ambities, en met die ambities dient de werkgever iets te doen.”

   Op dit moment zitten de TK-leden er ter meerdere eer en glorie van Geert. Je kan je kop hiervoor in het zand steken, maar Wilders zal dit probleem echt moeten oplossen, want anders zit hij er inderdaad over twee jaar dankzij het handjevol overgebleven blinde aanhangers nog uitsluitend met zijn drie getrouwen Bosma, Agema en Graus, en daalt zijn invloed in het Parlement tot nul.

   1. Mars020

    Dwarsliggers heb je overal, maar Geert laat zich niet intimideren. Iedereen zijn of haar zin geven is niet mogelijk in een politieke partij. Nog niet zo lang geleden is er een partijlid ineens besmet geraakt met het islamitische virus en loopt er in zijn vrije tijd als Conchita bij. Als Geert alle idiote ideeën serieus zou moeten nemen, heeft hij geen tijd meer om zijn werk te doen. Hij heeft de PVV opgericht met een bepaald doel. Bevalt de strategie je als werknemer niet, dan mag je gewoon solliciteren bij GL, de PvdA, D666, SP enz. Misschien zoeken ze bij Denk nog personeel?.. Kunnen ze daar lekker gaan muiten… Verder is ambitie iets anders, dan dwarsliggen en je zin doordrijven. De PvdA bijvoorbeeld, was vroeger opgericht voor de arbeiders. Door het binnenhalen van bepaalde bevolkingsgroepen is de partij intern ook aangepast. Op dit moment is het de grootste allochtonenpartij van Nederland en heeft niks meer met de arbeiders van toen. Dat links met alle winden meewaait en geen ruggengraat heeft, betekent niet, dat Geert met zijn PVV dat ook moet doen.

    1. F.C. Labrouste

     Ik hoop en verwacht ook dat Wilders zich niet zal laten afleiden door interne kritiek. Dat deed hij nooit en dat zal hij nu ook niet doen. Hij zal stug doorgaan met het afspelen van de oude grammofoonplaat en daar zullen voorlopig genoeg kiezers mee in hun schik zijn. Met politiek heeft het allemaal weinig te maken maar een paar Kamerzetels houd je er wel mee bezet.

     Je mag er niet aan denken dat Wilders zijn koers gaat aanpassen en zorgt voor een wederopstanding van de PVV zoals het Vlaams Belang realiseerde. Dat brengt ons slechts van de regen in de stortbui.

     1. Sealgaire

      Pisvlek, bejaarde vette speklap en blaaskaak.

     2. F.C. Labrouste

      Weer een sterke inhoudelijke reactie, Sealgaire. Je bent echt een parel op dit blog!

     3. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     4. F.C. Labrouste

      Sterk betoog, Sealgaire. Mijn complimenten!

     5. Sealgaire

      Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

     6. edoc431

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

  3. ZiggyStardust

   Geert Wilders is een held. Hij waagt al jaren zijn leven door geen blad voor de mond te nemen en Nederland proberen beter te maken. De structuur van de partij is aan vernieuwing toe. Hij zou er verstandig aan doen om toch een ledenpartij te worden, kijk naar het succes van FvD. Vandaag is bekend geworden dat Opstelten van de VVD achter de minder marrokanen zaak zit. We zijn weer keihard voorgelogen door het OM, de minister van justitie en de VVD. Voorgedrukte aangifteformulieren lagen klaar bij moskeeen, mensen wisten niet eens waarvoor ze tekenden. Pinokkio kan hier deze keer niet meer me wegkomen. Voor een beter Nederland, of als je überhaupt wil dat Nederland blijft bestaan, stem PVV of FvD.

 2. santiago

  Het lijkt erop dat baudet zijn taak heeft vervuld en zijn beloning op het hoofdkantoor van minerva kan ophalen. De verrotte media moet het laatste duwtje geven.
  Daar trappen we niet in, allemaal nepnieuws. Geert Wilders zal sterker terugkomen dan ooit.

  1. Robert75

   Gewoon lekker laten doen. Dan gaat het het zelfde als met al die andere ex PVV’ers die politieke partijen hebben opgericht. Zoals Brinkman die al twee partijen heeft opgericht en 2 keer gefaald heeft. Of de VNL wat ook al zo’n faal partij was.

   Laten ze toch roepen joh over Wilders wat ze willen. Ze snappen er geen moer van. De PVV is Wilders en Wilders is de PVV, zoals De LPF Pim Fortuijn was, en Pim Fortuijn de LPF. En zonder de persoon waar het om gaat is die partij gedoemd te verdwijnen.

