Bananenrepubliek Nederland: ‘Waakhond’ van mediakartel blijkt zo corrupt en onveilig als maar zijn kan

In Nederland zien we onszelf graag als één van de best functionerende democratieën van de wereld. Van een afstandje ziet alles er inderdaad picobello uit. Maar schijn bedriegt als je de motorkap ook maar een paar millimeter optilt. Vandaag: het overheidsorgaan dat moet zorgen voor een vrije en goedfunctionerende media, blijkt zelf een soort corrupt stalinistisch shithole te zijn.

In dit land hebben we het zogenaamde Commissariaat voor de Media. Om te zorgen dat alle media een beetje normaal blijven doen, en om ze hier en daar te ondersteunen met persvrijheid en diversiteit (!). Het blijft raar dat je daar een overheidsorgaan voor nodig hebt, maar goed. Ze functioneren als een soort waakhond, om te zorgen dat de NPO niet ineens een soort polder-Russia Today kan worden. Misschien is dat ook wat waard.

Maar wat volstrekt waardeloos is, is dat dit zogenaamde moreel verheven controle-orgaan in feite een compleet verziekte club is. Waar corrupte lieden aan de touwtjes trekken, niemand lang op z’n functie blijft zitten en intimidatie van werknemers de gewoonste zaak van de wereld is. Dit is geen waakhond, maar hondsdolheid:

“Onder het personeel, zo’n vijftig mensen, bestaat veel onderling wantrouwen en medewerkers voelen zich onveilig, concludeert NRC. De top zelf zou zich schuldig maken aan roddelen met medewerkers over het functioneren van andere collega’s.

Verder hebben leidinggevenden van het Commissariaat volgens de krant nevenfuncties die moeilijk te verenigen zijn met hun werk voor de toezichthouder. Buné is bijvoorbeeld voorzitter van de boekhoudcommissie van de Russische Mail.Ru Group. Dat is een internetbedrijf, eigenaar van VKontakte (de Russische variant van Facebook), dat volgens de krant in verband wordt gebracht met censuur.

Buné werd vorig jaar door de tuchtrechter berispt vanwege “onzorgvuldig en ondeskundig handelen” als accountant. Minister Slob werd hiervan nooit op de hoogte gebracht, waardoor hij dit niet kon meewegen bij zijn besluit om Buné te benoemen.”

Ook zijn er wachtgeldaffaires met een prijskaartje van meer dan een half miljoen euro (!) en worden serieuze klachten van werknemers gewoon van tafel geveegd als zijnde dramatisch gedrag.

Even voor alle duidelijkheid: dit is hoe je verwacht dat een familiebedrijf in een televisiesoap opereert. Van een peperduur overheidsorgaan dat namens ons de media vrij en eerlijk houdt, mogen we toch wel wat professioneler gedrag verwachten. Toch? Geen wonder dat het mediakartel zo van de rails aan het gaan is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Vliegenvanger

  Och ja, je kunt in Nederland alles verwachten tegenwoordig. Heel die zooi linkse extremisten het is een grote zieke bende. En het Nederlandse volk last alles maar toe.
  Hopelijk valt het kwartje een keer, en ko

  1. hans-e-pans

   Waarom verwonderd mij dit niets.

 2. Vliegenvanger

  Och ja, je kunt in Nederland alles verwachten tegenwoordig. Heel die zooi linkse extremisten het is een grote zieke bende. En het Nederlandse volk laat alles maar toe.
  Hopelijk valt het kwartje een keer, en komen de mensen massaal in opstand. Laat de bom maar barsten, weg met onze corrupte bende. Laat je niet meer voorliegen gebruik je verstand, Nederland gaat naar de kloten.

  1. DidiMadloba

   Het Commissariaat voor de Media is er niet voor om te waken dat de NPO wel rechts genoeg is.

   1. Joshuak

    Wel zijn ze er om politieke neutraliteit bewaren.

    Maarja dat doen ze ook niet. Dus dan is de vraag, wat doen ze wel?

 3. Kretoloog

  Dit valt onder minister Arie Slob. Deze CU-man is het grootste drama van het hele kabinet. Totaal ongeschikt. Dat hij aub maar heel snel mag ophoepelen.

 4. Garland S. tucker

  Waaruit blijkt uit het verhaal dat ze corrupt zijn Tim?

  Ik ken wel meer bedrijven met een slechte werksfeer en zeer riante ontslagpremies, maar daarmee zijn ze nog niet corrupt.

 5. DidiMadloba

  Als toezichthouders niet een klein beetje relaxed zijn ontaarden we tot een gereformeerd stelletje handhavers.

 6. AS210854

  Nooit anders gedacht.

 7. peetjuhhhh

  Je verwacht het niet he.

 8. tonna

  “Bananenrepubliek Nederland”
  Juist,niets aan toe te voegen,alleen dat het snel moet veranderen voor het te laat is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.