Compleet PvdA-kiezersbedrog: 840.000 voorkeursstemmen, maar Timmermans gaat NOOIT het Europees Parlement in

Frans Timmermans heeft maling aan bijna een miljoen kiezers in Nederland, zo laat hij vandaag weten. Of hij nu wel of niet de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt, hij zal in geen geval zijn zetel in het Europees Parlement innemen. 840.000 voorkeursstemmers kunnen dus de pot op.

In een functionerende democratie bepalen de burgers wie welke baantjes toegeschoven krijgt. In een kleptocratie bepalen de politi zelf wel even hoeveel ze zichzelf toeëigenen, en zijn burgers hooguit window dressing of een middel om het doel te bereiken. Zie hier Frans Timmermans, die door de PvdA bij de afgelopen Europese Parlementsverkiezingen op het schild werd gehesen als de gedroomde verlosser. Het was een opmerkelijke zet, maar het wérkte: de PvdA werd voor het eerst in de recente geschiedenis weer de grootste partij in een landelijke verkiezing.

Aan Timmermans dus de eerzame taak om het Nederlandse belang te verdedigen in Brussel, met maar liefst 840.000 onder zijn arm. Toch? Tóch?!

Nou, niet dus. Fransepans heeft andere plannen. Schaamteloos:

“Vandaag was de laatste dag dat Timmermans kon besluiten zijn zetel in te nemen in het parlement. Timmermans trok de lijst als Spitzenkandidat, hij was de gegadigde voor de Europese sociaaldemocraten om huidig Commissievoorzitter Juncker op te volgen. Hij acht de kans groot dat hij dat ook wordt, reden om niet naar het parlement te vertrekken. Verder wil hij zijn werk afmaken als huidige eerste vicevoorzitter van de Commissie.

Ook als hij geen Commissievoorzitter zou worden, is hij in de race voor aan andere zware post in de nieuwe Commissie namens Nederland. In theorie zou Timmermans op een later moment alsnog naar het parlement kunnen gaan, maar zijn woordvoerster houdt daar geen rekening mee.”

Timmermans wil dus voorzitter van de Europese Commissie worden, en maakt daarop vandaag nog altijd kans. Fair enough: over die ambitie is hij eerlijk geweest. Maar nu kondigt de Limburgse PvdA’er aan dat ook in het geval dat die prestigieuze baan aan hem voorbijgaat hij geen europarlementariër zal worden. Die domme burgers die op hem hebben gestemd worden dus bedankt voor het steuntje in de rug, maar er valt nu eenmaal weinig te duwen als er geen ruggegraat zit. Dikbetaalde banen zijn in de wereld van Timmermans uiteindelijk stukken belangrijker dan zijn achterban bedienen.

Om met Thierry Baudet te spreken: “Totaal cynisme van deze totaal antidemocratische man.” Hear, hear!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. dario

  Tja …. hahaha daar sta je dan met je goeie gedrag hahaha hilarisch gewoon lol

 2. Kretoloog

  Dit is niet ongebruikelijk binnen de PvdA. Neem Jeroen Dijsselbloem. Maakte eerst een hoop stampij om hoog op de lijst te komen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Toen hij eenmaal gekozen was, bedankte hij prompt voor de eer en ging wachtgeld-trekken.

  Maar wat Frans Timmermans doet, is nog stukken verwerpelijker. Hij was nota bene de lijsttrekker en weigert nu bij voorbaat zijn plaats in het Europese Parlement in te nemen.

  Ben benieuwd of de ogen van al die miljoen mensen die op FT hebben gestemd nu eindelijk open gaan. Maar ben pessimistisch…

 3. Lao Tse

  Laten we als Nederland maar hopen dat deze briljante bestuurder voorzitter van de Europese Commissie wordt. Daar kan hij meer bereiken dan in het Europarlement.

  1. Frets

   blablabla blaaskaak en natte pisvlek.

  2. dario

   Er hangt hier alweer een enorme putlucht pieeeuw .

