Gemeenteraad Westland stemt met grote meerderheid islamitische bassischool weg, directeur is boos: ‘Respectloos!’

snapshot
Foto: Abdelsadek Maas, directeur van Yunus Emre. Bron: Screenshot Omroep West.

Voorlopig dikke pech voor de ouders die hun kind per sé naar een islamitisch schooltje in de gemeente Westland willen sturen: de gemeenteraad gaat met een ruime meerderheid voor het plan liggen om een Koranschool voor kinderen te openen in de plaats. De lokale partijen stemden het plan overtuigend weg. De burgemeester is not amused.

In de gemeente Westland, in Zuid-Holland, heeft de gemeenteraad gisteravond onverbiddelijk uitgehaald naar de islamitische scholengemeenschap Yunus Emre. Het plan om een islamschool te bouwen in de landelijke gemeente is gekielhaald door een meerderheid van de raad. De lokale partijen waren allemaal fel tegen:

“De gemeenteraad van Westland wil in meerderheid niet meewerken aan de komst van een islamitische basisschool binnen de gemeente. Dat wees een stemming dinsdagavond uit. Burgemeester Bouke Arends ziet zich genoodzaakt woensdag daarover de minister van onderwijs te informeren, omdat de beslissing volgens hem in strijd is met de grondwet (vrijheid van onderwijs).

De drie lokale partijen, Westland Verstandig, LPF en GBW (samen goed voor een meerderheid) weigerden mee te werken aan de opneming van de vestiging van een islamitische basisschool in het zogeheten Plan van Scholen 2020-2023. “

De uitslag was 21 tegen 15 – ruime, en duidelijke cijfers dus.

Toch was niet iedereen blij met de uitslag van de stemming. De burgemeester van Westland, Bouke Arends (PvdA), zegt zonder blikken of blozen dat zijn gemeenteraad de Grondwet schendt door de vrijheid van onderwijs aan te vallen. Hij zegt dan ook te gaan klikken bij de minister: “Ik heb in mijn functie ook een taak als rijksorgaan, en die taak neem ik óók serieus.”

Ook oud-Kamerlid Joram van Klaveren, ooit vertegenwoordiger voor PVV en VNL, vond de uitslag van de stemming betreurenswaardig: “Vrijheid, individu en rechtsstaat zijn centrale uitgangspunten van de Westerse democratie. Grondwettelijke vrijheden gelden dus ook voor stromingen waar je zelf misschien niet toe behoort.”

Maar het meest pissig van allemaal was Abdelsadek Maas, de schooldirecteur van Yunus Emre. Hij vindt dat Westland het rechtssysteem respectloos behandelt, en overweegt hij een rechtszaak:

“Bij scholengemeenschap Yunus Emre zijn ze zeer verbaasd over de beslissing van de gemeenteraad van Westland om niet te willen meewerken aan de komst van een islamitische basisschool. “De meerderheid van die gemeenteraad houdt zich niet aan de grondwet en toont geen respect voor ons rechtssysteem”, reageert directeur Abdelsadek Maas, die al contact heeft gezocht met zijn advocaat.

Yunus Emre neemt geen afwachtende houding aan op wat de minister gaat doen. “Ik heb vanmorgen al een e-mail gestuurd naar onze advocaat met de vraag welke rechtsmiddelen voor ons openstaan”, aldus Maas.”

Eerder al oordeelde de Raad van State positief over de vestiging van de school. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat de lokale partijen van Westland alsnog bakzeil moeten halen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

55 reacties

 1.   

  Bijzonder onderwijs, te gek voor woorden.

  1.   

   De verzuiling wordt nieuw leven ingeblazen… ‘joepie’

 2.   

  Vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs staan inderdaad in onze Grondwet.

  Echter, die wet is uit een tijd dat we nog niet overspoeld werden door islamieten uit heel de wereld dus dat moeten we maar zo snel mogelijk gaan repareren.

  1.   

   Weg met het bijzonder onderwijs, geen speciale scholen op godsdienst, levensovertuiging of een visie op het onderwijs.

 3.   

  Alle bijzondere scholen opheffen. Gewoon iedereen naar openbaar onderwijs.
  Geen segrigratie meer,

 4.   

  Schooltje gaat er echt wel komen. Kwestie van tijd.

  1.   

   Dat vrees ik ook. Politiek correct Nederland gaat wel overstag

 5.   

  Gemeenteraden gaan niet over het recht om een school te stichten en hebben niet de bevoegdheid om het grondrecht van onderwijsvrijheid te beperken.

  De burgemeester heeft dus gelijk.

  1.   

   Vraag me dan af waarom er überhaupt over gestemd werd.

   1.   

    Goede vraag, het ging inderdaad nergens over behalve dan om expressie te kunnen geven aan racistische gevoelens.

