Dank, klimaatrakkers Rutte en Klaver! Burgers moeten nóg meer betalen voor warmtepomp, door verplichte kast

Slecht nieuws voor wie dacht dat de Ed Nijpels-Diederik Samsom-Mark Rutte-Jesse Klaver-warmtepompen al onpraktische en onbetaalbare gedrochten waren. Het gaat gewoon nóg een tikkie erger worden. Want u moet straks niet alleen verplicht aan de warmtepomp, er moet ook nog eens een verplichte kast omheen gebouwd worden. Dankzij nieuwe geluidsnormen.

De klimaattransitie die de VVD/PvdA/GL/D66-kongsi over Nederland wil uitstorten is vandaag nóg een stapje ingrijpender geworden. Moeten wij allemaal van het gas af en van die logge, dure en lawaaiierige warmtepompen installeren (die ook nog eens voor geen meter werken – lees maar). Maar het wordt nog een stukje erger, lezen we vandaag in het Algemeen Dagblad. Want niet alleen moeten we aan de verplichte Klaverwarmtepompen, ook moeten er Ruttekasten om die kolossen gebouwd worden, om geluidsnormen die zijn scherpgesteld niet te overtreden. 40 decibel is de bovengrens, en wie dat overschrijdt met z’n Nijpelspomp krijgt een vette boete.

Alternatief? Die pompen inpakken in isolatiemateriaal en allerhanden behuizingen. En dat is uiteraard ook niet gratis. Dat wordt dus weer lekker dokken voor hardwerkend Nederland:

“Om de nieuwe geluidsnorm te halen, moeten zij straks bijvoorbeeld een soort kast om hun pomp laten bouwen. Dat kost geld. Bovendien leidt zo’n kast vaak tot slechtere prestaties, waardoor nóg meer geïnvesteerd moet worden in isolatie of zonnepanelen. De consument voelt het straks dus dubbel in de portemonnee.”

En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is zijn bepaalde organisaties zelfs campagne aan het voeren om de norm nog verder omlaag te krijgen dan die 40 dB. Kortom: dan wordt het dus al helemaal altijdprijsschieten in de stal van de hardwerkende Nederlander.

Bizar en belachelijk, natuurlijk. Maar enige achting voor de financiële positie voor de gewone Nederlander? Daar hebben we de klimaattafelgasten nog nooit op kunnen betrappen, en dat vermoeden is vandaag alleen nog maar verder bevestigd. Stelletje progressieve dieven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Sprookjesfiguur

  Leuk he, democratie. Dankzij, uw fijne buurman, die aardige caissière, die vrolijke juf van school, je collega… enz.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Beste Sprookjesfiguur,

   Ik heb ook zo’n figuur in mijn straat wonen.
   Valt niet mee te praten over het milieu/ klimaat (gekte) , maar hij komt er nog wel achter.
   Ik hem verteld dat ie zich met z’n 5 kinderen alvast moet inschrijven voor de voedselbank…mocht het fout gaan ..en het gaat geheid fout met deze figuur.
   En heel gek…hij mag mij gelijk niet meer…zou ie extreemlinks zijn of zo ? lol

   1. AS210854

    BNG, wel 5 kinderen op de wereld zetten. Die is toch niet geloofwaardig.

   2. De Ozzy

    Zoon mafklapper met 5 vlagen . dat is pas een aanslag op het milieu. Die hebben al wat luiers vol gescheten

 2. Lao Tse

  De eerste generatie warmtepompen is te luidruchtig en voor sommigen een reden om niet tot zo’n op zichzelf rendabele investering over te gaan.
  Een goede zaak dat de industrie wordt gedwongen stillere modellen te ontwikkelen.

  1. logisch denken

   De warmtepomp is te luidruchtig en voor sommigen een reden om niet tot zo’n onrendabele investering over te gaan.
   Een slechte zaak dat de overheid dwingt om de industrie stillere modellen te ontwikkelen.

   🙂 🙂 🙂

  2. dario

   We branden hier gewoon verder op hout hahah geen …jawel veldwachter haha die mij tegenhoud childlover kletst maar wat in de ronte

  3. ZiggyStardust

   Lap Tse wordt de volgende Mp, ik weet het zeker. Hij is nog beter in het verkopen van onzin en een rad voor ogen draaien dan Rutte. En het belangrijkste is dat hij dit waarschijnlijk zelf ook nog gelooft, dus op een leugen kunnen ze hem nooit betrappen.

