Geert Wilders velt streng oordeel over bijl- en mes-terroristen vrijsprekende rechters: “Ziek!”

De rechterlijke macht in Nederland heeft een ernstige ziekte, aldus PVV-leider Geert Wilders, en die heet: vrijspraak voor terroristen. Twee keer in korte tijd weigerde de rechter onlangs om mensen die zeiden dat ze respectievelijk ongelovigen en Geert Wilders kwamen doden een celstraf op te leggen. Wilders heeft daar schoon genoeg van: “De rechterlijke macht is ziek!”

ziekemacht_gw

We beginnen in Nederland een flink veiligheids- en rechtvaardigheidsprobleem te creeëren, zo insinueert PVV-voorman Wilders vandaag op Twitter. Het is namelijk niet dat we terroristen en terroristen-in-spé niet kunnen grijpen, want dat kunnen we wel. Voor zover er in Nederland aanslagen zijn gepleegd of verijdeld hebben we de daders altijd bij hun lurven kunnen grijpen. Wat dat betreft natuurlijk kudo’s voor de politie en de inlichtingendiensten,.

Maar dat compliment geldt niet voor de hele zogenaamde “keten.” Want iedereen heeft daarin verder z’n werk gegaan, behalve mijnheer de geleerde rechter die aan het einde staat met een klein houten hamertje. Die ziet al het bewijs, ziet foto’s van doorgesneden kelen of tassen vol wapentuig. Hij kijkt er een keer moeilijk bij, tikt dan met z’n hamertje en roept “Vrijspraak!” En een levensgevaarlijk persoon mag gewoon de straat op, of hoeft hoogstens zich voor een schappelijke periode zich te melden in een tbs-kliniek.

Rechtse partijen hebben het altijd over streng straffen, en dat is één ding. Maar als we dat niet kunnen krijgen, kunnen we dan eens beginnen met überhaupt straffen? Want zoals het er nu voorstaat maken mensen die kelen doorsnijden in Den Haag of richting Limburg trekken met tassen vol wapentuig niet erg veel kans op een celstraf. Geert Wilders vindt het niet alleen een zorgelijke ontwikkeling, hij ziet het als symptomatisch voor een rechterlijke macht die niet meer gezond is:

“Een man met een bijl en twee messen die zei: “Ik kom voor dat varken, Wilders. Ik heb een bijl in mijn fietstas, daar sla ik hem zijn kop mee in”, wordt vrijgesproken net als de man die drie mensen bijna doodstak omdat “ongelovigen moeten lijden”. De rechterlijke macht is ziek.”

Geert Wilders is overigens lang niet de enige die vindt dat het al te kwistig strooien met vrijspraak een schande voor het land is. De PVV-leider krijgt voor de verandering zelfs bijval in de MSM, en zelfs Nederlanders met een immigratie-achtergrond geven de PVV’er schoorvoetend gelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. EU kok

  Zou Wilders, zoals van een goede volksvertegenwoordiger mag verwacht worden, al een wetsontwerp ingediend om herhaling te voorkomen?

  1. Frets

   slap cockje, met ‘ck’

  2. fockingworst

   @eu (slappe) cock de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

  3. Vraagtekentje

   Het ligt net aan de wet, maar aan de d666rechters die hem niet goed uitvoeren cock.

   1. Vraagtekentje

    Het ligt niet aan de wet, maar aan de d666rechters die hem niet goed uitvoeren cock.

  4. Duke

   Heeft

  5. Top

   Jabba de glibber, laat weer eens zijn onwelriekende slijmspoor achter. Hhet is en blijft een ‘Çock’.

   1. Frets

    met ‘ck’

  6. Vit

   @ EU kok

   “Zou Wilders, zoals van een goede volksvertegenwoordiger mag verwacht worden, al een wetsontwerp ingediend om herhaling te voorkomen?”

   Heb jij ooit geprobeerd om met een hamertje een gewapend betonnen muur te slechten? Het lukt wel maar met heel veel geduld en doorzettingsvermogen wat Geert ondanks de bedreigingen aan zijn adres (gelukkig) in ruime mate heeft, een echte patriot die door dik en dun gaat.

  7. Seneca

   @kokje
   als deze tweet je enige reactie is op dit toch wel ernstig onderwerp, blijf dan lekker in Brussel koken, misschien vergiftig je het EU tuig daar EU KOK!

  8. Bolkestein

   Staande wetgeving toepassen in plaats van de selectieve wetshandhaving door die d’66-rechters die met twee maten meten. Wat dacht je daarvan? Of gewoon die d’66-rechters ontslaan en vervangen door rechters die wel competent zijn.

