Ziek! Kinderslachtend Saudi-Arabië wil jongen vierendelen en kruisigen die op z’n 10e demonstreerde tegen sharia

Saudi-Arabië is weer eens bezig z’n naam te vestigen als één van de meest achterlijke, mensenhatende regimes van de hele wereld. Rechters van het regime hebben namelijk besloten dat een jongen op gruwelijke wijze geëxecuteerd moet worden, omdat hij op z’n tiende deelnam aan een demonstrate. Hij werd gearresteerd op z’n 13e en wordt al vijf jaar gevangen gehouden. En nu moet z’n kop er dus af.

Hoe ga je om met een 10-jarig jongetje, dat al rijdend op z’n fiets demonstreert tegen de politieke dictatuur van één van de meest autoritaire rotlanden van de wereld? Saudi-Arabië weet het wel: gewoon op gruwelijke wijze doodmartelen. Kennelijk zijn zelfs kleine jongetjes al grote gevaren in de paranoïde angstwereld van de Saudische prinsen, en moeten die worden gevangengezet en gedood. Amnesty International kan er met de pet niet bij:

“Murtaja Qureiris was 13 years old when he was arrested for joining protests against the Saudi government. He was just sentenced to death. We call on the Saudi government to revoke his sentence and end the use of the death penalty to suppress free speech.”

Wie zich verdiept in de zaak, leest over een misdadig regime dat te bizar voor woorden te werk gaat:

“Though the prosecution has not held Qureiris responsible for any loss of life, CNN has learned that it is seeking to impose the harshest form of the death penalty, which may include crucifixion or dismemberment after execution. Prosecutors argued that his “sowing of sedition” warranted the worst possible punishment, according to the kingdom’s strict interpretation of Islamic Sharia law.”

In het Westen geldt Saudi-Arabië echter nog altijd als een bondgenoot. Ik hoop dat de pennenlikkers binnen het ministerie van buitenlandse zaken die dat beleid in stand willen houden zichzelf na dit bericht nog eens goed aankijken in de spiegel. En zich daarna uiteraard kapotschamen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. EU kok

  Quote:vierendelen en kruisigen.
  Knappe combinatie Tim.
  .
  Quote: de pennenlikkers binnen het ministerie van buitenlandse zaken.
  Dat heet rechts beleid, dat door linksaffers hier niet begrepen wordt.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1. Watcher

    ”dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.”

    Haha dan zet je jezelf ook buitenspel en 90% van de reaguurders.

  2. Top

   Zo Jabba de Hut, je ben blijkbaar weer wakker geworden. Nu weer de gehele dag lekker ”gallen hier”? Er is dus geen gerechtigheid.

  3. F.C. Labrouste

   Inderdaad onduidelijk: de tekst spreekt over de mogelijkheid van ‘crucifixion or dimemberment after execution’. Hoorde ook nooit van kruisiging in S.A.

   Ben het overigens eens dat het weerzinwekkend is nauwe betrekkingen te onderhouden met dit barbaarse regime.

  4. Meriadoc Brandebok

   Rechts is dan ook al sinds 2002 aan de macht, op een korte periode van enkele jaren links na.

   1. EU kok

    @Merijn.
    Rechtse reageerders op dit rechtse blog hebben altijd moeite met de gevolgen van rechts beleid.

    1. Meriadoc Brandebok

     Zo is het.

    2. Peter Oudshoorn

     Wat heeft onthoofding van een 10-jarig jongetje met rechts beleid te maken?

     1. Meriadoc Brandebok

      Je hebt niet goed opgelet, Oudshoorn. Lees kok in de eerste comment van deze draad.

  5. ZiggyStardust

   EU kok. In de Engelstalige tekst wordt toch echt gezegd kruisigen en het van ledematen ontdoen van het lichaam. Tim heeft dus niks verkeerds gezegd. Ah, wat is het toch een feestje, die islam met z’n sharia. Meer, meer, meer!

   1. EU kok

    Dus Engelse onzin wordt correct vertaalde Nederlandse onzin?

    1. ZiggyStardust

     Was het maar onzin.

     1. EU kok

      Kruisigen en vervolgens vierendelen is onsmakelijk maar kan.
      Maar eerst vierendelen en daarna kruisigen zoals Tim schrijft???
      Ik heb mijn twijfels.

     2. F.C. Labrouste

      Het verhaal van Tim klopt ook van geen kanten.

 2. Sans Rancune

  In andere media, het artikel stond eerder in AD, wordt niet gerept over het voornemen kinderen te slachten, en de andere executie methoden.

