FVD: ‘EU moffelt migratiecrisis weg onder het kopje ‘overige zaken’… het is hét grootste probleem van deze tijd’

Forum voor Democratie-europarlementariër Rob Roos windt zich op over het feit dat het nieuwe voorzitterschap van de Europese Unie de hele migratiecrisis aan de zuidgrenzen gewoon een beetje schouderophalend wegschrijft in de marges van een stoffig rapport. Finland, momenteel voorzitter van de EU, heeft het zelfs geclassificeerd onder ‘overige zaken’. Dat is ronduit bizar, vindt Roos.

De nieuwe lichting europarlementariërs is van start! Niet alleen D66 is vers uit de blokken voor méér Europa, ook de eurosceptici zijn uiteraard van de partij. Anne Widdecombe, fractiegenote van de Britse sensatie Nigel Farage, vergeleek de EU al met een slavendrijverstoko. En D66 stond al te pleiten voor het uitstrekken van de eurofiele tentakels naar Zuid-Amerika.

Ook Forum voor Democratie is druk in de weer, en dat geldt niet alleen voor fractievoorzitter Derk Jan Eppink. Ook FVD-fractielid Rob Roos – die op een haar na coalitiedeelname in Zuid-Holland had gerealiseerd, totdat de ChristenUnie de partij een mes in de rug stak – had z’n huiswerk duidelijk gedaan, en was niet zo tevreden over het rapport dat Finland schreef nadat zij het roulerende EU-voorzitterschap voor een halfjaar hadden overgepakt begin deze maand.

Finland vindt namelijk dat migratie niet zo’n prioriteit is voor de Europese Unie. In hun rapport werd het alleen even heel vluchtig genoemd onder ‘overige zaken’, alsof het niet van levensbelang is voor Europe dat de Middellandse Zeeroute wordt afgesloten voor economische vluchtelingen.

Het idee dat heel Afrika een poging kan wagen om in Europa huisvesting en uitkeringen te vinden, is iets dat zo snel mogelijk naar het rijk der fabelen moet worden verwezen. Rob Roos heeft dat naadloos in de gaten. Maar nu Finland en de rest van de EU nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. logisch denken

  Das toch bekent ? ze worden verkocht als hoog opgeleide vluchtelingen die binnen een jaar aan het werk zijn in hun vak. De praktijk wijst uit dat 95 % van de eerste golf nog steeds in de bijstand bivakkeert.

  Het gratis geld en de woning waren toch beloofd bij binnen treden in het land van sinterklaas

 2. Jumping

  Inderdaad de EU in deze vorm maakt er een rotzooi van.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. Siemien

  De EU is een schande, maar ja hier zijn gasten als Lao natuurlijk helemaal mee in hun nopjes

 4. Jean Nederland

  Kijk naar de UK, nu ook naar de USA, kijk andere landen de socialisten, communisten, islam nazis maken gebruik van hun democratische rechten in onze rechtsstaten om onze landen te gaan knechten, onze kids te groomen, kortom compleet te stoken. Democratie is niet meer van deze tijd, het wordt tegen ons gebruikt. Tijd voor een aantal sterke mannen aan het roer en wat mij betreft gerust als een (pseudo) dictatuur.

 5. J.Rademaker

  Maak eerst een probleem, dan neem je meer ambtenaren aan om het niet op te lossen.
  Beloof vervolgens dat je het oplost met meer macht en geld.
  Perpetuum mobile totdat de uitgeknepen citroenen gaan morren de formule is dan, populistische,racisten en een snuifje tweede wereldoorlog.

  1. Lao Tse

   Helder hoor, Rademaker.

   🙂

   1. Frets

    flikker op pisvlek, ongenode gast en eeuwig gebande

   2. FlyingDutchman74

    Lao Tse jij stel niks voor…

    1. Frets

     jawel, het is een pisvlek, en ja die stelt niets voor

  2. Agios

   Right, zo is het. Lage werkloosheidscijfers zijn niet het gevolg van een bloeiende economie, maar van het wegzetten van mensen naar de ambtenarij. Kuilen laten graven om die door anderen weer dicht te laten gooien? Dat kost Geld. Inderdaad. Uitbetalen voor niks doen ook.

 6. Dollaert

  Volgens een landelijk ochtendblad vandaag , zijn de ouderen nu veel gelukkiger dan 20 jaar geleden. Het staat er echt. Ik ken nogal veel ouderen en niemand die ik ken is gelukkiger dan 20 jaar geleden. Integendeel! Fake news.

 7. Garland S. tucker

  Tim, je devotie voor FvD neemt ietwat komische, doch zorgelijke vormen aan.

  1. fockingworst

   Het is toch wel sneu en tekenend voor dds dat onze huistrol hier elke dag iedereen en alles inclusief de redactie word getrold door de huistrol..
   Als ik de redactie was had ik hem net zolang geband totdat hij er geen zin meer in had

 8. lIN-T

  De EU is van de moffen en die moffelen naar hun eigen untergang door al die criminele parasieten binnen te halen.
  Hebben de nazi’s na 75 jaar hun revanche. Europa kapot.

  1. peetjuhhhh

   Juist we zijn nu Ein volk Ein Reich precies wat Hitler wilde. Logisch ook natuurlijk, de nazi,s hebben nog steeds een vinger in de pap. Sterker nog in sommige landen noemen ze het gewoon een koning.

 9. peetjuhhhh

  Ja Europa negeert maar. Ze moeten is naar Marokko kijken, die smerige salafisten die die meisjes hadden vermoord krijgen de doodstraf. Zulke mensen komen hierheen dus de doodstraf invoeren in Europa. Dat zijn de imigranten tenslotte gewoon gewend.

 10. rujoleki

  Ja gelukkig blijven veel Nederlanders behalve PVV en het Fvd voor de E.U.Zij sluiten hun ogen. Zij kijken weg. Zij huichelen mee!

 11. La Vida Loca

  Het is wachten op de eerste dobberneger die ebola mee brengt naar Europa.
  Ben benieuwd hoe zij zich daar proberen uit te lullen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.