DENK en Dr. Kromzwaard: ‘Arabische landen wijzen op hún slavernijverleden? Dat is racisme!’

Ze zijn bij DENK en in academische contreien flink boos op de VVD Rotterdam. Waarom? Fractievoorzitter Tim Versnel heeft het college gevraagd om landen in het Midden-Oosten met een slavernijverleden op de vingers te tikken vanwege hun eigen ‘track record‘. Daar zijn ze bij DENK en Martijn de Koning niet van gediend: ‘De racistische aap komt uit de mouw,’ briezen ze.

gladysvvdvraag11vvd

Gladys Albitrouw, de backbencher en mede-oprichter van DENK, is boos over vragen die de VVD Rotterdam heeft gesteld aan burgemeester Aboutaleb. ‘Copycat‘ Aboutaleb wilde dat Rotterdam net als Amsterdam excuses gaat maken voor het slavernijverleden. Iets waar de plaatselijke liberalen nogal wat… moeite mee hebben gezien de hypocrisie omtrent het hele thema. Daarom stelt fractievoorzitter Tim Vernsle voor om meer ‘gelijkwaardigheid’ in te brengen.

Versnel wil daarom dat niet alleen Nederlandse gemeenten nederig op de knietjes gaan, maar ook islamitische landen die in vroegere tijden bolwerken van slavenhandel waren. Dat is enkele weg-met-ons-lui in Nederland natuurlijk veel te dol. Nee, Nederland moet vernederd worden. Maar spreek geen kwaad woord over landen in het Midden-Oosten, want dan ben je “racistisch”, zo laat de dubieuze salafisme-onderzoeker Martijn de Koning, alias Dr. Kromzwaard, weten op Twitter.

De Koning vindt onmiddellijk bijval bij DENK-vrouw Gladys Albitrouw. De partijmedewerkster, die afgelopen lente een poging de Kamer binnen te komen zag mislukken, verspreidde snel het bericht van Martijn de Koning, en ging er ook nog even fel in tegen VVD’er Versnel.

Albitrouw vond het namelijk niet kunnen dat Versnel haar nu al zo lang volgt op Twitter, maar nog altijd niet is bekeerd tot het DENK’isme. Volgens de Öztürkiste wil de man die de vinger op de gevoelige plek in het Midden-Oosten wil leggen eigenlijk “dom” en “steekt hij niks op.”

Maar de waarheid is natuurlijk deze: als één gemeenteraadslid met één vraag zo’n enorme anti-reflex opwekt, dan zal er inderdaad dus wel wat aan de hand zijn. Tim Versnel wees aan waar de hypocrisie en het pijnpunt schuilt in het slavernijdossier, en de betrokkenen kunnen daar niet normaal mee omgaan. Dat betekent dus niet dat de VVD Rotterdam “racistisch” is, maar wel dat DENK en De Koning wellicht zichzelf eens moeten uitdagen voor zelfreflectie als het gaat over het thema slavernij in het Midden-Oosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Confucius

  Ik word een beetje moe van al die buitenlanders die ons in Nederland hun wil opdringen.
  Ben je het niet eens met onze cultuur dan donder je toch op.

 2. santiago

  Breaking. Off topic. Onze dikke prins verhuurt de eikenhorst aan arabier voor 10.000 per maand.

  1. Abdul is Lam

   Kunnen ze die Zandbak kroonprins op kleine zwijntjes leren jagen. Zoals een Vorst betaamt. Hé Willem.

   1. Confucius

    Jagen zal wel lukken maar wie eet ze dan op?

    1. Original NL

     …wie??..Dikke Willem natuurlijk onze staats obelix.

  2. Confucius

   U bent een beetje laat want dat stond gisteren al in de krant.
   Hij woont er niet meer en strijkt nu de huurpenningen op.

   Het gezin woont nu in paleis Huis ten Bosch nadat het voor € 63 miljoen euro opgeknapt is.
   En die opknapbeurt hebben wij wel met z’n allen betaald.

   Win-win situatie voor de prins.