 3. logisch denken

  De geluidsnormen draaien de omgeekerde ijskast de nek om 🙂 🙂

  Geluidsnormen tegen klimaatsnormen. De idioterie is nog lang niet compleet. Investeer geen euro in die waanzin das duidelijk zover.

  De regelneven zijn nog lang niet uitgeregeld

 4. Bolkestein

  Stem die misdadige syndicaatpartijen PvdA, VVD, GL, CDA, CU, D’66 weg!

 5. tonna

  Ik denk dat in 2021 het stemvee ècht zijn stemgedrag gaat wijzigen,het maandelijks slinkende besteedbare inkomen zal hen tot alertheid en denken dwingen!
  Dat staat er dus te gebeuren,een sterk veranderend kiesgedrag!

  1. peetjoh. k

   Dat gaat niks uitmaken. Al stemt 50% op fvd of wilders de 10% partijtjes klitten en liegen wat en gaan verder. Een staatsgreep is 1 van de weinige dingen die onze democratie terug kan brengen.

 6. Michael M

  Ja, er blijven nog altijd mensen bestaan dat geen ene moer van politiek willen weten en op altijd weer de partijkartel stemmen omdat ze gewoonweg niet luisteren of juist naar anderen die het fout hebben. Jammer dan. Dan moeten ze maar ook de klappen voelen. Geen medelijden mee.

 7. Michael M

  Menigeen weet nu toch wel waar een 30 jaar partijkartel voor staat !

 8. Marija

  Uit Telegraaf:
  Nu al burenruzies door herrie overlast van warmtepompen.
  Echt knettergek worden wij gemaakt.
  Moeten nu geïsoleerd worden waardoor decibellen zakken maar ook de werking van de pomp minder wordt.
  Het is om te huilen als het niet zo lachwekkend zou zijn.
  Je kan het bestuur van een land haast beter overlaten aan caissières van de Albert Heijn.

 9. Juriaan

  Gewoon met z’n allen weigeren, kijk hoe ze dan reageren. Het volk heeft de macht en niet die weggevers van het binnenhof.
  FUCK DE STAAT

  1. peetjoh. k

   Juist en de wapens oppakken. Als het moet dan jagen we ze wel weg.

 10. Pescador

  ja die namaak airco´s maken teveel lawaai als iedereen zo´n ding heeft wordt je hartstikke gek van het lawaai en het is ook nog eens constant lawaai.
  die dingen horen op de vuilnisbeld thuis niet in een huis. bovendien moeten we eerst met gas stroom maken en dan stoken op elektrisch daar gaat veel energie mee verloren ze zijn helemaal bezopen in nederland

 11. C.A.Barstow

  Zodra misleider Rutte van het pluche is verdwenen, ik hoop echt zo snel mogelijk,
  dan komen er weer nieuwe koningen, en nieuwe koningen betekenen nieuwe wetten.
  En met Baudet als MP? dan verdwijnt die hele imbeciele klimaat achterlijkheid in de versnipperaar, het begin van een nieuwe democratie maar dan een echte democratie.

 12. Likko

  Mijn warmte pomp draait op houtblokken en gas…….en nu je muil houden want ik ga m’n biefstukken en speklappen op de bbq knallen!

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Sambal bij !?

 13. StanleyC

  Luister, ik heb een idee, ik verwarm mijn huis met mijn eigen winden. Moet eerlijk toegeven, ben inmiddels 35 kilo aan gekomen en begin aardig op een varken te lijken. Vanaf volgend jaar ben ik te vet om te kunnen werken en zal ik worden aangesloten aan het belastinggeld infuus. Volg dit advies en Nederland BV zal als een kaartenhuis in elkaar storten.

  1. Peter Oudshoorn

   Mijn nieuwe wintervoorraad houtblokken wordt morgen gebracht: 7 kuub CO2 in samengeperste vorm, die ik in de komende koude maanden gaarne de lucht in laat gaan zodat het met een straffe oostenwind richting Den Haag blaast.

 14. Drollevanger

  Een warmtepomp draait voor het verwarmingsdeel voor een groot deel op elektrisch, dat wordt straks opgewekt via bruinkool door onze buren de Duitsers.
  Hopelijk laten die Duitsers in de verre toekomst hun centrales draaien op aardgas van de Russen. Dat is schoner.
  Mijn opa zei altijd. Nooit je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.