Baudet ontmaskert immigratie-VVD’er Broekers als naïeve opengrenzenhippie: ‘Geen falend asielbeleid in Nederland!’

We vermoeden het natuurlijk al: net als de rest van haar partijgenoten, is ook VVD’er Ankie Broekers Knol – de nieuwe staatssecretaris belast met asiel- en immigratiebeleid – een keiharde opengrenzenfanaat. De antwoorden op de Kamervragen die zij dit weekend opstuurde, bewijzen dat wel.

Afgelopen maand diende FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet een hele set vragen in over de staat van het immigratiebeleid, om de nieuwe staatssecretaris Ankie Broekers-Knol even goed te testen op haar commitment naar het terugbrengen van de torenhoge immigratiecijfers die Nederland al enkele decennia kent. Wat beschouwende vragen, wat vragen over recente ontwikkelingen, en wat vragen over hoe haar departementen – de IND en de COA er precies voor staan.

Dat laatste blijkt bijzonder slecht te zijn: asielaanvragen kunnen nauwelijks op tijd worden afgehandeld, en de afgelopen jaren werd er daarom voor meer dan €4.000.000 aan boetes uitgedeeld aan asielzoekers die gedupeerd waren. Zoveel terechte als onterechte onvragers, trouwens. Dus een handige migrant kan daar vrij handig een slaatje uit slaan, en er een verdienmodel van maken.

Maar goed, die deplorabele zaken kunnen we de VVD en Broekers’ voorganger Harbers zeker in de schoenen schuiven, maar een nieuw bewindspersoon nog niet. Maar als we kijken naar de persoonlijke beweegredenen van Ankie Broekers, dan moeten ons ook díé ernstig zorgen maken. Als eerste ontkent ze gewoon dat er een asielcrisis is in Nederland: al het beleid functioneert prima aldus de uit de Eerste Kamer overgewaaide Knol:

“Nee, dat er sprake is van een falend asielbeleid erken ik niet. Nederland heeft een solide asielstelsel. In haar onderzoek naar langdurig verblijf van vreemdelingen zonder bestendig verblijfsrecht heeft de commissie Van Zwol onder meer geconcludeerd dat het Nederlandse asielbeleid en de praktijk fatsoenlijk op orde zijn. De Nederlandse uitvoerende diensten in de asielketen functioneren, zo blijkt uit Europees en ander vergelijkend onderzoek, meer dan gemiddeld goed.”

Daarnaast was ze vol lof over hoe immigratie een bron van “voorspoed, innovatie en duurzame ontwikkeling ” voor Nederland is. Het zou ons “vele kansen” hebben geschonken:

“Voor personen, maar ook voor landen, [kan] migratie een bron van voorspoed, innovatie en duurzame ontwikkeling zijn. Geordende, veilige en reguliere migratie kan vele kansen bieden. In algemene zin kan worden gesteld dat migratie niet alleen voordeel biedt voor migranten zelf, maar ook voor de ontvangende staten.”

En ten slotte: wat denkt Broekers er van dat Nederland en de EU toewerken naar een situatie waarin geen grenzen meer bestaan? Kan het land dan nog voortbestaan? Nou, die vraag werd doodleuk helemáál niet beantwoord:

“Of een staat niet kan voortbestaan zonder grenzen, is een hypothetische vraag waar ik geen antwoord op kan geven.”

Wat zeggen we dan? Eén conclusie lijkt maar mogelijk.

Geschikt.

Ongeschikt.

Dat ja.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. tonna

  Noem mij één politica in Nederland die voldoet!
  Het zijn voor mij allemaal onkundige met de onderbuik denkende imbecielen,eventuele universitaire opleidingen van de dames kunnen dat niet compenseren of maskeren!
  Er zijn zéér weinig vrouwen geschikt voor de politiek,de meesten moeten gewoon kinderen baren,het aanrecht bedienen en kinderen opvoeden zoals in vroegere tijden!
  Het moet uitgesproken worden verdomme!

  1. Tman

   ton:
   Ik ben het vaak met je eens ,nu óók!
   Vrouwen zijn onmisbaar,maar niet in de politiek!

  2. merlot

   Fleur Agema.

   1. Tman

    @merlot:
    Inderdaad,er zijn uitzonderingen!
    Weinigen!

   2. santiago

    Lilian Helder.