   1. santiago

    Confucius. Je hebt gelijk, maar ik hoorde het net pas en was zo verbaasd dat ik even moest reageren. Zijn het schoften of niet? Het zou ze gesierd hebben als ze er een tehuis voor weet ik veel wat van hadden gemaakt. Een beetje sociaal. Maar nee hoor, verhuren aan een Arabier voor 10 ruggen per maand. Je schaamt je toch je ballen uit je broek.

    1. santiago

     En de rest van Nederland vindt het allemaal normaal.

 3. Abdul is Lam

  De voorouders van die stomme Denk Özurtürken, hebben 250 jaar half Europa als slaaf gehouden, tijdens de Ottomaanse overheersing,

 4. Rosasolis

  De slavenhandel gaat helaas nog steeds door. Rijke families in Saudi-Arabie nemen arme meisjes uit Katholieke gezinnen uit de Filippijnen in dienst als “huishoud hulp”. Deze jonge, naive meisjes willen alleen maar geld verdienen om naar hun arme familie te sturen. En na hun 2 – 3 jaar dienst willen ze thuis komen, en willen doorgaan met hun onderwijs. Maar de meeste gaan door de hel. Bij aankomst in S. Arabie, wordt hun paspoort door de familie in beslag genomen. En zij krijgen alle vuile en zware takken.
  Vaak wordt hun “salaris” niet uitbetaald maar “dat zal later komen, na hun dienst”. Dus zij kunnen niets naar hun familie sturen. Vaak worden ze geslagen, verkracht, en kunnen zwanger worden. Maar vrouwen in S. Arabie hebben weinig rechten.
  Ook arme jonge vrouwen in oost-Europese worden gelokt voor de seks-industrie.
  Er wordt een baan als hulp in een restaurant aangeboden. En als zij in verschillende steden terecht komen, bijv. Amsterdam, merken ze, nadat ze verdoofd werden, dat zij in de prostitutie terecht zijn gekomen, en hun paspoort en kleingeld weg is. Dit gebeurd dagelijks overal in Europa. Gelukkig zijn er Safe Houses, als deze jonge meisjes de kans krijgen te ontsnappen.

 5. Jumping

  Donder op, als je als Buitenlander met twee of meer paspoorten, het niet kan vinden in Nederland.
  Lever je Nederlandse paspoort in en vertrek.

 6. van Urk

  Goede daden in de toekomst zijn de beste excuses voor slechte daden in het verleden. Dat soort logica kennen DENK en BIJ1 figuren nu eenmaal niet.

 7. Jantje

  Hoezo slavernij verleden?
  de moslims zijn de grootste slavenhalers aller tijden, tot op de dag van vandaag.

  1. Bosche draak

   Correct, zelfs nu vallen bouwvakkers dood van de steigers in Quatar.
   Uitgedroogd en afgebeuld, maarja voetbalgeld & oliegeld hé?

   Dan zwijgen de goedmensjes ineens weer…

  2. Cesare

   Helemaal mee eens. Die van denk zullen wel aandelen hebben in die handel.

 8. Jumping

  Donder op met je achterlijke gedram, ga eens in Londen kijken in de city.
  Daar lopen Roemeense kindslaven te bedelen
  Deze kinderen, zijn per stuk gekocht van zigeuners, tussen de 3 en 5 Duizend Pond.

 9. logisch denken

  heeft die mevrouw geen geschiedeis les gehad ? Ottomaans rijk ? misschien even googlen

 10. Augustus

  Verleden? In het huidige Noord-India, Pakistan, Iran en Saudi-Arabië bij elkaar zijn meer dan 20 miljoen slaven. Een slaaf onder islam is niet te vergelijken met een koloniale slaaf, de eerste wordt gecastreerd zodat hij zich nooit als volledig mens kan ontwikkelen zelfs na bevrijding.

 11. dario

  Gewoon hilarisch haha

 12. Augustus

  Verleden? In het huidige Noord-India, Pakistan, Iran en Saudi-Arabië bij elkaar zijn meer dan 20 miljoen slaven. Een slaaf onder islam is niet te vergelijken met een koloniale slaaf, de eerste wordt gecastreerd zodat hij zich nooit kan voortplanten na bevrijding. Achteraf gezien had Amerika dat ook beter kunnen doen gezien de problemen die het nu met zich mee heeft gebracht.

