Hater Arnoud van Doorn vindt Nederlandse bouwvakkers “aanstellers”, maar bewondert slaven in Qatar

Volgens het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (PvdE) zijn bouwvakkers in Nederland “aanstellers” als ze klagen over de allesverzengende hitte. Liever ziet hij de “tevreden” slaven uit Qatar, die nooit klagen.

Net als je dacht dat de aan het misdadige grenzende ontwetendheid van Arnoud van Doorn niet nog een stukje erger kon, doet de haatbaard uit Den Haag er weer een schepje bovenop. De zelfhater heeft namelijk weinig op met stratenmakers uit zijn geboorteland, zo deelt hij mede op Twitter. Ze zeuren over de hitte en passen zelfs hun werktijden aan op de extreme warmte die Nederland de afgelopen week in de greep hield.

De lokale politieke verslaggever Lot van Bree vindt ze daarom helden, maar Arnoud is een andere mening toegedaan: het zijn aanstellers. Ze klagen teveel. Maar in Qatar is het een soort utopisch paradijs waar je geen klagende bouwvakker zou vinden, hoor:

doorntweet

So let me get this straight: terwijl Van Doorn lekker op z’n luie achterste vakantie aan het vieren is in het Midden-Oosten, kraakt hij letterlijk hardwerkende Nederlanders af die anders dan Arnoud géén toegang hebben tot infinity pools en all-inclusive Piña Colada’s. Alleen daarom moet de bekeerling uit de Hofstad eigenlijk al gewoon lekker z’n hoofd houden.

Maar het is uiteraard meer. Want in Qatar zitten er heus niet meer arbeidsvitaminen in het water. Waarom er daar minder geklaagd wordt? Zelfs een domkop als Arnoud zou dat raadsel moeten kunnen oplossen: omdat het land een slavenstaat is. En slaven krijgen een knal van de zweep als ze klagen over de werkomstandigheden. Het staat gewoon, uitgebreid geannoteerd met betrouwbare bronnen, op Wikipedia:

“According to the US State Department, expatriate workers from nations throughout Asia and parts of Africa are routinely subjected to forced labor and, in some instances, prostitution. Most of these people voluntarily migrate to Qatar as low-skilled laborers or domestic servants, but are subsequently subjected to conditions indicative of involuntary servitude. Some of the more common labor rights violations include beatings, withholding of payment, charging workers for benefits which are nominally the responsibility of the amir, severe restrictions on freedom of movement (such as the confiscation of passports, travel documents, or exit permits), arbitrary detention, threats of legal action, and sexual assault. Many migrant workers arriving for work in Qatar have paid exorbitant fees to recruiters in their home countries – a practice that makes workers highly vulnerable to forced labor once in Qatar.

Like other Persian Gulf nations, Qatar has sponsorship laws, which have been widely criticized as “modern-day slavery.” Under the provisions of Qatar’s sponsorship law, sponsors have the unilateral power to cancel workers’ residency permits, deny workers’ ability to change employers, report a worker as “absconded” to police authorities, and deny permission to leave the country. As a result, sponsors may restrict workers’ movements and workers may be afraid to report abuses or claim their rights, which contribute to their forced labor situation.”

Dus óf Arnoud weet dit, en staat dus gewoon slavernij goed te praten. Óf Arnoud wist dit niet, en is dus gewoon een vingerwappermoralist met een ernstig gebrek aan kennis. Hoe dan ook: dit is een man die totaal ongeschikt is voor het werk als volksvertegenwoordiger. Niets meer of minder dan een onwelriekende schandvlek op de democatie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Joshuak

  Tuurlijk weet hij dit wel. Dit is een algemeen bekend iets.. maar dan zie je dus ook wat hij van niet moslims vindt.. Want dat zijn die mensen vaak ziet.

  Maar moet hij die uren vergelijken met de uren die een ambtenaar uit Qatar zelf draait.. enkele uurtjes per dag met royale salarissen..

 2. Bart

  Moslims hebben geen probleem met slavernij, is gewoon allemaal netjes toegestaan vanuit de koran en hadiths.

 3. Agios

  Geen wonder dat die gasten niet klagen. In het paradijs dat Van Doorn schetst, lig je morgen zonder hoofd achter een hoop stenen als je even protesteert. Dus het is werken bij 45 graden of sterven, hetgeen beide op hetzelfde neerkomt. Van Doorn kan dit niet menen. Hij provoceert wat en daarom moeten we zijn uitlatingen maar nemen voor wat het is, onsamenhangend gebral.

 4. peetjuhhhh

  Ach ja bij de zin, hier in Qatar, ben ik gestopt. Boeien wat er in Qatar gebeurt. Mijn part vallen ze allemaal dood neer vandaag daar inclusief van Doorn. Ik zal dr geen minut van wakker liggen.

 5. ikweetwatikwil

  Gelukkig wonen we hier in een beschaaft (nog wel) land. Als idioten als v Doorn hier iets te zeggen zouden krijgen ,heten we binnenkort ook Qatar met alle gevolgen van dien.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Beste ikweetwatikwil,

   Gelukkig wonen we hier in een beschaaft (nog wel) land.

   Nee hoor, een uurtje geleden hoorde ik een luid geschreeuw dat zich buitenshuis afspeelde en waarvan het volume steeds meer storende werd zonder dat ik het verstond wat er gezegd…uh geschreeuwd werd…..

   En ja hoor, daar zag ik ze en buren ook en de buren daarnaast ook dia ook deelnamen aan de voorstelling van “mensen” uit een cultuur anders dan de onze.

