Agressief SP-statenlid wil politieke tegenstanders overhoop knallen: ‘Afschieten, die Johan Derksen!’

andreapoppe
Foto: Andrea Poppe plakt verkiezingsposters voor de SP. Bron: Poppe / Facebook.

Als het aan de fractievoorzitter van SP Utrecht ligt, komt er binnenkort een doodseskader langs bij Johan Derksen. Om de voetbalcommentator twee loden kogels door z’n slaap te pompen, welteverstaan. Van die uiterst lugubere wens heeft deze ‘democratische’ politica gisteravond het hele land deelgenoot gemaakt…

poppe afschieten

Als het aan de SP-fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Utrecht – Andrea Poppe – ligt, gaat Veronica Inside-presentator Johan Derksen het einde van de maand niet halen. Of zelfs maar de week. Rond de klok van tienen besloot ze namelijk gisteravond dat het tijd werd om politiek geweld toe te passen om mensen met meningen die zij vindt ‘druipen van paternalistische minachting’. Het vonnis moet daarmee streng zijn: afschieten.

Dat konden we op Twitter lezen, waar Poppe reageerde op een tweet van waterschapsbestuurder Veerle Segers. Zij vond een bepaalde opmerking van Johan Derksen over het Oranje vrouwenvoetbalelftal “agressief seksisme”. Derksen zelf was een “misogyn koboldje,” omdat hij gezegd had dat Oranjekeeper Sari van Veenendaal “een extra bakje haver” verdiend had, waarmee hij haar met een paard vergeleek. Een opmerking waar hij al spoedig spijt van kreeg, maar het mocht niet meer baten. Segers was boos, en Andrea Poppe was al troepen aan het organiseren voor de standrechtelijke executie van Derksen.

Vooropgesteld: de opmerking van Derksen was knetter. Maar dan met allerlei moordwensen komen? Afschuwelijk. Dat allerlei semi-anonieme internethooligans dagelijks dagdromen over het afschieten van Geert Wilders, Sylvana Simons, Mark Rutte, Thierry Baudet, Jean Claude Juncker en weet ik het allemaal is uiteraard al ernstig genoeg. Maar dat een verkozen politica dezelfde soort basale lusten openlijk wil botvieren op figuren met wie ze het oneens is? Dat is pas écht kwalijk.

Ik ben dus héél benieuwd wat de landelijke SP-leider Lilian Marijnissen hier dus van vindt. Kan dit door de beugel, @MarijnissenL? Kunnen zulke geweldstokkies gewoon nog fractievoorzitter namens uw partij blijven? Wij vernemen het natuurlijk graag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Wat een bullshit om.. Ze heeft een extra bakje haver verdient..
  Waar worden zulke dingen niet gezegd…
  GA naar mijn mandje of geef me een voorpootje ipv handje..
  Dat heet in de volksmond ;spijkers op laag water zoeken…
  BTW waar loopt dit beest over te klagen?
  Het lijkt niet echt op een mensenvrouwtje…

 2.   

  Ongelukkig en onverstandig geformuleerd maar het is over de top dit te kwalificeren als een oproep tot moord c.q. het inschakelen van ‘doodseskaders’ .

  Doe normaal, zou ik zeggen.

  1.   

   hij is de stoker en de zuigende natte pisvlek, de eeuwig gebande

  2.   

   “Afschieten die man!” is géén oproep tot moord aldus Rien Noppen. Ben benieuwd of de rechter daar ook zo over denkt, mocht Derksen aangifte doen. “Afschieten, die Lao Tse!” lijkt mij eveneens niet zo’n handige oproep, nietwaar Rien?

  3.   

   Tuurlijk maar het bijzondere is dat je maar 1 woord hoeft te veranderen en dat is Derksen in mevrouw simons of heer klaver en dan worden de voorgedrukte aangiftes al over Nederland gestrooid en zal je hier zeker niet zeggen dat het enkel “ongelukkig” geformuleerd is..

   Zoals altijd is het een vergissing als het van de links komt maar een drama als het van rechts komt.

   Hypocriet? Zeker, maar wat had je dan verwacht.. En dan verbaast zijn hoe het kan dat ze steeds maar weer verliezen en Europa steeds verder naar rechts gaat..

   Dus eerlijk ga vooral je gang met dit soort onzin proberen te nuanceren want enige wat je dan laat zien is hoe ongelofelijk éénzijdig naar politiek kijkt.. En daarmee bewijs je alleen het punt die altijd tegen je wordt gemaakt

  4.   

   doe zelf is normaal flapdrol

 3.   

  En weer zo’n lelijke feminist die er uitziet als een aangevroten veenlijk.
  Dat soort mensen kan het maar niet laten om zich net zo zuur te vertonen als te uiten.

  1.   

   fascistisch links is levensgevaarlijk hoor, Femke Halsema komt uit exact hetzelfde nest, waarom denk je dat ze zo graag koketteert met de islam?

  2.   

   @ Bosche draak,

   Het charisma is vrij laag, dan beland je snel in kamp links, een soort zure onderbuik van : waarvoor ben ik zo lelijk geboren ?

   Ik zie nooit fotomodellen tussen de antifa’s, alleen als er protestgeluiden zijn tegen beestjes en knuffels is een leuke dame te vinden.

 4.   

  Afschieten die man lijkt mij wel duidelijk , ongebruikelijk om duidelijk te zijn in de politiek.
  Is maar goed dat het een SP STATENLID is scheelt weer voorgedrukte aangiften.
  Nee is geen oproep tot geweld of haat zaaien, verkeerde partij, maar ik wil wel minder van dit soort bestuurders voor mijn geld.

