Grutjes! Ziekenhuizen gaan boerkaverbod niet handhaven, uit angst voor zorgmijding

Geen categoriejul 21 2019, 18:00
De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), waar Amsterdam UMC bij hoort, vindt handhaving 'geen taak van ziekenhuizen'. Zij zullen een boerkaverbod dan ook niet naleven. Dat meldt Het Parool.
Het boerkaverbod gaat vanaf 1 augustus in. Overheidsgebouwen, zorginstellingen, onderwijs en openbaar vervoer zijn verboden terrein om gezichtsbedekkende kleding in te dragen. Dit kabinet heeft echter weer keihard zitten polderen! Want, zo zegt de wet:

"Wie op deze locaties toch zulke kleding draagt, kan door een medewerker worden verzocht de gezichtsbedekking af te doen of anders de plek te verlaten."

De medewerker hoeft dus niet mee te werken, tenzij het om identificatieplicht gaat. Op die manier kan het kabinet mooi goedkoop puntjes scoren bij de burger en komt er in de praktijk bar weinig van het hele idee terecht. Dat zou op termijn nog wel eens een paar doden op kunnen leveren, want een land als Tunesië heeft een boerkaverbod wél verplicht omdat terroristen in boerka diverse mensen hebben neergeschoten of opgeblazen.
Ziekenhuizen lijken zich echter meer zorgen te maken over mogelijke patiënten die vanwege het verbod niet aan durven kloppen:

“Wij vrezen dat vrouwen die hun sluier moeten afdoen, het ziekenhuis zullen mijden.”

Ze hebben er sowieso een handje van om eindeloos mee te buigen met dit soort taferelen. Het mag wel eens afgelopen zijn met dat helemaal kapot tolereren van andere culturen. Met name als het een dreiging voor onszelf aan het worden is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten