Bizar! Antisemitische GroenLinkser mag gewoon in partij blijven: GL zegt ‘ongepast’ en kwestie daarmee afgekaart

jesse klaver vingertje
Foto: Jesse Klaver met opgeheven vingertje. Bron: Screenshot GroenLinks / YouTube.

Met de slapste verklaring allertijden probeert GroenLinks nu weg te glibberen van het feit dat een partijlid en oud-campagneleider in Arnhem er de meest antisemitische meningen op nahoudt. Ja, het was allemaal gewoon ‘ongepast’ en verder wordt er lekker helemaal geen actie ondernomen.

In het Verenigd Koninkrijk is duidelijk dat dankzij zwak leiderschap de oppositiepartij Labour een broeinest is geworden van jodenhaat en antisemitisme. In Nederland lijkt de PvdA dat niet zo snel te gebeuren (de kwalijke elementen zijn met Kuzu en Öztürk vertrokken naar DENK).

Maar GroenLinks is nog altijd wel degelijk een partij die er antisemitische tendensen op nahoudt. Dat weten we natuurlijk al sinds het Kamerlidmaatschap van Arjen el-Fassed (2010), maar dit weekend werd het nog eens bevestigd door een scheldend lid. Een GroenLinks-activist uit Arnhem vond het nodig om Joden te vergelijken met SS’ers. De jongeman – Alireza Taimurizadeh geheten – maakte van zijn antisemitische hart geen moordkuil:

Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist
Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist

Aan GroenLinks Arnhem vervolgens de vraag wat zij vonden van de post waarin met hoofdletters geschreven staat dat Israël de staat is waar Joden “DE SS’er MOGEN ZIJN”. Nou, die kwam er. Maar als antisemitisme niet zo’n ernstig probleem was, zou je haast lachen om zoveel incompetentie en slapheid:

“GroenLinks Arnhem distantieert zich van de Facebookpost van hun ex-campagneleider Alireza Taimurizadeh, waarin hij Israël met de SS vergelijkt. De partij noemt deze uitlatingen ‘ongepast’. Alireza zou het daarmee eens zijn. GroenLinks wil ook met hem ‘in gesprek’ hierover. Het is niet de enige uitlating waarin Alireza Israël koppelt aan nazi’s.

Taimurizadeh heeft zijn Facebook post eerst aangepast en inmiddels verwijderd. Hij laat weten niet bereid te zijn tot commentaar.”

Jawel hoor, erg ferm opgetreden! We roepen een keer ‘ongepast’, en gaan verder ‘in gesprek’. Zozo, van zoveel tucht kunnen rechters in dit land nog wel wat leren… not. Zoals de altijd flegmatische zanger Henk Westbroek al zegt op Twitter in reactie op Bart Schut: “Jodenhaat ongepast noemen is net zo iets als meervoudige moord stout gedrag noemen. Wat een treurigheid.” En zo is dat!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

89 reacties

 1.   

  Men kan de tweet van dit GL-lid ongepast en te scherp geformuleerd vinden maar het betreft scherpe kritiek op de politiek van Israel, kritiek die ik helaas moet onderschrijven.

  De gewoonte hier omdat gelijk te stellen met antisemitisme is een trieste misvatting.

  1.   

   Zo is kritiek op de islam ook geen islamofobie, een term die sowieso onjuist is, maar gewoon kritiek. Maar als je stelt ‘waar ZE zich uit kunnen leven’ en ‘waar zij de SS’er mogen zijn’ dan heb je het wel zeker over joden en niet over de staat Israël, en is het dus wel degelijk gewoon keihard antisemitisme.

   1.   

    Onzin. Antisemieten vinden Joden minderwaardig omdat ze Joden zijn, een minderwaardig “ras”.
    Hier gaat het om het optreden van Joden tegen Palestijnen. De ze op hun beurt als een soort ongedierte beschouwen.

    In de jaren ’90 was er enige toenadering (Oslo-akkoorden), onder Netanyahu zijn de tegenstellingen weer verscherpt.