  3. Janna47

   Lao Tse
   Haha…. hij is goed hoor, geweldig….briljante bestuurder!! Briljante oplichter/crimineel zul je bedoelen….dat past beter bij dit gedrocht..

  4. logisch denken

   Buiten om een riant aandeel bij de inval van de russen op de Krim kunt u vast wel wat wapen feiten optekenen van deze gladde misselijk makende salon socialist ?

 4. RvdBe

  Er zijn zelfs mensen die denken dat het goed is voor NL als Timmermans voorzitter wordt van die zelfbenoemde bureaucratische bovenlaag.

  1. Lao Tse

   Het is in elk geval goed voor de EU. Een bevlogen topbestuurder die krachtig zal streven naar versterking van de EU.

   1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

    Samenwerking??? 10 landen zeggen dat Frenske Speknek de tyfus kan krijgen zet zijn linkse deugplannetjes

   2. logisch denken

    noem nou is wat wapenfeiten van die top bestuurder ! Die leegvreter heeft nog NOOIT iets gepresteerd behalve een inval van de russen op de krim.

   3. RvdBe

    Je varken is het gelukkig niet geworden

  2. Bolkestein

   We slaan een pleefiguur in Europa met Timmerfranske.

 5. waakzaam

  Laten we hopen dat hem geen enkele baan gegund wordt. En zeker niet die van voorzitter van de Europese Commissie want dan gaat Nederland nog sneller uitgekleed en uitgemolken worden door de terroristen in Brussel.

 6. Bolkestein

  In de achterkamertjes wordt nu bij de regeringsleiders gebedeld om stemmen voor Timmerfranske. Maar in Oost-Europa zijn ze de haat en de agressie van Timmerfranske naar hen toe niet vergeten.

  Nou is Timmerfranske of Weber of Neutje Juncker zelf lood om oud ijzer. Maar laten we alsjeblieft als land geen pleefiguur gaan slaan met Timmerfranske.

  1. Niemandalletje

   Ik noem dat geen bedelen, maar achterbaksheid of corruptief gedrag.
   En zo stierf de toegezegde transparantie een snelle dood.

 7. Kapitein Haddock

  Zet komediant z´n bril af, een kuif op het voorhoofd, dan kan het zo de zoon van Blondie en Adolf zijn. Misschien is hij dat wel.

 8. EU kok

  Hoeveel FvDers zijn in de provinciale staten gekozen maar geven de voorkeur aan 1e en 2e kamer?
  Hiddema 2x, Otten, enz, enz
  Om met EU kok te spreken: “Totaal cynisme van deze totaal antidemocratische FvD ” Hear, hear!

  1. Janna47

   EU kok
   Als je dit nu even weer leest, vind je dit dan zelf wel slim geschreven? Denk na, voor zover mogelijk…kokkie

  2. Stanly2000

   We hebben het toch over de PvdA en Timmermans. Waarom dan het FvD er bij slepen?

   1. Kretoloog

    Dat doet dit heerschap altijd, Stanly.
    Daarom noemen we EU-kok een trol.

    1. Frets

     precies kretoloog, goed gezien

   2. EU kok

    @Stanley.
    Heeft u bij de keuze van de met voorkeurstemmen gekozen maar niet plaatsgenomen FvDers een artikel alhier gezien met de conclussie dat het kiezersbedrog is?

    1. Frets

     slap stinkend cockje, met ‘ck’

    2. Niemandalletje

     Conclussie.?! Gosh, als ik dat type krijg ik gelijk een waarschuwing, u niet? 😉

     ( tja, wie kaatst..) 😉

    3. Niemandalletje

     Maar weer even on topic: Heeft u al meegekregen dat uw geliefde Fransje in principe (zelfs volgens uw eigen rondgestrooide principes hier, links en rechts)
     zojuist politieke zelfmoord heeft gepleegd? 😉

  3. logisch denken

   noem nou is wat wapenfeiten van de leegvreter ! de enige prestatie die ik ken was een inval van de russen

 9. ef

  Flats Timmerfrats is de vleesgeworden regenteske opportunist. Wie dat nog niet zag/ziet heeft een hele afsluitdijk voor zijn kop.

