D66’ers steunen massaal radicaal-islamitisch parlementslid Ilhan Omar: ‘Xenofobie! Wijs rechts-extremisten af!’

Het Amerikaanse congreslid Ilhan Omar ligt momenteel onder vuur in de Verenigde Staten – ze noemt president Trump een “fascist“, maar heeft zelf banden met de dictatoriale Moslimbroederschap en heeft zich in het verleden gelaafd aan antisemitische uitspraken. Dat laatste maakt D66 niet uit: vertegenwoordigers van de weg-met-Nederlandpartij steunen Omar desondanks door dik en dun.

Waar je ook kijkt, en ik welk gremium van de volksvertegenwoordiging je ook komt, overal zijn D66’ers die de plank flink misslaan. De sociaal-liberalen hebben een talent voor het steunen van precies de verkeerde partij. In de EU zijn dat de eurofielen, en in de Verenigde Staten zijn dat politici die steun krijgen van salafisten en zelfs KKK’ers. Ik heb het over Ilhan Omar uit Minnesota, die sinds vorig jaar lid is van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. D66’ers zijn smoorverliefd op deze in de Somalische hoofdstad Mogadishu geboren politica.

Zo erg dat ze zich volledig solidair verklaren met deze verspreider van antisemitische complottheorieën en een schild voor haar vormen. Zo noemt Sophie in ’t Veld (D66-europarlementariër) iedere kritiek op de Moslimbroederschap-sympathisante “xenofobie” en de criticasters zelf “extreme right wingers” in een tirade die ze hield in het Europees Parlement:

Maar ook Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (yup, ook D66!) verklaarde zich volledig solidair met Ilhan Omar: #IStandWithIlhanOmar. Of hij ook ‘stand’ met Israël nadat Omar daar bizarre complottheorieën over lanceerde, laat Sjoerdsma zich dan weer niet uit. Jammer. Wel veroordeelt hij impliciet Trumps aanhangers om hun “send her back”-yell. Wat niet zozeer onjuist of onverdedigbaar is, maar wel gratuit en gemakkelijk.

Kortom: als er oorlog uitbreekt en de pogroms worden ingezet… wat je ook doet, duik niet onder bij D66’ers. Zij hebben een neus voor het steunen van de verkeerde partij, en doen dat dan ook consequent.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. garfield

  zo lang zal ze niet blijven als congreslid, nieuwste gerucht is dat ze met haar broer is getrouwd om die naar America te laten komen .

  1. Ritter

   garfield

   Dat is geen gerucht meer; er is grondig onderzoek naar gedaan en dat onderzoek bevestigd het verhaal. Ze weigert te reageren maar zal uiteindelijk wel moeten doen.

   O.a. the startribune heeft daar veel onderzoek aan besteed.

   U kunt het artikel lezen onder de kop:

   “New documents revisit questions about Rep. Ilhan Omar’s marriage history”

   Als u de kop plakt in google komt u uit bij het artikel.

   Ook The Powerline blog heeft grondig onderzoek gedaan onder de kop:

   “David Steinberg: Tying up loose threads in the curious case”

 2. peetjuhhhh

  Ik heb maar 1 ding te zeggen,stuur haar weg.

 3. Duckday

  Vreemde partij D66 , Is een gevaar voor Nederland

 4. Kretoloog

  “De vijand van mijn vijand is mijn vriend”.

  D’66 is zwaar anti-Trump. In najaar 2016 ging een heel legertje jonge NL-Democraten naar de USA om Hillary te helpen met haar campagne. Tevergeefs. De frustratie over de uitverkiezing van Trump zit nog heel hoog bij D’66, dat blijkt maar weer.

 5. dario

  Sopie kan naar huis haar taak zit er op lol

 6. Bolkestein

  Wat had dat ingezwachtelde Somalische haatwicht ooit over de Elfde September gezegd?

  Iets zoals dit?

  “Some people dit something?”

  Lekker bagetelliserend en mariginaliserend hè?

 7. Jumping

  Weg met de Democratie.
  Weg met het Referendum.
  Weg met de Inspraak.

  Dit is D66.

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 8. Bolkestein

  Als de LibDems zich achter dit haatwicht blijven opstellen en geen afstand van haar nemen wordt het voor Donald Trump alleen maar meer en meer gelopen race om te worden herkozen.

 9. pejoar

  Nou ja ,D66 weet meestal alles beter tot het tegendeel bewezen wordt.
  Benieuwd wat hier uit komt.
  Trouwde ze nu met haar broer?
  https://www.snopes.com/fact-check/ilhan-omar-marry-brother/
  En hier zegt ze zeg dat ze de waarheid een beetje verbogen heeft
  https://defensemaven.io/bluelivesmatter/news/rep-ilhan-omar-caught-lying-admits-she-spread-false-story-about-police-BDTardDdCEGPOsB5dHnPOw/

 10. Watcher

  Hee Tim, heP je nog meer stront nodig?
  Mijn buurman heeft nog genoeg liggen…

  1. Top

   U bedoelt daarmee uzelf? Ach ja, de vraag stellen, is hem eigenlijk beantwoorden.