   1. santiago

    Idd. Alleen jammer dat er mensen op dds zijn die nog steeds niet door hebben dat baudet een charlatan is. Zelfs nog de hoop hebben dat PVV en FvD samen gaan. Baudet is een gore onbetrouwbare gluiperd. Hij heeft geprobeerd de PVV te slopen met de steun van onze verrotte elite. Is niet gelukt. PVV zal sterk terugkomen.

 3. ikweetwatikwil

  Wat nu Tim, alweer woedend? Je hebt een klokje horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt, dus gok je maar wat als je Wilders maar kapot kunt maken. Wat een armzalig leven.

  1. Korporaal Monty

   “als je Wilders maar kapot kunt maken”

   Dus jij denkt dat door deze artikelen op DDS die door enkelen worden gelezen deze mensen uit de PVV willen stappen?

   Ik denk niet dat deze artikelen hen daartoe heeft aangezet.

 4. F.C. Labrouste

  Er is zeker ruimte voor een derde rechts-populistische partij.

  🙂

  1. Sealgaire

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   1. F.C. Labrouste

    Sterk tegenargument, Sealgaire. Goed geformuleerd ook.

    1. santiago

     Net zo sterk als jouw lulverhalen labrproeste. De pot verwijt de ketel.

     1. Bosche draak

      zijn volledige naam is Fart Cloud Labrouste.
      Komt binnen, bederft de lucht en drijft dan weer weg.

    2. Sealgaire

     Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

  2. tomygun

   Tuurlijk voor iemand zo als jij met een ruim inkomen!
   Je eigen worden heren kom er maar in!

 5. tonna

  Er bestaan helemaal geen democratisch gestructueerde partijen,iedereen heeft de roedelleider en omringende aarsproevers in grote lijnen te volgen.
  Zoniet,wordt deze indien mogelijk heel subtiel danwel bruut de partij uitgewerkt!
  Het is van alle tijden,weerbarstigen en onwilligen worden verwijderd,in de politiek heeft niemand échte vrienden!
  Het oude gezegde “Lang leve de koning,de koning is dood”.

 6. tomygun

  Tim,Mit, PVV, Tim ,Mit , Syl,
  Deze mafklappers zijn er meer geweest, dat linkse
  van school zit er nog steeds in dat zijn geen PVVers
  maar van binnen VVD, D666 en groen linkers .
  FF bij elkaar vegen en opruimen uw loopbaan is er
  Yep types Tim zijn dit .
  geweest!

  1. F.C. Labrouste

   Helder hoor, tomygun.

  2. Mars020

   Linkse figuren hebben geen ruggengraat en zijn laf. Argumenten hebben ze niet en kunnen alleen maar gallen. Door die lafheid, waaien ze met alle winden mee. Daarom zijn linkse figuren ook onbetrouwbaar en kunnen geen beslissingen nemen. Dat Geert zichzelf niet laat intimideren, door een stelletje dwarsliggers siert hem wel. Daar kunnen die rubbernekken van slinks nog wat van leren.

 7. Korporaal Monty

  Waarom zou Wilders woedend moeten zijn?

  Juist zijn één mans partij voorkomt problemen als toen der tijd bij de LPF en als mensen opstappen uit onvrede en zelf een partij beginnen moeten hem niet boos maken.

  15 jaar geleden deed hij het zelf door uit de VVD te stappen.

  Nee, Wilders heeft het roer nog stevig in handen.
  Alleen zitten er straks geen roeiers meer in de boot die na hem opkijken.

  1. tomygun

   Hij heeft geen roeiers nodig! hij is de altijd door denderende
   motor je kan mee varen of je stapt overboord !

   1. Beukman

    Inderdaad, of je stapt overboord. En over twee jaar stemmen er alleen nog een handjevol blinde aanhangers op hem en kukelt ook Graus uit dat lekke roeibootje.
    Gevolg: de politieke invloed van de PVV daalt tot nul.
    Als dat is wat je wil, ben je inderdaad stekeblind.

    1. Mars020

     En het bootje van links zigzagt van links naar rechts en pikt onderweg van alles en nog wat op. Vervolgens is het bootje te zwaar beladen en zinkt.

   2. Korporaal Monty

    “hij is de altijd door denderende
    motor”

    Geen sturing dus. Altijd denderende, op hol geslagen dus.

    Nee Wilders is een stuurman van een roeiboot.
    Daar waar andere partijen werken als een echt schip met bemanningsleden.
    Waarnaar dus veel PVV adepten ook verlangen.

    1. tomygun

     Weinig tot geen verstand van een boot!
     De kaptein regeld de motor en stuurd het schip
     ook een stuurman kan dat doen maar het gezag
     is bij de kaptein .
     En geert vaart nu eenmaal op een ruwe zee waar
     veel binnen vaart watjes niet tegen kunnen !

     1. Korporaal Monty

      “Weinig tot geen verstand van een boot!”

      Dat merk ik.
      Een kapitein heeft de leiding over een schip het daadwerkelijk varen doet de bemanning.

      Wilders heeft geen bemanningsleden en ook geen schip. Hij heeft een roeiboot met roeiers, alleen de stuurman bepaald de koers.

      “En geert vaart nu eenmaal op een ruwe zee”
      Perfecte opmerking. Om op een ruwe zee te varen heb je een schip nodig. Een roeiboot is hier niet voor geschikt zoals Wilders nu ondervind.

     2. tomygun

      Hoe groot het schip is kan men al zien aan het
      aantal zetels in dat schip!
      Een roeiboot heeft geen zetels maar een bankje!
      Zo iets als waar je vrienden van denk mee peddellen.
      Of de rest van de 2de gay kamer parade .

     3. Korporaal Monty

      @tomygun
      “Hoe groot het schip is kan men ……..”

      Jij wil het niet begrijpen hè.
      De PVV is niet als een schip zoals ander partijen wel zijn.
      De PVV is als een roeiboot met Wilders als stuurman.

      Binnen afzienbare tijd zijn zo veel roeiers afgestapt dat hij niet meer vooruit komt.

    2. Robert75

     Jaja bemanningsleden waar PVV’ers na verlangen laat me niet lachen. Dat zien we wel bij het Forum. Een veel gehoord argument was dat het ledenpartij is waar je dan lid van kan worden en dan hoor je ergens bij. Ach ze willen bij een clubje horen meer niet. Maar veel te vertellen hebben ze niet hoor. Ze hebben helemaal niets te vertellen. Hoeveel inbreng hebben de Forum leden u daadwerkelijk gehad in beleidsvoering of standpunten of weet ik veel wat ? Helemaal niets. Het enige wat ze mogen doen is hun contributie betalen en een beetje meeklappen met Baudet. Dat is het enige wat je ziet je op die zogenaamde congressen van het Forum

     Dan staat er een mannetje zijn verhaaltje te doen en dan mogen ze luisteren en wat vragen stellen en meer niet. Maar inhoudelijk hebben ze niets te vertellen.

     Ik hoef niet bij een clubje te horen. Als ik dat wil wordt ik wel lid van de plaatselijke sportvereniging.

     1. Korporaal Monty

      “Jaja bemanningsleden waar PVV’ers na verlangen laat me niet lachen”

      Je kan er om lachen maar veel adepten verlangen er toch na.

      En wie houd ze tegen om een eigen partij te beginnen zoals Wilders deed toen hij uit de VVD stapte?

  2. santiago

   Monty. Je vergelijkt weer appels met peren en draait weer je ouwe liedje af. Geert is de baas van de PVV hij neemt alle verantwoordelijkheid en staat voor zijn mensen. Zeer goed systeem. En jjj blijft maar zeuren over dat iedereen wat te zeggen moet hebben en dat alle leden mogen zeggen wat ze willen. Lul toch niet man. Nederland heeft een baas nodig.

   1. Korporaal Monty

    “En jjj blijft maar zeuren over dat iedereen wat te zeggen moet hebben”

    Ik blijf zeuren?
    Volgens mij is dit het grote probleem onder veel pvv-ers. Daarom willen ze een nieuwe leden partij, zijn niet mijn woorden hè.

    “Nederland heeft een baas nodig.”
    Een baas?
    Alleen honden hebben een baas.

    Nederland heeft een leider nodig
    maar geen alleen heerser.

    1. tomygun

     Alleen honden ? ga jij ff googlen .
     Zelfs de islam heeft maar een baas!
     Alleen die baas is een hersen spin niet aantoonbaar .

     1. Korporaal Monty

      Misschien heb jij een baas.

      Wij werken met leidinggevenden.

      Het is maar hoe onderdanig je je opsteld.