 5.   

  Via flink wat fantasie ziet Tim de doodseskaders Hilversum binnen trekken. De hier uitgebrachte rechtstreekse en overduidelijke doodsverwensingen vallen Tim helaas niet op.

  1.   

   slap cockje, met ‘ck’

 6.   

  Die Veerle Slegers is overigens niet op haar mondje gevallen: “dit misogyne koboldje mag al jaren vetbetaald op tv het agressieve seksisme van de hordes voetbal-Neanderthalers voeden en legitimeren. Want dat levert de commerciëlen geld op.”

  Raak!

  1.   

   Nou, wat is het probleem ? Het LEVERT tenminste geld op ipv politiek correcte bagger op de NPO met een rits op je bakkes en waar iedereen geld voor betaald. En publiek zijn ze heel lang niet meer, het is al vanaf de eerste 2 zwart/wit kanalen zo links als het maar kan. Een publieke omroep heeft Nederland nooit gehad.

 7.   

  De SP is geen schim meer van wat deze pakweg 20 jaar geleden onder Jan Marijnissen nog was. De SP is dus ook al verworden tot een vergaarbak van maatschappelijk vuilnis, net als Groen Links.

  1.   

   Nou dan pas je er prima bij. Je voldoet eigenlijk heel ruim aan dat criterium.

 8.   

  Die uitspraak van Andrea Poppe moet het merendeel van de schrijvers hier als muziek in de oren klinken. Zeer herkenbaar. Precies de taal die ik hier constant hoor.
  Ik heb nu een aantal dagen de reacties op deze site gevolg en gereageerd en kan maar tot één conclusie komen. Ik heb hier ( op een paar uitzonderingen na) met een stelletje rechtlijnig, gefrustreerde kankeraars te maken die het hebben over normen en waarden en vervolgens niets anders doen dan anderen uitfoeteren met de meest stompzinnige scheldwoorden. Ik heb wel vaker discussies gehad met Rechts Nederland en gelukkig ging dat WEL met wederzijds respect. Met dit zooitje hier is geen zinnig woord te wisselen!!!

  1.   

   Ga lekker lopen grienen op Joop.nl, men concludeerd aan je huilerige stuk dat je toch niks van waarde te melden hebt.

   1.   

    Grappig hoe alles steeds wordt omgedraaid. Ik lees constant huilerig gedrag over die
    “verschrikkelijke” moslims. Gejank over al die linkse ideeën.
    Het feit dat je alleen met dit weinig zeggende commentaar kan komen, gaat, datgene wat ik te zeggen heb, jouw zeker boven de pet.

    1.   

     jou, geen jouw, domme Aytas.

    2.   

     Jouw commentaar blinkt anders ook niet uit in toelichting LEElijkerd, je kulverhalen en zgn verhevendheid slaan als een lul op een drumstel.
     Als je je roeping hier niet kan vinden dan moet je elders je heil gaan zoeken.
     Maar gaan lopen verkondigen dat je je te goed voelt voor hier, dan ben je inderdaad een pieperd die vooral moet wegblijven.

   2.   

    Ik plaatste dezer dagen enkele bijdragen op Joop.
    Het gaat er daar inderdaad wel een stuk beschaafder aan toe.

    1.   

     Lao voelt zich meer thuis in die hyper linkse trekcirkel waar men vooral uitblinkt in elkaar naar de mond praten?

     Ik ben geschokt…..

 9.   

  Gewoon in de SP stijl.
  Poppe is LINKS en ventileert Links.
  Minder minder, is goed voor een veroordeling.
  Maar AFSCHIETEN, is in het keiverotte Linkse Nederland, schijnbaar een normale uitdrukking, voor een SP fractievoorzitter, in de Provinciale Staten van Utrecht.

 10.   

  Afschieten die SP trol.

  1.   

   Met deze uitspraak heeft Tim vast geen moeite.

   1.   

    trollen hebben toch nergens moeite mee flapdrol ?

 11.   

  Links ten voeten uit, zij gaan over lijken, letterlijk.

 12.   

  Oh kijk! Een linkse terrorist.

 13.   

  Ze maakt reclame voor zichzelf. Nu SP, Stupide Plakkers.

 14.   

  Het gaat goed. Nu de trollen het onderspit dreigen te delven, richt hun ongenoegen zich tegen de redactie. Wel duidelijk hoe ze tikken. Niet dus.

 15.   

  En Andrea Poppe kan nog aanblijven ook?

  royeren en aanklagen zou ik zeggen.

 16.   

  Tel eens uit hoe vaak op deze site politici met de dood bedreigd, dood gewenst of nare ziektes toegewenst worden. Dat wordt hier als normaal, en misschien ook wel een beetje als de lol van deze site, beschouwd. En dan zou iemand anders dat niet mogen doen? Ik vond het niet chic, maar niet de moeite waard om aandacht aan te besteden.

 17.   

  Ik ben een tijd geleden op een andere site na langdurige scheldpartijen door een deelnemer bedreigd met de woorden “Ik weet waar je kinderen op school gaan.” Dat is een onplezierige ervaring.
  Maar deze persoon was zo onverstandig om dat niet voldoende anoniem te doen. Hij, Nederlander en publicerend op diverse sites, bleek in Palermo te wonen, email- en woonadres, telefoonnummers waren niet zo moeilijk te vinden, evenals een foto van zijn vrouw, hondje en allerlei andere informatie, foto’s van zijn interieur stonden op de Airbnb-site. Na publicatie nooit meer iets van hem gehoord.

 18.   

  SP is links fascisme..dat is nu duidelijk!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!