Aanpakken! NGO-migrantenveerboten kunnen van Italië binnenkort boetes tot €1 miljoen krijgen

Vice-premier Salvini van Italië is het helemaal zat dat iedere week wel een nieuwe lading kansarme vluchtelingen wordt gedropt door een dwarse NGO-boot bestuurd door bleeding heart-linkse activisten. De Italiaanse regering heeft nu een methode verzonnen om al die schepen voor forse bedragen op de bon te slingeren, in de hoop dat zij hun mensensmokkel eindelijk staken.

Italië is het echt spuugzat: week in, week uit arriveren er weer nieuwe smokkelschepen van linkse NGO’s in de havens van het mediterraanse land. Vol met in Libië opgepikte ‘bootvluchtelingen’, die letterlijk en figuur in zee gingen met mensensmokkelaars. De NGO’s werken met die smokkelaars samen, zodat het uiteindelijke resultaat een onafgebroken en onhoudbare migratiestroom van Afrika naar Europa te bewerkstelligen. Bijna allemaal via Italië.

Het land zelf wordt daar natuurlijk knettergek van, en gaat nu hele hoge boetes heffen op NGO-schepen (en andere vaartuigen, maar het zijn toch echt de NGO-smokkelboten die steeds in overtreding zijn) die zonder toestemming van Italië toch ‘gezellig’ komen ronddobberen in de nationale wateren. Als een nieuwe wet van kracht wordt, mogen deze linkse delinquenten fijn €1 miljoen aftikken voor iedere keer dat zij denken boven de wetten en het gezag van een soeverein land te staan. Vice-premier Salvini zorgt daar wel voor:

“In Italië kunnen hulporganisaties op zee in de toekomst met boetes tot 1 miljoen euro bestraft worden wanneer ze zonder toelating met hun schepen de Italiaanse wateren binnenvaren. De Kamer van Afgevaardigden – het Italiaanse lagerhuis – heeft het licht op groen gezet voor het omstreden wetsontwerp. Italië vergroot met die wet de druk op ngo’s die migranten redden in de Middellandse Zee.

De tekst werd goedgekeurd door 322 parlementsleden. Er stemden ook negentig volksvertegenwoordigers tegen het ontwerp, dat de overheid ook de mogelijkheid geeft om het schip in beslag te nemen bij een overtreding van het invaarverbod. Op basis van een noodbesluit dat in juni was aangenomen, konden er al boetes van 10.000 tot 50.000 euro worden uitgeschreven wanneer de kapitein van een reddingsschip zonder toestemming de Italiaanse wateren binnenvaart. Dat veiligheidsdecreet was ingevoerd op initiatief van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.”

Gaat het helpen? Vast wel. Want linkse weldoeners vinden het erg leuk om op andermans kosten een beetje de wereldverbeteraar uit te hangen. Maar als ze er straks zelf de portemonnee voor moeten trekken, dan is het ineens een heel stuk minder leuk om pal voor de Libische kust handjes te schudden met mensensmokkelaars en hun ‘waar’ mee te nemen naar Europa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  Symbool politiek, er gebeurt helemaal niets.

  De Bilderberg conferentie heeft de lijnen uitgezet, Europa moet sneller OMVOLKEN.

  En de EU is het schoothondje, van deze Bilderberg conferentie.

  En Italië ontvangt van deze EU, Miljarden euro’s, dus Italië blaast wel, maar de verkeerde kant op.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. van Urk

  Iedere week een nieuwe lading!? Wat doen die leiders in Brussel daar eigenlijk? De EU telt notabene 513 miljoen inwoners (741 miljoen met alle Europese landen in zijn geheel) ten opzichte van migratieland de VS dat maar 325 miljoen inwoners heeft. Stoppen die zelfmoordgekte op ons volk!