   2.   

    Een fobie is een onredelijke angst. Wie agorafobie (pleinvrees) heeft durft grote open ruimten niet aan – terwijl een plein nog nooit iemand een haar heeft gekrenkt (wel mensen op pleinen, maat daar gaat het niet over).

    In 15 jaar PVV heeft Wilders heel veel mensen geïndoctrineerd met de gedachte dat de islam iets vreselijks is, een “perverse ideologie” die vrouwen onderdrukt en uit is op de wereldheerschappij door “omvolking”. De pretentie van een religie, maar ook met een politieke component, die ook gewelddadig kan worden.

    In feite heeft hij het dan over conservatieve Arabieren. Verder heeft ook het christendom politieke pretenties (denk aan CDA/CDU), willen christenen de wereld bekeren, en wordt het westerse optreden in Afghanistan gezien als gewelddadig terrorisme. Om van de kruistochten maar te zwijgen.

  2.   

   de gewoonte hier om agressieve palestijnen te bestempelen als slachtoffers is werkelijk buiten alle proporties flapdrol

  3.   

   Dus u het aanhalen van zaken als de holocaust, nazi,s of SS,ers het roepen van Hamas Joden aan het gas heeft niks met antisemitisme te maken? Volgens mij weet je uberhaupt niet eens wat antisemitisme is? Het zijn allemaal negatieve stereotype opvattingen over Joden. Kritiek op Israel en de zionisten is eigenlijk meteen al na de tweede wereldoorlog begonnen en heeft de afgelopen decennia onder andere door migratie en globalisering een nieuwe dynamiek gekregen. In de uitdrukkingen van solidariteit met de Palestijnen en kritiek op Israel keren soms anti-Joodse stereotypen terug over Israel en zionisten die via geheime lobby,s en complotten de wereldpolitiek naar hun hand zetten en overal ter wereld dood en verderf zaaien.

  4.   

   @lao is ook een huistrol nick… Hersendood.

  5.   

   Wees niet verbaast als die GL-sujet ook zonder zijn partijkaart een rasechte anti-semiet blijkt te zijn. De truc is gewoon je onvervalste jodenhaat te verbinden met de Palestijnen of jezelf te omschrijven als ‘anti-zionist’ – dan kom je er in linkse kringen heel eenvoudig mee weg. Blijkt nu ook weer. Bovenal is het natuurlijk een koekje van eigen deeg als jezelf iedereen die rechts van jou staat meteen wegzet als ‘racist’, ‘xenofoob’, ‘extreem-rechts’ enz. But it’s okay when we do it.

  6.   

   israelcnn.com/video/truth-vs-lies

 2.   

  Joden zijn prachtige mensen in vergelijk met moslims!
  Jesse Klaver heeft met grote waarschijnlijkheid een andere mening!

  1.   

   Ken jij alle Joden en ken jij alle Moslims. Dat heet generaliseren.
   Bij beide groepen heb je goede en slechte mensen net zoals je dat ook hebt
   bij Nederlanders, er zijn goede Nederlanders en er zijn slechte Nederlanders.

   1.   

    je bedoeld dat je niet alle FvD stemmers over 1 kam mag scheren ?
    je bedoeld dat je niet alle PVV stemmers over 1 kam mag scheren ?
    je bedoeld dat je niet iedereen mag uitmaken voor rechtse fascist omdat ze de linkse politiek verwerpen ?

    ja het begint wat te dagen bij me

    1.   

     Klopt helemaal wat je zegt. Je kan iemand alleen verantwoordelijk houden voor zijn eigen gedrag en niet voor dat van de groep. Maar ook omgekeerd telt dat. Wanneer 1 persoon iets doet wat verkeerd is, kan je daar niet de hele groep op aanspreken.

     1.   

      Want waarom hoor je weinig of geen kritiek over de regering van de Palestijnen. Die hebben ook recht op zeer scherpe kritiek.

     2.   