   Enfin,
   Het was zo’n lang, koppie-opgeschoren, mager, Marokkaantje met z’n neger vrouwtje/vriendin die even elkaar duidelijk maakte wat ze van elkaar vonden.

   Meneer de Marokkaan vond dat ze maar uit zijn …komt ie…….kankerleven moest verdwijnen en mevrouw neger met haar mismaakte dikke reet vond dat ie ook maar op moest kankeren naar die andere vrouw.

   Dit alles niks ontziend schreeuwend door mijn wijk.
   Even later hoorde ik een auto de wijk door scheuren en ja hoor daar was de opgefokte Marokkaan weer die een kankerleven had en parkeerde z’n auto lukraak midden op straat, liet de motor draaien en zette het op een lopen, waarschijnlijk op zoek naar de negervrouw met de mismaakte dikke reet die vond dat ie maar op moest kankeren naar dei andere vrouw. (misschien kom t er een vervolg)
   EINDE

   Dus ik denk dat we NIET meer in beschaafd land wonen beste ikweetwatikwil

 6. J.Rademaker

  Toch mooi dat hij een inkijkje geeft in zijn gedachten, absolute minachting voor de ongelovige en andersgelovigen in Nederland.
  De bewondering voor de totale uitbuiting van de slaven in Arabische landen is ook wel tekenend voor zijn instelling en wereldbeeld.
  Deze soort bepaald de sfeer en politiek in wat voorheen ons land was.

 7. Jantje

  Ik heb Freek de Jonge of een andere “progressieve” cabaretier, nog niet over bloed aan de paal, aflevering Qatar, gehoord.
  Terwijl Argentinië utopia is vergeleken met Qatar.

 8. EnDanDit

  Van Doorn provoceert graag op belachelijke wijze. Ik neem hem daarom allang niet meer serieus.

  Het feit dat de bouwvakkers als slaven worden behandeld in Qatar is al een paar jaar bekend in de MSM. Ook op YouTube zijn er talloze documentaires die de slavernij in kaart brengen.

  Bouwvakkers uit armere landen worden naar Qatar gelokt met een aantrekkelijk salaris. Bij aankomst worden documenten zoals paspoorten afgepakt en worden ze gedwongen een contract te ondertekenen waarop staat vermeld dat ze uiteindelijk 1/3 van het toegezegde salaris zullen ontvangen (in het meest positieve scenario). Het beetje salaris wat ze overhouden gaat op aan onderdak en eten. Geld voor een terugreis is er niet en komt er niet. Voilá: moderne slavernij. En allah zag dat het goed was.

 9. van Urk

  Helaas voor Arnoud hebben de temperaturen van 45 graden ook zijn denkvermogen weer verder aangetast.

 10. Bolkestein

  Hij prijst de slaven omdat ze niet klagen? Die slaven hebben niets te willen. Van Doorn likt dus de slavenhouders. En werkt van Doorn zelf of laaft hij zich aan het subsidieïnfuus betaald door de Nederlanders die werken?

 11. AS210854

  Als hij nu eens klaagde over al die steuntrekkende moslims die hier niks toevoegen aan onze maatschappij, dan had hij recht van spreken. Het zou ook niet verkeerd zijn om Qatar te veroordelen voor deze moderne vorm van slavernij. Maar dat durft hij natuurlijk niet die lafaard.

 12. Benny

  Die van doorn spoort niet, laat hem 2 weken meewerken met 35 graden onder de zelfde omstandigheden als de bouwvakkers in Nederland. Wedden dat meneer steen en been klaagt…. Van doorn is een smerige volksverader die zijn loon nog gaat krijgen in de toekomst….

  1. van Urk

   Toch zou zijn opmerking honderden jaren geleden goed in zijn c.v. komen te staan bij de W.I.C. of V.O.C.

  2. dario

   Ik wil hem wel een steen aanreiken zeg maar met 60km per uur en hopelijk staat die vuile moslimlover daarna nooit meer op .

 13. Punt50

  Quatar is ons voorland als de islammeren hier hun zin krijgen. Denk daar goed aan! Dus weg met die islam hier. Totaal verbod op die haatdoctrine.

  1. van Urk

   Landen als Quatar en S.A. laten inderdaad de totaliteit van de islam zien. We willen hier ook geen nazi,s meer in ons land omdat wij de totaliteit van het nationaal socialisme hebben gezien. Politici van D66, Groen Links etc. en onze handhavers van de wet hebben nu hetzelfde soort bril op als Joop den Uyl en prins Bernhard in de jaren dertig.

 14. dario

  Hahaahahahahaahah wat een lulijzer die werken niet en als ze dat wel doen duurt het eeeeeeeeeeuwig .

 15. Bosche draak

  Wat zou ik die Arnoud graag willen kussen.

  Op de mond

  Met een stoel

  Die in brand staat

  Misbaksel dat het is, doodschoppen is nog te goed voor hem.

 16. Vrijedenkert

  Als Qatar het beloofde land voor hem is zou ik zeggen daar vooral blijven!

 17. Decca

  Kan die kouwe stronbult niet gewoon daar in die zandbak blijven. Mislukte schreeuwer. Ge zijt nog te beroerd om Uw ene voet voor de andere te zetten om te constateren dat U loopt. Maar een grote muil die geen stem voortbrengt. Walgelijk.

 18. DennisEijs

  Waarom komt Arnoud ons dat niet persoonlijk vertellen? Bouwvakkers aanstellers? Dan zal hij wel een ‘aansteller’ zijn als die bouwvakkers hem eens lekker gezellig ‘knuffelen’. Want meneertje is een bureau tijger natuurlijk. Waar de airconditioning iedere dag aanstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.