“Fijn”: nieuwe EU-buitenlandbobo Josep Borrell blijkt corrupte Israëlhater en ayatollah-knuffelende Iranvriend

We krijgen weer een gigantisch genante brekebeen als “onze” buitenlandvertegenwoordiger van de Europese Unie. Eentje die het buitenland niet snapt, en bovendien betrokken is geweest bij een corruptieschandaal.

Het was een knotsgekke rit maar de EU is er dan eindelijk uit welke Integere Vier de komende jaren de lakens mogen uitdelen in Brussel. Timmerfrans zit er niet bij (zonder hoor, ahem!), maar wél gekozen als “Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid” is de Spaanse socialist Josep Borrell. Hij zal dus, zoals zijn bizar lange nieuwe functieomschrijving uitlegt, de EU vertegenwoordigen in het buitenland. En wat betreft ‘hoog’: vooral hoog in het gehalte onwetendheid, kortzichtigheid en het appeasen van vijandige regimes.

We hoeven namelijk alleen maar een kijkje te nemen in zijn recente geschiedenis om te leren dat Borrell weinig op heeft met onze enige écht bondgenoot in het Midden-Oosten – Israël. Dat land wordt in het voortbestaan bedreigt door een agressief en kernwapensontwikkelend Iran. Maar daar moet de enige Joodse staat ter wereld gewoon maar mee leren leven, aldus Borrell.

Afgelopen februari vond Borrell dat Israël gewoon z’n schouders moet ophalen:

“We have our own prospects, interests and strategy and we will continue working with Iran. It would be very bad for us if it goes on to develop a nuclear weapon … Iran wants to wipe out Israel; nothing new about that. You have to live with it.”

Maar z’n liefde voor Iran gaat dieper. Veertig jaar na de Iraanse ‘revolutie’ (toen de seculiere Shah verdreven werd, en het theocratische ayatollah-regime geïnstalleerd) vierden Khomeini en z’n islamistische vriendjes een groot jubileumfeest. Borrell deed gewoon mee aan dit haatfestijn, en roemde de ‘wapenfeiten’ van de dictatuur:

“In 1976 kon 35% lezen en schrijven. Nu is dat 84%. In 1980 was 5% van de universiteitsmedewerkers vrouwelijk. Nu 47%. […] Iran is een sleutelland in de regio van het Midden-Oosten!”

Om nog maar te zwijgen van een groot corruptieschandaal in 2012, toen Borrell €300.000 in z’n zak had laten glijden bij een energieclub zonder dat hij zich daarover goed kon verantwoorden.

Weet je, met zulke ‘vrienden’ die ons mogen gaan vertegenwoordigen op het wereldtoneel hebben we geloof ik helemaal geen vijanden meer nodig. Echt schaamteloos dat de EU zo’n terreur-appeaser aanstelt als de hoogste diplomaat van de Brusselse landenclub. Bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Kretoloog

  Als de helft van wat hier staat waar is, dan gaat deze Borrel het heel moeilijk krijgen. Maar goed, eerst maar eens zien of het Europese Parlement hem wel accepteert als Buitenlandcommissaris van de EU.

 2. Isengrijn

  “…dat Borrell weinig op heeft met onze enige écht bondgenoot in het Midden-Oosten – Israël. Dat land wordt in het voortbestaan bedreigt door een agressief en kernwapensontwikkelend Iran. Maar daar moet de enige Joodse staat ter wereld gewoon maar mee leren leven, aldus Borrell…”

  Onze enige écht(e) bondgenoot in het Midden-Oosten???!!

  Nee, nee Tim, zij zijn onze bondgenoot niet hoor. Wij zijn hun bondgenoten. Als wij(Europa) namelijk niet hun bondgenoten zouden zijn is dat natuurlijk je reinste antisemitisme! Wij doen alles voor hun, en hun doen niets voor ons.

  Maar goed, Borell is natuurlijk geen antisemiet omdat hij zegt dat Israël zn schouders moet ophalen, hij wordt antisemitisch genoemd door Tim Engelbart. Dus dat zegt niet zo veel…
  Tim vind alles wat niet meteen kruipt voor Israël en hun slachtofferrol, antisemitisme.

  1. logisch denken

   Het enige stabiele land in de regio van woestijn ratten die het westen willen veroveren is natuurlijk de staat Israel. De gekke EU heeft samen met Nederland ooit een haven gebouwd voor de armlastige Palestijn welke direct in werking trad als doorvoer punt voor wapens van de Jihad.