      @Lee

      Mee eens maar er is een groep die er onwijs z’n best voor doet om het zo te laten lijken, iets met mos…

     3.   

      ga dat is verkondigen bij bijvoorbeeld een demonstratie van Pegida

    2.   

     bedoelt

     1.   

      laotse:
      Je vervalt weer in de taalmodus,wat een lul ben je toch,bah!

     2.   

      laotse=Rien Noppen

     3.   

      dank voor je super inhoudelijke bijdrage flapdrol. De overtuigende argumentatie is zeer sterk en er is geen speld in te krijgen flapdrol

   2.   

    leed:
    Precies!
    De meeste Joden zijn prima en de meeste moslims zijn kut!
    De meerderheid is bepalend sukkel!

    1.   

     En welke meerderheid is dat. Heb jij een enquête gehouden onder beide groepen. Het woord sukkel wordt meestal door mensen toegevoegd omdat ze denken dat dat hun uitspraak sterker maakt. Werkt juist omgekeerd.

     1.   

      leed:
      Omdat subjectiviteit mij mateloos irriteert!
      Bekijk de wereld pragmatisch en niet met de emotionaliteit van een onwijs kind!

 3.   

  Dit Nederland waar Groen Links, gewoon deel (achter de schermen) uitmaakt van het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  Is dit Nederland nu een verrot land of een keiverrot land geworden.?
  Deze partij Groen Links, onder leiding van een vermoedelijke twee paspoort houder.
  Brengt Nederland aan de rand van de afgrond.

 4.   

  GroenLinks is gewoon een antisemitische partij. Het zijn gewoon Joden haters. Niet zo raar als je de achtergrond van sommigen daar goed bekijkt. Smeerlappen zijn het.

  1.   

   tja , oud communisten bij elkaar. Wat had u anders verwacht. Mao en Pol Pot aanhangers.

   1.   

    Jij bent natuurlijk meer een aanhanger van Fidela en Pinochet.

    1.   

     @Lee
     Onnozel dat u bent, Chili behoort door Pinochet tot het welvarendste land van Zuid Amerika.

     1.   

      Hitler wist de economie van Duitsland ook ferm op te stuwen in de vaart der volkeren, Toetssteen. Die had u kennelijk ook hoog zitten?

     2.   

      Wederom is het Lao aan alles gelegen om zijn fetisj voor Nazi-Duitsland te etaleren..

     3.   

      Nee, die welvarendheid telde niet voor het hele land maar alleen voor die mensen die het met hem eens waren. Hij zette honderdduizenden tegenstanders gevangen, duizenden martelen of laten verdwijnen.
      Het was niet voor niets dat vele Chilenen onder zijn bewind het land uit zijn gevlucht.

     4.   

      Wat jammer dat je weer terug bent Aytas/Ragmilla. Kun je niet nog even wegblijven?

  2.   

   Dus Jodenhater mag niet, moslimhater mag wel.

   1.   

    De joodse buurman haat niemand maar wordt wel steeds lastig gevallen door de islamitische buren. Ik heb werkelijk geen enkele reden de joodse buurman te haten. Ik begin een aardig beeld te krijgen waar moslimhaat vandaan komt.

   2.   

    Lee is een fanatieke moslimvriend – altijd zal hij zijn ideologische broeders in de umma steunen.

    1.   

     Ten eerste ben ik niet fanatiek. Ten tweede ben ik vriend van iedereen die zich beschaafd gedraagt of dat nou een Jood is, een Moslim of een Christen.

     1.   

      1 van de drie groepen die je benoemd heeft nog al moeite met beschaafd gedrag.

    2.   

     Dan moet je gewoon niet reageren op die trol.

     1.   

      Zou ik, als ik jou was ook niet doen want je hebt, zo blijkt ook niets zinnigs te zeggen.

   3.   

    Dat heeft te maken dat moslims soms wel als echte nazi,s gedragen door op straat Joden te gaan meppen. Ook zij gebruiken dit als excuus vanwege het beleid van Israel.

   4.   