  1. EU kok

   “Omzeil Ollongren” krijgt een hele andere betekenis.

  2. F.C. Labrouste

   Ik heb me er even in verdiept. Dat vierendelen en kruisigen waar Tim over spreekt en gebeurde in Europa en Romeinse gebieden in het verleden komt niet voor.
   Wikipedia: “Soms wordt het lichaam van een geëxecuteerde enkele dagen opgehangen aan een kruis op de plek waar de executie plaatsvond. Dit gebeurt vooral voor de zwaarste misdrijven en is bedoeld om een afschrikwekkend effect te hebben. In het strafrecht noemt men dit een kruisiging, al komt de straf niet overeen met de Romeinse vorm van kruisiging.”

   1. ZiggyStardust

    Ja, F.C., want Wikipedia heeft het altijd bij het juiste eind!!?? Volgens mij heeft er pasgeleden nog iemand zich heel erg verslikt in de term ‘borealisches wunderkind’.

    1. F.C. Labrouste

     Wikipedia is over het algemeen een zeer betrouwbare bron maar ook bij betrouwbare bronnen kunnen er foutjes ontstaan. Die typering van Mengele was daarvan een vervelend voorbeeld..

     Ik begrijp ook dat je hier meent dat Wikipedia het bij het verkeerde eind heeft en hoor graag waarop je dat baseert.

     1. ZiggyStardust

      Nee, op Wikipedia kan iedereen plaatsen wat ie wil. Het is daarom niet verstandig om Wikipedia als bron aan te halen. Moet je eens op een wetenschappelijke site proberen, dan krijg je meteen een permaban. Beter gebruik je de bronnen als die er zijn.

 3. Watcher

  Tja…

  Vrijdag voor Memorial Day, toen maar weinig Amerikanen opletten, kondigde de regering van Trump aan dat het het Congres zou omzeilen en $ 8 miljard aan nieuwe wapens aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zou verkopen. Het was de laatste poging van Donald Trump om een ​​blanco cheque te geven aan twee Amerikaanse bondgenoten..

  1. EU kok

   Om je rechtse vingers bij af te likken.

  2. Top

   Daar heb jij toch geen moeite mee, hoop ik? Je bent en blijft natuurlijk een Joden hater en antisemiet, dus de wapens, kunnen toch goed van pas komen? Als ze maar tegen de joden gebruikt worden. Zieke levensvorm!

   1. Watcher

    Die Top ( An Dijvie, oldebarnevelt Peter Selie enz) toch, ooit was je een fanatieke aanhanger van Janmaat de jodenhater.

   2. Ragmilla

    FvD is antisemitisch. Hiddema verdedigd nazi’s, Baudet is een maatje van Fausto en Nanninga, tja de ergste van allemaal.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Shell leverde gratis brandstof een de Nazi en Ford was hofleverancier voertuigen die gebouwd werden door USA moeders etc.

     1. Ragmilla

      Shell is inderdaad een terreur organisatie.

      Wat Ford betreft is hun huidige rol mij onbekend. De Amerikanen hebben Hitler sowieso in het begin gesteund. De Amerikaanse eugenetica is een voorbeeld voor de nazi’s geweest. James Corbett heeft hier een geweldige reportage over met goede documentatie. Toch eng dat hetzelfde volk weer de kans krijgt.

    2. Matig rechts

     Negeer deze linkse trol ze spoort echt niet, het is een evolutiefout.
     Het zijn relnichten, linkse stumpers die hier als een blind en doof de huidige regering geloven en hun domheid hier uiten.
     Dan pas zullen uiteindelijk oprotten. Er valt niet meer te op te fokken.
     Ze hebben bij dit soort figuren het kind met het badwater weggegooid en de nageboorte opgevoed.
     Door te reageren voed je ze alleen.

    3. Marija

     En ons koningshuis dikke maatjes met saudi Arabië.

 4. Henk Albarda

  Storend aan dit artikel is uitsluitend dat dezelfde praktijken dagelijks plaatsvinden in Iran door islamitische terroriserende ayatollahs, de goede vrienden van de FvD haters hier.
  Dat zullen groen links islamitisch dagblad NRC en NPO nooit openlijk toegeven omdat dat hun wereldbeeld van die zgn ‘vreedzame’ islam verstoort. Die leggen de openlijk schuld graag bij uitsluitend Saudi Arabia.
  De FvD haters hoor ik nooit over de schandalen in Saudi Arabia EN Iran, maar uitsluitend over hoe goed ze zelf zijn met hun islam geknuffel.

