FVD steunt Westland die islamitische basisschool in maag gesplitst krijgt: ‘Oekaze van Slob, what’s in a name?!’

Forum voor Democratie steunt de gemeenteraad van de Zuid-Hollandse plaatst Westland. Deze verzet zich tegen de komst van een islamitische basisschool. Volgens een meerderheid van de raad wonen moslims teveel verspreid door de gemeente om zo’n school rendabel te maken, maar minister Slob (Onderwijs) is het daarmee eens en wil de gemeente gewoon overrulen. FVD-europarlementariër Derk Jan Eppink vindt dat opmerkelijk, en spreekt van een dwangbevel van de minister: ‘Oekaze!’

eppink slob

Forum voor Democratie heeft geen afvaardiging in de gemeenteraad van Westland, maar aangezien ChristenUnie-minister Slob (Onderwijs) er nu een landelijk thema van heeft gemaakt, hoeven FVD’ers zich ook niet meer in te houden. Derk Jan Eppink, europarlementariër, vindt het opmerkelijk dat de regering een gemeente een islamitische school door de strot wil duwen als een meerderheid van de raad heeft gezegd dat zij die liever niet hebben.

De FVD’er wijst erop dat islamitische scholen de laatste tijd flink in opspraak zijn (‘in het Slob zit’), en niet op de goede manier. We hoeven alleen maar ‘Cornelius Haga’ te zeggen, en heel het land weet meteen over welk hoofdstedelijk kinderkalifaat we het hebben. Eppink laat blijken het nogal wrang te vinden:

“Als een gemeenteraad het niet wil, komt er een oekaze van heer Slob (what is in a name!). Om een type school op te richten dat vooral het nieuws haalt omdat het in het Slob zit. “

Of ze in het Westland met die naamgrap veel kunnen, weet ik niet. Maar ze weten zich in Den Haag in ieder geval gesteun door één politieke partij die vindt dat je niet zomaar van bovenaf lokale besluiten kan negeren en je eigen drammerige zin kan doordrijven omdat je nu eenmaal de minister bent.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. ZiggyStardust

  Als de democratisch gekozen gemeenteraad unaniem tegenstemt is er onder het volk duidelijk geen behoefte aan en draagvlak voor een islamitische school en zou het dus ook niet normaal zijn als Slob dit toch doordrukt.

  1. Lao Tse

   Als het onder het volk geen draagvlak meer bestaat voor de vrijheid van onderwijs zullen we de Grondwet op dit punt moeten aanpassen. Ik betwijfel zeer of een (tweederde)meerderheid van het volk daarvoor te porren is.

   1. Frets

    flikker toch op, eeuwige gebande, zuiger, stoker en pisvlek

   2. Duke

    Die vrijheid hebben ze nog steeds. Ze kunnen ervoor kiezen om naar een islamitische school in een andere gemeente te gaan, of naar een school in de gemeente.

    Als we voor elke religie en elk andere vorm van bijzonder onderwijs een aparte school in elke gemeente aanwezig moet zijn, zijn er meer scholen dan kinderen.

    1. Lao Tse

     Dat laatste is juist. Om die reden is een van de voorwaarden om een school te stichten een redelijk uitzicht op een minimaal aantal leerlingen.
     Voor een school mag starten moet deze met een leerlingprognose aantonen dat er voldoende interesse is voor de school. Binnen een paar jaar moet de school daarnaast aan de stichtingsnorm voor het starten van een nieuwe school voldoen. Er moet dus een minimumaantal leerlingen verbonden zijn aan de school.

     1. Duke

      Alles is juist.

   3. ZiggyStardust

    Grappig, de reactie die ik geplaatst heb is zou zo van jou kunnen komen, ander onderwerp alleen. Hypocriete idioot.

   4. ZiggyStardust

    Maar on het kader van integratie en gelijke kansen lijkt mij dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Religieus onderwijs afschaffen dus, en montessori onderwijs en dat soort zaken ook.

   5. bifbof

    U hebt gelijk ! Overigens neem ik aan dat u (met mij) inderdaad de grondwet zou willen wijzigen . U bent ook niet gek

   6. Likko

    De gedwonge omvolking….. COUDENHOVE KALERGI PLAN

    1. Lao Tse

     Likko heeft ook een klok horen luiden.

 2. Punt50

  De regering schept er genoegen in onze autochtone bevolking maximaal in de maling te nemen en opzadelen met kansenparels.

 3. Lao Tse

  Eppink verwerpt in zijn tweetje impliciet de vrijheid van onderwijs die in onze Grondwet is vastgelegd. Gemeentebesturen kunnen niet tegen dit grondrecht ingaan, althans niet met enig materieel gevolg, en door met deze inzet mee te gaan wordt door het FvD de Grondwet onderuit gehaald.