   1. Watcher

    Nee Barnie ..

  2. logisch denken

   jij kan ook komen om het te vullen blinde kijker.

 11. Ritter

  Trump heeft het niet over ras/kleur gehad. Hij heeft de “Squad” bekritiseerd vanwege de ideeën die ze hebben. O.a. het antisemitisme en de kritiek die ze hadden op de Amerikaanse samenleving.

  De media hebben kleur geïnjecteerd in het geheel omdat de vrouwen gekleurd zijn en kiezen dus partij voor de vrouwen. Daardoor weten veel mensen niet wat de ideeën zijn van deze vrouwen.

  Daarbij heeft zelfs haar eigen partij (De Democraten) Omar een tijdje geleden ter verantwoording geroepen vanwege haar antisemitise uitlatingen.

  Het voordeel voor Trump is dat deze vrouwen met hun extreme ideeën ( o.a. open grenzen; afschaffing van ICE; enzovoorts) het gezicht van de Democraten vormen des te groter de kans dat Trump word herkozen.

  Want de meerderheid van de Amerikanen wijzen de extreme ideeën van deze vrouwen af zoals peilingen aantonen.

  Omar kon het zelfs na de opheft van de laatste dagen niet laten haar antisemitisme te uiten door het indienen van een resolutie die steun verleent aan de BDS beweging. Deze beweging streeft naar vernietiging van Israël.

  1. Chris Schoneveld

   Inderdaad, stel dat die vrouwen bijvoorbeeld een genetisch Scandinavische achtergrond hadden gehad en ze zouden dezelfde ideeën hebben geventileerd, zouden Trumps opmerkingen dan ook als racistisch worden gekwalificeerd? Het is niet Trump’s schuld dat die Squad leden toevallig een gekleurd huidje hebben.

   1. Lao Tse

    “stel dat die vrouwen bijvoorbeeld een genetisch Scandinavische achtergrond hadden gehad ”

    De kern van de zaak is dat Trump in dat geval zo’n opmerking nooit zou hebben gemaakt, al zou het alleen maar zijn omdat hij zichzelf daarmee in de voet schiet.

    De pogingen om Trump vrij te pleiten van racisme tegen kleurlingen zijn al te doorzichtig.

    1. Chris Schoneveld

     Hij bekritiseert iedereen die het niet met hem eens is ongeacht huidskleur. Als al die illegale Midden-Amerikaanse immigranten wit waren geweest, denk je dat hij de grenzen wagenwijd open zou stellen of als die corrupte Afrikaanse landen witte inwoners hadden gehad hij ze geprezen zou hebben?

     1. Lao Tse

      Dat denk inderdaad, Chris.

      De man is een racist en zijn racisme richt zich echt niet op blanken.

      Als je dat niet ziet ben je stekeblind.

   2. Peter Oudshoorn

    Ik vind het altijd geweldig om te zien hoe het notoir linkse volk gaat schuimbekken als die kanjer van een Trump weer eens een aantal kernachtige en juiste uitspraken heeft gedaan. Eat your heart out, boys.

 12. Cycle25

  Duidelijk, dan heeft D66 ook geen problemen met Al Qaida en steunen zij de uitvoering van 911, wat door rare enkele mensen gebeurde. Goed om te weten dat zij de kant van terrorisme steunen, ze kunnen bij van Doorn aanschuiven om van Nederland een kalifaat te maken en alle tegenstanders van de islam te vernietigen.

 13. Jantje

  Ze kunnen van de D beter een 6 maken, want met democratie heeft het niets meer te maken.
  Dus 666 ipv D66, dit dekt de lading veel beter.

 14. logisch denken

  Trekjes van G roots L iegen die openlijk Mao en Pol pot verdedigde. Over een tijdje is iedereen het weer vergeten en woedt het veenbrandje gruisloos verder. Dat domoren66 zo een mens openlijk steunen terwijl haar banden aantoonbaar zegt dat het D66 geen reet interesseert. D66 is ook het clubje dat zijn eigen idealen overboord gooit voor het pluche dus daarmee kan je de steun behoorlijk relativeren. Met de steun van zo een clubje heb je geen vijanden nodig. Gelukkig hebben we Trump die de zeepbel al lang doorgeprikt heeft.

 15. Ritter

  Het geweld in de VS is vooral tegen Trump supporters gericht.

  Op YouTube zijn er veel video’s te zien waarin Trump supporters worden aangevallen, bespuugd en lastiggevallen in b.v. een restaurant.

  Maar kennelijk vinden veel media ( en kennelijk D66) dat goed want ze klagen daar niet over. Geweld tegen Trump supporters is geen ophef waard in de media volgens veel van deze media.

  Een paar maanden geleden hebben enkele Democraten zelfs opgeroepen om Trump supporters overal lastig te vallen. Zelfs als ze met hun gezin zijn.

  Ook daar hebben veel media kennelijk geen moeite mee.

  Een paar dagen geleden heeft een Antifa lid een aanslag gepleegd op een detentie centrum. CNN verdedigde zelfs die daad en kon begrip hebben voor de extreem linkse terrorist.