    @Lee
    Of u het nu leuk vindt of niet Joden vormen een ras, moslims niet.

    1.   

     Dus dat maakt moslimhaat goed. Is Christenhaat dan ook oké?

    2.   

     Nee, Toetsteen, Joden vormen geen ras. Hitler meende van wel maar dat was een idiote en kwalijke gedachte.

     Google er maar eens op. Dit is een tamelijk stupide opmerking.

     1.   

      Wiki is geen bron.

    3.   

     Joden zijn Semieten net zoals Arabieren OOK Semieten zijn.
     Dus de meeste moslims en joden horen tot hetzelfde ras.

     1.   

      Volgens oppertrol Lola Tse bestaan er geen rassen, Ragmilla. Het is dat je het even weet.

 5.   

  Wat wil je dan horen van zo’n verachtelijke islamiet?
  Dat er in dit geval niets aan gedaan wordt zegt alles over die nep nederlander
  Jesse Klaver.
  Linksers staan over het geheel genomen zo wie zo bekend als antisemieten/Jodenhaters,
  men schijnt dat in dit tot op het merg verrotte land heel normaal te vinden,
  het wordt daarom tijd voor een grote ommekeer.

 6.   

  Even ter opfrissing:
  Mussolini en Hitler zijn ooit begonnen als socialistisch!
  Groen-Links aapt genoemden 100% na!
  Dus,…….Nederlander: let op uw saeck!

 7.   

  @Tman
  Omdat subjectiviteit mij mateloos irriteert!???????
  De meeste Joden zijn prima en de meeste moslims zijn kut. Hoe subjectief kun je zijn?
  Bekijk de wereld pragmatisch en niet met de emotionaliteit van een onwijs kind!
  En weer geef je blijk, behoefte te hebben de ander te kleineren zoals met het woord sukkel. Iemand met een sterke argumentatie heeft dat soort uitlatingen niet nodig.

  1.   

   @lee

   Waarom wil je niet inzien dat moslims veel haat dragender zijn dan joden ?
   – wel is een groep joden een moslim zien afzeiken / bedreigen of zelfs mishandelen ?
   nu draaien we hem even om
   – wel is een groep moslims een jood zien afzeiken / bedreigen of zelfs mishandelen ?

   Dan is de eerste een NEE en de tweede een ja. Wat is je punt precies ?

   1.   

    @ logisch denken
    Je reageert op een Trol en wil daar ook nog een discussie mee.
    Beetje niet slim en dan zeg ik het voorzichtig voor een keertje, goede bui vandaag.

    1.   

     Zo jammer…”Logisch denken” geeft best wel hele goeie reacties. Reageren op trollen verwacht je niet van hem.

   2.   

    Je vergeet Nederlanders die moslims bedreigen of intimideren.
    Moskeeën die beklad worden, bebloede varkenskoppen die aan de deur worden gespijkerd, gek dat je dat voor het gemak maar even vergeet.

    1.   

     je geeft geen antwoord op de vraag en verandert van onderwerp ! zo ontzettend jammer , zo kom je nooit tot de oorzaak maar blijf je cirkeltjes lopen met steeds een ander onderwerp

     1.   

      @ logisch denken

      Wat wil je nu van die Trol ?
      Zoek je verkering of wil je alleen maar zoenen ?

   3.   

    Ben jij wel eens in Israël geweest en heb je gezien hoe de moslims daar behandelt worden?
    Groepen die elkaar bedreigen, mishandelen, het gebeurt, helaas, overal in de wereld en is niet het privilege van één groep.

    1.   

     Ben nooit in Israël geweest, maar ik weet wel dat daar gewoon moslims in se regering zitten. Moslims worden daar blijkbaar niet zo slecht behandeld.

  2.   

   leed:
   De meeste Nederlanders waaronder ikzelf hebben pertinent géén last van Joden,maar hebben wel veel last van moslims!
   Bij kritiek op islamitische gebruiken die integratie bemoeilijken en vaak onmogelijk maakt is de Nederlander meteen een ongelovige hond,zulke bewoordingen en reacties hoor je niet bij Joden!
   Geloof me maar,het klopt.
   Danwel je bent ziende blind!