  Het zou Eppink sieren als hij in de eerste plaats zou beseffen dat hij hiermee impliciet een grondrecht met voeten treedt en in de tweede plaats helder is over de opstelling van het FvD op dit punt.

  Ik vrees dat het niet meer dan een losse flodder is, passen bij het FvD die we niet meer als serieuze politieke partij kunnen aanmerken.

  1. Frets

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

  2. tonna

   @laos
   Jij verdedigt het grondrecht ten gunste van een volk dat de leefkwaliteit van de autochtone Nederlander verziekt!
   Vrijheid van geloof en onderwijs is vastgelegd in de grondwet,maar is in een heel andere geest en gedachte bedoeld!
   De wetgever heeft vast niet bedoeld dat in islamitische scholen,het salafisme wordt bewierookt,wat vaak het geval is!

   1. tonna

    Ik was even vergeten te noteren dat in mijn ogen laos zelf een zeer geniepig salafist moet zijn gezien zijn structurele inzet voor die verderflijke ideologie!

    1. Frets

     nutteloos om met dat nageboorte te discussiëren.

    2. Lao Tse

     Nee, tonna, ik zie niets in de islam in het algemeen en het salafisme in het bijzonder.
     Dit is dus een misverstand.

     Ik ken moslims wel de vrijheid van onderwijs toe, maar dat is natuurlijk een andere zaak.

     1. Frets

      kansloze, eeuwige gebande pisvlek en vette speklap

     2. logisch denken

      vrijheid van onderwijs om een ideologie te leren hoe ze anderen moeten onderdrukken. Wat zijn linkse betweters toch dom en arrogant. Flapdrol geeft ongehinderd door enige kennis een mening van een kind van 3

     3. Angelus pacis

      Ik ben het met je eens, vrijheid van onderwijs is een groot goed. Vreemd genoeg hebben we in Nederland een systeem van onderwijs waarin ook religies (ideologies) de mogelijkheid krijgen om een school te beginnen en deze door de overheid te laten financieren. Maar een school met als basis een religie/ideologie is natuurlijk een slechte zaak dat neigt naar brainwashing en indoctrinatie. Zeker als dat mede met ons belastinggeld wordt betaald. Daar ik niet wil dat mijn geld in dit soort projecten wordt gestoken vind ik totale afschaffing van bijzonder onderwijs een zeer goede zaak. Wil je je kind een bijzondere basis meegeven dat moet dat zelf gefinancierd worden in eigen tijd. De overheid is verantwoordelijk voor kei-goed openbaar onderwijs, het beste van het beste, en moet daar voor zorg dragen. Ik vind ook dat, ondanks de grondwet, we zelf regie moet kunnen nemen als we iets niet willen of gewenst is. islamitisch onderwijs is niet gewenst. Als het gaat over fascistisch onderwijs dan zijn we het vreemd genoeg zeer snel met elkaar eens. Maar als het gaat over de islam, dat veel raakvlakken heeft met de fascistisch ideologie, dan is er in eens een probleem. hoe raar! Bovendien, vrijheid van onderwijs, is in het leven geroepen in een tijd dat mensen met die vrijheid en verantwoordelijkheid om konden gaan. In de ‘ nieuwe’ tijd hebben we te maken met een bevolkingsgroep die niet met die vrijheid om kan gaan en erger nog, er misbruik van maken Daar was deze wet nooit voor bedoeld.

   2. Lao Tse

    “Jij verdedigt het grondrecht ten gunste van een volk dat de leefkwaliteit van de autochtone Nederlander verziekt!”

    Ook zouden immigranten dat doen (ik vond het zo algemeen geformuleerd nergens op slaan) zou ik het grondrecht op dat punt niet willen afschaffen.

    1. Frets

     De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

  3. logisch denken

   de islam heeft geen recht op vrijheid van onderwijs als die vrijheid anderen beperkt in hun vrijheid. Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

  4. Likko

   Moet jij niet gewoon in zo een sharia landje gaan wonen? Veel beter voor je ipv hele dagen te roepen dat die lui hier allemaal rechten verdienen en wij racisten zijn. Misschien besef je dan na een paar dagen dat ook jij haram bent en ze jou net zo goed de put in trappen…

 4. EU kok

  Quote : Volgens een meerderheid van de raad wonen moslims teveel verspreid door de gemeente om zo’n school rendabel te maken, maar minister Slob (Onderwijs) is het daarmee eens en wil de gemeente gewoon overrulen.
  .
  Tim, ik weet dat je creatief met weergeven bent maar nu ga je echt te ver.

  1. Frets

   cockje der cockje, een übercockje, met ‘ck’

  2. Watcher

   ? rtve ? 🙂

   1. EU kok

    Sorry, ga ik regelen.

    1. EU kok

     Werkt in de rechter (waar anders) kolom.

     1. Frets

      Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

    2. logisch denken

     jij kan niets regelen c o ck . Je kan nog geen ei koken

     1. EU kok

      U heeft gelijk.
      Ik kan geen ei koken en u kunt niet logisch denken.