    De Gemeente Westland staat er weer mooi op.

    1.   

     Moslims zijn een ras?

     1.   

      Volgens mongolen als Lao wel

     2.   

      Nee hoor, mensenrassen bestaan niet.
      Racisme helaas wel.

     3.   

      Aldus de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek, daar ga je natuurlijk niet mee in gesprek, dat doe je ook niet met een hondendrol

    2.   

     Aangezien alle mensen van het zelfde ras zijn bestaat racisme niet.

     1.   

      Met konijnen is het net zo. Onder de konijnen zijn geen rassen.

  2.   

   in een democratie gaat het over de meerderheid. Dus meerderheid tegen geen school. Democratie iets waar jij zo voor bent.

  3.   

   Zeg flapdrol , niemand is gebaat bij islamitisch onderwijs waar de leer van de sharia de basis is en westerse vrouwen onbedekte ho eren zijn en homo’s face down van de kerk toren afgegooid moeten worden. Niemand zit te wachten op dat onderwijs flapdrol dus de burgemeester is een links selectief verontwaardigd sujet

   1.   

    doe net als ik en verkas Nederland is verloren mijn nieuwe land bevalt prima .

  4.   

   Je bent waarschijnlijk links, met een moslimse achtergrond, een weldenkend mens is tegen een moslimse school, verdere uitleg is niet nodig!

  5.   

   Die vrijheden worden niet beperkt als er in die gemeente geen islamschool is. Ze kunnen namelijk naar een islamschool in een andere gemeente.

 6.   

  #Confucius….. Vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs staan inderdaad in onze Grondwet…. Idd dat klopt, maar het blijft voor mij een raadsel waarom moslims zich daar op beroepen terwijl de meesten zich verder van de grondwet geen flikker aan trekken… Dit is het typisch van 2 walletjes plukken wat ze op tientallen wijzen uitvoeren……

  1.   

   @Benny
   Dat moet je even uitleggen, als je wilt: “het blijft voor mij een raadsel waarom moslims zich daar op beroepen terwijl de meesten zich verder van de grondwet geen flikker aan trekken” Er zijn ongeveer 850.000 (plm. 5%) moslims in Nederland. De meesten ervan, dat zijn er dus meer dan 425.000 lappen de Grondwet aan hun laars? Maar de Grondwet op zo grote schaal overtreden, zou toch gesignaleerd worden, tenminste door die partijen die zich sterk anti-islam opstellen? Ik denk, dat we jouw bewering kunnen kwalificeren als laster.

   1.   

    pietje , probeer eens de cijfertjes van het cbs. Niet schrikken van de top 3 deliquenten en verdachten. Bepaalde bevolkingsgroepen grossieren in misdaad.

    1.   

     Dat zijn er nog lang geen 425.000 en bovendien had Benny het over de Grondwet.

     Leuk is dat eigenlijk, hè, iemand anoniem jennen met een naam, in dit geval Pietje, waarvan je al begrepen hebt, dat dat niet prettig op hem overkomt? Maar ik wen eraan, en dan ben je het vooral zelf die er op moet letten. Want ermee stoppen is toch een beetje een afgang, toch?

   2.   

    Hé Pietje.over enige tijd zijn ze met 10% want worden binnengehaald door jullie linkse partijen….en ze neuken als konijnen.En dan is het zowat over voor jullie.De nazies waren ook niet met zovelen toen ze ”van hun neus” gingen maken.Het ligt er maar aan hoe je een volk hersenspoeld van te voren……..dit laatste gebeurd al dik 50 jaren door de marxisten.Ik was gelukkig op tijd verdwenen uit jullie zieke landje,dus niet be invloed gelukkig.WORD WAKKER VERDOMME.

    1.   

     Goed dat je weggegaan bent. Waar naartoe, als ik vragen mag? Ik denk dat je suggestie klopt. Nederland is in feite een links land, altijd al geweest en dat wordt het nog steeds meer. De klimaatrace is immers gelopen, want de noodzakelijke maatregelen worden genomen. De EU is niet meer weg te denken. Nou ja, wegdenken gaat misschien nog, maar nexit is een illusie geworden. En migratie wordt steeds meer geaccepteerd, terwijl de migrantenstroom steeds meer beheerst wordt.

     Vergeet overigens niet je Nederlands te onderhouden. Dat met die d’s en t’s blijft ingewikkeld als je er niet dagelijks meer mee te maken hebt.

     1.   

      Welke noodzakelijke maatregelen bedoel je pietje ? De achterlijke besluiten om het gasnet te ontmantelen of de idioterie van alles op elektriciteit waarvoor zowel de bronnen als het distributienet ontbreken.