    1. Piet51

     Jaaaaaaaaa, Lilian Helder voor de broodnodige humor in de Kamer. Ik moet nog lachen toen zij een tijd geleden elk statistisch onderzoek naar de prullenbak verwees. Dat was naar aanleiding van het debat over het recidive-risico bij werkstraffen en celstraffen. Ze was zo sterk in haar argumentatie, dat haar “belagers” moesten afhaken. Maar ze liet tegelijkertijd zien niet veel te begrijpen van statistisch onderzoek. En iedereen probeerde iets uit te leggen van het niveau van “1 + 1 = 2”. Dat is inderdaad heel moeilijk uit te leggen aan iemand die geen idee heeft waarover het gaat.
     Van mij mag ze elke dag in een debat.

     1. J.C.

      @Piet51

      Ach arme Pietje, je loopt hopeloos achter. In 2013 schreef het NRC (Pim van den Dool) al dat Lilian Helder (PVV) weliswaar werd uitgelachen, maar tóch verstand van statistiek bleek te hebben.

      Vroeger zeiden we: “als je ergens geen verstand van hebt, kun je beter je mond houden”. Maar dat heb je waarschijnlijk ook gemist.

     2. santiago

      Piet. Neem me niet kwalijk als ik je teleurstel, maar die statistische onderzoeken door onze wc eend bureautjes heb ik níet hoog zitten. Je moet niet zomaar alles geloven. De z.g. overheid is zo rot als een mispel.

     3. logisch denken

      pietje , bemoei je even met je vaccinatie onzin alvorens met een ander onderwerp te beginnen. Ben je er al uit dat er niet gevarieerd kan worden behalve de datum van enting ?

      Ongehinderd door enige kennis blaat je over 97% van de wetenschappers in de klimaat discussie. Ben toch zo benieuwd naar die som.

      🙂 🙂 🙂

      ga graag met jou in debat , elke dag

     4. Piet51

      @J.C.
      Je hebt gelijk v.w.b. die correctie in NRC. Helder zou gelijk gehad kunnen hebben, beweert een geciteerd artikel met methodsche kritiek. Maar ook dat artikel is door statistici meteen gecorrigeerd, maar niet door NRC genoemd.
      Maar ik wil niet uitsluiten, dat Lilian Helder de onderzoekstechnische haken en ogen aan dergelijke onderzoeken kent, al lijkt me dat voor een juiste/advocate niet zo waarschijnlijk. Het kwam alleen zo vermakelijk ongelukkig over haar lippen.

 2. santiago

  Ik noem haar wel eens de vrouwelijke Opstelten. Binnen de partij veel aanzien, maar absoluut ongeschikt voor wat ze nu doet.

  1. merlot

   Ze heeft zich natuurlijk te houden aan de partijdiscipline, anders vliegt ze er zo uit.

   Eén keertje liet Stef Blok zich niet politiek correct uit (toen hij dacht dat het binnenskamers zou blijven) en hij werd meteen aan de schandpaal genageld en moest inbinden.

   Lees: “De vloek van het groepsdenken”.

   1. Lao Tse

    Ze zal zich in elk geval moeten houden aan het vigerende Kabinetsbeleid, en dat lijkt ze hier te doen.

    De gedachte dat een staatssecretaris zomaar kan afwijken van dit beleid is nogal naïef.

    1. Tman

     laotse:
     “Ankie Broekers ontkent dat er een asielcrisis is”
     Leg me eens uit wat dat te maken heeft vigerende Kabinetsbeleid?
     Je moet echt ophouden met selectief lezen!
     Het zal je wel niet interesseren,maar ik ga niet meer op je reaguren als je blijft onzin te verkopen!

     1. Lao Tse

      @Tman,
      Er is geen sprake van een asielcrisis en het Kabinet vindt dat ook niet.

      Als ze dat wel zou vinden zou ze met aanvullend beleid moeten komen.

     2. Frets

      De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

 3. merlot

  Dit geeft maar weer eens aan hoezeer de VVD naar links is afgeslagen. Dit zijn PvdA-teksten.

  Bolkestein rukt de haren uit z’n hoofd.

  1. Erkenbrand

   Maar Bolkestein blijft toch maar bij de VVD.

   1. merlot

    Toen hij openlijk opriep om het Marrakech-pact niet te ondertekenen en werd genegeerd had hij demonstratief z’n lidmaatschap op moeten zeggen.

    De oude Drees had wel de ballen om uit de PvdA te stappen toen hij zag dat het helemaal de verkeerde (veel te linkse) kant opging met die partij.

    Na Drees is het nooit meer een arbeiderspartij geweest.