   Dank zij Israel hebben we nog een rem in de regio op de Jihad. Jammer dat het zoveel joodse kinderen het leven heeft gekost. Schoolbussen opblazen is namelijk een hobby van Palestijnen

  2. van Urk

   Nee joh, Israel dat een technologisch vooruitstrevend markteconomie en de beste veiligheidsdienst ter wereld heeft doet nooit wat voor ons. Hahahaha hilarisch geweldig gewoon 🙂

  3. Jv

   Isengrijn, de tijd breekt spoedig aan dat Europa Israël nodig heeft om niet ten prooi te vallen van die geestelijk gestoorde bendes van Iran en alle andere moslimlanden.
   Israël is dan het baken van waaruit de westerse wereld het oorlogzuchtige tuig een halt kan toeroepen.
   Ik ben zeer blij dat Israël atoomwapens heeft, deze Geven stabiliteit in deze regio die we nodig hebben om weerstand te kunnen bieden tegen dat tuig.
   Misschien weet je het niet, maar het Israëlische volk zal altijd zegevieren en zullen er altijd bovenop komen getuige de geschiedenis, toeval??
   Of wordt het volk door hogere machten beschermt? Het feit dat Israël nog steeds bestaat als staat geeft al weer dat ieder land in het midden oosten het uit z’n hoofd laat om Israël aan te vallen, dat betekent immers hun eigen doodvonnis. Getuige de oorlog in de jaren 70. Er is al gezegd dat Israël het sterkste, machtigste en best geïnformeerde leger ter wereld heeft, klopt ook, daar hebben ze immers al meerdere staaltjes van laten zien!

 3. Niet L niet R

  Van dit soort, lopen er helaas nog veel meer van rond, waar het niet van bekend is!
  Gelukkig heeft Timmermans het niet gehaald om de belangrijkste man van de EU te worden, had met hem nog veel meer ellende veroorzaakt!

 4. Bolkestein

  Ik begin steeds beter te begrijpen waarom er wel eens revoluties zijn uitgebroken. Deze misdadige socialist Joseph Borrell is rijp voor de guillotine.

 5. Bolkestein

  Ik ben best wel jaloers op Amerika waar wèl normale mensen president zijn en worden herkozen.

 6. Rooie Vogel

  Hij kan doen en laten wat hij wil. Met Israël en Iran gaat hij het toch niet winnen van Trump. die maakt gehakt van hem. Trouwens we zijn het gewend in de EU. Zijn voorgangster was die Italiaanse communiste. Dus niks nieuws onder de zon. Daar worden ze in Israël gelukkig heet noch koud van.

 7. Siemien

  “onze”

  Helemaal niet, niet de mijne, ik ben anti EU en voor Nexit

 8. AS210854

  In een woord LACHWEKKEND.

 9. 007

  De EU kiest gewoon mensen naar hun eigen aard

 10. Jv

  Tim; “Echt schaamteloos dat de EU zo’n terreur-appeaser aanstelt als de hoogste diplomaat van de Brusselse landenclub“. Volgens mij mis ja iets! Het hele EU clubje is schaamteloos, corrupt, alcoholist, geldwolven, oorlogzuchtig en maffiozi. Kortom, NL regering en kamer moet uit deze club treden! Maar helaas, zij zijn van hetzelfde laken een pak!

 11. Mariposa78

  Ik weet de oplossing voor dit soort mensen:
  1 iedere ambtenaar die 62 en ouder is allemaal ontslaan lekker met pensioen sturen.
  2 In geen enkele vorm van lagere en of hogere politiek terug laten komen ook niet in de adviserende vorm en of commissariaten.
  3 de eerste 10 jaar bij geen enkel commercieel bedrijf mogen werken.
  4 met terugwerkende kracht 89% alle lonen die ze daar verdiend hebben (onbelast waren) terugbetalen.
  Dat houd ook in dat dit geld voor de auto’s en huizen en hun onkosten die ze toen gemaakt hebben.
  5 altijd vervolgbaar zijn omdat ze nooit en te nimmer verantwoording hoeven af te leggen.

  Wie nog meer zaken weet om aan te vullen graag mocht ik wat vergeten zijn.

 12. jorisxl

  Waar komen toch al die Josep Adolf Borelen vandaan het stikt hier in nederland van de linkse broederschap.

 13. JFU

  Met zulke ‘leiders’ is de joden vervolging begonnen….het eindresultaat weten we…..

 14. Michael M

  De wereld zit vol met gekken!!!

 15. Bolkestein

  De duivelse plannen van Christine Lagarde

  Het is een van de wensen van Christine Lagarde, de nieuwe baas van de Europese Centrale Bank: het afschaffen van baar geld, ofwel cash. Hoe zij opeens op die stoel in Frankfurt terecht is gekomen, kunnen alle pagina’s van een hele krant niet bevatten, laat staan dat ik dat poog in een column. Maar zij zit er, een advocaat die via ministersposten en het IMF de topbankier van de EU is geworden.