      De EU is voor sommige niet meer weg te denken pietje maar als de UK straks zijn zelfstandige pad loopt en snel aansluit bij Zwitserland en Noorwegen kon het sentiment wel eens heel snel omslaan pietje. Een nexit is dan onder handbereik omdat het bewijs is geleverd dat het geld vretende bureaucratische monster geen enkele bijdrage levert aan de economie.

      Wordt de migrantenstroom steeds meer geaccepteerd pietje ? Volgens mij leef jij onder een steen want het migranten probleem wordt nu openlijk door ministers in binnen en buitenland ter discussie gesteld pietje.

      Je eigen mening presenteren als voldongen feiten is natuurlijk erg naief en volgens maxima ook wat dommig. Je eigen mening presenteren komt wat dictatoriaal over en lijkt erop dat je op diverse dossiers wat bevooroordeeld bent pietje. Een beetje ruimte voor argumenten van anderen zou je kunnen sieren pietje

      Let niet op de d’s en t’s maar probeer je te concentreren op de inhoud pietje.

     2.   

      @logisch denken
      * De onomkeerbare klimaatmaatregelen heb je goed weergegeven. Daar is echt niet veel ingrijpends meer aan te veranderen.
      * Je opmerking over de EU is een wens, of een suggestie. Ik zie alleen maar steeds meer zekerheid dat de EU gewoon blijft, groeit, maar ook verandert. Zoals trouwens elk systeem regelmatig verandert.
      * Het migrantenprobleem wordt niet ter discussie gesteld. Dat vraagstuk is er gewoon en wordt door niemand ontkend. Wel worden regelmatig de te nemen maatregelen voor een geordende opname van vluchtelingen en beheersing van de aantallen besproken. Maar zelfs Italië neemt nog steeds mensen op, net als de meeste andere landen. De migrantenstroom zelf is niet meer weg te denken. mensen die denken, dat ze die kunnen stoppen zijn onmenselijk en juist zij leven onder een steen.
      * Ik geef mijn eigen mening hier, want dat doet verder ieder ander hier ook, zonder ook maar één enkele uitzondering. In tegenstelling tot anderen probeer ik wel min of meer fatsoenlijk te blijven, zonder schelden en doodswensen en daar onderscheid ik me wel een beetje, met een paar anderen.

  2.   

   Helemaal eens met Benny……wie nu nòg niet doorheeft dat de mosSlims alles aangrijpen om jullie land over te nemen is niet meer te redden.Liefst zònder het zwaard te trekken…dat doen ze pas als jullie kaalgeplukt zijn.Wordt toch eens wakker linkse idioten!!

 7.   

  Een hele goede beslissing. Islamitisch onderwijs heeft niks met onderwijs te maken. De kinderen leren van alles over de koran en de sharia maar belangrijke dingen daar doen ze niet aan. Dus geen gelijkheid tussen jongens en meisjes en nog meer van die zandbak bullshit. totaal integratie afwijzend zoiets. Leer die kinderen Nederlander te worden of donder op naar die woestijn.

  1.   

   “Een hele goede beslissing. ”

   Het is helemaal geen beslissing, de Westlandse Gemeenteraad beslist er niet over. Het was slechts een islamofobe uitspraak voor de Bühne.

   1.   

    Islamofobie is een kulwoord, jij zuigend stuk ongedierte.

   2.   

    Ga dr maar vanuit dat die school er niet gaat komen. In het westland wonen geen Amsterdammers.

   3.   

    Hij is de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek, daar ga je natuurlijk niet mee in gesprek, dat doe je ook niet met een hondendrol

 8.   

  Die gemeente raad, heeft meer ballen, dan de moslimse gemeente raad van Amsterdam!
  Misschien is er nog hoop voor Nederland!

 9.   

  Hoeveel mensen die uitgestudeerd zijn aan een islamitische school hebbe

 10.   

  Hoeveel mensen die uitgestudeerd zijn aan een islamitische school hebben een baan.?
  Nee, Melkertbanen tel ik niet mee.

 11.   

  Dit is de Democratie, van een door burgers gekozen Gemeenteraad.
  Zonder dat het Linkse Kartel druk kan uitoefenen.
  39 gekozen Gemeenteraadsleden.
  PvdA 1
  D66 1
  Gr L 1
  VVD 3
  De Burgemeester is van de PvdA.
  Wie snapt dit (vriendjes politiek).
  Hier is een Links Kartel niet mogelijk en zie wat er mogelijk is.
  Gewoon de wil van de bevolking wordt ingewilligd.

 12.   

  Als er een democratisch besluit valt iets te weigeren dan is het zo. Dat er mensen zijn die dat niet bevalt, hebben plotseling een heel andere democratie voor ogen. Het motto bij deze groep is: Als het ons bevalt, is het democratie, anders is het geen democratie.

 13.   