   2. Ab Infinitum

    Het ligt niet in de aard van de Nederlander om een ‘baas’ te hebben. Slechts een klein aantal zwijmelt weg bij dat idee. Zo was dat met Pim en nu met Thierry. Deze personen zijn gauw onder de indruk van demagogisch taalgebruik of woordkeuze waarvan ze zelf niets van begrijpen. Een burger die zich aansluit bij een vakbond of partij heeft wat te zeggen op vakbondsvergaderingen en of partij congressen. Daarom is er een omslag gaande naar een bestuur dat hen de mogelijkheid biedt mee te beslissen.Wilders denkt daarin niet mee en Baudet is er voor Baudet’s theater.

 8. Politiek Profeet

  Nederigland,slaafs volgeling van brussel heeft idd een leider nodig,geen heerser ala pinokkio rutte maar een leider als Wilders.
  Tweede man in de PVV is Bosman,een denker en filosoof van de partij.
  Agema is super op de zorgpost,en Beertema op onderwijs.
  Wilders is geen dictator,laat ook andere fractieleden hun werk doen.
  En zoals eerder gezegd, Baudet is de zij-ingang van de vvd en de gevestigde wanorde.
  Vooral bedoeld om de PVV onderuit te halen en de eerste slag is gewonnen,maar men vergeet toch echt de krachten van Wilders en zijn fractiegenoten.
  Lokaal zullen er posten weggevallen zijn nad elaatste 2 verkiezingen,en dat frustreerd klaarblijkelijk personen die meer aan zichzelf en hun ego hangen dan om als volksvertegenwoordiger aan de slag te gaan.
  Kortom, die kan je dus beter gewoon dumpen,en vervangen door ware PVV,ers die opkomen voor de nog bestaande echte Nederlanders.

  1. tomygun

   P,P +10

  2. Beukman

   @Profeet beweert:
   Nederigland,slaafs volgeling van brussel heeft idd een leider nodig,geen heerser ala pinokkio rutte maar een leider als Wilders.

   Dan zal dat Nederiglandse volk wel eerst op Wilders moeten stemmen.
   Het Nederiglandse volk is echter niet achterlijk: het ziet dat de PVV is verworden tot een partij van kadaverdiscipline, waarvan de leider de ambities van de Kamerleden fnuikt. Deze raken vervolgens in opstand – iedere werknemer die iets in zijn mars heeft waar dan ook zou dit doen – en door het gekrakeel stemmen er over twee jaar nóg minder mensen op de PVV, er van de partij alleen een handjevol zetels in de Kamer overblijven gevuld met getrouwen, en de politieke invloed van de PVV daalt tot vrijwel nul.

   Wat zien we hier op DDS: een stelletje blinde volgelingen die het probleem eenvoudig ontkennen dankzij het vastgeroeste frame in hun koppies dat Geert het wel weer zal fiksen.

   Ik vermoed dat Geert het dilemma wél ziet, maar liever eieren voor zijn geld kiest.

   Jullie worden belazerd, volgelingen van de PVV, en deze keer door de leider zelf.

   1. F.C. Labrouste

    Ik vrees dat Wilders er op vertrouwt dat er altijd voldoende stemmers zullen overblijven die hem tot zijn pensioen een Kamerzetel zullen gunnen.
    De PVV is een pensioensvoorziening geworden, zoals ook blijkt uit de tekst van van Tim: “PVV-politici willen graag nog een paar jaar door als volksvertegenwoordiger, en zijn dus tot de conclusie geworden dat Wilders geen hulp meer voor ze is. Hij is een loden last geworden, en willen van hem af.”

    Dat zijn geen politieke idealen dat is gehechtheid aan een Kamerzetel.

    1. Beukman

     Yep. En die PVV-politici gaan straks dus merken dat afsplitsing ook voor hen het einde zal betekenen van hun carriere in de politiek.

    2. edoc431

     Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     1. F.C. Labrouste

      Sterk betoog, edoc, en geheel on topic.

      Dat zouden er meer moeten doen!

   2. tomygun

    Dan zal het Nederlandse volk wel eerst op Wilders moeten stemmen?
    Alweer? tja zou wel leuk zijn als dat zo was eindelijk schoonmaak
    na alle leugens van de linkse mafklappers.
    Dat is ook een reden waarom er nu weer iemand is aangesteld
    om teproberen een beetje orde in die gelukzoekers bende
    te zoeken links glad als een aal met een dito rug!
    En als bille maatje van fc,Knudde zou ik die B maar in een N
    veranderen .

