Dramaqueen Henk Otten (FVD) vindt gedrag Baudet vergelijkbaar met massamoordenaar Stalin: ‘Foto’s wegpoetsen!’

De weggestuurde FVD-senator Henk Otten begint steeds verder door te draaien. Hij is nog altijd boos om zijn gedwongen exit, en vergelijkt Thierry Baudet nu zelfs met één van de grootste massamoordenaars uit de wereldgeschiedenis: Jozef Stalin.

Ik had aanvankelijk nog wel wat sympathie voor Henk Otten, toen hij met een vreemde ‘geanonimiseerde’ brief op de partijwebsite ineens uit Forum voor Democratie geknikkerd werd. Maar de verschroeide aarde-achtige tactiek die het Eerste Kamerlid nu toepast, is echt beneden alle peil. Voorlopig dieptepunt is het uitgebreide interview dat hij aan het Algemeen Dagblad gaf heden ochtend. In dat vraaggesprek is Otten lang aan het woord over de partij die hij zogenaamd helemaal in z’n eentje (quod non) heeft opgezet, en stampt hij de beweging nu aan alle kanten de grond in.

Ook over partijleider Thierry Baudet heeft Otten nog wel het één en ander te klagen. Hij vindt de man die hij tot twee dagen terug nog diende als politiek leider, ineens volledig vergelijkbaar is met één van ’s werelds meest meedogenloze massamoordenaars: Jozef Stalin. Onder het bewind van de Russische communist Stalin stierven in de twintigste eeuw miljoenen mensen de hongerdood en werden vele anderen opgesloten in de meest afschuwelijke strafkampen. Politieke vijanden vluchtten naar het buitenland, maar werden ook daar gevonden door de geheim agenten van de Sovjet-Unie en in koelen bloede vermoord. Tegelijkertijd werd een generatie communistisch-terroristische politici uit Europa in Moskou opgeleid. Zij zouden na de Tweede Wereldoorlog Oost-Europa achter het ijzeren gordijn opsluiten.

Dat is dus Jozef Stalin. En die man is dus volledig vergelijkbaar met de democratisch gekozen Thierry Baudet, die wat mot heeft met één van z’n Kamerleden. Volgens dramaqueen Henk Otten dan:

“[Thierry Baudet] wil de geschiedenis herschrijven. Mij uitwissen als medeoprichter. Zoals ze dat deden ten tijde van Stalin. Wegpoetsen van de foto’s. Gewoon omdat hij niemand anders duldt aan het hoofd van zijn partij.”

Túúrlijk, Henk. Binnenkort word je in een showproces tot de doodstraf veroordeeld en gaat Baudet met z’n troepen een massale hongersnood in Oekraïne ontketenen. En sluit hij met de Duitsers een pact om Polen te verdelen. Doe toch normaal.

Dus – Henk – ik snap het, kerel: uit een partij gekieperd worden is niet leuk. Maar kap alsjeblieft eens met dat verminken van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis. Dat maakt je zaak absoluut niet sterker. Integendeel, zelfs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Jumping

  Even voor de goede orde Otten, als je problemen hebt met verliezen, moet je NIET met spelletjes mee doen.

  1. Watcher

   Nog stommere opmerkingen in huis?

   1. Bolkestein

    Hoe denk jij hoe voor Henk Otten zijn rechtszaak om smaad zal af gaan lopen? Ik denk dat het voor hem op een smadelijk verlies zal gaan uitlopen.

    1. Watcher

     Geen idee en het zal mij verder ook een worst zijn.
     Een smeulende lont richting het kruitvat kan ik dan wel weer waarderen.

     1. Frets

      Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2. tonna

      @Watcher:
      Je hebt geen mening,je ageert enkel!
      Lekker makkelijk?

    2. ZiggyStardust

     Ik denk dat het niet te best afloopt voor Otten. FvD heeft net de jaarrekening openbaar gemaakt met accountantsverklaring. De accountants hebben toch behoorlijk wat vragen. Thierry gaat gelijk krijgen.