   1.   

    En bij jou zijn alle moslims terroristen. En weet je wat nou zo grappig is Tman,
    volgens de Joodse wet, ben ik Joods, volgens jou hoor ik dus tot de goeie groep.

    1.   

     keppeltje op je kop zetten en een rondje plein 40-45 lopen. Zijn we van jou ook verlost

     1.   

      :)

     2.   

      Nou dat is wel een heel snelle ommezwaai. Een paar uur geleden was je nog vol lof over de Joden. Die waren niet haatdragend zoals de moslims,
      daar had je geen last van. Of telt dat soms alleen voor die Joden die jou naar de mond praten?
      Draaikontengedrag heet dat.

     3.   

      Zoals je kon lezen schreef ik, VOLGENS DE JOODSE WET. Die zegt nl dat je Joods bent als je moeder Joods is. Mijn OVERgrootmoeder was Joods via de vrouwelijke lijn. Volgens de Joodse wet ben ik dus Joods. Genetisch gezien ben ik 1/8 Joods en 7/8 niet Joods.
      Bij het woord Jood liet je wel meteen je ware aard zien.
      En voor de duidelijkheid een keppeltje hoort bij het Joodse geloof maar Niet elke Jood hangt dat geloof aan net zoals niet elke Arabier moslim is en niet elke Europeaan Christen.
      Als je wel eens kijkt naar het programma “verborgen verleden” dan zie je dat er voorouders bij zijn uit verre oorden waarvan men niets wist.
      Wie weet, heb jij ook wel bloed in je van mensen waar je nu op afgeeft.
      Dan zou ik lachen!!!!!

    2.   

     Het lijkt warempel wel of Aytas onder de nieuwe nick Lee is teruggekeerd. Eerst poeslief en voorzichtig, daarna steeds nadrukkelijker aanwezig en venijnig tikjes uitdelen. Zo deed ze het de vorige keer ook toen ze plotseloos Ragmilla heette. Ja hoor, de bitch is terug.

     1.   

      De bijdragen van Lee zijn echter wel inhoudelijk, Oudshoorn. Je zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

     2.   

      Even wachten dan zal Afrika ook langs komen

     3.   

      blablabla antisemitisch gezwel en natte pisvlek

     4.   

      Krijg de vliegende tering Lola Thee.

     5.   

      Foei, wat een krasse taal weer, Oudshoorn. En dit op uw gevorderde leeftijd!

 8.   

  @logisch denken
  1 van de drie groepen die je benoemd heeft nog al moeite met beschaafd gedrag.

  Wat ik me na zo’n opmerking afvraag ( want uit eerdere opmerkingen is wel duidelijk welke groep jij bedoelt) hoeveel moslims ken jij persoonlijk?

  1.   

   heel veel , persoonlijk als persoonlijk , persoonlijk als buren, persoonlijk als collegas enz

   Je moet wel een gekkie zijn als je denkt dat je om de moslim heen kan vandaag de dag.
   Maar je hebt mijn vraag nog steeds niet beantwoord

   1.   

    logisch denken :
    Sommige mensen verlangen argumentatie die ze zelf niet leveren,een salafist zoals “leed” is óók zo’n simpele ziel!
    Dus ik reaguur niet meer op dat figuur,het is geen klankbord!

    1.   

     @ Tman
     Waren meer mensen maar zo.
     Het houd niet op, niet vanzelf.
     En zo saai

     1.   

      @Veteraan
      Ik reageer ook niet op dat tinnef die hier de boel loopt te verzieken. Als de redactie niets doet, dan is de enige optie als reageerder: Negeren.

    2.   

     Sommige mensen trekken conclusies die nergens op slaan. Salafist????
     Zoals ik je al in de andere reactie liet weten ben ik Joods. Ooit van een Joodse salafist gehoord??? Om een klankbord te zijn moet je op dezelfde hoogte staan. Dat van jou is kennelijk wat te laag afgesteld.