  1. Watcher

   Verbale diarree..

   1. Bosche draak

    Hersenloos stompzinnig antwoord

  2. F.C. Labrouste

   “dat dezelfde praktijken dagelijks plaatsvinden in Iran door islamitische terroriserende ayatollahs”

   Dat heb nog niet eerder gehoord, Albarda. Heb je een bron?

   1. F.C. Labrouste

    Uiteraard heeft Albarda geen bron. Hij zoog het uit zijn duim.

   2. ZiggyStardust

    Dat homo’s in Iran massaal aan hijskranen worden opgehangen en dat ze zo een aantal dagen blijven hangen heb ik wel al vaker gehoord, zijn zelfs al meerdere malen foto’s van in de msm geplaatst. Kruisigen en vierendelen ben ik niet bekend mee in Iran, maar ze hanteren hetzelfde handboek, de Koran, dus zou me niets verbazen als het wel gebeurt daar.

    1. F.C. Labrouste

     “Kruisigen en vierendelen ben ik niet bekend mee in Iran, ”

     Albarda ook niet.

     1. Sealgaire

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

  3. Ragmilla

   Wat een leugenaar ben jij. Wat wel vaststaat is de liefde van Baudet voor het fascistisch regime van Assad.

   1. Mars020

    @Ragmilla, als er een een leugenaar is, ben jij dat wel!. Je spreekt jezelf continu tegen. Je ontkent alles, wat je ooit hebt geschreven. Dat is typisch links gedrag en daarom gelooft niemand jouw onzin.

  4. EU kok

   Hilarische Henk.
   Misschien was het u niet opgevallen, maar het artikel gaat niet over voor of tegenstanders van FvD.
   Oh, sorry, u kent geen andere onderwerp.

 5. Ragmilla

  “Saudi-Arabië is weer eens bezig z’n naam te vestigen als één van de meest achterlijke, mensenhatende regimes van de hele wereld.”

  En toch doen we er zaken mee? Wat zegt dat over ons? We keuren het goed.

  Meer welvaart, meer, meer! Hoe? Maakt niet uit. Wie houdt deze schoften in stand en heeft ze aan de macht geholpen? Meer welvaart, meer, meer.

  ” In het Westen geldt Saudi-Arabië echter nog altijd als een bondgenoot. Ik hoop dat de pennenlikkers binnen het ministerie van buitenlandse zaken die dat beleid in stand willen houden zichzelf na dit bericht nog eens goed aankijken in de spiegel. En zich daarna uiteraard kapotschamen.”

  Ho, daar vraagt de westerse parasiterende bevolking om. Ik hoop dat je eens over dat soort vraagstukken nadenkt.

  1. van Urk

   ”Saudi-Arabie is weer eens bezig z,n naam te vestigen als een van de meest achterlijke, mensenhatende regimes van de hele wereld.” Oftewel: Het religieuze centrum van de islam.

 6. tonna

  Hier in Europa hebben we problemen genoeg,de problemen in de rest van de wereld lost men daar maar zelf op!
  Wij hebben de handen vol om aan die verziekte EU te ontsnappen,milieuakkoord te elimineren enillegalen weg te werken!
  Afrika,Arabische landen soppen het maar op!

  1. Ragmilla

   U beseft dat als u niet blijft parasiteren uw status als onrendabele nog lager zal worden.

   1. Sealgaire

    Hoofddoekje weer te strak om gedaan? U heeft zuurstof nodig. U hallucineert.

 7. santiago

  Terecht. Wie niet horen wil moet maar voelen. Toch?
  Ik schaam me nog steeds dat ons dikke prinsje, samen met Bertje Koenders naar de begrafenis van die ouwe koning Salman moest van zijn moeder. Een laatste eerbetoon. Alleen maar voor de olie. Je schaamt je af en toe toch kapot voor die oranje familie. Zijn ook dik bevriend met de sultan van Brunei. Ook zo’n leuke sharia boy. Schijnt ook iets met een olieveld voor de kust van Brunei te maken te hebben.

  1. santiago

   Waar blijven nu al die liefhebbers van de monarchie.

   1. santiago

    Kom op vlaggetjeszwaaiers. Laten we het eens even hebben over de mooie jurken van Maxima of over de leuke kleine prinsesjes of over de leuke hoedjes van de oude enige echte koningin of over onze gebrilde vastgoed prins met zijn nieuwe cirquit. Leuk toch allemaal.