    1. Lao Tse

     Drees vond dat de PvdA teveel naar links opschoof.

     Hij schoof zelf nogal op naar rechts. Ik snap dat merlot dat wel verstandig vond.

     🙂

     1. logisch denken

      drees heeft zich al 1000 keer omgedraaid in zijn graf. Drees ligt te woelen in zijn graf bij zoveel onkunde ongehinderd door kennis in zijn linkse bataljon. Drees ziet met lede ogen en in stilte aan hoe zijn kinderen de sociale wetgeving is gesloopt is door regenten.

     2. Frets

      Hij is de de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

      Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 4. Jumping

  Een 10 met een griffel voor Jumping, die gewoon aangeeft, waar het in Nederland aan schort.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. santiago

  Ankie Broekers Knol. Vroeger al een lekker makkelijk Minerva meisje. Daar heeft ze toen al, haar kredieten opgebouwd. Er zijn veel zeer belangrijke Minerva boys op hoge posities in Nederland, die liever niet zouden hebben dat Ankie uit de school klapt. Vandaar dat ze nog steeds veel aanzien heeft. Proest.

  1. santiago

   Stel ze je eens voor met zwarte sjarries, leren hoge laklaarzen en een venijnige zweep.

   1. DidiMadloba

    Als je een MILF zoekt zit je op de verkeerde site. En bespaar mij je onsmakelijke fantasieën.

  2. DidiMadloba

   Minerva is rechts. DDS ook. Toch spoort dit niet. Hoezo?

 6. Hentheman

  Typisch gevalletje van Alzheimer light, tijd voor achter de geraniums Ankie, met een ruim zittende depend slip…..

 7. Kapitein Haddock

  “Geen falend asielbeleid in Nederland!”
  Waar woont in Godsnaam ( mag dat nog? of moet het inmiddels Allah’s naam zijn?) die tuttebol?
  Wordt tijd dat deze Tante een bezoekje voortgezet onderwijs, in grote steden, gaat doen!
  En NIET vooraf aankondigen dat ze komt!

  1. DidiMadloba

   Waar woont u eigenlijk? Bent u zo’n gierige scheefwoner die expres een moslimbuurt zocht om er daarna over te gaan zeuren? Net zoiets als een milieufreak die expres vlak bij Schiphol gaat wonen om vervolgen krokodillentranen te plengen over het lawaai

 8. AS210854

  Met andere woorden die knol is gewoon een over de datum oude taart die met alle geweld nog met de taarten die niet over de datum zijn.

  1. Bosche draak

   Hahaha, “de vliegende oude taart” dat was vroeger altijd op telekids, met mevrouw zuurtje en mevrouw pruim!

   Dat ze haar ook maar een taart laten koppen!

 9. santiago

  Ach wat maken we ons nog druk om zo’n oude , feodale VVD kudt zonder enige kennis van zaken. Als we het systeem niet veranderen blijven we last houden van dit soort volk.

 10. Meriadoc Brandebok

  Tim citeert zeer selectief uit de antwoorden van de staatssecretaris:

  “Effectief beheer van de grenzen dient meerdere doelen. Zo is bestrijding van illegale migratie en grensoverschrijdende criminaliteit een belangrijk doel. Tevens is grensbeheer van belang voor de nationale veiligheid en openbare orde en draagt het bij aan de facilitatie van het grensproces van reizigers.”

  “Nederland voert conform de Schengengrenscode systematische grenscontroles uit ten aanzien van passagiers die de Schengenbuitengrenzen passeren. Op Europees niveau zijn diverse maatregelen genomen om de effectiviteit van grenscontroles te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de implementatie van het slimme grenzenpakket, waaronder de Europese ontwikkelingen ten aanzien van Entry-Exit systeem, ETIAS en interoperabiliteit. In het Entry-Exit systeem zullen de in- en uitreisgegevens van alle derde landers worden geregistreerd. In het kader van ETIAS zullen niet-visumplichtige reizigers, op basis van de vooraf verstrekte persoonsgegevens, in een pre-screeningproces gecontroleerd worden om te bepalen of hij/zij een risico vormt vanuit het oogpunt van illegale migratie en veiligheid. Interoperabiliteit houdt in dat centrale EU informatiesystemen onderling kunnen communiceren en samenwerken, hetgeen moet zorgen voor beter beheer van de buitengrens van het Schengengebied en voor verhoogde interne veiligheid binnen de Europese Unie.”

