Arrogante pafzak Henk Otten mag wel even normaal doen met z’n zelfzuchtige poging FVD te slopen

Henk Otten, mede-oprichter van Forum voor Democratie, is momenteel bezig met een mediablitz. Doel: Forum voor Democratie de nek om te draaien, omdat hij er geen deel meer van mag uitmaken. Dit is echt politiek op z’n aller-, allerkinderachtigst.

Politiek is een vak vol teleurstellingen. Verkiezingsresultaten die tegenvallen, beleid dat niet gerealiseerd kan worden en goede mensen die vanwege één stomme blunder moeten aftreden en je daardoor voor altijd kwijt bent. Politiek is high-risk, maar aangezien je er ook premier mee kan worden: ook high-reward. Dat leert iedereen die zich serieus met politiek inlaat al vrij snel. Dus toen Henk Otten de Eerste Kamerlijst van Forum voor Democratie ging trekken, moest hij ervaren genoeg zijn om te weten dat die functie niet per sé eindigt met een goedbezochte afscheidsborrel waarop iedereen staat te snikken. Dat is nu eenmaal het risico van het vak.

Maar toch: politiek is óók mensenwerk, dus dat er emotie bij komt kijken is evengoed onoverkomelijk. Dat Henk Otten het niet leuk vond door z’n eigen partij te kakken te zijn gezet als potentiële fraudeur, geroyeerd wordt en bovendien voor het oog van de natie met pek en veren besmeurd, dat snappen we allemaal. We kunnen het hem dus vergeven dat hij z’n senaatszetel niet teruggeeft aan Forum voor Democratie, en ook nog een boos afscheidsinterview geeft.

Toch moet je ergens ook stoppen. Je op één dag uitgebreid laten interviewen over je grieven door zowel EenVandaag, als Nieuwsuur, als het Algemeen Dagblad… dat is wel een beetje veel van het goede. Alle respect ervoor dat je je wil verweren tegen een opmerkelijk onderzoeksrapport waarvan het waarheidsgehalte wordt betwijfeld door zowel minister als accountant, maar daar nu verhalen tegenover zetten over vakanties in Thailand? Serieus?! Dreigen de hele partij in tweeën te splijten omdat de leider er een “sekte” van gemaakt heeft? Echt?!

Dat is niet meer de vuile was buitenhangen. Dat is met modderbommen alle wasmachines in de wijde omtrek opblazen. En alhoewel er veel aanwijzingen zijn dat Otten het gelijk aan zijn zijde heeft, verliest hij toch hier de sympathie. Want Forum voor Democratie heeft inmiddels tientallen vertegenwoordigers, honderden vrijwilligers, duizenden leden en honderdduizenden kiezers. Een integraal en inmiddels niet meer weg te denken onderdeel van het Nederlandse parlementaire stelsel. Moet die ene partij nu echt kapot worden gemaakt vanwege het feit dat één man z’n politieke carrière in rook zag opgaan?

Ik krijg visioenen terug naar het schoolplein. Waar één jongen die is weggestuurd wegens klieren bij het stoepkrijten, terugkeert met een hele lading krijt om de tekening door te krassen en te vernielen. Want als hij niet meer mag meespelen, dan maar helemaal niemand meer. Die jongen is Henk Otten. Heel sneu en kinderachtig, en zichzelf volkomen misplaatst als middelpunt van de wereld ziend.

Wat er dus ook gebeurd moge zijn in het partijbestuur van FVD, Otten kan wat mij betreft niet snel genoeg zijn opgehoepeld uit de Eerste Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Robert75

  Andersom mag het wel zeker. Baudet mag hem wel slopen maar andersom natuurlijk niet? Man hij heeft groot gelijk dat die dit doet. Wie denkt Baudet wel dat die is?

  1. Jumping

   Een vraag Robert75.

   Hoe vaak is jouw stem, tijdens de verkiezingen al naar het FvD gegaan.?