 10. goedisfout

  Hoeveel extra geld zou Nederland moeten ophoesten om Timmerfrans dat baantje in te rommelen?

 11. goedisfout

  Het zou een nieuwe titel van Suske en Wiske kunnen zijn : EU en de corpulente corrupteling.

  1. Bosche draak

   Suske & Wiske en de gruwelijke geldverspilling

 12. NoDoubt

  De EU is een farce

 13. logisch denken

  arrogante misselijk makende salon socialist is enkel bezig met zijn eigen gewin. ikke ikke ikke volgevreten zeug

 14. Augustus

  De enige papieren die Fransje heeft is een opleiding Franse Letterkunde. Dit soort mensen bepalen hoe iedereen zich binnen Europa zich moet gedragen. Om te kotsen.

 15. tonna

  De PVDA,GL en D66 opdoeken is het beste voor Nederland!

  1. palko

   tonna, als we toch bezig zijn doe dan de linkse landverraderspartij die luistert naar de naam Christen Unie er ook maar bij.

 16. palko

  Het gaat er steeds meer op lijken dat Frans Timmermans onvoldoende steun krijgt voor het realiseren van zijn hartenwens: het voorzitter worden van de EU. Tsja Timmerfrans, dat krijg je ervan als je betweterig met je opgeheven linksche vingertje een aantal Midden en Oost Europese landen meent te moeten terechtwijzen. Die zich net van de gruwelijke terreur van het communisme hebben ontdaan. Tsja, Frans, wie kaatst kan de boemerang terug verwachten. Daar gaat de ‘pole position’ van dhr Timmermans.

 17. Kristalix

  Timmerfrans is zo welkom als een poepie in een ruimtepak. De EU leden zijn helder geweest. Toedeloe Timmerfrans. De vraag is nu of de kwijlebal terugkeert in de Nederlandse politiek. Diederik Zwamzoon zijn karwei afmaken. Kan Timmwrfrans als laatste het licht uitdoen in het PVDA hoofdkantoor.

 18. Kees

  Mijn dag kan niet meer stuk, de volledige afgang van FT! Hoe was de naam ook al weet, Timmermans? Nooit van gehoord………

  1. logisch denken

   een puur genotje

 19. C.A.Barstow

  Wat hoor ik nu voor een fantastisch nieuws?
  dat volgevreten vette zakkenvullende land en volks verradende rooie varken Schrans Timmerfrans !!!WORDT HET NIET!!! hahahahahahahahahahahahaha geweldig, zo heb je wat en zo sta mijn je smerige graai klauwen leeg zonder ook maar iets te hebben gewonnen.
  wat een goed nieuwsbericht, wat een feestdag vandaag!
  ik hang direct de Nederlandse driekleur uit

  1. Kapitein Haddock

   C.A.Barstow

   Vlag hangt bij mij al uit!

 20. goedisfout

  In de EU werkt het Timmermanseffect een beetje anders. Dit maakt wel de weg vrij voor Rutte als nieuwe Tusk.

  1. C.A.Barstow

   @goedisfout:

   Die misleidende, liegende, de waarheid verdraaiende en stelende VVD bandiet is hopelijk de volgende,
   die plat op zijn met smerig links heulende VVD bek gaat.
   Zelf in de EU moeten ze niets hebben van leiders die van gekkigheid niet weten hoe ze het volk een loer moeten draaien, misleiden, voorliegen en bestelen om maar op het pluche te kunnen blijven zitten (en dat zegt toch heel wat)

 21. Michael M

  Bijna alle leden van het partijkartel en zij van het kartel dat de EU vertegenwoordigd laten hun kiezers doodvallen als ze eenmaal zich flink rijk gegraaid hebben. Dan telt alléén nog honger naar nog meer geld.

 22. Michael M

  Timmermans had al genoeg aan een salaris van 600000 euro oftewel 6 ton per jaar. Uw en mijn belastinggeld en die van de Europeaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.