  Er kleven enkele vlekjes aan haar biografie, maar wie ligt daar wakker van? Niemand, toch? Maar van haar voornemen om cash af te schaffen, moeten we wel wakker liggen. Tenzij het je niet interesseert dat de ultieme totalitaire staat ligt te wachten, daar in een duister steegje in Frankfurt, ergens in de schaduw van de toren van de ECB. Met het afschaffen van cash wordt al het betalingsverkeer geregistreerd, en daarmee krijgen overheden de kans om wetje na wetje controle te gaan uitoefenen over ons bestaan: wie de geldstromen kan registreren, kan ook het koopgedrag, en dus de leefwijze, van individuen belonen of bestraffen.

  U denkt misschien: dat lukt haar nooit. Maar dan onderschat u de vasthoudendheid van de Europese revolutionairen, en daar hoort zij bij. De rente is momenteel zo goed als nul, en dat betekent dat het ECB-beleid van het opkopen van schulden ongestoord wordt voortgezet. De noordelijke EU-landen draaien daarvoor op.

  Onderwereldgeld
  Het is technisch mogelijk cash van online geld te scheiden en aan beide een verschillende rentestand vast te knopen. Twee soorten rente voor twee soorten geld. En de cash kun je een negatieve rente toekennen, bijvoorbeeld vijf procent, waardoor de cash die je thuis in de sok bewaart aan hevige inflatie onderhevig is (dit voorbeeld stond in een artikel in de Oostenrijkse krant Die Presse), terwijl je online-geld onbelast blijft. Maar er zijn andere manieren om cash af te schaffen, bijvoorbeeld met het argument dat onderwereldgeld daarmee waardeloos wordt.

  Meerdere malen heb ik het hier gemeld: het gevaar van de totalitaire staat komt met goede bedoelingen. En daar loert ook het duivelse. Er zijn sterke maatschappelijke krachten op gang gekomen die ten koste van letterlijk alles ons gedrag willen aanpassen. Zij bestaan voornamelijk dankzij hun zorg over het klimaat. Zij vrezen dat de mensheid aan haar einde komt als we de uitstoot van CO2 niet direct en volledig stoppen. Het gevaar is zo groot dat alles daaraan ondergeschikt gemaakt moet worden, ook individuele vrijheid. Ze hebben een meerderheid van politieke partijen en maatschappelijke organisaties hiervan overtuigd, en nu moeten stringente maatregelen worden genomen en uitgevoerd.

  Begrenzing
  Mobiliteit, de ongelooflijke verworvenheid van de twintigste eeuw, moet worden begrensd, de consumptie van voedsel dat energie-intensief geproduceerd wordt, moet worden gestaakt, huizen moeten worden ingepakt in een soort vacuümzakken, voor vliegen moet je je schamen – het is er allemaal al, maar ze zijn slechts het begin van de revolutie.

  Het fatale moment, het point of no return, is het moment waarop Christine erin slaagt cash te laten verdwijnen. Vanaf dat moment zijn we naakt voor de registratie en analyse van ons gedrag. Tel daar rekeningrijden bij op, zet er ook nog eens onze zoekopdrachten op Google naast, en we zijn weerloos geworden voor de goede bedoelingen van de staat.

  Die staat gaat ons in de nabije toekomst berichten sturen: u heeft een dozijn flessen wijn gekocht, dat deed u vorige week ook, heeft u een feestje? Heeft u daarvoor toestemming gekregen en heeft u aangemeld hoeveel auto’s moeten worden opgeladen die avond en hoeveel liter drinkwater zal worden verbruikt? Let op: u heeft uw feestje niet geregistreerd, zo blijkt bij controle; u krijgt binnen drie uur bezoek van onze gedragscontroleurs, u weet wat uw straf is: een maand lang geen toestemming voor het kopen van wijn.

  Totalitaire staat
  De databases van de zorgverzekeringen worden op een dag aangesloten, met dezelfde soort consequenties, alle gestoeld op goede bedoelingen, maar met een duivels gevolg: de totalitaire staat, het einde van de vrijheid.

  In zo’n wereld beweegt alles toe naar uniformiteit. Wat afwijkt, wat excentriek is, wat zich wil onttrekken aan het nuttige en efficiënte en geoorloofde, moet worden onderdrukt, of bestraft. Zo zullen de massa’s zijn, en daarnaast zal er een mini-kosmos van leiders zijn, met families die in aparte districten leven en dynastieke trekken krijgen; de bevoorrechten, de heersers.

  Overdrijf ik? Een beetje. Maar deze dystopie ligt op de loer. Want sympathieke en erudiete mensen als Christine Lagarde willen wat goed en veilig lijkt voor de volken van de EU, en waarom zou je in het virtuele universum waarin we leven nog zoiets archaïsch als cash nodig hebben?

  Er komt een moment, niet zo ver in de geschiedenis, ben ik bang, dat al die maatregelen die gevoed worden met goede bedoelingen het monster van de totalitaire staat voortbrengen. Net als al die andere commissarissen en Hoge Vertegenwoordigers, en hoe ze zichzelf ook noemen daar in de supranationale top van de EU, heeft Christine geen idee dat zij een duivel gaat baren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.