  2. dario

   Kunnen we met elkaar afspreken dat we trollen als watcher, lao the, eu cock , beukman , rossalis en wie nog meer genoeglijk negeren, antwoorden op die linkse misbakseltjes is verspilde moeite . Ik dacht dat jullie dat nu eindelijk wel doorhadden.
   Hun antwoorden is gelijk aan voer geven ze leven daar op .
   Gewoon stoppen als ze geen zuurstof krijgen gaan ze vanzelf dood ,denk daar nou eens aan voordat je hun van repliek dient .

   1. Frets

    goede afspraak maar werkt niet, er zijn teveel figuren die er wel intrappen.
    ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol.

    Hij is de duizendmaal uitgekotste, de stoker en zuiger, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande met honderden versleten namen die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt. Hij is de eeuwige gebande, de pisvlek.

    1. Watcher

     Proest, Lugar’s leger ging muiten omdat ze zelf wel inzagen dat het een belachelijk idee was.

     Gewoon respecteren dat de grote meerderheid nog steeds links is en walgt van extreem rechts..

     1. Frets

      Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2. Watcher

      @frets
      Rood hoofd, puntje tong uit de mond, spannend…

     3. Agios

      De grauwe eeuw idioten doet de balans totaal omslaan. Walgelijke links-racisten! Daar zul je het beslist mee eens zijn toch?

 2. Watcher

  Zielig, kom niet aan mijn geliefde want ik schrijf je helemaal kapot….

  1. dario

   hahahaahahahahahahahaahahahahahahahahaha welke geliefde je eigen hand zul je bedoelen hahahahaahahahahahahah

   1. Watcher

    Proest, @dario is goed in verbanden leggen 🙂 🙂

    1. dario

     ik wel jij dan Sarko vat je hem ???? nee ??? had ik ook niet verwacht hahahaahahaha

     1. Watcher

      @dario, een domme man.

    2. dario

     maar goed ik laat me verleiden de ballen Sarko

 3. van Urk

  Het lijkt wel of al die slechte politieke verliezers dictators als Stalin, Mussolini of Hitler persoonlijk gekend hebben om daarmee hun tegenstanders te gaan vergelijken. Maar ja..Henk Otten heeft weer wat weg van Napoleon dat krijsend naar Elba wordt weggebonjourd.

 4. Bolkestein

  Die zaak om smaad gaat hij verliezen.

 5. Punt50

  Iemand als gelijk aan Stalin wegzetten is gewoon walgelijk.

 6. Brennivin

  Hij gaat lekker die Otten. Is het een undercover VVD’er soms?

  1. Bolkestein

   Voor de angst om rechts te worden gevonden pas je juist uitstekend bij die angsthazenclub van de VVD. Die is al meer dan 20 jaar geleden met links-extremist Hans Dijkstal linksaf van het padje afgedwaald.

 7. Sans Rancune

  Daar hebben sommige reaguurders op DDS ook last van. Als een reactie ze niet zint, dan halen ze Adolf Hitler er bij. Dichter bij huis.

  1. Watcher

   Tja je hepT hier rechts extremisten die er om vragen.

 8. Beukman

  @Tim timmert:
  Hij is nog altijd boos om zijn gedwongen exit, en vergelijkt Thierry Baudet nu zelfs met één van de grootste massamoordenaars uit de wereldgeschiedenis: Jozef Stalin.

  En ik vergelijk Tim met Pol Pot. Die schreef ook stukkies voor een blaadje in Cambodja.

  1. Michael

   Haha, inderdaad. Die zit :), mooie vergelijking om de hypocrisie van Tim bloot te leggen. Of nou ja, het is niet hypocriet, het is opzichtige framing.

 9. Beukman

  @Henk Otten schrijft:
  ,Hij wil de geschiedenis herschrijven. Mij uitwissen als medeoprichter. Zoals ze dat deden ten tijden van Stalin. Wegpoetsen van de foto’s. Gewoon omdat hij niemand anders duldt aan het hoofd van zijn partij. Daarom heeft hij allemaal metgezellen neergezet in de top. Hij heeft een complete hofhouding om zich heen verzameld. Het is gewoon sektarisch geworden. Het moet allemaal om hem draaien.

  Andere ooggetuigenverslagen wijzen in dezelfde richting. Dit gedrag past perfect bij Baudets karaktertype.
  Otten lijkt me trouwens zelf ook niet helemaal schoon aan de haak, maar een narcist is het beslist niet. Bovendien weet hij waar hij over praat, een belangrijk verschil met zijn medeoprichter. Zelfs mijn vriend @Frets zal het met me eens zijn.

