Humor verboden! Politiek-correcte kneuzen laten “”””racistische””””” borden bij sorry-zeggende Zwarte Cross weghalen

Eén van de meest ruige festivals van Nederland is de Zwarte Cross, waar iedereen vies mag worden en scheurende gitaren niet gevreesd worden. Maar zelfs dát stukje vrijstaat moet geofferd worden aan de goden van de politieke correctheid, zo leren we vandaag. De organisatie moest namelijk een “racistisch” en een “islamofoob” bord weghalen omdat de jankende goegemeente zich erdoor gekwetst voelde: “Dit betreuren wij, oprecht, ten zeerste.” Zucht!

Het kostte welgeteld één Facebook-post van een levenslange subsidiespons bij NGO’s (“Zwarte Cross Festival ‘een gemoedelijk Achterhoeks sfeertje’ : #Racisme #Islamofobie omg Zwarte Cross“), en daarna één screenshot en een Instagram-bijdrage van een matig getalenteerde rapper (“Dames en heren, ik support dit VOOR GEEN GOUD. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond. Schandalig ‍♂️ “).

En ja hoor, het was gebeurd. Twee borden met flauwe grappen werden meteen tot ultra-kwetsende racisme-uitingen gemaakt. En – erger nog – islamofobie! Humor mag alleen nog maar binnen de kantlijntjes van de multiculturele samenleving, dus twee boze socialmedia posts zijn er twee te veel. Zwarte Cross ging niet staan voor de vrije cultuur waarmee het zelf groot geworden is, en haalt de borden weg.

En, erger nog, biedt op de meest kruiperige wijze ooit hun nederige excuses aan:

“Dit betreuren wij, oprecht, ten zeerste. Wij hebben geprobeerd alle personen die contact met ons zochten een antwoord te sturen en hen uit te nodigen om na afloop van het festival hierover in gesprek te gaan,’ aldus de organisatie.”

Borden weghalen, oké. Maar wanneer gaan we alle politiek-correcte, humorloze huilebalken eens weghalen die alles wat leuk is in dit land om zeep helpen met hun tirannieke gezeur? Volgens mij storen veel meer mensen zich dááraan, dan aan een grapje met de naam van de Arabische godenpersoon. Dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Makstar

  En weer weet links terreur een feest te verzieken. Politieke correctheid is een kankergezwel van onze samenleving.

 2. Jumping

  Inderdaad Nederland is totaal van het paadje.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. Duke

  Dat er nog geen diversiteitsgezeik over de naam Zwarte Cross is gekomen. Zwart/Black en Cross in zijn andere Engelse betekenis roept associaties op met de KKK.

 4. logisch denken

  kinderachtig gezeik en wederom de inhoudsloze kreet discriminatie als onderwerp.

 5. Mars020

  Moslims en linkse figuren hebben geen humor. Maken van een mug een olifant en beginnen altijd te gillen en schreeuwen als ze hun zin niet krijgen. Hetzelfde geldt hier voor de huistrollen, die raken ook gelijk in de stress als er iets over moslims wordt geschreven. Dat is ook de reden, waarom links zo graag nog meer islam in Nederland wil binnenhalen, omdat ze dan niet de enige soort zijn zonder humor.

 6. RvdBe

  Zwarte cross, wat is dat voor een softe toestand?
  Volgende stap shariapolitie op het terrein, varkensvlees verboden?
  Van rebels feest naar uiterst correct multiculti gehannes.
  Wat een gaaf land hebben we toch.

 7. Veteraan

  Jongens hou eens op.
  Als christenen of andere gelovigen worden beledigd gebeurd er niets maar als die godsdienstwaanzinnigen of hun Trollen aan de beurt zijn breekt de pleuris uit.
  Met een kleurtje of een dubbel paspoort zit je gebeiteld in NL.
  Je hoeft alleen maar je grote bek open te doen en er wordt naar je geluisterd.
  Wat een kutvolk toch.

 8. Vrijedenkert

  Achterlijk gezeur om werkelijk totaal niks!

 9. AS210854

  Tim, ++++++++

 10. Isengrijn

  D’n Zwarte Cross is al een aantal joar dood…
  …De westerlingen bunt de schuldigen.

  De mölle uut ‘ t kaf trekken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.