    1. Marija

     Dat zijn vlaggetjes om de strontschuit te bedekken @ Sant.

  2. Marija

   Ja, daar sloeg mijn reactie hier even voor op.

 8. Kim Verlouw

  Ah, de ware islam. De ideologie die kans moet krijgen in Nederland om op te bloeien.

 9. Rud56

  Tim, het zijn onze bondgenoten, wellicht ook contacten met ons koningshuis, we zijn afhankelijk van ze in verband met de olie en dat in relatie met de handelsbeurzen c.q. (inter)nationale economieën: de handen zijn op onze ruggen gebonden.

  Dus kan dat satanische vuilnis daar ongebreideld hun gang gaan, ook al zijn ze medeverantwoordelijk voor aanslagen wereldwijd: onze politicy en zéker de ambtenaren bij Buitenlandse Zaken zullen zwijgen als het graf!

 10. Rud56

  Tim, zeer weinig hoop dat Buitenlandse Zaken iets gaat ondernemen.
  SA is namelijk bondgenoot, vrinden van ons koningshuis en leverancier van onze olie.
  Dus neen, ‘Den Haag’ zal zwijgen als het graf.

 11. Sans Rancune

  Buiten al, nog eens goed om te beseffen dat wij in een democratisch geordende maatschappij leven, niet “keiverrot” zoals het Koninkrijk Saudie Arabia. Dankbaarheid schiet vaak tekort.

 12. Piet51

  Er wordt hier ontzettend ondeskundig over de islam en de sharia geschreven. Zo kun je alles met alles in verband brengen en veroordelen zonder een idee te hebben waarover het gaat. Lees eens een objectief boek(-je) over de islam en de koran. Verder begrijp ik niet dat Michael van der Galiën als overtuigde moslim hier niet eens wat informatiefs over kan schrijven. Een paar mensen hier zouden daar misschien hun beeld en oordeel mee kunnen aanpassen. De meesten hier hebben hun oordeel vastgespijkerd en die zijn niet meer te veranderen, vermoed ik.

  1. Peter Oudshoorn

   “De meesten hier hebben hun oordeel vastgespijkerd en die zijn niet meer te veranderen, vermoed ik.”
   —————————————————————————————-
   Helemaal goed deze poging tot zelfinzicht, Piet. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid zoals je weet. Mooi dat je jezelf zo grondig onderzoekt en tot eerlijke conclusies komt.

   1. Piet51

    Je bent heel duidelijk, maar je gaat niet in op mijn punt en suggestie: verdiep je in islam, koran en sharia en bepaal dan je oordeel.

    Mijn oordeel over veel thema’s ligt inderdaad vast, in ieder geval voorlopig. Niet omdat ik dat per se niet wil veranderen, maar omdat er op veel van die onderwerpen geen steekhoudende tegenargumenten worden gegeven of feiten voor zich spreken.

    Veel deelnemers op fora als deze worden niet gehinderd door al te veel kennis, hebben ook niet de behoefte e.e.a. te onderzoeken alvorens tot een eigen oordeel te komen en zo blijven ze onwetend. Ik heb lang geleden de koran gedownload (gratis!) en er stukje bij beetje in en over gelezen. Het is helaas geen super leesbaar boek, net als de bijbel dat ook niet is. Maar het is wel heel verhelderend om zelf kennis te nemen van die teksten i.p.v. anderen er heel vooringenomen over te horen vertellen.

    Mij werd duidelijk, dat de koran zelf geen gevaar vormt. Wat anderen eruit afleiden kan wel heel gevaarlijk zijn. Dus ook wat dat betreft net als de bijbel, waar ook uit af te leiden is, dat homo’s gedood moeten worden en ander fraais.

    In Saoedi Arabië hanteert men helaas de gewelddadige uitleg.

    1. F.C. Labrouste

     “In Saoedi Arabië hanteert men helaas de gewelddadige uitleg.”

     Zoals we in onze westerse geschiedenis ook vaak kozen en soms nog kiezen voor de gewelddadige uitleg van de Bijbel.

     De oorzaak van die gewelddadigheid ligt dus niet bij Bijbel of Koran maar de mate van civilisatie van degenen die hun ethische oordelen erop baseren. Mensen zijn gewelddadig of niet en legitimeren hun gewelddadigheid met Bijbel of Koran, oeroude boeken uit tribale tijden waar je veel kanten mee opkan.