     1.   

      En ja hoor: Aytas is al weer volop aan het liegen, zoals we haar kennen.

   2.   

    Dan moet je die vraag nog even herhalen.

   3.   

    Wanneer je iemand positief benadert krijg je ook een positieven reactie terug. Ik heb met vele mensen van verschillende nationaliteit gewerkt, waaronder vele moslims en heb deze ook als buren. Ik heb nog nooit een negatieve ervaring met ze gehad.
    Zoek eens bij jezelf als je negatieve ervaringen hebt met moslims.

 9.   

  @logisch denken
  ga dat is verkondigen bij bijvoorbeeld een demonstratie van Pegida.

  Waarom zou ik dat moeten verkondigen bij een demonstratie van Pegida?

  1.   

   je bent er toch voor dat iedereen gelijk behandeld wordt ? ga je mijn vraag nou nog een beantwoorden misselijke trol ?

 10.   

  israelcnn.com/video/truth-vs-lies

 11.   

  Kom Toetssteen. Deze keer dan. Joden een ras? Wel nee, ze zijn onderdeel van het blanke ras. Zelfs de lieden van afkomst Chazaren, een Li Turks heersersvolk in het zuiden en oossten van ”Rusland” waarin een kleine Slavische stam, de Anten waren opgenomen, al voor de Chazaren stel zo het jaar 900, tot het jodendom zijn overgegaan.
  Mogelijk komt het misverstand door een Romeinse keizer, die in het jaar 35 vond dat de joden een apart ras waren en dat zou dan weer op aandringen van joodse leiders zijn geweest. Allemaal verhalen. Vele zijn onwaar of anders dubieus als het om de Oudheid gaat. En, ach, het lijkt tegenwoordig vaak niet beter.

  1.   

   Nee, Bes Tolen, Joden horen zeker NIET tot het blanke ras. Joden zijn Semieten net zoals Arabieren Semieten zijn.

 12.   

  Nu blijkt dus wat voor tuig er in de GL partij zit. Nu blijkt dus ook hoe hun partijleider nog erger is dan we dachten. Tja een Marokkaan ze roepen al langer niet te vertrouwen.
  Antisemitische partij Groen Links. Is dat de partij die Nederland moet redden??
  Antisemitische partij Groen Links brengt Nederland regelrecht naar de afgrond. Antisemitische partij Groen Links die hun eigen wil willen doordrijven met het klimaatakkoord. Een akkoord wat klauwen vol geld kost en geen donder helpt. Mensen in armoede storten, dat is Antisemitische partij Groen Links.

 13.   

  De SS’ers lopen bij Hamas rond, de Palestijnse regering leeft in weelde, en de bevolking is het bruikmiddel om deze weelde in stand te houden. Nou, petje af…

  https://calling1out.com/2015/08/27/a-tale-of-three-houses/

  Half Palestina wil af van de club die Hamas heet. Ik zou zeggen Abbas, even lobbyen in Brussel en het maffiaclubje kan weer doorgaan met bouwen/verrijken.

 14.   

  Lee. Mogelijk is er wel de kennis van Van Straten over joods DNA te vinden. Op internet dus. Die kennis kan u wijzer maken.

 15.   

  Groenlinks is altijd antisemitisch geweest. Ze steunen antifa, palestijen en nog meer.
  Kijk bv maar naar de BDS steun. Heel links doet lekker mee.
  Grenzen wagenwijd open; ga maar na.

  O ja, de bevolking. Nou, als zij nou groenlinks stemmen, komt er weer wat geld binnen..
  En milieu??? nee, geld.

  1.   

   “Groenlinks is altijd antisemitisch geweest. Ze steunen antifa, palestijen en nog meer.”

   Meer bewijs heeft Heras voor de laster van antisemitisme niet nodig.

  2.   

   Inderdaad Heras, juist analyse.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!