Bespottelijke Arnoud van Doorn vergelijkt aanpak jihadschool Cornelius Haga met Holocaust: ‘Zelfde collaboratie!’

De zaak rondom het islamistische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, dat wordt verdacht van banden met terroristen en financiële wantoestanden, wordt steeds een stukje erger. Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn, die een vrijwilliger is van het college, vergelijkt de aanpak van de school nu zelfs met de massamoord op zes miljoen Joden. Het zijn namelijk dezelfde ‘collaborerende Nederlanders’ die er achter zitten.

doorn collab

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn (PvdE) vindt de wijze waarop de Nederlandse bevolking en de bestuurlijke klasse omgaan met het van financieel wanbeleid en banden met terroristen beschuldigde Cornelius Haga Lyceum omspringen, rieken naar de Holocaust.

Dat zegt Van Doorn vandaag op Twitter in reactie op een tweet van CIDI-voorzitter Ronny Naftaniel. Naftaniel haalde een stuk uit De Volkskrant aan, waarin wordt uitgelegd hoe het kwam dat er percentueel gezien zoveel Nederlandse joden zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Dat kwam door het gebrek aan verzet bij de burgers, en doordat Nederlandse bestuurders nauw samenwerkten met de Duitsers. Het is geen fijne pagina uit de vaderlandse geschiedenis, maar het is wel gebeurd.

Die geschiedenis wordt door de politicus uit de hofstad meteen gekaapt voor eigen gewin. Want van de moord op miljoenen mensen schakelt Van Doorn moeiteloos over op de aanpak van een islamistische en door wanbeleid geteisterde school in Amsterdam. “Niks geleerd” sinds de Tweede Wereldoorlog, vindt Van Doorn. En ziet kennelijk allerlei verbanden tussen de shoa en de wijze waarop Nederlandse burgers weigeren om in actie te komen voor een school die leeft naar principes uit de zesde eeuw. “Dezelfde collaboratie,” oordeelt een compleet van historische kennis gespeende Van Doorn. Om hier even uit de rol van neutrale verteller te vallen: wat een laffe zak hooi. Laat je eerst even bijscholen, en kom dan terug met je grote bakkes. Zo.

Het is overigens niet voor het eerst dat Van Doorn een scheve schaats rijdt op het gebied van de Tweede Wereldoorlog. Eerder vroeg de lokale politicus zich af of de Duitsers niet de échte ‘good guys’ waren van het conflict. Ook vindt hij dat het hele Nederlandse volk eigenlijk uit nazi’s en fascisten bestaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. logisch denken

  tja we hebben vrijheid van onderwijs keuze maar ik dank god als het religieuze onderwijs is vervangen door openbaar onderwijs waar overal dezelfde lesstof wordt gegeven

  1. hminkema

   Verhuis naar Noord-Korea, of de voormalige Sovjet-Unie, “Logisch denken”. Daar werd van staatswege overal hetzelfde onderwijs gegeven. Ideologisch ingefluisterd.

   Weet je wel zeker dat dit jouw voorkeur heeft? Ik ben benieuwd.

   1. Peter Oudshoorn

    Wat een onzinnig antwoord Minkema. Onderwijs hoort neutraal te zijn: er bestaat geen christelijk rekenen, islamitisch lezen of katholieke natuurkunde. Onderwijs gaat om feiten, niet om ideologische brainwashing van welke aard en kleur dan ook.

    Wonderlijk trouwens dat je bij neutraal onderwijs meteen (en uitsluitend) denkt aan communistische regimes. Jeugdtrauma? Of kwak je er altijd zomaar nonsens uit?

    1. Pronounce

     U gelooft toch niet serieus dat door politici en anonieme ambtenaren gedicteerd onderwijs als ‘neutraal’ kan worden beschouwd? Wat is dan de neutrale lesstof over abortus, euthanasie, de doodstraf, evolutieleer, het scheppingsverhaal, de rol van de islam, enz enz enz?

   2. logisch denken

    dat heeft zeker niet mijn voorkeur hinkema maar eenduidig openfbaar onderwijs ben ik voorstander. De linkse indoctrinatie eruit filtreren en kinderen gaan weer aan de gang met lezen en schrijven. Een haatimaan of een afgejkeurde priester is het laatste waar je de kinderen mee wilt belasten. zo duidelijk hinkema ?

 2. Trien Knoppen

  Als er iemand verstand heeft van collaboreren dan is het die bekeerling wel…
  Met pek en veren dumpen boven Riyad aub.

 3. Jumping

  Wat deze Van Doorn wel zou kunnen doen, is de foto’s in de Telegraaf goed bekijken.
  Het gaat over de 13 relschoppers in Eindhoven.
  Zij moeten in zijn kennissenkring bekend zijn.
  Het zijn kleuren foto’s.
  Dus wie weet gaat deze Van Doorn het ware licht zien.
  De Pegida slachtoffers van deze relschoppers wijzen de Van Doorn op zijn burgerplicht.

 4. NoDoubt

  Mohammed heeft 800 mensen vermoord en IS is niets anders dan Moham. Einde vrijheid, einde democratie einde dhimmies.

 5. hminkema

  De redactie van DDS koos ervoor om het Haga Lyceum een ‘jihadschool’ te noemen. Nu heb ik dezelfde hekel aan jihads en hetzelfde wantrouwen jegens de islam als de DDS-redactie. Maar ik woon ook in hetzelfde persvrije land als de DDS-redactie, dus mag ik de redactie ter verantwoording roepen en vragen op welke feitelijke grond zij het Haga Lyceum een ‘jihadschool’ noemt. Ook mag ik de redactie vragen deze idiote kwalificatie in te trekken, mochten de feitelijke gronden daarvoor ontbreken. Bij deze.

  Er is mij geen enkel feit bekend op basis waarvan men het Haga Lyceum een ‘jihadschool’ zou kunnen noemen. Bij mijn weten wordt er geen ‘jihad’ gepredikt, noch worden er bij mijn weten de voorwaarden vervuld op basis waarvan men jonge mensen aanzet tot het voeren van een, zoals uit de media bekend, gewelddadige ‘jihad’.

  Niettemin verkiest de redactie van DDS het om deze school letterlijk te associëren met een of andere ‘jihad’. Waarom, redactie? Op grond waarvan, redactie?

  Ik neem graag aan dat de redactie een dergelijke kwalificatie niet lichtzinnig wil gebruiken. Er is dus bewust over nagedacht. Of er is slecht over nagedacht. Of er is niet over nagedacht. In alle gevallen is de redactie aanspreekbaar over deze kwestie.

  Ik wacht hun reactie met belangstelling af.

  1. Peter Oudshoorn

   Malle Minkema, je begrijpt het verdienmodel van DDS niet.

  2. logisch denken

   Er is jouw geen enkel geval van haat zaaien bekent hinkema ? Onder een steen geleefd het laatste decennia ? Ongelovigen mogen gestenigd worden en het vrije westen moet vernietigd worden. Er wordt jihad gepredikt in Nederland maar je moet het wel willen zien en horen.

  3. Tguard

   @hminkema u heeft een punt echter weet niemand behalve de rechter en de inspectie de uitkomsten van het rapport want die zijn nog steeds geheim.

 6. Vit

  Absoluut gestoord net als zijn vriend Rudolph Holierhoek alias ‘Abu Babyschudder’, als het slecht is loopt die alweer buiten trouwens na een fopstraf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.