  Je kunt alle ‘bijzonder onderwijs’ niet over een kant scheren. Scholen op christelijke grondslag doen het prima. Het niveau is zelfs wat hoger dan bij openbaar onderwijs.
  Maar islamitische scholen zijn niet transparant, en verbiedt onze maatschappelijke controle. Bovendien worden daar films/opnames vertoont die radicalisering prediken. Geweld goedpraten enz.
  De meisjes die door de media voor de camera gezet werden en de kijkers lieten weten dat ze meer van de islam wilden weten; kunnen hun info natuurlijk ook op een andere manier krijgen Er zijn bibliotheken, internet enz. Daarvoor hoeft geen nieuwe islamitische school voor opgericht worden.
  Voor de zoveelste keer is dit weer een machtsstrijd.

 14.   

  Goede zet van die gemeenteraad, GEEN islam school !
  Iedereen die dat wil faciliteren werkt de seggregatie en verde uitbouw van de parallelle samenleving in de hand. Kinderen in Nederland dienen op NEDERLANDSE scholen onderwijs te genieten en niet gehersenspoeld te worden en geleerd zich af te zetten tegen de Nederlandse samenleving. Die wet op vrijheid van godsdienst en onderwijs stamt uit de tijd van vrouw Holle en hield geen rekening met wat er nu in Nederland gaande is : seggregatie, islamisering, onderdrukking etc. want dat IS islam. Een levensgroot gevaar voor de westerse beschaving.

 15.   

  Minder pislam !
  Minder pislam !
  Gewoon christelijk / katholiek en openbaar onderwijs !

 16.   

  Off Topic:

  Vanavond ga ik…gespecialiseerd in 5 soorten vechtkunst…naar ons plaatselijk overdekte zwembad en kijken of ik daar Marokkaans tuig tegen kom.
  Enfin, u leest het wel als één of meerdere van die rifapen zich misdragen hebben en niet meer uit hun woorden kunnen komen omdat zij hun totale gebit missen.

  1.   

   Mochten er filmpjes gemaakt worden zien wij graag een link verschijnen.
   Een vervolg verslag mag ook hoor, geef ze van katoen!!?

 17.   

  Voor jarenlang waren er christelijke en katholieke prive scholen, en na de oorlog kwamen joodse scholen erbij. En nu zijn er moslim scholen. En misschien komen er hindoe scholen, en ook scholen voor de fanatieke Jehovah kinderen. Ik ben opgegroeid als leerling van een gewone openbare school, en ging naar dit school van de 50er en 60er jaren samen met een mengsel van leerlingen: gewone Canadees, en ook velen vanuit Europa, waaronder vele kinderen uit Nederland, die altijd beter met het Engels deden dan
  dan de kinderen van al die andere Europese landen. Ik werd bevriend met meisje in mijn klas uit een immigratie familie van Rotterdam. Zij was zo mager, duidelijk ondervoed. Mijn moeder vertelde dat ik moest mijn nieuwe Nederlandse vriendin meenemen voor onze middag lunch. Hebben wij dit voor 3 jaar gedaan.
  Ieder zaterdag kwam ik bij dit Rotterdamse immigrant familie om een heerlijke soep te eten, met een aantal verse belegde broodjes. Meer hadden ze niet. Maar zij waren geweldige immigranten voor Canada.

 18.   

  Een school moet nu eenmaal aan minimale eisen voldoen om toestemming en subsidie te krijgen. Dat geld voor iedereen, dat deze directeur zich gediscrimineerd voelt is nu eenmaal zoals altijd hun reactie als ze hun zin niet krijgen, zit in die cultuur in gebakken. Slachtoffer rol noemen ze dat..! Zijn we ondertussen wel gewend.

 19.   

  Abdelsadek Maas en de PvdA burgemeester hebben blijkbaar niets met democratische besluiten die genomen zijn door een democratisch gekozen Gemeenteraad?
  Dan rest alleen nog maar de slachtofferrol en huilie huilie doen over de Grondwet. Gewoon net zolang door blijven zeiken totdat die school er is.

  1.   

   Als de Gemeenteraad van het Westland besluit om de vrijheid van meningsuiting in hun gemeente af te schaffen moeten we dat democratische besluit dan ook maar respecteren?

   Denk eens na.

   1.   

    tja democratisch besloten toch flapdrol

   2.   

    Hij is de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek

  2.   

   @mezelf
   Grappig, ik zie dat ik ook trollen aantrek. Ik zal deze vervuiling negeren.

 20.   

  De islam is vergif in onze maatschappij, het is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent, vele onnozelen ontkennen dit en begrijpen niet wat de islam echt inhoudt, ik wil geen islam in mijn land…

 21.   

  @Benny ++++++++100

 22.   

  Klaar met al die “zuil” scholen! Gewoon één goede school voor alle kindertjes waar ze onderwijs krijgen en geen religie. Geloven doe je maar in je eigen tijd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!