 3. Jv

  Ook een oplossing is, dat de Italiaanse marine het schip entert binnen de territoriale wateren, het schip met de gelukzoekers terug brengt naar het land waar deze lui zijn opgepakt, vervolgens die lui op land afzetten en het schip in de internationale wateren torpederen zodat deze naar de bodem van de zee gaat om dan al begin van een nieuwe koraalrif te gaan functioneren.
  Zo komen we mooi van deze schepen af en kan mij niet voorstellen dat de grote EU massa hier tegen is.
  Indien wel, neem dan zelf zo’n dobberman op en zorg er ook voor dat deze geen cent voor de belastingbetaler kost. Maar ja, zoals vaker gezegd, dan is niemand thuis want die linkse filantropen doen alles liever op kosten van de hardwerkende burgers terwijl ze zelf alleen maar potverteren door niet te werken en EU landen te voorzien van nietsnutten die ons komen opvreten!

  1. van Urk

   @ Jv Dat is een oplossing dat al jaren geleden al geopperd werd. Maar toen werd er een smoes naar voren getoverd dat er zogenaamd niet genoeg marineschepen beschikbaar waren. Brussel wil gewoon in werkelijkheid totaal geen flikker hier iets tegen gaan doen of kunnen niets meer doen omdat de humane wetten die zij zelf gemaakt hebben weer roet in het eten gooit en alle daadwerkelijke oplossingen tegenwerkt.

 4. peetjuhhhh

  Uiteindelijk zorgen de ngo,s ervoor dat deze (vluchtelingen) worden dood geschoten. Het kan nog een jaar of wat duren dan gaan de grenzen dicht enn worden ze bewaakt met wapens. Vanaf dan heeft geen enkele echte vluchteling meer kans om te komen. Feitelijk heffen de ngo,s zichzelf op. Het draagvlak van helpen word in alle kringen lager. Stom gedrag wat uiteindelijk zorgt dat niemand meer welkom is (gewoon Dom links gedrag dus), Zoals we in Amsterdam al kunnen zien het kaartenhuis gaat vallen.

 5. lIN-T

  Salvini is een grote held en de redder van Europa.
  De blanke genocide van ouwe linkse ratten gaat niet gebeuren.

 6. logisch denken

  hatseflats , volgende haven Rotterdam ? hier kan toch alles

 7. Cesare

  eindelijk actie. Helemaal mee eens. Die slappe linkse hap uit Brussel zal wel weer op zijn achterste benen staan en allerlei bezwaren en problemen bedenken. Salvini ga zo door.

 8. Tman

  Er zijn nog mannen in de politiek,Trump,Boris Johnson,Ôrban,Salvini,Nigel Farage,Geert Wilders,Baudet!
  Het geeft hoop!

 9. DidiMadloba

  Ik wens ze een goede advocaat toe.
  Het zou kunnen dat het lidmaatschap van Italië van de Raad van Europa wordt opgeschort. Nee, geen EU maar een grondrechtenclub waar alle Europese landen lid van zijn, plus een aantal landen in de Kaukasus, waar alleen Wit-Rusland geen lid van is. Gaat Salvini de Wit-Russische dictator Loekasjenka achterna?

  1. Tman

   Zwarten mogen hier op het blanke DDS forum naar mijn mening niet meelullen!
   Ga maar naar een moslimsite of forum!

  2. Vliegenvanger

   Kan me niet schelen wie hij achterna gaat. Hij is een man met ballen, hij durft het aan te pakken. Al die andere linkse slappe zakken kijken weg en durven totaal geen mening te geven. Zo’n regering moet Nederland besturen?? Weg met dat stelletje schijtzakken, laat eens een echte leider opstaan. Nederland is een kei verrot land.
   Dankzij de slappe Rutte en kornuiten.

 10. Veteraan

  Wat erg dat er nog negentig volksvertegenwoordigers tegen stemden.
  Kielhalen die lui

 11. Brennivin

  Een miljoen? Ik denk niet dat multi-miljardair Soros en consorten daar wakker van gaan liggen.

 12. Kees

  Als je ziet dat 99% van de vluchtelingen via Syrie komt, moet dat land wel een aantrekkingskracht hebben. Stuur ze daar telkens naar terug, dat bespaart op den duur een heleboel levens.

 13. Nico-Levering

  Een boete van een miljoen euro heeft geen zin. Die mensen smokkelende NGO’s worden gesteund door diverse schimmige overheidsinstanties die garant staan voor hen. Uiteindelijk betaalt de belastingbetaler die rekening.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.