 5. tonna

  Het wordt tijd voor kabinet Baudet1,dan hebben we een bindend referendum toe!
  Maar het tot dusver apatisch met links meehollend stemvee moet dan wel vlug van mening veranderen,en wel vóór 2021!
  Wat er nu in Nederland en heel Europa gebeurt is te gek voor woorden!

  1. EU kok

   Quote : Wat er nu in Nederland en heel Europa gebeurt is te gek voor woorden!
   .
   Precies Anton, allemaal democratisch gekozen volksvertegenwoordigers, zelfs een enkeling die uw mening vertegenwoordigt

   1. Frets

    slap cockje, het cockje der cockjes, met ‘ck’

   2. Bosche draak

    Diezelfde democratisch gekozen partijen die bij formatievorming worden buitengesloten?
    Bedoel je die soms kokhals?

    1. EU kok

     In een functionerende democratie heb je een regering en een oppositie zodat iedereen vertegenwoordigt is. Niemand wordt buitengesloten of de toegang tot de 1e of 2e kamer ontzegd.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het “buitengesloten” zijn is nog steeds een hardnekkige fabel. Zeker, Janmaat is buitengesloten, maar sinds de doorbraak van Fortuyn is er geen rechtspopulistische partij meer buitengesloten.

      Het is lulkoek, onzin, larie, maar wordt nog steeds als waarheid verkocht.

     2. Frets

      Guusje Glijmiddel glijdt weer uit

 6. Kapitein Haddock

  Hoever is Slob met HAGA in A,dam???
  Deze Nederland hatende school wordt uitgebreid. Zo wil de Marxistische Islamitische gemeenteraad het.
  En Slob? Wat gaan we doen? Vasthouden aan regels, procedures, etc,.?
  Met als uitslag : “het voldoet aan de wettelijke eisen!”

 7. Jumping

  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel, accepteert geen andere mening, als de mening van het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  De burgers in het Westland, worden bij het grofvuil gezet, door het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Sterkte Westlanders.
  DEMOCRATIE is in Nederland een vies woord geworden.

 8. Seneca

  Arie Slob. het toppunt van gristelijk gehuichel. als ik die kop zie ga ik lichtelijk over mijn nek en de opper huichelaar Segers is het prototype van de farizeeër, zoals die door zijn ‘leidsman’ wordt beschreven: ‘het zijn graftombes, van buiten schoon en wit gepleisterd, maar binnen is het een en al ongerechtigheid’. maar zondag zullen die huichelaars weer vooraan in de kerk zitten en de gemeente tonen, hoe gristelijk zij wel niet zijn.

  1. Lao Tse

   Mooi citaat, Seneca. Matthëus 23:27-28

   1. Frets

    De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

 9. logisch denken

  stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

 10. Juriaan

  Zo’n school kan beter op een Arabische zandvlakte en laat de ouders de kinderen brengen. Dat is pas een win win situatie

 11. FlyingDutchman74

  Lao Tse is geestelijk niet in orde.

 12. Rud56

  @Tonna 3x ++++++

 13. Anders55

  daar kan wat aan gedaan worden toch, een nieuwe onderwijs-wet; iedereen in Nederland heeft recht op Nederlands onderwijs en heeft men 1vaste regel voor alle verschillende geloven, stromingen en religies en is men gelijk van al het andere gedoe af?
  waarom al die speciale soorten; we wonen samen in 1 land!!! maar zolang aan blijft er van die eenheid weinig over; voor iedereen in dit land zouden dezelfde regels moeten gelden en geen onderscheid maken!!!

 14. Rud56

  Onze Grondwet is gestoeld op onze westerse, vrije gedachtegang c.q. normen en waarden, onze christelijke en joodse cultuur!

  Dus is niet afgestemd op middeleeuws, dominant, intolerant, wreed en zonder meer af te wijzen gedachtegoed c.q. ideologie dat islam heet!!

  Zo is in onze Grondwet goddienstvrijheid vastgelegd dat deze bedoeld is voor religieen, niet voor een bewezen ideologie als de islam!

  Maar ja, de (linkse) naieve en domme deugdwazen zullen dit nimmer erkennen, laten zich liever het zand in de deugogen strooien en vervolgens als makke schapen naar de slachtbank leiden (alweer…)!

 15. Rud56

  En Westlanders, mijn steun in jullie strijd heb je. Jullie zijn democratisch gekozen, dus is jullie wil de wens van het volk! Weg met de islam daar in het publieke domein!

 16. Cesare

  Ergens gelezen:
  Overal waar de moslims verschijnen,
  zullen vrede, vrijheid en verdraagzaamheid verdwijnen.
  Sprak me wel aan in deze situatie.

 17. Pescador

  Laat die jeugd maar gewoon naar hollandse scholen gaan kunnen ze beter intregreren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.