   1. henk43

    @jumping: Ik was ook geen volgeling van Lou de Palingboer

   2. Robert75

    Nog nooit en dat zal nooit gebeuren. Mijn stem gaat al jaren naar Wilders en dat zal ik ook blijven doen. Binnen dat Forum zijn ze alleen maar met hun zelf bezig. Baudet vind zichzelf zo fantastisch, Otten vind zichzelf heel wat. Het zijn twee kemphanen die alleen maar bezig zijn met hun eigenbelang. Wilders is niet met zijn eigenbelang bezig. Dat eigenbelang heeft die 10 jaar geleden al opzij gezet. Baudet wil wat het beste is voor hemzelf en Wilders wil wat het best is voor Nederland.

    1. Meriadoc Brandebok

     Van Wilders weet je in elk geval dat hij zijn partijleden niet voor de leeuwen gooit. Hij houdt ze gewoon onder de duim.

     1. Kretoloog

      Guus, domme jongen. Er zijn geen partijleden bij de PVV.

     2. dario

      daar hebben ze bestuurders die halen het begin niet eens hahahaahahaha
      Zijn ze al door de mand gevallen hahaahaha

     3. Frets

      guusje glijmiddel stookt en zuigt alleen maar, net als zijn vrindje de pisvlek

   3. santiago

    Normaal denkende mensen stemmen niet op het fvd.
    Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  2. shidaian

   U weet duidelijk nog niet alles. Onderbouwing staat inmiddels op de website van FVD. Met de verklaring van de EXTERNE accountant over de jaarrekening van 2018….goedkeuring met BEPERKING. Otten kan zeggen wat hij wil…hier kan hij niet omheen

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me Ottens woede over deze publieke vernedering goed voorstellen. Bovendien was Baudet wellicht nu niet waar hij is zonder Otten.

  Door het lekken van het onderzoeksrapport wreef Baudet nog even door in de zelfgemaakte vlek. De elf kantjes bleken de dag ervoor (!) te zijn uitgetikt op Baudets computer, enkele uren voor er op de site werd aangekondigd dat Otten kon vertrekken, terwijl Otten zelf helemaal niet was ingelicht dat er zo’n rapport bestond. Er was geen bewijs bijgesloten en zowel de accountant als BiZa konden de bevindingen niet bevestigen.

  Stoort het geen FvD-er dat hier een politieke afrekening plaatsvind? Is dit de wijze waarop de sekte-Baudet andersdenkenden uit de partij kiepert? Want dat het inmiddels is verandert in een sekte, zoveel is duidelijk. Blinde adoratie tekent de aanhang en alles draait om Baudet.

  Nou ja, de aanhang van Baudet. De Ottenaren houden wijselijk hun mond. Wat er gebeurt met Ottenaren die Baudet weerspreken is immers helder. Dan gaat er ergens een kast open met wat papieren en wordt er een stok gevonden om je te slaan.

  1. Michael

   Klopt allemaal, het is zo hypocriet als de pest. Stel je voor dat dit bij groenlinks zou gebeuren… dan stonden de artikelen vol van “backstabbende” klaver die anders denkende de partij uitwerkt. Nu het bij FvD gebeurd is het ineens andersom…

   Triest hoor

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat ook relevant is, is dat Forum het beloofde beter te doen. Niet meer met geld smijten, meer democratie; en in plaats daarvan spendeert men een half miljoen aan een verkiezingscampagne in Amsterdam en wordt Otten dictatoriaal aan de dijk gezet.

    Grappig ook hoe Foummers nu zeggen: “ja, maar dst gebeurt ook bij de VVD!” Forum had toch toegezegd de VVD qua integriteit en democratie voorbij te streven? Of is Forum nu verworden tot een kartelpartij?

   2. Morgan4321

    Och, toen Klaver Zihni Özdil wegwerkte is dat ook even in de pers gekomen en nu hoor je er niks meer van. Omdat Özdil opstapte als kamerlid zal het rumour wel minder worden, Otten kan nog stampij gaan maken in de 1e kamer, maar bij de volgende verkiezingen speelt dit helemaal niet meer.

 3. plakband

  Ook vandaag een hittedag. Dat stijgt de mensen naar het hoofd. En weer staat 95% van alle windmolens stil en daalt het grondwaterpeil verder.

  Wat we nodig hebben in Nederland: 6 kerncentrales, 8 ontziltingsinstallaties en waterzuiveringsinslallaties die niet lozen in oppervlaktewater maar water de grond in pompen.
  De ontziltingsinstallatie in Groningen pompt zoet water in de Groningse gasbel om aardbevingen tegen te gaan. Gaswinning kan doorgaan, grondwaterpeil zal langzaam maar zeker stijgen en energie is in overvloed voorhanden.