  De benaming opengrenzenhippie is onjuist en leugenachtig. Misselijk weer.

  1. merlot

   Kijk eens aan! Daar hebben we de meest serviele man van Nederland: Maria Brandegeit.

   Gretig slikt hij de nietszeggende praatjes van het opgewarmde Minerva-lijk dat braaf opdreunt wat haar linkse ambtenaren haar hebben voorgekauwd.

   1. Lao Tse

    “het opgewarmde Minerva-lijk”

    Merlot spreekt over mevrouw Broekers-Knol, staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid.

    Mr. Broekers-Knol studeerde van 1965 tot 1970 Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze was van 1971 tot haar pensionering in 2012 wetenschappelijk medewerker en universitair docent aan de juridische faculteit van dezelfde universiteit. Van 1988 tot 1992 maakte ze deel uit van het faculteitsbestuur. Van 1992 tot 2012 was ze directeur van Moot Court, een oefenrechtbank voor studenten van de Leidse rechtenfaculteit.Ankie Broekers-Knol (1946) was van 2 juli 2013 tot 11 juni 2019 Voorzitter van de Eerste Kamer. Van 2 oktober 2001 tot 11 juni 2019 was zij lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.
    Ze was voorzitter van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie (V&J), vice voorzitter van de commissie voor Europese Samenwerkingorganisaties (ESO) en lid van de commissie voor Immigratie en Asiel en JBZ-Raad (I&A/JBZ), en voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO). Daarnaast was zij lid van de Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa, en lid van de delegatie COSAC.

    1. santiago

     Door en door verrot dus.

     1. Original NL

      Idd gewoon weer een naïeve juriste.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik begrijp dat je hrt met me eens bent dat uit de brief helemaal niet is op te maken dat Broekers-Knol een “opengrenzenhippie” is.

    Dat verzon Tim erbij; die dus de beantwoording van de staatssecretaris selectief overnam.

 11. DidiMadloba

  Waar haalt mevrouw Broekers het gore lef vandaan met feiten te komen in plaats van de DDS catechismus te volgen!

  1. merlot

   Trol Frits is ook weer uit z’n riool gekropen.

   1. DidiMadloba

    ???

 12. logisch denken

  uiteraard , de ziekelijke eurofiele cult heeft het plaatje van links om sinterklaas te spelen voor iedereeen op de wereld behalve de eigen bevolking al heel lang geleden overgenomen

  Ik heb het al 1000 keer gevraagd , hoe kan een liberale partij nu een coalitie met een linkse Mao partij aangaan ? twee totaal verschillende stromingen met 0,00 raakvlakken maken een coaltie. De vvd is nu linkser dan sp+ pvda + gl bij elkaar.

  1. Lee

   Lee Beantwoorden
   Voor de zoveelste keer dezelfde vraag aan “logisch denken” of betekent het ontbreken van een antwoord dat je er geen antwoord op hebt????????

   Allochtonen moeten, volgens jou, terug naar hun eigen land. Waarom telt dat niet voor een allochtone Schots/Duitse Amerikaan wiens moeder, toen hij geboren werd net 4 jaar de Amerikaanse nationaliteit had. Daar zelfs president mag worden.
   Welk recht heeft hij om te bepalen wie er mogen wonen in een land dat aan anderen toebehoord?
   Als je denkt regels te hebben voor allochtonen en die wilt toepassen, dan moet je dat ook toepassen in Amerika.
   Dan is de consequentie dat al die blanke Europeanen moeten terugkeren naar Europa want Amerika is het land van de Indianen en iedereen die geen Indiaan is, is allochtoon, en ik kan je verzekeren, dan wordt het hier in Nederland wel een heel stuk drukker dan het nu is.

   1. toetssteen

    @Lee
    a/geboren in de USA- Amerikaan
    b/ Pa amerikaan -Amerikaan

    Die ma doet er niets toe, vandaar dat mijn buurmeisje (pa een in de USA gelegerde luchtmacht kolonel=Nederlander, idem haar ma) Amerikaanse is. Zo simpel is het.

    1. Lao Tse

     Laten we maar hopen dat Toetssteen zelf wel begrijpt wat hij hier neerkalkt.

 13. Rud56

  Knetterziek, dat regerende zooitje pluchezitters!

  En ondanks alle gestoorde maatregelen die dat zooitje neemt, maatregelen die elk greintje gezond verstand te boven gaan, zo ontzettend naief, dom en deug, desondanks blijft het onnozele stemvee dat zooitje in stand houden of helpt ze overeind te komen!

