Framekoning Erik van Muiswinkel weer in de weer: ‘Alleen radicalisering op rechts! Links wordt géén extreem-links’

In Nederland zijn alleen ‘rechts’ en ‘extreem-rechts’ naar elkaar aan het opschuiven. Maar wordt links ook steeds radicaler? Nee joh, gekkie. Aldus de gedegradeerde komiek Erik van Muiswinkel vandaag op sociaal medium Twitter.

muiswinkelpolariseren

Het is elke dag gratis toegang in de Efteling voor Erik van Muiswinkel, kennelijk. Want dat de oudgediende grappenmaker van de VARA langzamerhand aan het verdwijnen is in zijn eigen pseudo-realiteit, wordt immer duidelijker. In zijn gedachten is Thierry Baudet al veranderd in NSB-leider Anton Mussert, en geeft Telegraaf-journalist Wierd Duk de schuld van door haatlustige pyromanen verbande kerken.

Vandaag wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het boek ‘Erik wordt gek’. Dat doet hij via een reweet van ene Murat of ‘Turkqueenzelda‘. Mij een verder onbekende tweep, maar bij Erik een hooggeëerde gast. In dit geval is makkelijk te zien waarom, want in deze ‘mededeling’ wordt even verkondigd dat ‘rechts’ steeds ‘extreem-rechtser’ begint te worden. Maar lieden op de linkerflank van de politieke arena? Nou, die zitten gebakken hoor. Die zijn nog steeds de redelijkheid zelve en zijn totááál niet naar extreem-links aan het opschuiven.

Dus: alleen de fans van Thierry Baudet worden knettergek, en de rest blijft gewoon normaal. Ziezo, dat is weer een uiterst overzichtelijk zwart/wit wereldbeeld. Even dirt off shoulder, en weer klaar!

De waarheid is natuurlijk een stuk weerbarstiger. Want alhoewel het ontegenzeggelijk is dat Thierry Baudet bepaalde discussies naar voren heeft gebracht die in vroegere tijden als beslist onsalonfähig zouden zijn beschouwd, is het niet zo dat ze allemaal van die heilige, redelijke boontjes op links zijn.

Laten we eens kijken naar de opmerkingen van Erik van Muiswinkel zelf om dat te illusteren. In vroegere tijden gewoon een linkse cabaretier zoals je die bij de VARA driehoog opgestapeld zag in hun televisiemagazijn.

Maar tegenwoordig? Pleiten voor een islamitische bezetting, gewone Telegraaf-journalist uitmaken voor fascisten, Zwarte Piet schaamteloos demoniseren terwijl Van Muiswinkel tot een paar jaar geleden zélf de Hoofdpiet was. En natuurlijk het vergoelijken van de agressieve, radicaal-linkse terreurbeweging Antifa. Is links niet naar extreem-links opgeschoven, zeg je? Nou, de eeuwige imitator van Hans Janmaat toont toch écht hoogstpersoonlijk het tegendeel aan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Brazil

  Muiswinkel, held
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Duke

   Sapperdeflap wat een grap.

 2. van Urk

  Voor Muiswinkel geldt: “Verlies twee dingen nooit uit je oog; je contactlenzen!”

  1. Brazil

   Over een paar jaar krijgt deze beste man een standbeeld, en terecht, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

 3. Lao Tse

  Zelfs een retweet van een (overigens zinnige) tweet van van Muiswinkel is voldoende om er een schuimend artikel op DDS aan te wijden.

  Een verbazingwekkende obsessie.

  1. van Urk

   Zinnige tweet!? Wie waren dan die zwart geklede tokkies die zojuist een oude man en een journalist in elkaar hebben geslagen in de stad Portland? En dan noem ik nog maar 1 voorbeeld.

   1. Lao Tse

    In de tweet wordt gesproken over de radicalisering in de politiek die je bij rechts wel waarneemt maar bij links niet.
    Uiteraard zijn er buiten de politiek wel extreem-rechtse en extreem-linkse activisten, maar daar gaat de tweet niet over.

    1. Frets

     Pleur op, laffe speklap, pisvlek en zuiger.

    2. Frets

     van muiswinkel is een karikatuur van zichzelf, geen aandacht aan besteden

  2. Brazil

   Dagelijkse kost, Muiswinkel, Sylvana en Peter R.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. fockingworst

    @brazil is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

   2. van Urk

    De drie musketiers van links.

   3. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

 4. logisch denken

  ach , vredelievend links slaat elke betoging uiteen die ze niet wel gevalt. De ware fascisten lopen in het zwart met een integraal helm over het gelaat. Daarom willen ze ook geen boerka verbod.

 5. 007

  uit het pleidooi van muiswinkel blijkt dus dat er WEL onderscheid is tussen RECHTS en EXTREEMRECHTS, maar dat er geen onderscheid is tussen LINKS en EXTREEMLINKS… de vraag is dus of er een LINKS of EXTREEMLINKS is…

  1. Pescador

   antwoord extreemlinks gewoon links bestaat al jaren niet meer kijk naar die sekte van klaver als er gedonder is ergens op straat met een groep klootvogels met hoofd doekjes voor de mond om onherkenbaar te zijn zitten er in de kop van de groep sekte leden van Jesse klaver. extreem rechts bestaat niet eens meer en extreemlinks probeert dat beetje democratisch rechts ook nog om zeep te helpen . macht en geld doen rare dingen met de mensen.

 6. Michael M

  Weer die muis. Kan ik mijn kat er niet op loslaten? Zijn we verlost van elke keer datzelfde gezeik!

 7. Pescador

  is ook een eikel snap werkelijk niet waarom die linkse eikel hier een podium krijgt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.