  1. Peter Oudshoorn

   Juistem, plakband. Geheel en al met je eens.

  2. Siemien

   En de grenzen dicht natuurlijk..

  3. Lao Tse

   Mogelijk moet Plakband even bijlezen:

   h**ps://www.volkskrant.nl/a-b6d1c9df

  4. goedisfout

   @Plakband, ontzilt water in gasbel om bevingen tegen te gaan, geloof je het zelf?

 4. DidiMadloba

  Otten ontmaskert het Forum voor Demagogie, en dat is te prijzen.

 5. Watcher

  ‘Arrogante pafzak Henk Otten’

  Arrogante baardaap Tim Engelbert.

  Tjonge jonge………………………..

  1. santiago

   Geweldige kleaudzak tjerry baudet en naieve hufter Watcher. Ik heb het rijtje maar even afgemaakt voor je.

   1. Watcher

    Naieve hufter Watcher klopt niet, geweldige kleaudzak tjerry baudet wel.

    1. Bosche draak

     Klopt inderdaad niet
     Complete debiel watcher is beter!

  2. Bolkestein

   Volgens mij wordt het tijd dat er consequenties aan de huisregels die jij hierbij overschreden hebt worden verbonden en dat jij hier van dit blog als een stuk vuil wordt verwijderd.

 6. Tman

  Otten lonkt naar links,hij denkt dat daar meer kansen voor hem liggen!
  Hij heeft niet in de gaten dat hij wordt gebruikt als splijtzwam,na gedaan werk verdwijnt hij van het podium!
  De sukkel!

 7. Abn

  Aha, ik vroeg me al af waar de baudetverheerlijking was gebleven.

  Kinderachtig kan dit zijn, maar kinderen zijn tenslotte gewoon mensen met een onvolledig sociaal filter. Volwassenen spelen alleen maar volwassen, en onder (hitte) stress komen de kinderen weer tevoorschijn.

 8. Kretoloog

  Rancune is een slechte eigenschap als je in de politiek wilt. Henk Otten heeft al genoegzaam bewezen daar veel te veel over te beschikken. Hij is dus ongeschikt, als senator of welke andere politieke functie dan ook.

  1. Sans Rancune

   De kiezers hebben gevraagd om een andere politieke aanpak. Geen Beaudetterie. Daar heeft Otten het over.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

  3. Frets

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 9. Fortiori

  Bij de oprichting bleek het toch al duidelijk dat heel dat Forum om een grote studentengrap ging. Geboren aan de stamtafel van een studentenvereniging. Getingel op een spinet en snuiven aan een geurzakje met lavendel. Dat er medestanders Otten en mr. Hiddema ingetrapt zijn was de grootste verwondering. De magie is uitgewerkt, wat de grootste partij had moeten worden werd een windei. Affectie met rechtse clubjes pseudo wetenschappers die in het straatje pastten, maakten de zaak compleet. FvD blaast zichzelf op.Het “kartel” kijkt toe, Wilders kijkt toe. Het kan verkeren zei Bredero.

  1. Siemien

   Nou getuige de verkiezingsuitslag niet froritioriotori

 10. Michael

  Het moge duidelijk zijn. Tim twijfelde gisteren nog, maar gaat nu ook vol op de moddergooi tour om Otten kapot te maken. “Arrogante pafzak”? Echt? Zo kinderachtig Timmetje. En dan huilen dat Otten zogenaamd met modder aan het gooien is.

  Ik zou als ik jou was maar gewoon wachten tot de onderste steen boven is. Als je het goed voor hebt met FvD, wil je toch ook weten of Otten gelijk heeft? Als dat zo is, is het partij bestuur namelijk in en in tot, en is Otten een welkome klokkenluider.

  Dus even rustig met je kinderachtige gemoddergooi hè

 11. Michael

  “Arrogante pafzak”… Echt Tim, wat ben je toch een sneu mannetje. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die jouw blogjes nog serieus nemen met dit soort hypocriete modeergooierij.