  9. Ts

   Geachte EU Kok,
   Eerst feiten en dan reageren graag: het indienen van een voorstel tot wetswijziging heeft voor deze specifieke zaak geen nut.
   Vooruit ik zal proberen uit te leggen waarom: de wetgever kent verschillende strafmaten voor diverse door rechter bewezen geachte daden.
   In de wet staan diverse mogelijkheden tot straffen, echter waar de rechter hiervoor gekozen heeft (het vonnis en de daarbij behorende motivatie van afwegingen heb ik nog niet kunnen lezen) is om geen straf op te leggen maar een maatregel! Zoals U bekend zou moeten zijn is TBS met dwangverpleging een maatregel en geen straf zoals in de wet bedoeld. Aan een maatregel zijn weer andere vervolgstappen gekoppeld welke zeker als uiteindelijke doel hebben een volledige terugkeer in de maatschappij.
   Dus nee wijziging wet heeft geen zin nav deze casus, wat wel zou kunnen helpen als bijvoorbeeld een Hoge Raad in NL een uitspraak zou doen over dit soort zaken aangezien een rechter een arrest van de Hoge Raad mee kan laten wegen. (wel dient in dit verband te worden aangemerkt dat de vrijheid van toetsing door de Hoge Raad wordt belemmerd door EU wetgeving)…….

  10. tonna

   @kok:
   Domme opmerking,weet jezelf ook!

 2. fockingworst

  Dhr wilders heeft 100% gelijk.
  Het is bizar dat zijn minder minder uitspraak zwaar word vervolgd en dat dhr wilders door dit soort enge figuren gewoon bedreigd mag worden en deze niet vervolgd worden.
  De rechtspraak is niet recht maar krom in Nederland.

  1. EU kok

   Stop de persen!
   Worstje heeft een nieuwe gedachte uit zijn toetsenbord gekregen.

   1. Seneca

    volgens mij krijg jij je worstje niet meer overeind en dat desondanks je zelf gekozen bijnaam ‘cock’. vermoedelijk ken je de betekenis niet van het woord ‘cock’ het is heel simpel ‘lul’. een toepasselijke bijnaam, compliment!

  2. EU kok

   wordt.
   Wilders

   1. fockingworst

    @eu cock de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
    Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
    @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
    en dat al zeker 10 jaar lang.
    U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

    1. Scaldis

     Maak je borst maar nat Fockingworst. Dagbesteding is in volle gang. Veel te warm deze week voor het trollenbos, dus de cliënten worden achter de laptop gezet.

     1. fockingworst

      @scaldis deze jongen heeft zo nog genoeg te doen… Lekker buiten zwemmen in natuurwater met vrouwtje fockingworst dochter en zoon fockingworst en nog lekker stukje toeren met de motor..
      GA echt niet dehuistrol 24 /7 volgen zoals hij aanwezig is … Deze jongen (@fockingworst)heeft een goed sociaal leven..

   2. Frets

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   3. Original NL

    Ach cockje ga je nu noppen imiteren?

   4. Peter Oudshoorn

    In arren moede gaat EU-kokkie ook maar de taalnazi uithangen. En dat voor een dyslecticus.

    1. Vraagtekentje

     Volgens mij lijdt hij ook aan dyscalculie, want hij rekent op “rechtspraak”

   5. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   6. dario

    “verwacht mag worden “

 3. Punt50

  De kromspraak gaat steeds verder om de autochtone Nederlanders op hun plaats te zetten, namelijk onder de islam.

  1. dario

   Doe net als ik en verkas Nederland is verloren . Waar ik nu woon is het vele malen beter vertoeven .

   1. Duke

    Je kan blijven verhuizen op die manier totdat er geen plekje meer is waar het goed te vertoeven is.

    1. fockingworst

     @duke Zuid-Amerika is goed vertoeven en midden Europa beiden niet of nauwelijks islam en willen ze daar ook niet hebben.

 4. Jumping

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk.

  De Nederlandse rechters zijn Links en op de hand van Hassan en Co.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. santiago

  Wilders heeft groot gelijk en dat vindt zeker 80% van de Nederlandse bevolking ook, maar 20 % heeft het lef om het hardop te zeggen.

  1. Agios

   De meeste Nederlanders hangen laag in de touwen. Het zijn bakfietsmoeders, mannen met dweilknieen en zeurende exemplaren die gewend zijn altijd hun zin te krijgen. Van tijd tot tijd hoop ik op een staatsgreep door een vent met ballen die eens stevig de bezem door de troep haalt. Zoals het nu gaat, gaat het volstrekt verkeerd.

