Haatcabaretier Erik van Muiswinkel: ‘Thierry Baudet heeft niets te bieden behalve bloed en tranen!’

Volgens de afgedankte VARA-komiek Erik van Muiswinkel heeft FVD-voorman Thierry Baudet het land niets te bieden, behalve “bloed, arbeid, tranen en Derk Jan Eppink.” Dat zegt de voormalige hoofdpiet op social media.

muiswinkelbaudet

Wie enige hoop koesterde dat de Antifa-komiek Erik van Muiswinkel op korte termijn van plan was om zijn haatcampagne richting het Forum voor Democratie en diens leider Thierry Baudet, komt vandaag weer eens bedrogen uit. Baudet twitterde namelijk zijn afschuw over het feit dat de eurofederalistische Duitse minister Ursula von der Leyen is gekozen tot nieuwe Europese Commissievoorzitter.

Een logische stellingname voor een euroscepticus als Baudet, natuurlijk, maar Erik van Muiswinkel had snel z’n antwoord klaar. Ondanks dat de komiek het doorgaans opneemt voor types die flink linkser zijn dan de christendemocratisch Von der Leyen, maakt hij vandaag een uitzondering en sprong hij in de bres voor de Duitse politica. Namens haar gooide hij er maar even een jijbak in. Baudet biedt niets behalve ‘bloed, arbeid, tranen en Derk Jan Eppink’, aldus Van Muiswinkel. Eppink is de kersverse fractievoorzitter van Forum voor Democratie in het Europese Parlement.

De ‘parodie’ (als we het zo moeten noemen) van Van Muiswinkel grijpt terug op de legendarische Britse oud-premier Winston Churchill. Hij zei: “I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat” vlak nadat hij in mei 1940 was geïnaugureerd als minister-president.

Wat dat met FVD, Thierry Baudet en Derk Jan Eppink te maken heeft? Geen idee, natuurlijk. Maar gezien de tijdstip van de tweet (tien voor half één ’s nachts) kunnen we concluderen dat sommige geesten nog wel eens… vrij beginnen te associëren na een paar borrels. Ja, de cabaretcarrière van Erik van Muiswinkel zit misschien in een dipje, maar z’n associatievermogen is nog zo fris als een hoentje. Kuch!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Lao Tse

  De druiven zijn inderdaad zuur van Baudet en zijn aanhangers.

  1. Stanly2000

   Waarom zijn de druiven zuur voor Baudet en aanhangers? Omdat Timmermans niet gekozen is als dictator?

   1. Veteraan

    @ Stanly2000
    Ga in godsnaam niet reageren op een pedofiele Trol.
    Hij leeft van reacties en gaat alleen maar dood met stilzwijgen.

  2. dario

   Van ???
   Childlover is aardig van het padje af de plaatselijke …… Veldwachters…. jawel hahaha mogen zijn laptopje wel eens onderzoeken van mij hahaha

  3. shidaian

   Mag ik u verzoeken uw naam te wijzigen. Uw domheid is in strijd met de naam die u voert

 2. logisch denken

  ik heb al 40 jaar bloed , zweet en tranen van de roverheid. Politiek maakt meer kapot dan je lief is dus ik probeer graag een nieuwe bezem

 3. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Wat heeft van Muiswinkel het volk te bieden? Een witte Piet voor zwartjes uit 020 Gaza

  1. Vliegenvanger

   ++++++++++++++++++

  2. KomOpDitSnapJeWel

   Niet alleen is dit een volkomen onzinnige racistische en antisemitische uitspraak, het lijkt mij ook een ontzettend kleine doelgroep, de “zwartjes uit 020 Gaza”. Als u niets zinnigs te melden heeft…

 4. Roughwood

  Een Europees leger gaat er niet komen. Waarom ook? Er wordt in NAVO verband al vergaand door Europese landen samengewerkt.

 5. Sprookjesfiguur

  Baudet biedt geen bloed. Hij probeert, net als Wilders, te redden wat er nog te redden valt.

 6. Fritsie

  Je moet die klootzak geen aandach geven!

  1. logisch denken

   +++++++++++++++++++++++

   Ze volgende show heet “alleen op het toneel ” 🙂 🙂 🙂

 7. FJ

  Erik van Muiswinkel verkoopt iedere keer een bak stront.

  1. Fritsie

   Mag er wat mij betreft ook zelf inzakken.

 8. Michael M

  Zolang je maar toegeeft aan de leugens aan die van van Muiswinkel en niet zelf op eigen benen staat en je eigen conclusie trekt dan zal je een eeuwigheid dom blijven!

 9. Michael M

  Macht naar Brussel gaat de boeken in als de grootste ramp van onze geschiedenis. Wie dit niet gelooft zal ooit de waarheid zien.

 10. jorisxl

  Erik van Muiswinkel is gewoon een NSB altijd voor zwarte piet gespeeld.

 11. Decca

  Laat die uitgerangeerde zg lolbroek de moord stikken. Nu hij geen podium meer heeft als cabaretier, denkt hij in de belangstelling te blijven als gifmenger.

 12. Loessie76

  Kijkend naar zijn ogen denk ik ;duidelijk mkUltra. Vast in ’t bezit van een offshore accountje om deponeren donaties van een aan Soros gelieerde organisatie op weg te sluizen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.