 9. ikweetwatikwil

  Partijen worden tegen elkaar opgestookt door willekeurige journalisten. Ik ken Baudet niet en Wilders ook niet. Maar waar ze voorstaan, daar sta ik ook voor. We laten ons land niet verkopen. Aan niemand.

  De één heeft meer met de taal van Baudet en de ander met de taal van Wilders. Persoonlijk ben ik voor Wilders. Duidelijk en helder. Wat anderen er van maken, zal mij een rotzorg zijn. Ikweetwatikwil.

  In elke partij heb je mensen die macht ruiken en daar zijn ze op uit.
  Wilders is niet op macht uit, hij staat voor zijn zaak en ik hoop dat hij dat samen met zijn vrienden in de kamer nog vele jaren zal blijven doen want het kan hem zijn leven kosten. Veel mensen hebben geen les geleerd van de praktijken rond Pim , Geert wel.

 10. Fortiori

  De enige keer dat Wilders zich bemoeide met het landsbelang was het verlenen van gedoogsteun aan het rechtse kabinet Rutte I.
  Daarbij is het gebleven, PVV tekende voor gegoogsteun en niet voor het regeerakkoord. De afloop van deze exercitie is bekend. De PPV is Wilders, de fractiemedewerkers die ervan wat willen maken begrijpen deze onwerkbare situatie van niets te kunnen betekenen maar kunnen niet om hem heen.

  1. ikweetwatikwil

   Fortiori. U bent natuurlijk in gesprek geweest met de fractie medewerkers van de PVV. Tenminste, dat begrijp ik uit uw reactie.

 11. Brennivin

  Iedereen heeft het recht om een partij op te richten met wat voor moverende redenen dan ook. Echter, dit draagt alleen maar bij aan versplintering op rechts. Straks heb je 10 ‘rechtse’ nieuwe partijen die met goed geluk (g)één zeteltje gaan halen. We kennen ze allemaal, kneuzenclubs zoals VNL, EénNL, Partij voor Nederland, Trots op Nederland, etc…etc…die in hun eentje nog geen deuk in een pakje boter (kunnen) slaan. Daar heb je dus niets aan. Links vind het prachtig.

 12. Jetske

  Robert75

  Het zijn 3 gasten die niet meer of laag op de kandidatenlijst voor de PS verkiezingen stonden. Ze wisten van te voren dat de PVV geen ledenpartij was, wel 8 jaar hun zakken gevuld via de PVV en nu met bagger gooien.
  Joost van Hooff is één figuur, die zich rot is geschrokken toen hij door de krant werd gebeld. Volgens een ingewijde hebben ze de keutel alweer ingetrokken. Voor degenen die zo’n hoge dunk van het FvD hebben, konden weleens van de koude kermis thuiskomen.
  Baudet schreeuwt al twee jaar lang dat Rutte weg moet, hij eist het één na het ander.
  De motie van wantrouwen die de PVV indiende voor het aftreden van Rutte, stemde FvD tegen, dus steun voor Mark Rutte!!!

 13. Robert75

  Korporaal Monty 3 uur ago
  “Jaja bemanningsleden waar PVV’ers na verlangen laat me niet lachen”

  Je kan er om lachen maar veel adepten verlangen er toch na.

  En wie houd ze tegen om een eigen partij te beginnen zoals Wilders deed toen hij uit de VVD stapte?

  ………………………………………………………………………………………………………

  Niemand houdt ze tegen. Maar je vergelijking met Wilders toen hij de VVD stapte gaat natuurlijk niet op. Wilders stapte uit de VVD omdat hij het niet eens was met bepaalde standpunten van de VVD waarin Wilders zichzelf niet meer kon vinden. Dat was voor hem de reden om een eigen partij op te richten zodat hij zijn eigen stem kon laten horen.

  Dat is bij deze drie figuren niet aan de orde. Ze willen een PVV oprichten waar je dan eventueel lid van zou kunnen worden. Dus dan heeft het weinig te maken met verschil in standpunten maar het verschil in partijstructuur. Maar als je het niet eens bent met de structuur van de PVV dan vraag ik me af wat ze überhaupt bij de PVV te zoeken hebben. Dat wisten ze toch van tevoren? Dus waarom nu ineens zeiken over de structuur van de PVV en dat het geen ledenpartij is? Want dat wisten ze toch toen ze voor de PVV in de politiek gingen?

  Lekker hypocriet allemaal.