  Wat een dom, uitermate dom stemvee c.q. volk!

 14. Original NL

  De ene deuggleuf na de andere..om ziek van te worden!!!

 15. Lee

  Er is een vraag die elke keer in mij opkomt. Al die lui die zo tegen de allochtonen zijn,
  heb jij gekozen om in Nederland geboren te worden of was dat zuiver toeval.
  Nou we weten allemaal dat dat laatste het geval is. Kennelijk realiseert geen van diegene dat je enorm geboft hebt dat je hier ( nin een rijk land) geboren bent en niet in één van die vele arme landen.
  Stel dat JIJ was geboren in een land waar je je kinderen nauwelijks te eten kan geven. Wat zou jij doen als je wist dat er een kleine kans is dat dat door naar Europa te gaan
  wel mogelijk is. Zou JIJ die kans niet pakken.
  Het beeld dat deze mensen te lui zijn om te werken is, zoals dat tegenwoordig heet, NEPNIEUWS.
  Allochtonen in een opvangcentrum willen dolgraag werken maar mogen dat niet door Nederlandse regelgeving.
  Van de 35 winkels in mijn winkelstraat zijn er 20 die gerund worden door autochtonen en 15 door allochtonen ( verhoudingsgewijs veel meer allochtonen dus)
  Bovendien werken er in die 20 winkels die door autochtonen gerund worden ook nog eens veel allochtonen als winkelpersoneel.
  Wanneer je kritiek geeft moet dat wel gebaseerd zijn op feiten en niet op emoties.

  1. Tman

   leed:
   We zijn vol,van die illegalen zullen best een paar willen werken,het probleem is dat ze ongeschoold zijn en onwillig om te integreren !
   Waarin ze veel training hebben,is kinderen verwekken.
   Je bent óók al zo’n vreemdelingen lover,wedden dat je een subjectief kleurtje hebt!
   Vermoedelijk zwart!

  2. Pescador

   Ik ben geplant geboren in nederland, als ik in africa geboren had moeten worden waren mijn ouders daar wel heen verhuist.
   En ja er zijn teveel buitenlanders in nederland, als we wat voor die mensen willen doen moeten we investeren in de wederopbouw van die landen daar kunnen wij aan verdienen en de buitenlanders zelf ook, maar kom niet allemaal nederland verzieken want dat is wat gebeurd. Ik voel me soms een vreemdeling in eigen land, en dank zij dat volk stijgt de crimminaliteit enorm en straffen krijgen ze bijna niet dusze gaa ook wel even door nederland is een lui lekker land voor die gasten

 16. Punt50

  Kappen met dat hele asielgedoe. Nederland is al overvol.

 17. Pescador

  Zijn er dan helemaal geen normale mensen meer die de politiek in kunnen, vandaag de dag zijn er alleen maar imbecielen in de politiek die elkaar allerlei baantjes gunnen en de zakken vullen regeren is zakken vullen en multienationals helpen( dat kan weer een leuk baantje opleveren) maar de zaken voor het volk goed regelen is er niet meer bij, het land verloederd en gaat naar de klooten en het intreseerd ze geen zak.

 18. Michael M

  Dat het zo slecht is gesteld met dit waardeloos kabinet Rutte moge na zoveel jaren fouten wel duidelijk wezen, want elk zwak persoon dat iets universitairs afgestudeerd is kan zonder kennis en ervaring, zonder beeld en inhoud, zonder gevoel en standvastigheid een functie bekleden binnen dit kabinet. Zelfs dan gaat het de zwakke personen niet om de functie dat ze bekleden of de interesse. Het enige dat telt is de dikke salaris elke maand weer binnenkomt zolang als het duurt.

 19. Michael M

  Reis door Europa. Neem eens een vakantie in Denemarken. Doe de ogen eens open daar. Je mening zal veranderen. Een land met 5 miljoen inwoners en 2,5 keer zo GROOT als Nederland. Wat een ruimte, wat een rust. Wat een ontspanning. Files? Kennen ze niet. Nederland is lekker op weg om compleet volgebouwd te zijn. Als het zo door blijft gaan om adoptieland nummer 1 te worden dan mogen we de lucht in bouwen.

  1. Frets

   rutte gaat eerst onderzoeken of de 30 mensen die door migranten zijn vermoord ook echt zijn overleden

  2. Mart

   Kap nog wat bosjes,en wijs naar hier met het vingertje.Mart Brasil

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.