 6. Watcher

  De keelsnijder vrijgesproken volgens onze Geert.

  Ik maar denken dat hij TBS met dwangverpleging heeft.

  1. Jv

   Watcher; om vervolgens de vrijheid krijgen om doodgemoedereerd de poort uit te wandelen en er weer een paar te vermoorden onder de noemer dat hij nu geen opdracht kreeg van een grote vogel, maar van de maagden die op hem staan te wachten.
   Trouwens…..wat mist de wereld als deze vechthonden domweg van de aardbodem verdwijnt?

  2. santiago

   Watcher. Jij kan beter niet proberen te denken. Daar ben je veel te stom voor.

  3. Seneca

   @watcher
   arme man, u weet het verschil niet tussen een veroordeling en tbs. ik vraag mij af, weet u dit werkelijk niet of houdt u zich zo stupide. ik denk het laatste gezien de kwaliteit en niveau van uw reacties lees drek.

 7. van Urk

  Dit kan een nieuwe trend in Nederland gaan worden om met messen en bijlen te gaan zwaaien. Zwaar gestraft wordt je hier toch niet. Dat is het signaal wat de rechterlijke macht nu aangeeft.

  1. Frets

   de islamisering raakt al aardig ingeburgerd, het zwaaien en steken met messen is al aan de orde van de dag, in naam van allahmohammed

  2. Watcher

   van Urk, je hePt de DDS stijl al goed te pakken, meld je aan als stukje schrijver 🙂 🙂 🙂

   1. Seneca

    @watcher
    dat hoeft de heer van Urk niet te doen. er schijnt een figuur rond te spoken met de nickname ‘watcher’. die is zo stom dat hij alleen van brood stront kan maken.

   2. van Urk

    @Watcher, Ik schrijf helemaal niks verkeerds op. Hoe denkt u er zelf eigenlijk over? Sterker nog..wat denkt u als u zo,n figuur zelf op straat bent tegen gekomen die met een bijl heeft gezwaaid naar omstanders en ondertussen al iemand heeft gekeeld met een mes en daarna gearresteerd wordt? Hopen dat ie ooit of snel weer los gelaten wordt?

   3. logisch denken

    tot inhoud weer blinde kijker , ga je stol nou maar zoeken kan je buiten een rondje doen het is erg mooi weer

 8. Jantje

  Ik bid dat die rechter, of een van zijn naasten, het volgende slachtoffer is van een van deze demonen.

  1. Watcher

   Kijk eens aan , geloof is liefde.

   Ga maar snel bidden jantje, je bewijst maar weer eens hoe ziek het geloof is…

 9. Jv

  Als het mijn broer of zuster was geweest, en dit “beest” alleen TBS kreeg, dan ruste ik niet eerder dan dat hij van mij levenslang kreeg tussen al die maagden. Oog om oog, tand om tand.
  Het wordt tijd dat de slachtoffers, voor zover ze het overleefd hebben en hier nog toe in staat zijn, ook eens rechtertje gaan spelen.
  Mag niet, maar kelen doorsnijden, verkrachten, etc, mag ook niet.
  Voor dit soort vechthonden moet men uitzonderingen maken en hiervoor doodstraf opnieuw invoeren. Valt met zo’n hond toch geen prijzen meer te winnen.
  Het zal denk ik ook niet lang meer op zich laten wachten tot familie en of slachtoffer(s) het recht in eigen hand gaan nemen. De overheid vraagt er om en de rechters zijn inmiddels al zo geestelijk gestoord, dat zij het zijn die levenslang TBS moeten hebben!

  1. Watcher

   @Jv een baken van beschaving.

   1. Jv

    Klopt, maar waarschijnlijk vergist u zich in de naam. Volgens mij moest het zijn “ de rechters en moslims een baken van beschaving”, toch?

