Bam! Baudet bij ‘Hendriks & Genee’ tegen walgelijke Peter R. de Vries: “Je moet je bronnen checken!”

Thierry Baudet, Jörgen Raymann en Peter R. de Vries bij Café Hendriks & Genee. Bron: screenshot Veronica.
Foto: Thierry Baudet, Jörgen Raymann en Peter R. de Vries bij Café Hendriks & Genee. Bron: screenshot Veronica.

Er was inderdaad flink wat vuurwerk!

Toen aangekondigd werd dat Peter R. de Vries én Thierry Baudet langs zouden komen bij Café Hendriks & Genee dacht iedereen meteen: dat wordt spannend! Daar móét iets gebeuren. En: we werden niet teleurgesteld. De twee heren namelijk elkaar inderdaad met enige regelmaat onder vuur.

Het begon al bij de opening toen De Vries Baudet op onverklaarbare wijze toebeet dat hij zich gedroeg als “lid van het partijkartel” omdat hij niet helemaal uit zijn bol ging dat koningin Maxima een ontmoeting gehad heeft met MBS (Mohammed Bin Salman), de kroonprins van Saoedi-Arabië. Baudet hield zich in, maar legde uit dat het daar niets mee te maken heeft. Dat we nou eenmaal een staatsrechtelijk systeem hebben waarin de koningin zich niet publiekelijk uitspreekt over politieke zaken. Punt.

Maar toch, het eerste schot was afgevuurd. Er zou meer komen.

Toen het normale deel van het programma eenmaal startte begon Hendriks meteen te vissen bij De Vries, die als eerste bij haar en Genee aan tafel plaatsnam. “Je vindt het niks?” vroeg ze De Vries over Baudet en diens partij. “Nou, ik zal niet zeggen ‘ik vind het niks.’ Ik vind Thierry de verbeterde uitgave van Geert Wilders,” aldus De Vries in een laaghartige aanval op Baudet (hij zet hem immers neer als een copycat). “Dus wat heb je daarmee?” vroeg Hendriks. “Niet heel veel. Dezelfde categorie. Ik zal nooit op hem stemmen.”

Nou Peter, dat vindt verder echt helemaal niemand erg. Als jij wél op een partij zegt te zullen stemmen is het pas tijd voor de partijleider om zich zorgen te maken. We weten immers allemaal nog wat er gebeurde met jóúw (wannabe) partijtje.

Hoe dan ook, ongelooflijk genoeg is zelfs De Vries gedwongen om ook iets positiefs te zeggen over Baudet. “Ik vind wel dat hij het beter doet dan Geert Wilders. Zijn toon is fris en hij weet het af en toe heel aardig te brengen. Dat wil ik helemaal niet ontkennen.”

Zo, zo. Indrukwekkend. Zowaar iets aardigs. Je krijgt er bijna tranen van in je ogen.

Afijn, daarna bleef het lange tijd rustig tót de Vries zich geroepen voelde om maar weer eens te beginnen over Henk Otten. Volgens hem had Forum voor Democratie de beschuldigingen aan het adres van de man ingetrokken. Er waren geen walgelijke praktijken geweest, alles was koek en ei.

Nee, zei Baudet, “daar is geen persbericht over uitgegaan.” Jawel, zei De Vries. Baudet werd geagiteerd. “Je moet je bronnen beter checken.” Hendriks voegde daar aan toe dat die “anoniem” waren, wat hilarisch was omdat meneer eerder in de uitzending had gezegd dat journalisten geen anonieme bronnen mogen gebruiken (wat knettergek is).

Overigens waren de hardste botsingen tussen Genee en De Vries. Die leken écht een hekel aan elkaar te hebben. Genee zei later ook dat hij tijdens dat deel van de uitzending alleen maar dacht “wanneer is dit voorbij?”

Dat vroegen wij ons ook af, Wilfred. Misschien Petertje maar niet meer vragen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  poppenkast voor kijkcijfers. hypocrietje de vries heeft weer 2K in zijn zakken laten vloeien uit gelden die veel nuttiger gebruikt kunnen worden

  1.   

   Quote : de vries heeft weer 2K in zijn zakken laten vloeien
   .
   Geld verdienen wordt hard afgekeurd op deze rechtse site.

   1.   

    de manier waarop die haakneus dat doet keur ik volledig af zoals je kunt lezen.
    Rechtse site ? Wat blaat je nou weer voor links katten gejank als een schaap die het te warm heeft op de vroege ochtend cock

   2.   

    een slap cockje, met ‘ck’

 2.   

  Nou, Geert is toch van een andere snit als Thierry. Het is een verschil als dag en nacht. De partijen hebben niets gemeen, met uitzondering van dat beide partijen zich tegen de elite en de Europese Unie kanten.

  Tekenend is dst beide partijen zich in verschillende fracties van het Europees parlement bevinden.

  Men zou het kunnen vergelijken met de verschillen tussen de ChristenUnie en de SGP. Overeenkomsten, maar toch verschillend.

 3.   

  Ik maak het wel in Portugal op dan hahaahahahahaha bey bey

 4.   

  Peter rrrr is de grootste kutkwal van de Nederlandse tv….. Arrogant, autoritair, ondemocratisch, zelfingenomen, hij vind zich zelf heel wat…..als ik hem hoor lullen moet ik zowat kotsen…….wat een eikel. Ik hoop dat hij nog eens een flinke hoek oploopt ergens…..

 5.   

  Derrie zit weer voorop in alle prietpraatprogramma’s .
  De linkse media is er gek op.
  De oogjes van al de debielen die op deze wolf in schaapskleren hebben gestemd zullen langzaam opengaan.
  Het doel om Wilders de mond te snoeren is in ieder geval gelukt

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!