  1. Korporaal Monty

   “Maar je vergelijking met Wilders toen hij de VVD stapte gaat natuurlijk niet op”

   Neemt niet weg dat veel medewerkers van Wilders teleurgesteld zijn en een eigen partij willen beginnen waar wel ruimte is voor leden en inspraak.
   Zijn niet mijn woorden hè.
   Als Wilders zijn roeiers binnen boord wil houden zal hij toch iets moeten doen. Of genoeg nemen met de roeiers die hem blindelings steunen.

   Als er een afsplitsing komt zal je zien dat dit ook een schip zal worden.
   Hoeveel bemanningsleden er opkomen en of het succesvol zal zijn? De tijd zal het leren.
   Maar de vijver met adepten zal niet groeien.
   Deze wordt verdeeld tussen FvD, PVV en dan de DPV een kleine 40 zetels samen.

 14. Rosasolis

  Dit is helemaal niet verbazingwekkend. Alleen heeft het wel jaren geduurd voordat de PVV Societeit aanhangers eindelijk tot de conclusie kwamen dat zij helemaal niets te vertellen binnen de kleine prive PVV kliek, die alleen maat 1 lid heeft: Geert Wilders.
  Hoelang kan je functioneren als overwerkte medewerker met een zeer lage salaris, en niets extra’s voor een hoop overwerk? Terwijl Geert wordt ieder jaar uitgenodigd door rijke Amerikaanse Republican Party leden om te gaan preken op een conferentie. Geert krijgt zijn reis geld van de rijke business mannen betaald, en ook wordt zijn verblijf in een chique hotel, waar hij het neus van de zalm en de beste wijnen krijgt, allemaal vergoed. Daarna wordt hij terug naar Nederland gestuurd, met een behoorlijke cheque
  voor zijn deelname aan de conferentie, als “ere-gast”…Wat heeft Geert met alle die jaarlijks grote bijdragen van Amerikaanse dollars gedaan? Dit ging nooit naar zijn kleine groep medewerkers. Misschien wilde hij een kleine bedragen geven als eerste en tweede prijs voor de Mohammed Cartoon competitie; maar dat is niet doorgegaan.
  Waarschijnlijk als er een nieuwe partij wordt opgericht, zou dit betekenen het einde
  van de PVV.

  1. ikweetwatikwil

   Ben je mee geweest Rosasolis. Je weet het allemaal (denk je) precies. Voor de rest een nepverhaal. Dat noemen we stoken. Gooi wat leugens in het land en we zien wel waar het schip strand.
   Ik zou zeggen, laat het denken nu aan mensen met meer verstand over.

   1. Rosasolis

    @ikweet. Ik weet natuurlijk niet alles. Ik haat leugens en zal ze van wie dan ook nooit steunen. Fijn dat u met me eens ben. Wij reageren op wat wij lezen.
    De redactie van DDS doet het heel goed, om voor ons informatie te verzorgen. Gelukkig zijn die berichten gewoon informatief en niet politiek. Als je abonnee ben, zoals ik, vanaf het begin van DDS kan je reageren. Ik ben een van de eerste leden van DDS, vanaf het aller eeste begin. Omdat ik van Canadese afkomst ben weet ik veel over de bezoeken van Wilders vanaf de grote Wereld bekende Canadese krant uit Toronto: The Globe and Mail. Ik correspondeer met dit krant die veel meer weet dan u.
    Ik zou aan u willen zeggen dat het denken zou moeten gaan aan anderen die meer verstand hebben dan u.

    1. ikweetwatikwil

     De redactie van DDS doet het heel goed, om voor ons informatie te verzorgen. Gelukkig zijn die berichten gewoon informatief en niet politiek.

     Dat kun je niet menen.

  2. ZiggyStardust

   Now Rosalis, all die Geeurt Wilders gelwd heft gekrijgen fan die amurikaane, dan moewt dat allemoal in die boewkjes in The haag staan. Onder endere de geschenken wregister, ju weejt wel, die Alexander Pechtold vurgeten waas met zun apartmentje.

   1. Rosasolis

    @Ziggy. Heb je een borreltje te veel gehad, of gebruik je veel ergere spul?
    Of ben je gewoon een domme trol die niets beter te doen heeft, dan mensen pesten aan deze site!

 15. C.A.Barstow

  Jammer dat Wilders het zover heeft laten komen.

  1. Korporaal Monty

   Iets met oogkleppen tunnelvisie hoofd in het steken.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Als je de politiek in gaat, heb je per definitie je ziel aan de duivel verkocht. Dus die muiters gaan er ook gewoon aan… Kansloze soort parasieten !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.