 10. Jv

  Welbeschouwd kunnen we na 40 jaren opvang van gastarbeiders, asielzoekers, vluchtelingen, gratis geld zoekers, verkrachters, moordenaars, cultuur, normen en waarden vernietigers, etc, etc, concluderen dat deze lui totaal geen verrijking voor ons land zijn ( geweest), maar eerder een steeds extremere last voor ons waarbij men eens moet gaan denken of het niet verstandig is om eens goed na te denken over de standpunten van de PPV!
  Niet dat dit zaligmakend is, maar tot hoever willen we het laten komen, tot het momnet dat er een burgeroorlog komt, waar dit soort lui van leven?
  Bekijk de wereld en mom tot een onthutsende conclusie dat in alle landen in de wereld waar de gewelddadige islam aanwezig is, hoe beperkt ook, het overal moord, verkracht, indoctrineerd, culturen kapot maakt, en openlijk anarchie pleegt om zo snel mogelijk de islam de grootse macht in de wereld te laten worden enalle andere volkeren te onderwerpen aan de islam, of sterker nog, de kelen door te snijden.
  Hoelang willen we en blijven we nog op die smerige linkse Nederlandse islam knuffelaars stemmen? We klagen allemaal, maar mijn verontrusting neemt toe als blijkt dat hoe meer de rechters deze honden vrij pleit, hoe meer Rutte en consorten weer zeteltjes winnen. Kortom, we
  We vragen er zelf om tot het te laat is. We maken ons nu druk om het klimaat, maar het oprukken van de islam in deze wereld is een nog veel groter gevaar.
  Dit omdat binnen tien jaar Nederland al onleefbaar wordt!

 11. Kretoloog

  De rechters zijn inderdaad het spoor helemaal bijster. Neem de uitspraak in de PAS: Programmatische Aanpak Stikstof. Dit programma is door de rechters vernietigd. De gevolgen zijn desastreus. Niet alleen voor de boeten die mest uit willen rijden. Ook de aanleg van wegen, bouw van woningen in steden en dorpen, nieuwe bedrijfsterreinen. Alle plannen kunnen in de ijskast.

  Oh ja, en het is ook allemaal te danken aan Europa/Brussel. Nou Guus Bokkelul, kom er maar in met je praatjes hoeveel wij aan de EU te danken hebben. Dit geintje gaat ons land tientallen miljarden kosten.

 12. Piet Klein

  De vraag begint zich op te dringen of politici, rechters bang zijn voor het extremistische islamitisch geweld. Kiezen voor hun eigen veiligheid in het decor van de politieke correctheid? Downplayen of zoeken uitwegen via het typeren van daders als verward etc. Kijken we aan tegen een bange politieke macht en een bange gerechtelijke macht?

  1. Jackpot

   Alles om uw eigen wereldbeeld te kunnen bevestigen.

 13. Rosasolis

  De bijl-messen man werd beoordeeld als ernstig gestoorde terrorist. Maar niet als moslim terrorist. Hij is niet vrij gesproken. Hij heeft een lange gevangenis straf gekregen met daarna TBS.

  1. peetjuhhhh

   Een tbs (ter beschikking stelling) kan gewoon in dezelfde clinique als Robert. Dus we zijn niet meer veilig zo gezegd. Jammer dat je IQ gelijk is als van een imigrant, anders had je het wel begrepen.

   1. peetjuhhhh

    Kliniek pff controle sh. t

 14. janszm

  Die rechters moeten TBS krijgen en pas weer los als zij aangepast zijn en een cursus rechten van het LOI met succes hebben afgesloten.

 15. Jynx

  Nederlands rechtsysteem is niet zo fris als je mag verwachten!
  Moet uit de huidige verpakking en zo spoedig mogelijk verversen.
  Weggooien dus rijp voor de kliko!

 16. PHM van de Kletersteeg

  Zij worden niet bestraft maar beloond. Zij krijgen “behandeling”–dat betekent luxe wonen en eten–aanzienlijk beter dan ik.

  Wat rechtvaardig zou zijn:
  –dwangarbeid weer invoeren;
  –tenminste 20 jaar dwangarbeid voor dat vuilnis–zijn slachtoffers hebben de rest van hun leven pijn en elende;
  –DAARNA: volstampen met pillen–net als ziekenfondspatienten in de jaren 70; niet langer dan een paar week; dat deporteren.

  Note: wetbok van strafvordering zegt dat straf als straf ervaren dient te worden. Dwangarbeid dus want aan werken hebben ze broertje dood.

  het kan toch niet zo zijn dat dit moslim-inteelt-vuilnis vrij rondloopt, woning krijgt, uitkering krijgt, luxe leven hebben terwijl hun slachtoffers nog dagelijks lijden????

 17. rujoleki

  Helaas men Wilders er lopen nog teveel huichelaars in Nederland. Zij zijn voor de islam en de asielparasieten. Kijk maar naar de vele nsbers die hier rondlopen. Hopelijk komt de dag dat de Nederlandse nsbers worden aangepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.