 12. Jetske

  Ben het helemaal met Robert75 eens.
  Wat ik al steeds heb gezegd is dat FvD zetels koopt. Voor de gemeenteraadsverkiezing heeft FvD bijna een half miljoen uitgegeven om 3 zetels te bemachtigen. waaronder:
  “Peiling besteld bij Peil.nl van Maurice de Hond” online te lezen bij het Parool.
  Trouwens dat weet Tim ook wel, Toen het VNL niet lukte om een zetel te bemachtigen voor de tweede kamer, was de reactie van Jan Roos ” FvD zal Maurice wel meer betaald hebben dan VNL.

  1. Rosasolis

   @ Jetske, Robert 75, en DidiMadloba. Zo denk ik ook. Het is heel makkelijk om zieltjes te winnen, als je een nieuwe partij opricht en de goedkoopste lidmaatschap van het hele land aanbied: voor 25 euro kan je lid van de FvD worden. Dan krijgt de partij meer dan genoeg geld om ieder weekeind een zaal te huren, zodat Thierry iedere weekeind dezelfde speech geeft, terwijl Theo aan een tafeltje bij de uitgang zit om geld van de nieuwe leden te ontvangen. Zo is het gegaan gedurende de laatste 3 1/2 jaar met de
   FvD. Terwijl Thierry doorgaat met zijn belachelijke Griekse mythologie, en vernederende uitspraken tegen vrouwen in hoge functies,
   gaat dit scenario gewoon door. Zaal verhuur is zeer goedkoop. Merkwaardig is het dat er zeer weinig vrouwen in de Theirry & Theo zalen zijn. Wij betalen veel meer voor onze lidmaatschaap aan de CDA. Maar wij krijgen 4 keer per jaar een volle magazine met vele berichten over de belangrijke belangen in onze samenleven. En ook zijn er geregeld berichten over financiele zakken die de CDA aandacht wil besteden Dat kunnen onze leden hierover lezen.
   Even nu een merkwaardige korte pauze. Net gebeurt! De gemeente van Hollands
   Kroon kwam net bij ons langs met een enorme bos bloemen, omdat wij nu 50 jaar getrouwd zijn. Merkwaardig is het dat onze gemeente bestuur aandacht geef ook aan echtparen die geen kinderen hebben. En gewoon door gaan als man en vrouw die onze westers maatschappij dienen.

 13. Garland S. tucker

  De paniek is compleet bij sektelid Tim.

  Alle signalen zijn aanwezig, de leider onvoorwaardelijk steunen, de dissident
  Zonder inhoudelijke argumenten kapotmaken.

  Arme Tim, barricadeer de kerkdeuren, sluit je af van de normale wereld en creeer een nieuwe Jezus.

  Laat de FBI (overheid) maar komen….

 14. Niet L niet R

  Hoef er geen woord aan toe te voegen,deze man moet heel snel de kamer uit, bij begin van deze partij had ik over deze man al mijn bedenkingen!

  1. Heinz

   ‘Ze’ hebben kennelijk niet naar u geluisterd.

 15. Garland S. tucker

  Ontzag en bewondering voor Wilders…de enige idioot op fout rechts die het langer dan een paar maanden heeft volgehouden.

  Vraag me wel af waarom er zoveel Nederlanders keer op keer in die goedkope prietpraat trapt.

 16. George Knight

  Mee eens dat Otten het gelijk aan zijn zijde heeft. Hij is sinds april 2019 terughoudend geweest. Het opereren van Baudet en zijn getrouwen jegens Otten past niet bij een politieke partij die op alles en iedereen kritiek heeft, maar er zelf in democratisch opzicht een janboel van maakt.

  Baudet heeft in de campagne voor het Oekraïne-referendum meermalen gezegd dat hij geen politicus is en geen politiek ambities zou hebben. Maar hij hield zich niet aan zijn woord en stapte de politiek in. De affaire Otten toont aan dat Baudet niet de vaardigheden en kwaliteiten van de politicus heeft en die naar verwachting niet binnen korte termijn zal verwerven.

  Als Baudet Forum voor Democratie lucht wil geven, dan moet hij een stap terug doen en stoppen om zijn hobbyisme en particuliere gedachten steeds weer op te dringen aan de partij. Daar wordt Forum niet beter van, maar eerder slechter. Daar gaat het geschil met Otten over. De partijpolitiek is daar ook niet voor bedoeld. Dan kan Baudet beter artikelen schrijven waarin hij zijn gedachten de ruimte geeft.