  1. Frets

   Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 10. Garland S. tucker

  Tim, verlaag je niet zo…de tijd zal het leren.

  Om zo opzichtig partij te kiezen…lachwekkend!

 11. Meriadoc Brandebok

  Als men de zaken reconstrueert is het overduidelijk dat er sprake is van een politieke afrekening.

  Op 24 juli kruipt Thierry in de zomerse warmte achter zijn computertje. In een kwartiertje tikt hij elf stencils uit. Het moet het “interne rapport” voorstellen op basis van welke Henk de Tank uit de partij moet worden gezet. Het bestad is nog maar net opgeslagen of een paar uur later kondigt Forum op haar site het vertrek van Otten af. Er is geen hoor- en wederhoor toegepast. Otten moest het rapport maar uit de pers vernemen.

  Op 25 juli verweerde Otten zich op Twitter. De sekteleden van Forum kieperden bakken met bagger over hem uit. DDS kraakte het AD die zich vertwijfeld afvroeg of Thierry’s achterban deze dump zou accepteren . De ene beschuldiging na de ander vloog om Ottens oren. Tegelijkertijd kwamen Forums beschuldigen aan het wankelen. De stellingen in het bericht op de site werden onderuitgehaald door Binnenlandse Zaken en de accountant. De partij stond voor aap en Otten maakte al afspraken met de pers om ’s avonds aan te schuiven.

  Koortsachtig werd er een spoedvergadering belegd in de top van het FvD-politbureau. Men besloot het interne rapport te lekken naar GeenStijl. Een domme zet, want de viezerikken van GeenStijl zijn ook niet achterlijk. Ze maakten de kachel ermee aan.

  Feiten die niet onvermeld mogen blijven: Otten was niet zo happy met al de bagger en beloofde aangifte te doen, er is een half miljoen gespendeerd aan een campagne waar slechts drie zetels uit kwamen rollen, Baudet heeft met partijgelden vakantie gevierd in Thailand.

  Wat is de conclusie die men kan trekken? Wel, het is juist dat het succes Thierry naar het hoofd is gestegen. De dissidenten uit de partij moesten worden weggezuiverd. De partij moet, in Thierry’s ogen, de sekte blijven en niet de brede volkspartij die Otten voor ogen heeft. Dus opende hij een kast en vond er een lijk van Otten dat hij buitenhing. Vervat in een rapportje dat meer weg heeft van een haastig uitgetikt werkstukkie voor de schoolkrant dan een professioneel intern onderzoeksrapport.

  Maar hij had de hardnekkigheid van zijn voormalige bondgenoot onderschat. Hij had de reactie van BiZa en de accountant niet voorzien. Daardoor slaagde de afrekening maar half; het ontaardde in een moddergevecht van jewelste die zijn politieke opponenten schaterlachend gadesloegen.

  De afrekening op zichzelf is dus inderdaad autocratische Stalin-praktijken, ongecht of de lijk uit Ottens kast een echt lijk is of een door Baudet gemaakte vogelverschrikker.

  1. merlot

   “De stellingen in het bericht op de site werden onderuitgehaald door Binnenlandse Zaken en de accountant.”

   Inmiddels is gebleken dat het gaat om een accountantsverklaring met beperking: “Een accountantsverklaring met beperking wordt afgegeven wanneer er twijfel bestaat over de juistheid van cijfers in de jaarrekening. Wanneer een dergelijke verklaring wordt afgegeven zijn er, tijdens de controle van de jaarrekening, onzekerheden van materieel belang die niet konden worden weggenomen.”

   Ik zou dus maar een toontje lager zingen, Maria.

 12. merlot

  Het spel is begonnen toen Otten in april een interview gaf aan de NRC waarin hij Baudet in de rug aanviel.

  Zoiets doe je niet. Vanaf dat moment was duidelijk dat Otten een onbetrouwbare klootzak is.

  Hij moest dat ook bekopen met verlies van functies en status in de partij. Hij was nog slechts lid van de EK en meer niet. Hij legde zich er publiekelijk bij neer en de zaak leek daarmee afgesloten.