  En nu klagen politici van D66 en veel media over de kritiek die op de vrouwen is geuit.

  Van Trump supporters hoef je geen geweld te verwachtten. Wel van de extreem linkse kant van het politiek spectrum die door de Squad word vertegenwoordigd.

  1. Lao Tse

   Ik meen dat alt-rigt-aanhangers van Trump dodelijke slachtoffers maakten, Ritter.

   1. Lao Tse

    h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/14/trump-geeft-milities-nieuwe-energie-12532285-a1569933

 16. Agios

  Er is blijkbaar stront genoeg. Het zijn altijd dezelfden die het produceren. Links en Groen zijn baggerpartijen.

 17. Westerling 1

  Leuke foto. De aufseherin en de partijideoloog.

 18. Kees

  NSB66

 19. Tman

  Al die negerinnen en moslima’s moeten gewoon politiek gezien,de bek houden zoals ze overigens gewend en verplicht zijn, onder het juk van de mannen en het volk van hun eigen roots!
  Geef zo’n vrijgevochten trut een vinger en ze wilt je helemaal opslokken!

 20. AS210854

  En dat zegd de grootste fraudeur van de EU. Lachwekkend.

 21. Vrijedenkert

  Moslimbroederschap moet wereldwijd worden verboden als politieke en maatschappelijke organisatie en leden hiervan moeten worden aangepakt!

  Moslimbroederschap, manifest Het Project:

  Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
  Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
  Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
  Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
  Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
  Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
  Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
  Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
  Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
  De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
  Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
  Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
  Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
  Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
  Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
  Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
  Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
  Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
  Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
  Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
  Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
  De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
  Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
  Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
  De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
  Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

  Ilhan Omar en ook D666 ondersteunen dit….

  1. toetssteen

   @Vrijedenkert
   Dank u.

 22. Cesare

  D66 is anti-Trump en die griet is een anti-semiet.

 23. Bes Tolen

  D66 was begin tachtiger jaren al dadelijk de partij die de vrijhei9d van meningsuiting wilde beperken en wel omdat toen de massa immigratie pas echt goed op gang kwam. D66 was de partij, die de bevolking wantrouwde en het recht voor zichzelf op te komen ontnam. Het is D66 gelukt veel politieke discussie in de kiem te smoren in Nederland en daarmee is het een links fascistische partij. Dat is een politieke partij, die de deep state van het Vaticaan steunt. Mussolini is het normale voorbeeld is. En Napoleon het grote!
  De ontwikkelingen zijn zo dat ook de islam wordt gesteund. Wat ook door het Vaticaan wordt gesteund. Zo trapt een partij als D66 helemaal in deze val.
  Terlouw begin tachtiger jaren. Hij was toen nota bene minister van economische zaken. Duidelijk een domineeszoon met de opgekomen waan van culruurchristenen na wereldoorlog II . Meer van dat soort kloppen niet door een religieus aandoend politiek naïef mengsel. ”Het wordt nooit meer zoals het geweest is” zei Van Agt daarop. Ook een persoon met half doordachte ideeën tegenwoordig en vroeger hoefde hij als dogmatisch Rooms katholiek al helemaal niet na te denken. Terlouw verliet al in 1982 de politiek. Maar zoals Terlouw D66 had getekend, bleef overeind. Dat was niet zo zeer Terlouw’s schuld, Het type mensen maakte dat uit en maakt dat nog altijd uit.Veelal kleinburgelijk aandoend, onvoldoende begrip voor de onderhanden materie. Zoals de rampzalige wetgeving met name op het gebied van vrijheid van godsdienst aangeeft. En uitvoering wordt gegeven.

  1. Lao Tse

   “ D66 was begin tachtiger jaren al dadelijk de partij die de vrijhei9d van meningsuiting wilde beperken”

   Een opmerkelijke bewering waar ik ook geen hout van geloof, Bes.

   Ik ga er ook vanuit dat je deze onzin niet kunt onderbouwen.

 24. Punt50

  Van Mierlo draait zich nog eens grommend om in zijn graf. Wat een prutzooi is D’666, leeghoofden.

 25. Vliegenvanger

  Dram66 is een partij van ernstig zieken lui.
  Die lui kijken recht vooruit en dat met oogkleppen op zo groot als hun hoofd.
  Dram 66 is een heel groot gevaar voor de Nederlandse democratie. Dram66 is met groen links bezig Nederland naar de kloten te helpen. Ik hoop dat deze partijen goed afgestraft worden bij de volgende verkiezingen.

 26. Alternatief

  Haar vader een slager welke vele, vele eigen handig Somalische heeft omgebracht onder voormalig dictator Barre, zichzelf verrijkt, gevlucht naar Amerika onder een valse naam! Dochter Omar trouwt haar broer om deze illegaal Amerika in te krijgen. Zij spuit rasisme over Joden, de blanke man en verheerlijkt al quida.

  d66 schaart zich achter deze Omar? Zegt genoeg over deze partij en de linkse in hypnose achterban. Van God los!!!

  Dark to light

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.