     1. Sealgaire

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

     2. F.C. Labrouste

      Weer een sterke inhoudelijke bijdrage, Sealgaire. Je bent echt een top-debater!

     3. Piet51

      @Sealgaire
      Heb je wel eens uitgerekend hoeveel tijd je besteedt aan je inhoudsloze reacties op bijdragen van sommige deelnemers. Die inhoudsloze reacties worden bijna altijd door iedereen genegeerd. Realiseer je je, hoeveel tijd je kunt winnen voor zinnige reacties, een kopje koffie, een ommetje lopen, een wereldprobleem oplossen of gewoon even niets doen? Probeer het eens, doordachte bijdragen geven. Maar kijk wel uit, want nadenken is niet zonder risico als je het niet gewend bent.

    2. ZiggyStardust

     Ik heb totaal geen interesse om de Koran helemaal te gaan lezen, al heb ik delen wel gelezen, dat is al door genoeg wetenschappers gedaan namelijk. En in de conclusies van die wetenschappers komt de Koran er niet zo goed vanaf. De bijbel heb ik wel helemaal gelezen, was verplichte kost op school. Ook hierin staan veel bedenkelijke zaken. Ook al ben ik van kinds af aan katholiek opgevoed, ze hebben mij nooit kunnen strikken voor deze waanzin. Het zijn beiden sprookjesboeken, uitgevonden om groepen mensen te kunnen onderdrukken met een zogenaamde ruimtepapa. Ik wil met religie dan ook helemaal niets te maken hebben, met geen enkele. Maar het allerminst wil ik iets te maken hebben met de islam, de keer op keer bewezen gewelddadigste en meest onderdrukkende religie van allemaal.

 13. Brennivin

  De wereld: Gewoon niks van zeggen, bij kritiek draaien ze de oliekraan dicht.

  1. ManusR

   Dan hebben zij ook geen inkomsten meer en aper moeten toch 4000+ prinsen onderhouden worden en laat ik je vertellen dat die meer kosten dan ons koningshuis. Zo, en nu, oogjes dicht en lekker gaan slapen.

 14. Bolkestein

  Zo’n land heeft nou zitting in de VN-Mensenrechtenraad. Gek hè dat niemand de VN nog serieus wil nemen. Wat mij betreft stoppen we vanaf vandaag met contributie betalen aan dit gedrocht.

 15. Vrijedenkert

  Gesjeesd-inks die salafistische Moslims knuffelen de hemel inprijzen en bestempelen als verrijking voor Europa en Palestijnse organisaties steunen tegen Israël is mij een doorn in het oog!

  Maar ook de VS en ook Trump als president die een grafland als Saudi-Arabie ondersteunen en op grote schaal wapens verkopen is mij een doorn in het oog…
  Saudi-Arabie is in geen enkel opzicht ook maar iets beter dan Iran, Hamas of Hezbollah!

  Iran, Hamas, Hezbollah maar ook Saudi-Arabie met het overheersende Wahabisme als staatsgeloof allemaal onderdeel van dezelfde sekte aka doods-cultus!

  1. Vrijedenkert

   Iran Sjiisme maar ook Saoedi-Arabie Wahabisme zijn de grootse veroorzakers van terroristische ellende in deze wereld!

   1. ZiggyStardust

    In de strijd tegen nepnieuws en desinformatie lijkt het mij logisch om eerst eens te beginnen met het verbieden van religieuze boeken, zoals de koran en de bijbel. Lopen over water??? Water in wijn veranderen?? Opstaan uit de dood??? Bomen en rotsen die joden verraden?? Religie zorgt alleen maar voor onderdrukking, ellende. Het kastenstelsel in het hindoeïsme, walgelijk gewoon. Maar onder het mom van religie mag je mensen discrimineren en onderdrukken. Maar moet je eens proberen om het over aangetoonde geografische IQ verschillen te hebben, dan ben je pas een racist en fascist en wat nog meer. De wereld op z’n kop!

 16. Godefroy France

  BINNENKORT IN DIT THEATER,,,,,,,,,,,,,, WEN ER MAAR AAN!!!!!

  PVV EN FVD VOOR EEN BETER NEDERLAND!!!!

 17. Piet Patat

  Wat verwacht je nou eigenlijk van dit soepjurkenkoningkrijk ?
  Dat ze beseffen dat het 2019 is ?
  Nee, zij leven nu in 1440 wat bij ons de middeleeuwen waren.
  Gezien hun cultuur en ontwikkeling zijn ze echter in onze middeleeuwn blijven steken.
  Arm ventje 🙁

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.