  Kennelijk is er daarna iets gebeurd waardoor de vlam opnieuw in de pan sloeg. We kunnen niet precies weten wat dat is geweest maar dat kan nog blijken.

  1. Beukman

   @Merlot
   Hij gaf dit interview aan de MSM pas nadat hij eerst tevergeefs intern had geprobeerd om Thierry te bereiken.
   Het was inderdaad niet netjes van Otten – iets wat klokkenluiders ook vaak voor de voeten wordt geworpen – maar vergeet niet dat FvD ook *zijn* partij was, waar hij veel geld en energie in had gestoken.

   Ik kan me wel voorstellen dat hij via de MSM trachtte alsnog een ingang tot Thierry te krijgen, en dan uiteraard via de kwaliteitskrant NRC, dat een ijzersterk interview publiceerde waarop inhoudelijk weinig viel aan te merken.

   Ook de reacties alhier waren: “vuile verrader”, “backstabber”, “nestvervuiler” (sic), “vadermoordenaar”, terwijl slechts zeer weinigen kritiek uitten op de boodschapper van het nieuws, te weten NRC.

   1. merlot

    “Hij gaf dit interview aan de MSM pas nadat hij eerst tevergeefs intern had geprobeerd om Thierry te bereiken.”

    Ja. Met andere woorden: hij had intern de bloedgroepenstrijd verloren, kon zich daar niet bij neerleggen en overtrad de ongeschreven regel om ten allen tijde dit soort zaken binnenskamers te houden.

    Door naar de pers te gaan beschadigde hij de partij waar hij zelf medeoprichter van was. Een politieke doodzonde en dat heeft hij geweten.

   2. merlot

    Ik wil er nog wel iets over kwijt.

    De lijn Otten zou totaal niets hebben toegevoegd aan het politieke landschap. Een slap aftreksel van de VVD. Iets waar niemand op zit te wachten en Otten zelf heeft het charisma van Billie Turf. Kansloos dus.

    De lijn Baudet voegt in potentie wél iets toe, al is het enerzijds vlees noch vis (hij houdt zich op de vlakte inzake de islam) en anderzijds een hoop quasi-intellectueel geleuter dat eerder bij een filosofie-gezelschap dan bij een politieke partij past.

    Dus deze soap raakt mij niet zo. Ik stem Bosma, maar dat wist je al…:-)

    1. Beukman

     @merlot
     Dat Otten weinig zou toevoegen ben ik wel met je eens. Ik zou de komst van een eerlijke rechts-conservatieve partij (dus inderdaad zonder quasi diepzinnig geklets) wel toejuichen, maar zie het er niet van komen, en zeker niet met een boekhouder als leider.

     Otten voelde zich opzij gezet, en had het idee dat (mede) zijn partij werd gekaapt. Ik vind het wel te billijken dat hij dit naar buiten bracht.
     Overigens bazelde Baudet daarna zelf ook iets als “we zijn nu eenmaal een partij met verschillende visies aan boord”.

     Stem jij maar lekker op Bosma. Luiheid en intelligentie hangen vaak samen, zoals je weet. 🙂

    2. Lao Tse

     Het is goed om te zien dat merlot ook constateert dat Baudet politiek niets toevoegt, behalve quasi diepzinnig geleuter en narcistisch vertoon zonder politieke substantie.

     Hetzelfde geldt voor Bosma, maar daar kun je nog wel om lachen.

     1. Frets

      blablabla zuiger, stoker en pisvlek

 13. Abn

  Leuke show, een kopie van een paar weken geleden bij GL.

 14. Michael

  Timmetje gaat nu vol op de “Otten met pek en veren wegwerken tour”. Erg sneu artikeltje dit waarmee de opmerkingen van Otten totaal uit zijn verband worden gerukt. Maar goed, DDS is het brave schoothondje van Baudet lijkt, en het wel en wee van de partij kan ze verder een rotzorg zijn. Nou ja, Tim iigda

  1. fanof43

   Helemaal mee eens, Michael.

 15. DidiMadloba

  Sommige mensen kunnen slecht tegen de warmte.

  Baudet stuurt daar welbewust op aan door zijn klimaatbeleid.

 16. fanof43

  Hm. Ik vind juist Baudet in sterk toenemende mate megalomaan gedrag vertonen. Juist in verband daarmee voorzie ik een implosie van zijn partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.