 13. fusilier

  Gaan wij dan ook excuus maken, naar onze eigen veenarbeiders die zich de pleuris gewerkt hebben ,en niet ouder werden dan 45 jaar.

 14. Danielle

  Even afgezien van het geld dat die buitenlanders hier krijgen door onze uitkeringen, toeslagen en dergelijke, waarom komen dat soort negers en idioten naar ons land als ze toch alleen maar willen lopen zeiken en mopperen? Want als ze het hier toch zo vreselijk vinden ( afgezien van al het geld dat ze iedere maand opstrijken voor niks ) kunnen ze net zo goed iets als de polen doen lijkt me. Net lang genoeg hier doen alsof je werkt/op zoek bent naar werk om een uitkering met alle toeslagen erbij te krijgen en hem dan gelijk smeren naar een ander land waar je het wel naar je zin hebt terwijl je gewoon betaald krijgt vanuit ons land. Zo deden/doen de polen het ook al een tijdje, dus het werkt wel.

 15. Juriaan

  Willie Lex krijgt zijn huis totaal uitgewoond terug en dan mag de gemeenschap weer de verbouwing dokken. Verhuur nooit aan zandbak gasten

 16. Anders55

  Hoe dom moet je zijn????
  in de Arabische rijke wereld is dat altijd al zo geweest; arme arbeiders uit arme landen daar laten werken/ zeg maar uitbuiten en dan denkt men binnen deze groep aan rascisme!!!!! moet je of vreselijk dom zijn of je ogen sluiten voor de dagelijkse werkelijkheid; tip voor hen neem eens een kijkje op youtube dan zie je de dagelijkse werkelijkheid hoe men daar omgaat met de zg gastarbeiders die daar moeten werken. niks geen rascime; uitbuiting/ afbeulen heet dat!!!!

 17. iduko

  Tja, als alles racisme is, dan is niets meer racisme.

 18. Willem Alexander

  deel 1

  Voorop gesteld: elke slaaf is er een teveel.
  Feit: slavernij is door de geschiedenis deel geweest van alle maatschappijen en zeker die van zgn grote beschavingen (China, Mongolia, Romeinen, Shaka Zulu, De Perzen etc…) en ja natuurlijk ook die van de handel van slaven voor het nieuwe continent Amerika.
  Over deze weten we bijna alles en hebben we het zeer goed gedokumenteerd. Als een van de weinigen, zo niet de enigen zijn het de Europese/westerlingen die onder invloed van een veranderende samenleving, waarden en normen (renaissance, industriele revolutie, secularisering, democratie en gelijkberechtiging) voorlopers en voorvechters waren van afschaffing.
  Pikant te weten dat de Democrats in the US juist de partij (speciaal opgericht) van de slavernij zijn en de “Reconstruction” en verworvenheden voor de zwarten als slaven na de Amerikaanse burgeroorlog (1861-65) ongedaan maakten en voor een eeuw weerstand boden voor gelijke rechten van de zwarten in de USA. Je moet wel een ongelooflijk naief zijn om als zwarte of kleurling voor de democrats te stemmen.
  Nog een feit (dat mainstream en school tekstboekjes gemakshalve niet vermelden): Er werden 500’000 Afrikaanse slaven naar de VS verscheept, maar een miljoen blanken! (Vraag eens aan de Ieren).
  De overige 10 miljoen zijn naar Zuidamerika gegaan. gek dat we nooit eens iets horen vanuit deze hoek.
  Nog een feit: velen hebben het overleefd en vormen deel van de huidige maatschappij. Hierbij claim ik geenszins dat alles koek en ei is. Verre van dat.)

 19. Willem Alexander

  Er was een deel twee, maar de zensuur van dds is dermate dat er blijkbaar geen feiten mogen vernoemd worden die ook maar een smet op onze woestijn vrienden kan werpen.
  De slavengeschiedenis van het midden oosten maakt dat als slaaf je god op z’n blote knieen moet danken als je richting westen werd vervoerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.