  De gelijkenis met Hero Brinkman dringt zich op die de PVV wilde democratiseren, maar door Wilders in 2012 uit de partij werd gezet. Ook Wilders vat net als Baudet de partij als zijn eigen bezit op en wil geen interne discussie. De geschiedenis herhaalt zich nu bij Forum.

  1. shidaian

   Niet dus. Als u inmiddels alles weet

 17. RvdBe

  Otten interesseert mij geen lor, kan die niet gewoon bij de vvd solliciteren, hij wil toch oude politiek?

 18. Bolkestein

  Henk Otten is een dramaqueen die te diep in de kas greep en nu met veel bombarie en gezeur van zichzelf ”slachtoffer” probeert te maken. Daar houden kiezers helemaal niet van. Hij is een huichelaar. Hij maakt op de kiezersmarkt geen schijn van kans.

 19. shidaian

  Inmiddels staat onderbouwing van hetgeen tegen Otten is ingebracht op de website van FVD met de Verklaring van de EXTERNE accountant dat er goedkeuring van de jaarrekening is MET BEPERKING!
  Bovendien is het vreemd dat een medewerker van BIZA al snel met een verklaring komt zonder onderzoek

 20. Rosasolis

  Gelezen in Trouw vandaag: van de weinige FvD leden van de eerste kamer, staan de meeste achter Otten. Er is nu een diepe schuur binnen dit jonge partij. Otten wil geen wraak tegen de FvD uitvoeren. Baudet wilde hem dumpen…o.k., uit is uit. Maar Otten is mede-oprichter van FvD, en hij weet alles van dit partij…
  waarschijnlijk weet hij te veel.
  Gisteren verklaarde hij dat hij geen duizenden euro had gegeven aan zijn vriendin, zoals Baudet zei. Hij vertelde tijdens een interview op TV dat de accountant zijn boeken goed had gekeurd. Maar hij had kritiek op Baudet vreemde associatie met Griekse mythologie, en vooral kritiek op Baudet’s uitspraken over vrouwen. Verder verklaarde Otten dat Baudet geld uit de FvD rekening had genomen voor een vakantie
  in Thailand. Otten zal nooit meer terug naar de FvD willen komen, en ook zullen de eerste kamer leden van dit partij Baudet en vrienden niet meer willen steunen.
  Vele gewone leden zullen uitstappen.
  Ik ben benieuwd wat gebeurt er gedurende de komende maanden. De meeste mensen die beledigd en vernederd zijn, zoeken daarna iets anders. Maar er zijn ook
  sommigen die de politiek niet helemaal willen verlaten. Die sluiten bij een andere partij aan, of richten samen met vertrouwelingen een nieuwe partij op! Ik ben benieuwd wat gebeurd in de volgende maanden.

 21. Bes Tolen

  Al met al gebrek aan goed leiderschap bij Forum Voor Democratie. Het gaat lijken op beweringen, die we kunnen rangschikken onder de noemer laster. Mensen, die lasteren zonder voldoende grond daarvoor te hebben, kun je niet vertrouwen. Daarmee is gezegd, dat alle beweringen over misstappen zorgvuldig moeten worden uitgezocht. Wat er over in het accountantsrapport staat, zal naar ik vermoed, onvoldoende reden zijn om van bedrog of fraude te spreken. Anders was Otten al van het toneel verdwenen. Maar echt weten is er voor en buitenstaander niet bij.
  De ene accountant is evenwel redactioneel minder duidelijk dan de ander. Maar nog altijd wel zo, dat de conclusies gegrond zijn. Er zijn evenwel altijd mensen en dat tekent hun tekort, die iets lezen wat er niet staat en wat zij niet kunnen waar maken.

 22. RvdBe

  Hoeveel krijgt dat volgevreten varken betaald door de linkse media om te trachten een groot deel van de stemmers buiten spel te zetten.
  Dit laat zien dat hij geen moer geeft om de belangen van de stemmers maar puur handeld uit wrok en eigenbelang.
  Voor jou informatie Otten: mensen hebben op fvd gestemd om Baudet en niet om jou, maak jezelf niet groter dan je bent en meld je aan bij de vvd, daar ben je meer op je plek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.